Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation28/6-2016
Det innkalles til Forbundsting i Norges Bandyforbund lørdag 10. september 2016 i Kinoteket på Ullevål Stadion.

Fristen for å sende forslag til tinget er satt til 12. august 2016.
Forbundsstyret, seksjonsstyrene, krets- og regionstyrene og klubbene har rett til å stille forslag til Forbundstinget.

Seksjonene representeres av sine egne medlemmer på Forbundstinget. Disse blir oppnevnt av de forskjellige seksjonsstyrene etter fullmakt av seksjonsårsmøtene. Innebandyseksjonen har totalt 24 av 50 seksjonsrepresentanter.

Det vises forøvrig til innkallingen under.

- Innkalling til Forbundstinget 2016 (pdf) -

15/6-2016
I samarbeid med regionsstyret i Nord-Norge bandyregion har NBF besluttet at utviklingskonsulentstillingen skal flyttes fra Bodø til Tromsø med virkning fra 1. september 2016.

Utviklingskonsulent Roy Mikalsen har takket nei til å bli med stillingen til Tromsø. Roy vil fortsette i arbeidet til 1. september.

NBF søker en ny person som utviklingskonsulent i Nord-Norge med base i Tromsø fra 1. september. Stillingen vil lyses ut i løpet av sommeren.

13/6-2016
Kampreglementet og spillereglementet for innebandy gjeldende for sesongen 16/17 er nå oppdatert etter endringene gjort på seksjonsårsmøtet.

- Kampregler innebandy - Spilleregler innebandy -

Som vanlig oppfordrer vi webmastere rundt i landet, som ønsker reglene på sine sider, om å ikke klippe reglene inn, men linke opp til reglementet på innebandy.no.

Hvis noen ønsker å linke til en tilnærmet ren html versjon av reglene finner man de her: Spillereglement - Kampreglement

- Alle innebandyens regelverk - Alle NBFs regelverk -

10/6-2016
Alle eliteserieklubbene er innvilget klubblisens for sesongen 2016/2017.

Elleve av 19 klubber er innvilget lisens med anmerkning. Klubbene med anmerkinger vil informeres per e-post/brev angående sine anmerkninger.

Styret vil sammen med klubblisensutvalget vurdere hvordan klubblisensen kan følges opp i løpet av sesongen.

10/6-2016
Sveiva tildeles NM-finalene i 2017.

NM-finalene i alle seks klasser skal også kommende sesong spilles i Ekeberghallen i Oslo.

Finalene skal spilles helgen 8.-9. april 2017, og forbundet er trygge på at dette blir et utmerket arrangement etter å ha opplevd Sveiva Innebandy som arrangør av de siste års NM-finaler.

Klubben har også opsjon på arrangementet sesongen 2018.

Norges Bandyforbund gratulerer klubben med tildelingen av årets store innebandyfest, og ser frem til å samarbeide frem mot NM-finalene!

7/6-2016
Protokoll fra årsmøtet i innebandyseksjonen lørdag 4.juni - søndag 5.juni på Thon Hotell Triaden i Lørenskog er nå klar, og kan lastes ned gjennom linken under.- Protokoll 2016 - Årsmøtet 2016 -

5/6-2016
I helgen ble innebandyseksjonens årsmøte avholdt på Thon hotell Triaden på Lørenskog.

Årsmøtet gikk i år over to dager, og lørdagen gikk med til bl.a å behandle årsberetning og innkomne forslag.

Det var rekordstort oppmøte og stort engasjement og gode diskusjoner rundt de forskjellige sakene fra talerstolen.

Lørdag kveld feiret innebandyseksjonen sitt 25-årsjubileum med festmiddag og taler.

Søndag fortsatte årsmøtet med delmålsplan, behandling av budsjett og valg.

Egil Tanemsmo (bildet) fra Klæbu ble valgt som ny leder av seksjonen etter at Monica Bakke takket av etter 8 år i seksjonsstyret.

De øvrige medlemmene i seksjonsstyret for sesongen 2016/17 er Gitte Bjerkelund (Nestleder, Tunet), Lisbeth Hildremyr (1.styremedlem, Østensjø/Dverg), Christian Moldjord (2.styremedlem, Freidig), Ole Petter Rogne (3.styremedlem, Sarpsborg), Arne Semb (4.styremedlem, BVHIF), Ragnhild Ådland (5.styremedlem, Fjellkameraterne), Trine Olafsrud (1.varamedlem, Vågsbygd), Gry Johansen (2.varamedlem, Romsås), Silje Johansen (3.varamedlem, Nor92).

- Årsmøtet 2016 -

30/5-2016
Seksjonsstyret viser til foreslått tidsplan under. Innebandyseksjonen ønsker at årsmøtet får gått igjennom punkt 1 til 9 i dagsorden for årsmøtet lørdag 4.juni. Videre ønskes punkt 10, valg, i dagsorden for årsmøtet gjennomført søndag 5 juni.

Foreslått tidsplan:

Lørdag 4.juni
11.30 Lunsj
12.30 Registrering årsmøte
13.00 Årsmøtet starter
19.00 Dag 1 av årsmøtet avsluttes
20.00 Jubileumsmiddag (for påmeldte og inviterte gjester)

Søndag 5.juni
11.00 Årsmøtet fortsetter
Lunsj etter avsluttes årsmøte

Årsmøtet arrangeres på Thon Hotell Triaden på Lørenskog, Gamleveien 88, 1476 Rasta.

- Årsmøtet 2016 -

25/5-2016
Arrangøravtalen for NM-finalene gikk ut etter årets NM-finaler, og seksjonsstyret ønsker i den forbindelse å utlyse arrangementet på nytt.

Norges Bandyforbund v/Innebandyseksjonen søker med dette etter teknisk arrangør for NM-finalearrangementet 2017, med opsjon også for 2018. Til orientering så har seksjonsstyret fått beskjed om at de vil motta en søknad fra tidligere arrangør Sveiva Innebandy.

Arrangementet i 2017 skal avvikles i perioden fredag 8. - søndag 9. april.

Interesserte klubber sender søknad til Norges Bandyforbund v/Terje Larsen. Deres søknad sendes pr. e-post til terje.larsen@nif.idrett.no og skal være NBF i hende senest mandag 6. juni 2016.

Ytterligere informasjon vedrørende arrangementet er sendt klubbene direkte pr. e-post.

20/5-2016
Saksdokumentene til årsmøtet i innebandyseksjonen lørdag 4.juni kl.1300 og søndag 5.juni kl.1100 på Thon Hotell Triaden i Lørenskog er nå klare, og kan lastes ned gjennom linken under.

Av miljømessige årsaker velger vi også i år å legge saksdokumentene på nettet som nedlastbare pdf-dokumenter.

Saksdokumentene er også sendt ut til klubbene og deres leder pr. e-post. Hvis noen ikke har mottatt dette, skyldes dette feil registrert informasjon i SportsAdmin, og klubben MÅ da selv oppdatere denne informasjonen.

Hvis noen ønsker saksdokumentene tilsendt i papirutgave, må det gis beskjed om dette pr e-post til: innebandy@nif.idrett.no.

Det vil være noen eksemplarer i papirutgave tilgjengelig på årsmøtet.

PS! Vi anmoder alle som kun skal på årsmøtet, og ikke har gitt beskjed om dette, om å sende inn fullmaktskjema så tidlig som mulig pga bestilling av lunsj til alle deltakerne. Absolutt siste frist er fredag 3. juni, men send veldig gjerne inn tidligere hvis mulig.

- Årsmøtet 2016 -

18/5-2016
Bandyforbundet og seksjonene vil stadig bli bedre. Det nedlegges et stort frivillihetsarbeid av mange gjennom hele året. Alle er ikke like fornøyd med regelverk, med fordelinger eller annen håndtering av saker som dukker opp. Bruk da seksjonsårsmøtet. Det er det eneste stedet hvor endringer åpent kan diskuteres og besluttes. Også gjennomgangen av året og sesongen som er avsluttet, er det viktig at leses og kommenteres på årsmøtet.

Frist for å sende inn forslag til endringer har gått ut. Grunnen til fristen er både at forbundets administrasjon skal kunne sjekke forslagene mot NIFs og forbundets lover, at seksjonsstyret skal kunne gjøre seg opp en mening om saken og at alle andre årsmøtedeltagere skal kunne sette seg inn i forslaget i god tid før årsmøtet.

Årsmøtet i innebandyseksjonen arrangeres på Thon Hotell Triaden på Lørenskog, 4.-5.juni, oppstart lørdag 4.juni kl. 13.00. Det er viktig at alle klubber er representert på årsmøtet og at alle er konstruktive med å sette seksjonen og forbundet i enda bedre stand til å sikre god og rettferdig avvikling av aktivitetene innenfor gitt lovverk og bestemmelser. Derfor trengs det gode innspill til videre utvikling og en saklig diskusjon på årsmøtene. Denne diskusjonen skal være åpen og inkluderende og valg skal foretas. Da er det spesielt viktig at det nye styret har et bredt tillitsvotum å arbeide for det kommende året.

Møt opp på seksjonsårsmøtet!

Erik Hansen
president
Norges Bandyforbund


4-8/5-2016


2/5-2016

Det norske herrelandslaget i innebandy er på jakt etter nye treningsmetoder for å styrke fysikken hos spillerne. I helgen gjennomførte en del av de landslagsaktuelle spillerne terrengløpet Råskinnet.

Norges bestemann var målvakten Andreas Falkeid som brukte i underkant av 53 minutter på den 9 kilometer lange løypen, og ble totalt nummer 150 av 1908 startende.
– Det var gøy å bli ferdig da, smiler Falkeid.

Sveivas Andreas Valbye var dyktig sliten etter løpet, etter å ha løpt på under 59 minutter.
– Det er det verste jeg har vært med på, sier Valbye.

Som en del av et prosjekt for å finne alternative metoder å trene og hente inspirasjon på ble seks av de landslagsaktuelle spillerne prøvekaniner i løpet Råskinnet.
– Vi leter etter alternative treningsopplegg og vurderer å legge inn råskinnet som ett fast innslag i årsplanen. Årets utgave var ett pilotprosjekt med noen utvalgte, for å sjekke om det kunne fungere, sier landslagssjef André Sveen.

For skal Norge henge med på verdensbasis må treningsmengden opp, og allerede i desember er det VM for det norske landslaget.
– Vi vil helst at utøverne skal øke treningsmengden sin. Da kan det være greit å finne noen alternative måter for spillerne å bli inspirert og få motivasjon på.

Landslagsledelsen prøver å få i gang samarbeid med andre forbund.
– Nå under sommersesongen kunne vi kjørt en barmarkstrening med skiforbundet for eksempel og kanskje avsluttet med en innebandykamp mot skiløperne, så får begge parter litt alternativ trening.
Det er ingen hemmelighet at treningskulturen er for svak i innebandy. Da hadde vi fått mulighet å se hva andre gjør, hente inspirasjon og tips fra andre idretter.

Sveen er fornøyd med gjennomføringen og tror det kan bli et fast innslag på årsplanen.
– Det var veldig vellykket, selv om det var det verste Råskinnet som har vært. Jeg tror det kan være fint å bruke det som teambuilding eller tilsvarende. Uansett er det bra alternativ trening for oss. Vi kommer nok til å teste det igjen til neste år.

Andreas Falkeid, Gjelleråsen 52:50
Sondre Hansen, Slevik 54:16
Thomas Ihle, Haugerud 54:56
Andreas Valbye, Sveiva 58:39
Patrick Hjemgård, Sarpsborg 1:01:25
Patrick Martinsen, Sveiva 1:06:5229/4-2016
Vidar Bjerkelund (bildet) er ansatt som ny landslagssjef for A-landslaget for kvinner.

Bjerkelund har lang erfaring som trener både i Eliteserien for kvinner og 1. divisjon menn, senest i Holmlia SK.

Den nye landslagssjefen ønsker god dialog med klubbene, for gjennom et godt samspill kan vi utvikle spillere for det internasjonale nivået, sier Bjerkelund.

Norges Bandyforbund ønsker Bjerkelund lykke til med arbeidet med kvinnelandslaget fram mot det første målet, som er VM-kvalifisering i februar 2017!

15/4-2016
Helgen 16.-17. april spilles årets NM-finaler i Ekeberghallen i Oslo.

Slik kan man følge finalene hvis man ikke har mulighet til å møte opp i hallen å bli med på festen:

Lørdag 16. april:

Finale G16: Sarpsborg - Sveiva kl.1100
- Live stream på dbtv - Live kampfakta - Bilder -

Finale J16: Tunet - Sarpsborg kl.1400
- Live stream på dbtv - Live kampfakta - Bilder -

Finale G18: Sarpsborg - Gjelleråsen kl.1700
- Live stream på dbtv - Live kampfakta - Bilder -


Søndag 17. april:

Finale Kvinner: Sveiva - Sagene kl.1330
- Live kampfakta - Bilder -
Kampen sendes direkte på TV2 Sumo fra kl.1325, og i sin helhet i opptak på TV2 Sportskanalen fra kl.1830

Finale Menn: Slevik - Greåker kl.1630
- Live kampfakta - Bilder -
Kampen sendes direkte på TV2 Sportskanalen og TV2 Sumo fra kl.1625


Det vil også bli lagt ut mye fra NM-finalene på Facebook, Twitter og Instagram (Husk #ibno).

Assisten.no vil også følge alle NM-finalene tett med kampreportasjer, live-twitter, bilder, video, ol.

14/4-2016
I år, som tidligere, har eliteserielagene for kvinner og menn nominert sine kandidater til Årets spillere 2015/2016.

Norges Bandyforbund kan i dag presentere følgende spillere som Årets spillere for kvinner og menn, basert på deres innsats i eliteseriene:


Luize Bilinska, Sveiva Innebandy

Luize Bilinska er også i år kåret til årets spiller i eliteserien for kvinner. Hun mottok også den gjeve prisen i fjor, etter sin første sesong i den norsk eliteserien.

Denne sesongen produserte hun 61 poeng (42 mål/19 assists) og ble med det både Årets toppscorer og poengplukker for andre år på rad. 42 mål er også tangering av den tidligere rekorden i eliteserien fra sesongen 09/10.

Med sin imponerende målteft har Bilinska på søndag muligheten til å sikre Sveiva deres 4. Kongepokal.

Norges Bandyforbund gratulerer Luize Bilinska med utmerkelsen!


Thomas Stræte, Slevik IBK

Thomas Stræte har nok en gang hatt en svært god sesong i eliteserien, og vinner for femte gang prisen Årets spiller. Han har tidligere vunnet i 07/08, 10/11, 11/12 og 12/13.

Denne sesongen produserte han hele 108 poeng (42 mål/66 assists), noe som er ny rekord gjennom tidene for en spiller i eliteserien for menn. Strætes 66 målgivende pasninger er også ny rekord for en sesong i eliteserien for menn.

Som kaptein har Stræte nok en gang vært helt avgjørende for et Slevik som kan vinne sin 5. strake Kongepokal.

Norges Bandyforbund gratulerer Thomas Stræte med utmerkelsen!


Prisene vil bli delt ut under NM-finalene for seniorer i Ekeberghallen søndag 17. april.

12/4-2016
Norges Bandyforbund har mottatt kr. 300.000,- fra Utlendingsdirektoratet (UDI) til prosjektet «Innebandy med mangfold».

Målsetningen med prosjektet er å tilrettelegge innebandyaktivitet for barn (5 til 15 år) i norske asylmottak. Gjennom prosjektet håper vi å nå 200 barn.

Klubber kan søke til Norges Bandyforbund innen 1.mai om å være med i prosjektet, og få støtte til gjennomføring av aktivitet.

Kort fortalt:
* Målgruppen er barn på asylmottak, 5 til 15 år.
* Et tiltak inneholder 10 ganger med innebandyaktivitet.
* På hvert tiltak regner vi med ca 20 barn.
* Totalt håper vi å nå 200 barn.
* Klubben får kr. 10.000,- for gjennomføring.
* Klubben må selv avtale med asylmottak.
* Barna på asylmottaket får gratis utstyr til odel og eie. Sko, t-skjorte, shorts, kølle og ball.
* Salming bidrar med sponsing av utstyr.
* Klubber må sende en kortfattet søknad til NBF. Frist er 1 mai.

- Les mer (pdf) -

11/4-2016
Landslagssjef Patric Jonsson har tatt ut spillere til samling for U19-menn 23. - 24. april i Vestby Arena, Vestby.


Uttak:
Navn              Født  Klubb
Tjøl Ravndal          1998  Ålgård 
Nicholay Halvorsen       2000  Fredrikstad
Brage Harby           1998  Freidig
Bendik Dyrseth         1998  Freidig
Jakob Dyrseth          1998  Freidig
Jonathan Moldjord        1998  Freidig
Fabian Stensberg        1998  Gjelleråsen
Ole Bastian Løchen       1999  Gjelleråsen
Daniel Johansen         1998  Gjelleråsen
Sander Windelstad        1998  Gjelleråsen
Martin Krüger Bernås      1998  Gjelleråsen
Kjetil Bratland         1998  Grei
Jonas Gjesvold         1999  Grei
Ådne Øvereng          1998  Greåker
Henrik Grönli          2000  Greåker
Robin Simensen         1999  Greåker
Håkon Groth           1999  Hagfors
Ludvik Hansen          1999  Hagfors 
Stian Pedersen         1999  Hagfors 
Håvard Rosseland        1998  Lye
Bjarne Aarsland         1999  Lye
Akash Singh           1998  Nor 92
Oliver Kylland         1998  Nor 92
Morten Sørøy          2000  Nyborg
Idar Lyngås           1999  Sandnes
Rune Svebestad         1999  Sandnes
Birk Digernes Solevåg      1999  Sandnes
Fredrik Gjødalsstuen      1999  Sarpsborg
Magnus Jarberg         1999  Sarpsborg
Stian Nilsen          1998  Sarpsborg
Jörgen Nordahl         1999  Sarpsborg
Mario Berntsen         1999  Sarpsborg
Frikk Svendsen         1998  Slevik
Ole Martin Norum        1998  Slevik 
Tobias Petersen         1998  Slevik 
Leander Granly         1999  Slevik     
Anders Vagle          1999  Sola
Casper Sletten         2000  Sveiva
Simen Nygaard          2000  Sveiva
Vetle Mathiesen         1998  Toppen
Bendik Bærø           1998  Tunet
Andreas Larsen         1998  Tunet
Didrik Gulbrandsen       1999  Tunet
Nikolai Opsahl         1999  Tunet
Eirik Østvedt          1999  Tunet
Albin Green           1999  Tunet
Simen Lenborg          1999  Tunet
Magnus Oswold Hermansen     1999  Tunet
Fredrik Nielsen         2000  Tunet
Patrik Olers          2000  Tunet
Oliver Ruud           2000  Tunet 
Bendik Austad          2000  Ull/Kisa

11/4-2016
Dommerkomiteen i innebandyseksjonen har tatt ut parene som skal dømme NM-finalene 16.-17. april i Ekeberghallen.

Menn: Jan Magnar Ingebrigtsli/Bjørn Aksel Henriksen

Kvinner: Tomas Trogstad/Daniel Lindgren

G18: Bjørn Einar Rønningen/Snorre Korrell

G16: Sturla Hagen/Thomas Rustestuen

J16: Rune Davidsen/André Kopperud

10/4-2016
Etter helgens NM innledende spill og semifinaler i klassen for Gutter 18, er det nå klart at Sarpsborg og Gjelleråsen møtes i finalen.

Finalen spilles i Ekeberghallen lørdag 16/4 kl.1700.

10/4-2016
Puljene i VM for A-menn i Riga i desember ble trukket lørdag, og Norge møter Sverige, Latvia og Tsjekkia i det inneldende spillet.

Trekningen i sin helhet ble som følger:
Pulje A: Estland, Finland, Tyskland og Sveits.
Pulje B: Norge, Sverige, Latvia og Tsjekkia.
Pulje C: Australia, Danmark, Polen og Slovakia.
Pulje D: Canada, Singapore, Thailand og USA.

8/4-2016
I helgen er det klart for innledende spill og semifinaler i NM for G18 i Nesøyahallen. Asker IBK er arrangør.

De to beste lagene i hver pulje etter det innledende spillet lørdag, går videre til semifinaler som spilles søndag.

Deltakerlag er Stavanger IBK, Gjelleråsen IF, Sarpsborg IBK, Bærums Verk Hauger IF, Freidig Innebandy, Sveiva Innebandy, Nor 92 IBK og Tunet IBK.

Resultater fra NM-G18 vil gjennom helgen bli oppdatert på innebandy.no.

7/4-2016
Det innkalles til seksjonsårsmøte for innebandy 4.-5.juni 2016 på Thon Hotel Triaden, Lørenskog.

Tidspunkt:
Lørdag 4.juni kl. 13.00
Søndag 5.juni kl. 11.00
Det gjøres oppmerksom på at årsmøtet 2016 avholdes over to dager, med start lørdag og fortsettelse søndag.

Forslag som ønskes behandlet må, med motivering, være innsendt pr. e-post og vanlig post innen fredag 6.mai 2016 kl.1000.

Vi ber også alle som skal delta på årsmøtet om å sende inn fullmaktskjema innen fredag 3. juni 2016.

Jubileumsmiddag:
Det vil årsmøtehelgen 2016 arrangeres jubileumsmiddag i forbindelse med innebandyseksjonens 25-årsjubileum i 2016. Alle som deltar på årsmøtet er velkomne til jubileumsmiddagen. Mer informasjon om påmelding og overnatting knyttet til årsmøtet og jubileumsmiddagen kommer i uke 16.

- Innkalling - Fullmaktsskjema - Reisefordelingsskjema - Samleside for Seksjonsårsmøtet 2016 -


6/4-2016
Slevik og Greåker møtes i årets NM-finale for menn.

Dette er klart etter at Slevik onsdag kveld slo Akerselva med 8-7, og Greåker slo Tunet med 10-9. Begge semifinaleseriene er dermed avgjort med 3-1 i kamper.

NM-finalen spilles i Ekerberghallen søndag 17. april kl.1630.

- NM-finaler 2016 -

6/4-2016

Norges Bandyforbund var et av 15 særforbund som var tilstede på Beitostølens Helsesportsenter i forbindelse med aktivitetsdag under Ridderuka. Der var det stor aktivitet på EL-innebandyen.

Andreas Semb (spiller hos Bærums Verk) var i spissen som instruktør. Med på laget hadde vi også Jessica Öblom (trener for Notodden EL-innebandy klubb) og Julie Bløchinger (Spiller hos Notodden EL-innebandy klubb).

Takket være så dyktige ambassadører med en genuin interesse, klarte de tre å inspirere nærmere 50 deltakere som kom innom for å prøve EL-innebandy. Av disse har vi en liste med 20 navn som vi håper vi kan følge opp videre.

All ære til Andreas, Julie og Jessica for den flotte innsatsen.

6/4-2016
Landslagssjef André Sveen har tatt ut spillere til landslagssamling for A-menn 20. - 24. april i Østlandsområdet.

Uttak:


Målvakter:
Andreas Falkeid         Gjelleråsen
Per Oskar Langsholdt      Greåker
Anders Bøckmann         Greåker
Markus Jelsnes         Sarpsborg

Utespillere:
Aksel Dahl           Akerselva
Henrik Bredli          Gjelleråsen
Joakim Løvholm         Gjelleråsen
Olav Falkeid          Gjelleråsen
Robin Norstrøm         Gjelleråsen
Frikk Bruland          Grei
Jonas Bøckmann         Greåker
Lars Erik Torp         Greåker
Martin Kvisvik         Greåker
Sondre Haglund         Greåker
Joachim Solvang         Haugerud
Thomas Ihle           Haugerud
Mads Gjermundsen        Sarpsborg
Martin Lilleby         Sarpsborg
Patrick Hjemgård        Sarpsborg
Glen Evensen          Slevik
Jonas Gustavsen         Slevik
Sondre Hansen          Slevik
Thomas Stræte          Slevik
Andreas Næss Valbye       Sveiva
Andreas Skriden         Sveiva
Christoffer Øistad       Sveiva
Kristoffer Bakke        Sveiva
Marius Pedersen         Sveiva
Patrick Martinsen        Sveiva
Sindre Palving Christiansen   Sveiva
Fredrik Hoff Eriksen      Tunet
Henrik Fredriksen        Tunet
Mads Normann          Tunet
Mats Hoff Karlsen        Tunet
Ole Martin Skau Jansson     Tunet
Ole Mossin Olesen        Tunet
Sindre Bjerknes         Tunet
Thomas Rognlien         Tunet
Markus Lindgjerdet       Örebro

5/4-2016
Sveiva bli Sagenes motstander i NM-finalen for kvinner.

Dette er klart etter at Sveiva tirsdag kveld vant 6-5 over Grei. Semifinaleserien er dermed avgjort med 3-0 i kamper.

NM-finalen for kvinner spilles i Ekeberghallen søndag 17. april kl.1330.4/4-2016
Sagene er klare for finalen i NM for kvinner.

Dette er klart etter at Sagene mandag kveld vant 5-3 over Tunet. Semifinaleserien er dermed avgjort med 3-1 i kamper.

Hvem Sagene møter i finalen kan bli avgjort tirsdag, når Sveiva møter Grei i kamp nr.3 i semifinaleserien hvor Sveiva leder 2-0 i kamper.


3/4-2016
Etter helgens eliteseriekvalifisering i Harstad, er det klart at Fredrikstad og Haugerud spiller i neste sesongs eliteserie for menn.

Eliteserien for menn 2016/2017 vil dermed bestå av følgende tolv lag: Tunet, Slevik, Greåker, Akerselva, Grei, Sveiva, Gjelleråsen, Sarpsborg, Sandnes, Harstad, Fredrikstad og Haugerud.

3/4-2016
Etter helgens NM innledende spill og semifinaler i klassene J16 og G16, er det nå klart hvem som møtes i finalen.

I klassen G16 vil finalen, som spilles lørdag 16/4 kl.1100 i Ekeberghallen, gå mellom Sveiva og Sarpsborg.

I klassen J16 vil finalen, som spilles lørdag 16/4 kl.1400 i Ekeberghallen, gå mellom Tunet og Sarpsborg.1/4-2016
I helgen spilles det flere NM- og kvalifiseringskamper.

I Harstad avgjøres det hvilke lag som kvalifiserer seg til neste sesongs Eliteserie for menn. I Ekeberghallen/Høyenhallen spilles innledende kamper og semifinaler i NM for klassen Gutter 16. I Skøyenhallen avgjøres det hvilke to lag som går til NM-finale i klassen Jenter 16.

Det spilles også flere kamper i helgen i NM-semifinaleseriene for kvinner og menn.

Resultater og kampfakta fra kampene vil gjennom helgen bli publisert på innebandy.no.

1/4-2016
Fredag 1.april starter registrering av medlemsopplysninger og rapportering til Norges Idrettsforbund (tidl. Idrettsregistreringen).

Alle idrettslag i NIF må elektronisk registrere medlems- og organisasjonsdata i idrettens medlems- og organisasjonsregister, og må avgi en årlig rapportering av medlems- og organisasjonsdata til NIF.

Rapporteringen skjer gjennom Min idrett, og har frist til 30. april. Detaljert informasjon om registreringsprosedyren blir sendt klubb/idrettslag direkte pr. e-post.

Hvis en klubb/idrettslag ikke har tilgang til å rapportere, ta kontakt med NIF IT support på telefon 03615.

- Les mer om den nye ordningen - Mer informasjon -

23/3-2016
Landslagssjef Espen Eriksson har tatt ut troppen til VM for U19 kvinner, 4.-8. mai 2016 i Belleville, Canada.

18 spillere fra syv forskjellige klubber skal forsvare Norges farger i mesterskapet, hvor Norge møter Sverige, Sveits og Slovakia i det innledende spillet.


Uttak:

Målvakter
Thilde Fredriksen     Sveiva     1997
Ida Ambjørseie       Tunet      1997

Backer
Anna Tviberg        BMIL      1998
Hanne Winther Hansen    Grei      1998
Rikke Enerly Selstad    Grei      1997
Eline Dagestad       Nor 92     1999
Andrea Wilhelmsen     Tunet      1998
Sandra Craig        Tunet      2000
Mina Alfredsen       Øreåsen     1997

Løpere
Linh-Dan Nguyen      Gjelleråsen   1997
Iris Bjørnstad       Gjelleråsen   1997
Celine Ripel Nilsen    Nor 92     1999
Marte Arkøy        Sveiva     1997
Camilla Larsen       Tunet      1998
Rikke Solheim       Tunet      1998
Heidi Rød         Tunet      1998
Rikke I. Hansen      Tunet      2000
Sofie Kristiansen     Tunet      2000

22/3-2016
Dommerkomiteen i innebandyseksjonen har tatt ut de dommerne som skal dømme NM-semifinaleseriene for kvinner og menn.

Kvinner:
Sveiva – Grei dømmes av Johansen/Monge.
Tunet – Sagene dømmes av Trogstad/Lindgren.

Menn:
Tunet – Greåker dømmes av Kristoffersen/Olsen.
Slevik – Akerselva dømmes av Ingebrigtsli/Henriksen.

22/3-2016
Alle tidene for NM-semifinalene for kvinner og menn er nå klare.

Første kamp i NM-semifinaleseriene for kvinner i best av fem kamper:
Tunet - Sagene: Tor 31/3-16 kl.1900 i Høyenhallen
Sveiva - Grei: Tor 31/3-16 kl.2000 i Rommenhallen

Første kamp i NM-semifinaleseriene for menn i best av fem kamper:
Tunet - Greåker: Ons 30/3-16 kl.1900 i Høyenhallen
Slevik - Akerselva: Tor 31/3-16 kl.1900 i Gressvikhallen

22/3-2016
Norges Bandyforbund inviterer til kompendierelease. Prosjektleder Mari Grønlund har gjort en fantastisk jobb og er nå ferdig med arbeidet «Skadefri og bedre prestasjon på banen».

Vi feirer dette produktet med et to timers gratis frokostseminar med Ola Eriksrud og Mikaela Backman, torsdag 31.mars kl.0900-1100 i Aud. A på Norges Idrettshøgskole.

I tillegg vil det bli orientering om NBFs trenerløype. Vi minner også om de seks siste kursene i kursåret 2015-16 som man finner informasjon om her.

- Les mer om frokosseminaret -

21/3-2016
Kampoppsettet til kvalifisering til Eliteserien menn 2016/17 er nå klart.

Kvalifisering spilles helgen 2. - 3. april i Harstadhallen med Harstad IBK som arrangør.

Fredrikstad IBK, Alta IBK, Haugerud IF og Lye IL er deltakerlag.

Kvalifiseringen spilles som enkel serie, og de to beste lagene er klare for neste sesongs eliteserie.

Les også mer på kvalifiseringens egne web-sider: elitekvalik.no

21/3-2016
Helgen 9. - 10. april er det klart for innledende spill og semifinaler i NM for G18 i Nesøyahallen. Asker IBK er arrangør.

De to beste lagene i hver pulje etter det innledende spillet lørdag, går videre til semifinaler som spilles søndag.

Deltakerlag i årets G18 NM er:

Pulje A: Stavanger IBK, Gjelleråsen IF, Sarpsborg IBK og Bærums Verk Hauger IF.

Pulje B: Freidig Innebandy, Sveiva Innebandy, Nor 92 IBK og Tunet IBK.

21/3-2016
Helgen 2. - 3. april er det klart for innledende spill og semifinaler i NM for J16 i Skøyenhallen. BMIL er arrangør.

De to beste lagene i hver pulje etter det innledende spillet lørdag, går videre til semifinaler som spilles søndag.

Deltakerlag i årets J16 NM er:

Pulje A: Tunet IBK, Nor 92 IBK og Bygdø Monolitten IL.

Pulje B: Sarpsborg IBK, Sveiva Innebandy og Fagerstrand IF.

21/3-2016
Helgen 2. - 3. april er det klart for innledende spill og semifinaler i NM for G16. Tunet IBK er arrangør.

Puljespillet gjennomføres på lørdagen i Ekeberghallen, hvor de to beste i hver pulje går videre til semifinalene, som spilles søndag i Høyenhallen.

Deltakerlag i årets G16 NM er:

Pulje A: Vågsbygd IBK, Narvik Malmers IBK, Tunet IBK, Fredrikstad IBK og Sveiva Innebandy.

Pulje B: Sola IBK, Sarpsborg IBK, Ajer IBK, Gjelleråsen IF og Bækkelagets Sportsklub.

21/3-2016
Landslagssjef Patric Jonsson har tatt ut spillere til samling for U19-menn i området Midt-Norge, 2.april i Byneshallen, Spongdal, Trondheim.

Tidligere har det for U19-menn vært gjennomført samlinger for områdene Sør-Øst og Sør-Vest.

Neste mesterskap for U19-menn er VM som arrangeres i mai 2017 i Växjö, Sverige.Uttak:
Navn              Født  Klubb
Martin Bondevik         1999  Freidig
Preben Brækstad         1998  Freidig
Bendik Dyrseth         1998  Freidig
Jakob Dyrseth          1998  Freidig
Jostein Fyrvik         1999  Freidig
Jørgen Halvorsen        1998  Freidig
Brage Harby           1998  Freidig
Jostein Klausen         1998  Freidig
Jonathan Moldjord        1998  Freidig
Aleksander Norum        1998  Freidig
Christopher Klungervik     2001  Sjetne
Filip Ræder           2001  Sjetne 
Christian Refsnes        2001  Sjetne 
Emil Aunemo           2000  Nyborg
Jakob Nåvik Raaness       1999  Nyborg
Morten Sörhöy          2000  Nyborg
Kim-Andre Nordgaard       1998  Nyborg
Lars Moen Storvik        2000  Nyborg
Gunnar Sagberg         1998  Nyborg
Ronald Sagberg         2000  Nyborg
Erik Aass Ålberg        2000  Nyborg
Petter Moen Hagen        2000  Lillehammer
Marcus Øverli Mæhlum      2000  Lillehammer
Isak Seim Hagen         2000  Nidelv

20/3-2016
Etter helgens innledende spill i NM for kvinner, er det nå klart hvilke lag som møtes i semifinalene.

I semifinalene som spilles best av fem kamper i perioden 29.mars - 8.april møtes:
Sveiva - Grei
Tunet - Sagene

Vi kommer tilbake med eksakte kamptider når dette er på plass.19/3-2016
Alle semifinalelagene i NM for menn er nå klare, og Tunet som vinner av Eliteserien valgte Greåker som sin motstander.

Seminfinalene som spilles i best av fem kamper i perioden 29.mars - 8.april blir da:
Tunet - Greåker
Slevik - Akerselva

Endelige kamptider kommer i begynnelsen av kommende uke.


19/3-2016
Greåker er klare for semifinale i NM for menn.

Dette er klart etter at Greåker lørdag vant 6-1 over Sveiva i Tindlundhallen. Kvartfinaleserien er dermed avgjort med 3-2 i kamper.

19/3-2016
I helgen i Høyenhallen og Solberghallen spilles det innledende spillet i NM for kvinner.

I pulje A i Høyenhallen, møtes Tunet IBK, SF Grei, Gjelleråsen IF og Østensjø/Dverg Innebandy.

I pulje B i Solberghallen, møtes Sveiva Innebandy, Sagene IF, Nor 92 IBK, Bygdø Monolitten IL og NTNUI Innebandy.

De to beste lagene i hver pulje går videre til semifinalene i NM, som spilles som best av fem kamper i perioden 29. mars til 8. april.

18/3-2016
Tunet er klare for semifinale i NM for menn.

Dette er klart etter at Tunet fredag kveld vant 8-6 over Gjelleråsen i Lihallen. Kvartfinaleserien er dermed avgjort med 3-1 i kamper.

Tunet, Slevik og Akerselva er dermed alle klare for semifinalene, og hvem som blir det siste laget avgjøres lørdag kl.1600 i Tindlundhallen når Greåker og Sveiva møtes til femte og avgjørende kamp.


18/3-2016
Haugerud og klubbens poengkonge Thomas Ihle (bildet) knuste nesten alle rekorder i årets 1.divisjon østland for menn.

Ihle noterte seg totalt for 126 (83+43) målpoeng i årets serie. Dette er poengrekord i 1.div øst, fem poeng mer enn Stian Thorsens 121 (80+41) poeng for Bækkelaget i 12/13 sesongen. Imponerende 7 poeng pr. kamp i snitt har Ihle gjort i årets serie!

Ihle ble også toppscorer i serien, og 83 mål er ny rekord for 1.div øst. Også her hadde Thorsen rekorden med sine 80 mål i 12/13 sesongen.

Flest målgivende pasninger i serien hadde Ihles lagkamerat i Haugerud, Patrick Sveen, som var nest sist på ballen hele 56 ganger. Dette var også nesten ny rekord i 1.div øst, men rekorden til Alexander Jaksland med 57 målgivende pasninger for Nor92 i 08/09 sesongen står fortsatt.

Kanskje ikke overraskende er Haugeruds 292 mål i årets serie også ny lagrekord for 1.div øst. Haugerud er også det første laget som i divisjonens 20-årige historie har gått igjennom sesongen uten poengtap!

Ajer var laget i årets 1.div øst som samlet flest tilskuere på hjemmebane. I snitt var det 66 tilskuere på lagets hjemmekamper i Hedmarkshallen.
Publikumssnittet totalt i årets serie var på 41, litt ned fra fjorårets snitt på 47.

Årets fairplay-pokal i 1.div øst for menn gikk til Lillestrøm, som kun hadde 72 utvisningsminutter i løpet av sesongen.

17/3-2016
Akerselva er klare for semifinale i NM for menn.

Dette er klart etter at Akerselva torsdag vant 9-3 over Grei. Kvartfinaleserien er dermed avgjort med 3-1 i kamper.

Akerselva har flere NM-gull på kvinnesiden, men dette er første gang klubben er i en semifinale i NM på herresiden.16/3-2016
Slevik er som første lag klare for semifinale i NM for menn.

Dette er klart etter at Slevik onsdag kveld vant 9-4 over Sarpsborg. Kvartfinaleserien er dermed avgjort med 3-0 i kamper.16/3-2016
Dopingvarsel er navnet på den nye varslingskanalen for doping i idretten. Varslingskanalen sikrer anonymiteten og sikkerheten til den som varsler om doping.

Antidoping Norge og Norges idrettsforbund oppfordrer alle organisasjonsledd til å tilgjengliggjøre informasjon om Dopingvarselet på sine respektive hjemmesider.

Les mer om Dopingvarsel: Idrettsforbundet, Antidoping Norge

- Dopingvarsel -

16/3-2016
Helgen 2. - 3. april spilles kvalifisering til Eliteserien menn 2016/17 i Harstadhallen med Harstad IBK som arrangør.

Fredrikstad IBK, Alta IBK, Haugerud IF og Lye IL er lagene som deltar.

Kvalifiseringen spilles som enkel serie, og de to beste lagene er klare for neste sesongs eliteserie.

Vi kommer tilbake med kampoppsett for kvalifiseringen.

Les også mer på kvalifiseringens egne web-sider: elitekvalik.no

15/3-2016
Luize Bilinska (bildet) fra Sveiva ble poengplukker i Eliteserien for kvinner 2015/2016. Dette er andre året på rad Bilinska blir poengplukker.

Den latviske jenta, som ble årets spiller i sesongen 14/15, noterte seg totalt for 61 (42+19) målpoeng i årets serie, og med sine 42 mål ble Bilinska også seriens toppscorer. 42 mål er også tangering av Jessika Sundbergs målrekord for Tunet i sesongen 09/10.

Flest målgivende pasninger i årets serie hadde Bilinskas latviske lagvenninne i Sveiva, Diana Isjomina, som var nest sist på ballen ved mål hele 32 ganger.

Tunet var laget i årets serie som samlet flest tilskuere på hjemmebane. I snitt var det 107 tilskuere på Tunets hjemmekamper i Høyenhallen.
Publikumssnittet totalt i årets serie var på 59, noe opp fra fjorårets snitt på 52. Totalt hadde eliteserien 15/16 for kvinner 3692 tilskuere.

Årets fairplay-pokal i Eliteserien for kvinner gikk til gull-vinner Sveiva, med kun 20 utvisningsminutter i løpet av sesongen.

15/3-2016
Helgen 4.-5.juni arrangeres seksjonens årsmøte på Thon Hotell Triaden på Lørenskog.

I den forbindelse ønsker valgkomiteen i innebandyseksjonen forslag fra klubbene på kandidater til innebandyens seksjonsstyre for perioden 2016-2018.

For forslag på kandidater, ta kontakt med leder av valgkomiteen, Arne Nilsen på tlf: 91794137 eller e-post: arnern7@gmail.com

15/3-2016
Innebandyseksjonen (NBF-I) ber alle klubber og regioner/kretser holde av helgen 4.-5.juni 2016 til årsmøte og jubileumsmiddag.

Innebandyseksjonen fyller 25 år, 25.mai 2016. Dette jubileet ønsker seksjonen å markere med en jubileumsmiddag lørdag 4.juni i forbindelse med årsmøtet. Årsmøtet vil starte lørdag 4.juni, med fortsettelse søndag 5.juni.

Årsmøte og jubileumsmiddag blir arrangert på Thon Hotell Triaden på Lørenskog.

Mer informasjon og påmelding til arrangementet vil sendes ut så snart som mulig.

14/3-2016
Puljene er trukket og kampoppsettet er klart for det innledende spillet i NM for kvinner helgen 19. - 20. mars.

I pulje A som spilles i Høyenhallen, møtes Tunet IBK, SF Grei, Gjelleråsen IF og Østensjø/Dverg Innebandy.

Pulje B spilles i Solberghallen, og der møtes Sveiva Innebandy, Sagene IF, Nor 92 IBK, Bygdø Monolitten IL og NTNUI Innebandy.

De to beste lagene i hver pulje går videre til semifinalene i NM, som spilles som best av fem kamper i perioden 29. mars til 8. april.

12/3-2016
Sveiva er seriemestere i Eliteserien for kvinner etter at de i siste serierunde slo Tunet 6-4.

Sveiva og Tunet endte på like mange poeng i årets serie, men Sveiva tar gullmedaljene med bedre målforskjell.

Tunet ble nr.2 i serien, og Sagene nr.3.

Norges Bandyforbund gratulerer alle medaljevinnerne!

Neste helg 19.-20. mars er det klart for NM-puljespill for kvinner, og puljene vil bli trukket mandag 14. mars. Kampoppsettet vil så bli publisert så snart det er klart.

11/3-2016


10/3-2016
Thomas Stræte (bildet) fra Slevik ble poengplukker i Eliteserien for menn 2015/2016. Dette er fjerde gang Stræte blir poengplukker i Eliteserien.

Stræte noterte seg totalt for 108 (42+66) målpoeng i årets serie. Dette er ny rekord gjennom tidene for antall målpoeng i en sesong for en spiller i eliteserien for menn. Den tidligere rekorden hadde Runar Snellingen for Sagene i 09/10 sesongen med 105 (54+51) målpoeng.

Strætes 66 målgivende pasninger er også ny rekord for en sesong i eliteserien for menn. Den tidligere rekorden her hadde Raymond Evensen for Fjerdingby i 06/07 sesongen med 65 målgivende pasninger.

Toppscorer i årets eliteserie ble Ole Mossin Olesen fra Tunet med 50 fulltreffere.

Tunet var laget i årets serie som samlet flest tilskuere på hjemmebane. I snitt hadde Tunet 201 personer på tribunen under sine kamper i Høyenhallen. Publikumssnittet totalt i årets serie gikk forøvrig noe opp, med et snitt på 135 tilskuere pr. kamp i år, mot fjorårets snitt på 131 pr. kamp. Totalt var det 17 780 tilskuere som så de 132 kampene.

Årets fairplay-pokal i Eliteserien for menn gikk til Slevik som kun hadde 73 utvisningsminutter i løpet av sesongen.

8/3-2016
Sett av torsdag formiddag 17.mars 9.00-11.00.

Norges Bandyforbund få da besøk på Ullevaal stadion av Sonny Lodin som skal presentere "Maksimal Prestasjon - Hvorfor floskelen «å gi 110» tross alt kan være fornuftig".

- Les mer -

8/3-2016
Dommerkomiteen i innebandyseksjonen har tatt ut de dommerne som skal dømme NM-kvartfinaleseriene for menn.

Tunet – Gjelleråsen dømmes av Taaje/Østeby.
Slevik – Sarpsborg dømmes av Eliassen/Sørensen.
Greåker – Sveiva dømmes av Ingebrigtsli/Henriksen.
Akerselva – Grei dømmes av Kristoffersen/Olsen.


8/3-2016
Alle tidene for NM-kvartfinalene for menn er nå klare.

Første kamp i kvartfinaleseriene som spilles i best av fem kamper går som følger:

Akerselva - Grei: Ons 09/03-16 kl.2000 i Kringsjåhallen
Greåker - Sveiva: Tor 10/03-16 kl.1830 i Tindlundhallen
Tunet - Gjelleråsen: Tor 10/03-16 kl.1900 i Høyenhallen
Slevik - Sarpsborg: Tor 10/03-16 kl.2000 i Gressvikhallen

5/3-2016
NM-kvartfinalene for menn er nå klare, og følgende lag møtes til best av fem kamper:

Tunet - Gjelleråsen
Slevik - Sarpsborg
Greåker - Sveiva
Akerselva - Grei

Vi kommer nærmere tilbake med tider for kampene i kvartfinaleseriene.

5/3-2016
Siste serierunde i eliteserien for menn ble spilt lørdag.

Tidligere var det klart at Tunet tok gull i serien og Slevik tok sølv. Lørdag ble det klart at Greåker tok bronsemedaljene.

Nor 92 endte til slutt sist i serien, og rykker dermed ned til 1.div øst neste sesong.

Fredrikstad må spille kvalifisering for å beholde plassen i neste års eliteserie.

2/3-2016
NBF er i tråd med barneidrettsbestemmelsene klare på at det ikke skal være resultat eller tabeller for barn under 12 år. Etterhvert ser vi at flere idretter kommer etter.

Sist det Svenske fotballforbundet som fra neste sesong fjerner tabeller og finalespill i sine serie og cuper. Svensk ishockey vurderer nå de samme tiltakene. Hvorfor skjer dette?

- Les mer -

27/2-2016
Tunet vant søndag 7-4 over Greåker, og sikret seg med det seriemesterskapet i Eliteserien for menn 2015/16, en serierunde før slutt.

Samtidig er det også klart at Slevik tar sølvet i årets Eliteserie.

Norges Bandyforbund gratulerer begge!

I siste serierunde neste helg avgjøres det om det blir Greåker eller Akerselva som tar bronsemedaljene i serien.

27/2-2016
Haugerud IF er seriemestere i 1. div. østland menn etter lørdagens seier over Bærums Verk Hauger med 21-3.

Det er fortsatt to serierunder igjen, men laget har vært helt suverene og har ikke tapt poeng på de første 16 kampene.

Norges Bandyforbund gratulerer!

26/2-2016
Det er nå klart at NM-finalene for seniorer sendes på TV2 Sportskanalen søndag 17. april.

Herrefinalen sendes direkte kl. 16.30 og kvinnefinalen sendes i opptak kl. 18.30. I tillegg blir det sendt en times sammendrag av finalene senere på kvelden.

På grunn av at kanalen skal sende landskampen Finland - Norge i ishockey tidligere på dagen, ble det enighet om denne løsningen.

Kvinnefinalen spilles kl. 13.30.

NM-finalene for G16, J16 og G18 på lørdag 16. april vil bli strømmet direkte på våre nettsider.

25/2-2016
Artikkelserie om barne- og ungdomsidrett i tre deler som blir publisert utover våren.

Vi har samlet informasjon og uttalelser fra andre idretter, forskere og idrettspersonligheter i Norge og Sverige knyttet til temaene:
• Resultat- eller utviklingsfokus (1/3)
• Likespillprinsippet (2/3)
• Hva er en god idrettsforelder? (3/3)

Målet er å skape økt bevissthet rundt barne- og ungdomsidretten, hvordan vi vil at den skal organiseres og hvorfor. Det er linket til aktuelle artikler underveis, slik at de som ønsker mer info kan finne det.

- Les mer -

23/2-2016
Landslagssjef Patric Jonsson har tatt ut spillere til samling for U19-menn i området Sør-Vest, 28.februar i Vikinghallen (Stavanger).

Det ble helgen 6.-7.februar arrangert en samling for området Sør-Øst i Oslo, og det vil lørdag 2.april bli holdt en samling for området Midt-Norge i Trondheim.

Neste mesterskap for U19-menn er VM som arrangeres i mai 2017 i Växjö, Sverige.Uttak:
Navn              Født  Klubb
Håvard Rosseland Johansen    1998  Lye IL
Adrian Serigstad        1999  Lye IL
Bjarne Aarsland         1999  Lye IL
Mathias Eriksson        2001  Lye IL
Tim Mikkelsen          2001  Lye IL
Mats Hetland          1999  Hommersåk IBK
Marcus Håland Ravndal      1999  Hommersåk IBK
Steffen Andre Ulfsnes      2000  Hommersåk IBK
Sander Sung Sandanger      2001  Hommersåk IBK
Henrik Aadnøy          2001  Hommersåk IBK
Sivert Østerhus Braten     1999  Krokhøl Knights
Morten Bjørheim         1999  Krokhøl Knights
Mathias Alsvik         2000  Krokhøl Knights
Idar Lyngås           1999  Sandnes
Birk Digernes Solevåg      1999  Sandnes
Brage Myrland          2002  Sandnes
Anders Vagle          1999  Sola IBK
Kjetil Kjellsen         1999  Sola IBK
Anders Stokka Meling      1999  Sola IBK
Jone Lorentzen         1999  Sola IBK
Sondre Monsen          1999  Sola IBK
Birk R. Nedrebø         1999  Sola IBK
Maris Davids Ancans       1998  Stavanger IBK
Tomas S Ydstebø         1999  Stavanger IBK
Ole Petter Paulsen,       2000  Stavanger IBK
Mathias B Melbye        2000  Stavanger IBK
Martin Tobias Solvik      2000  Stavanger IBK
Henrik Pettersen        2000  Stavanger IBK
Aslak J. Thorbjørnsen      1998  Toppen IL
Tor William Cantero       1998  Toppen IL
Vetle Mathiesen         1998  Toppen IL
Håvard Nese           1999  Vågsbygd IBK
Ruben Aaneland         1999  Vågsbygd IBK
Jan Erik Jordan         1999  Vågsbygd IBK
Tjøl Ravndal          1998  Ålgård IBK
Anders Gjesdal         1998  Ålgård IBK
John Ravndal          2001  Ålgård IBK
Sivert Førli          2001  Ålgård IBK
Torjus Waage          2001  Ålgård IBK
Sebastian Hadland        2001  Ålgård IBK
Benjamin Helland        2001  Ålgård IBK
Torfinn Gjesdal         2001  Ålgård IBK
Andreas Håkull Flørli      2002  Ålgård IBK

18/2-2016
Norges Bandyforbund har avdekket at Lillestrøm IBK, i kampen mot Vålerenga 14.02.16 i 1. div. østland menn, benyttet en ikke-lisensiert spiller.

Norges Bandyforbund tildeler, i henhold til Sanksjons- og protestreglementet, Vålerenga seieren i kampen og resultatet settes til 5-0 i deres favør. Alle målpoeng, utvisninger og tilskuertallet i kampen blir fjernet fra statistikken ved neste oppdatering.

15/2-2016
Det har kommet inn friske midler til NIFs flyktningfond. Over 3 millioner kroner skal fordeles på idrettslag rundt om i Norge.

Idrettslag kan søke om inntil 25.000 kroner til ulike tiltak. Søknadsfrist er 13. mars.

Målet med fondet er å gi en meningsfull opplevelse gjennom idrett som aktivitet på mottak for asylsøkende, rekruttere flere medlemmer med minoritetsbakgrunn til idrettslagene som utøvere, trenere og ledere, samt inspirere til inkluderende idrettslag.

- Les mer -

8/2-2016
U19-kvinner endte til slutt på 3.plass i Polish Cup som i helgen ble arrangert i Zbaszyn og Rakoniewice i Polen.

Etter en sterk start med seier 5-4 over Sveits, fortsatte jentene turneringen med å spille 3-3 mot Tyskland, tape 2-6 mot Tsjekkia og til slutte vinne 5-3 over Polen.

Det neste på programmet for U19 kvinner er VM som arrangeres 4.-8.mai i Belleville, Ontario, Canada.

- Resultater og kampfakta fra Polish Cup -

6/2-2016

Norge vant lørdag 16-0 over Serbia i sin siste kamp i VM-kvalifiseringen i Slovenia.

Glen Evensen som spilte sin landskamp nr.100 for Norge, lagde hele fire mål og ble kåret til Norges beste spiller i kampen.

Norges øvrige mål ble laget av Daniel Gidske 2, Lars Erik Torp 2, Sindre Bjerknes 2, Christoffer Øistad, Ketil Kronberg, Marius Pedersen, Ole Martin Skau Jansson, Thomas Stræte og Andreas Valbye.

Med fire seire og et tap i kvalifiseringen, er Norge etter å ha blitt nr.2 i sin kvalifiseringspulje bak Tsjekkia, klare for VM i Riga i desember.


- Kampfakta - Reprise 1-2.per - Reprise 3.per - Kval-sider -

6/2-2016
U19-kvinner fikk en meget god start i Polish cup med en sterk 5-4 seier over Sveits.

Hvordan det går videre med de norske U19-jentene kan man følge på turneringens web-sider.

5/2-2016

Norge vant fredag 20-1 over Liechtenstein i VM-kvalifiseringen i Slovenia.

De norske målene ble laget av Thomas Stræte 3, Ole Martin Skau Jansson 3, Patrick Hjemgard 3, Christoffer Øistad 2, Marius Pedersen 2, Glen Evensen 2, Martin Kvisvik 2, Andreas Valbye, Ketil Kronberg og Patrick Martinsen.

Thomas Stræte ble kåret til Norges beste spiller.

- Kampfakta - Reprise - Kval-sider -

4/2-2016
I helgen spiller U19-kvinner Polish Cup i Zbaszyn og Rakoniewice i Polen.

Norges motstandere i turneringen er Sveits, Tsjekkia, Tyskland og Polen.

Første kamp for Norge er fredag kl.1800, og motstander er Sveits.

Hvordan det går med de norske jentene kan man gjennom helgen følge på turneringens web-sider.

- Kampoppsett/Resultater -

4/2-2016

Norge tapte torsdag 3-5 mot Tsjekkia i VM-kvalifiseringen i Slovenia.

Norges mål i kampen ble laget av Ole Mossin Olesen, Ketil Kronberg og Daniel Gidske.

Daniel Gidske ble kåret til Norges beste spiller i kampen.

- Kampfakta - Høydepunkter - Reprise - Kval-sider -

3/2-2016

Norge vant onsdag 12-1 mot Italia i VM-kvalifiseringen i Slovenia.

Norges mål i kampen ble laget av Ketil Kronberg 3, Lars Erik Torp 2, Markus Lindgjerdet 2, Thomas Rognlien 2, Patrick Hjemgard 2 og Christoffer Øistad.

Ketil Kronberg ble kåret til Norges beste spiller i kampen.

Kronberg ble med sine 3 mål og 2 målgivende pasninger mot Italia den norske spilleren gjennom tidene med flest poeng på A-landslaget. Totalt har Kronberg nå 165 poeng, fordelt på 77 mål og 88 målgivende pasninger, på 111 kamper. Willy Fauskanger sluttet(?) sin landslagskarriere med 163 (108+55) poeng på 108 kamper, og må nå se seg passert av Kronberg som poengkonge.

- Kampfakta - Høydepunkter - Reprise - Kval-sider -

2/2-2016

Norge vant 7-2 mot Slovenia i sin første kamp i VM-kvalifiseringen for A-menn i Skofja Loka.

Norges mål i kampen ble laget av Ole Mossin Olesen 2, Markus Lindgjerdet, Christoffer Øistad, Martin Kvisvik, Lars Erik Torp og Ketil Kronberg.

Thomas Stræte som hadde fire målgivende pasninger i kampen, ble kåret til Norges beste spiller.

- Kampfakta - Høydepunkter - Reprise - Kval-sider -

1/2-2016
Tirsdag kl.1930 spiller Norge sin første kamp i kvalifiseringen for å få delta i VM 2016 i Riga, Latvia.

Slovenia er første av fem motstandere i kvalifiseringen som spilles i Skofja Loka, Slovenia.

Norges øvrige motstandere er Tsjekkia, Serbia, Italia og Liechtenstein.

Kvalifiseringen spilles som enkel serie, og de to beste lagene er garantert plass i VM-sluttspillet i desember 2016 i Riga.

Totalt spilles det i seks kvalifiseringsgrupper for VM 2016. Fire i Europa, en i Asia og en i Amerika.

I Asia vil de tre beste lagene være klare for VM, mens i Amerika vil de to beste lagene være kvalifisert.

I Europagruppene vil de to beste lagene i hver kvalifiseringsgruppe sammen med de to beste nr.3-nasjonene i hver kvalifiseringsgruppe være klare for VM.

Latvia, som vertsnasjon, er allerede klare for VM.

- Sider for Norge i VM-kvalifisering -

28/1-2016
Landslagssjef Patric Jonsson har tatt ut spillere til samling for U19-menn østlandsområdet, 5.februar i Slorahallen (Strømmen) og 6.-7.februar i Rommenhallen (Oslo).

Uttaket er delt inn etter alder. Utøvere født 2000 møter fredag og utøvere født 1998-1999 møter lørdag og søndag. På kort sikt vil utøvere født 01-02 ikke bli kalt inn til samling.

Utøvere født 2000 møter ferdig skiftet fredag 5. februar kl. 1800 i Slorahallen, Strømmen. Samlingen avsluttes kl. 2200.

Utøvere født 1998-1999 møter ferdig skiftet lørdag 6. februar kl. 0830 i Rommenhallen, Oslo. Ferdig kl. 1430.

Søndag: Gruppen blir inndelt i 2 grupper og oppmøtetider blir gitt på lørdag (kl.10 og kl.12). Avsluttes: (kl.1430 og kl.1630)

I samarbeid med Midt-Norge og SørVest bandyregion vil det bli avholdt samling for hver av regionene lokalt, før neste breddesamling i den internasjonale helgen i april.


Uttak (kun fredag i Slorahallen):
Navn              Født  Klubb
Peder Tunaal          2000  Asker IBK
Sigurd A Berg          2000  BMIL
Aksel Stenvold         2000  BMIL
Dag A Sommer          2000  BMIL
Håvard Liebe          2000  BMIL
Martin S Hagen         2000  BMIL
Nicolai Hagen          2000  Bækkelaget
Stian Sønsthagen        2000  Elverum IBK
Lucas Scau Olsen        2000  Fagerstrand
Martin Normann Skålvik     2000  Fagerstrand
Nicholay Halvorsen       2000  Fredikstad
Kimsander Ingebretsen      2000  Gjelleråsen
Lasse Robøle          2000  Gjelleråsen
Sigurd Romskaug         2000  Gjøvik IBK
Fredrik Sørlie         2000  Gjøvik IBK
Markus Elveli          2000  Gjøvik IBK
Hans Petter Bjørnerud      2000  Gjøvik IBK
Hans Kristian Finstad      2000  Lørenskog
Martin Volden          2000  Strømmen IBK
Marius Svendsen         2000  Strømmen IBK
Christian Mola         2000  Strømmen IBK
Marius Jensen          2000  Strømmen IBK
Haakon Moe           2000  Strømmen IBK
Martin Nadden Fonn       2000  Strømmen IBK
Casper Femtegjeld Sletten    2000  Sveiva
Simen Nygaard          2000  Sveiva
Oliver Ruud           2000  Tunet
Truls Sundal          2000  Tunet
Frederik Nilsen         2000  Tunet
Patrick Olers          2000  Tunet
Bendik Austad          2000  Ull/Kisa

Uttak lørdag og søndag i Rommenhallen, Oslo
Navn              Født  Klubb
Thomas Bøgle          1999  Fredrikstad
Tobias Bolstad Brevik      1999  Fredrikstad
Kjetil Bratland         1998  Grei
Jonas Gjesvold         1999  Grei
Even Tomter           1998  Ajer IBK
Trym Haugan           1999  Ajer IBK
Magnus Nordmo          1999  Ajer IBK
Øystein Nordmo         1999  Ajer IBK
Marcus Svenningsen Arnevig   1998  Asker IBK
Dag Einar Nesse Knutsen     1998  Asker IBK
Anders Oddaker         1999  Asker IBK
Jacob M Vevatne         1999  Asker IBK
Kai Borgen           1999  Asker IBK
Mads Lynnum Hartmann      1999  Asker IBK
Fredrik Sundell         1999  Bækkelaget
Sondre Bakkejord        1999  Bækkelaget
Oskar Sjåvåg          1999  Bækkelaget
Oskars Erikis          1999  Bækkelaget
Henrik Haga           1999  Bækkelaget
Jon Hornslien          1999  Bækkelaget
Torkjell Romskaug        1998  Gjøvik IBK
Kristoffer Bang Lund      1998  Gjelleråsen
Daniel Johansen         1998  Gjelleråsen
Fabian Stensberg        1998  Gjelleråsen
Jonas Neskvern         1998  Gjelleråsen
Sander Windelstad        1998  Gjelleråsen
Martin Krüger Bernås      1998  Gjelleråsen
Philip Rudningen        1999  Gjelleråsen
Ole Bastian Løchen       1999  Gjelleråsen
Thomas Hartvig         1999  Gjelleråsen
Kasper Styffe          1999  Gjelleråsen
Ådne Øvereng          1998  Greåker
Håkon Groth           1999  Hagfors (Sarpsborg)
Ludvik Hansen          1999  Hagfors (Slevik)
Stian Pedersen         1999  Hagfors (Slevik)
Akash Singh           1998  Nor 92
Oliver Kylland         1998  Nor 92
Jørgen Ripel          1998  Nor 92
Bård Olsen           1998  Nor 92
Tommy Skatvedt         1998  Nor 92
Kevin Suthes          1998  Nor 92
Sindre S. Gulbrandsen      1998  Nor 92
Lars Andre Brenden       1998  Nor 92
Henrik Gommerud         1998  Nor 92
Kristian Skaug         1999  Nor 92
Mattias Doull          1999  Nor 92
Truls Hauge           1998  Sarpsborg
Stian Nilsen          1998  Sarpsborg
Fredrik Gjødalsstuen      1999  Sarpsborg
Sander Raab Owren        1999  Sarpsborg
Jørgen Nordahl         1999  Sarpsborg
Magnus Jarberg         1999  Sarpsborg
Håkon Henriksen         1999  Sarpsborg
Christoffer Mellegård      1999  Sarpsborg
Mario Berntsen         1999  Sarpsborg
Eskil Gagnås          1998  Slevik
Frikk Svendsen         1998  Slevik
Tobias Petersen         1998  Slevik
Ole Martin Norum        1998  Slevik
Leander Granly         1999  Slevik
Kristian Poulsen        1999  Slevik
Sivert Home Iversen       1999  Slevik
Alexander Johansen Ohrt     1999  Sveiva
Bendik Bærø           1998  Tunet
Magnus Palving         1998  Tunet
Andreas Larsen         1998  Tunet
Didrik Gulbrandsen       1999  Tunet
Nikolai Opsahl         1999  Tunet
Eirik Østvedt          1999  Tunet
Albin Green           1999  Tunet
Simen Lenborg          1999  Tunet/Ull Kisa
Robin Simonsen         1999  Tunet
Magnus Oswold Hermansen     1999  Tunet

27/1-2016
Norges Bandyforbund søker etter landslagssjef for A-kvinner ut sesongen 2017/2018.

Landslagssjefen har det overordnede ansvaret for aktiviteten på landslaget, og skal sammen med sitt team og administrativ landslagskoordinator legge til rette for aktiviteten i tråd med innebandyseksjonens landslagsmal.

Landslagssjefen har hovedansvaret for de ulike aktivitetene på sitt landslag. Omfanget av disse oppgavene gjør at seksjonsstyret ikke ønsker at landslagssjefen skal ha en rolle som klubbtrener på samme nivå.

For ytterligere informasjon: Kontakt landslagskoordinator Lars Bunæs, tlf. 934 24 257.

Søknad med beskrivelse av relevant bakgrunn og kompetanse sendes lars.bunaes@nif.idrett.no innen mandag 29. februar 2016.

27/1-2016
Idrettstinget 2015 vedtok flere endringer i NIFs lov og Idrettsstyret vedtok nye lovnormer for alle organisasjonsledd der endringene i NIFs lov er innarbeidet.
Organisasjonsleddene er bundet av endringene i NIFs lov og lovnormene. Lovnormen må derfor implementeres på førstkommende årsmøte/ting.


Da NBF først har Forbundsting høsten 2016, har NIF bestemt at vi måtte implementere lovnormen i egen lov så snart som mulig.

Forbundsstyret vedtok derfor ny lov for Norges Bandyforbund den 18. januar 2016.

Loven er oppdatert i tråd med ny lovnorm, men ennå ikke formelt vedtatt av årsmøte/ting.

Den nye loven vedtas siden formelt på neste Forbundsting. Det fremmes samtidig forslag til Forbundstinget i september om fullmakt til at Forbundsstyret kan implementere fremtidige endringer i NIFs regelverk og livsnormer i NBFs lov og regelverk.

Det opplyses for ordens skyld at det ikke er gjort andre materielle endringer i loven enn de NIF har gjort i forbindelse med ny lovnorm.

21/1-2016

Nyborg IL i Trondheim startet mandag 18. januar opp innebandytrening for utviklingshemmede (13 år og eldre).

Det var full innsats fra første slag på ballen. - Vi har det gøy sammen og det er plass til langt flere, sier trenerne Rasmus S. Bjerkan og Johannes Løvås.

Norges Bandyforbund ønsker å starte opp flere miljøer med innebandy for utviklingshemmede, med mål om å sende et lag til World Special Olympics i 2017 i Østerrike. World Special Olympics er et av verdens største idrettsarrangementer med nærmere 10 000 utviklingshemmede utøvere.

Ta kontakt med Ann-Katrin Eriksson i Norges Bandyforbund hvis du ønsker mer informasjon om innebandy for utviklingshemmede.

18/1-2016
Landslagssjef for U19-kvinner Espen Eriksson har tatt ut troppen til Polish Cup, 4.-7. februar 2016 i Wolsztyn, Polen.

Norges motstandere i turneringen er Sveits, Tsjekkia, Tyskland og Polen.

- Kampoppsett -


Uttak:

Målvakter
Thilde Fredriksen      Sveiva     1997
Ida Ambjørseie       Tunet      1997

Backer
Anna Tviberg        BMIL      1998
Hanne Winther Hansen    Grei      1998
Rikke Enerly Selstad    Grei      1997
Sandra Craig        Tunet      2000
Mina Alfredsen       Øreåsen     1997
Eline Dagestad       Nor 92     1999
Andrea Wilhelmsen      Tunet      1998

Løpere
Linh-Dhan Nguyen      Gjelleråsen   1997
Iris Bjørnstad       Gjelleråsen   1997
Tilla Trippestad Berg    Gjerdrum    1999
Martine Simonsen      Grei      1997
Celine Ripel Nilsen     Nor 92     1999
Marte Arkøy         Sveiva     1997
Camilla Larsen       Tunet      1998
Rikke Solheim        Tunet      1998
Heidi Røed         Tunet      1998
Rikke I. Hansen       Tunet      2000
Sofie Kristiansen      Tunet      2000

12/1-2016
Landslagssjef André Sveen har tatt ut tropp som skal representere Norge under VM-kvalifiseringen i Skofja Loka, Slovenia, 2-6.februar 2016.

Landslagssjefen har følgende kommentar til uttaket:
"Vi har denne gangen valgt å ta med noen nye spillere som skal få sjansen til å vise seg frem.

På slutten av dette året, ønsker vi å ha så mange spillere som mulig å velge mellom når vi skal ta ut VM-troppen. Det betyr ikke at de som var med til Danmark, har spilt seg ut av bildet, men vi ønsker å se flere i turnering.

Vi føler det er den beste arenaen for å se om spillerne orker fysisk og mental påkjenning av mange kamper på rad.

Vi opplever at det er jevnt på mange plasser og håper de som ikke har fått plass i bruttotroppen og 20-troppen denne gangen, sørger for at uttaket blir enda vanskeligere når neste tropp skal velges."


Norge møter Tsjekkia, Serbia, Italia, Slovenia og Liechtenstein i VM-kvalifiseringsgruppe nr.4 i Europa.

Til VM, som spilles i desember 2016 i Riga, Latvia, kvalifiserer seg automatisk de to beste lagene fra Norges pulje. I tillegg er de to beste nr.3 lagene fra de fire europeiske kvalifiseringspuljene kvalifisert.

- Kampoppsett og mer informasjon om VM-kvalifiseringen -

Uttak:
Andreas Ansnes Falkeid      Gjelleråsen
Markus Andrè Jelsnes       Sarpsborg

Martin Isnes Kvisvik       Greåker
Daniel Gidske           Mullsjö
Christoffer Øistad        Sveiva
Andreas Rystad Skriden      Sveiva
Thomas Rydén Rognlien       Tunet
Mads Fossum Normann        Tunet

Ketil Kronberg          Dalen
Lars Erik Torp          Greåker
Dan Patrick Bråthen Hjemgård   Sarpsborg
Glen Evensen           Slevik
Thomas Stræte           Slevik
Andreas Næss Valbye        Sveiva
Marius Pedersen          Sveiva
Patrick Strandbygaard Martinsen  Sveiva
Sindre Romslo Bjerknes      Tunet
Ole Martin Skau Jansson      Tunet
Ole Mossin Mohn Olesen      Tunet
Markus Erik Robert Lindgjerdet  Örebro

8/1-2016
Patric Jonsson blir ny landslagssjef for U19 menn.

Patric Jonsson var landslagssjef for kvinnelandslaget frem til og med VM i desember. Hovedfokuset i høst har vært på kvinnesiden, men nå er alt fokus på U19 menn. Andreas Hildremyr blir landslagstrener og begge ivrer etter å komme i gang med landslagsjobben.

Landslagsledelsene for U19 menn og A menn vil samarbeide tett, slik at det vil være en rød tråd mellom landslagene. Jonsson overvar romjulssamlingen for A menn, for å få et godt innblikk i herrelandslaget.

Første samling vil bli avholdt 6.-7. februar.

Kun utøvere fra østlandsområdet vil bli kalt inn til denne samlingen. I godt samarbeid med Midt-Norge og SørVest bandyregion er planen å avholde en samling for hver av regionene lokalt, før neste breddesamling i den internasjonale helgen i april.

Det vil bli sendt ut et brev til trenere i de aktuelle områdene.

Landslagsprogram
2016
6.-7. februar samling for Østlandet i Oslo
Dato ukjent samling for Midt-Norge i Trondheim
Dato ukjent samling for SørVest i Rogaland
22.-23. april breddesamling
20.-21 august Vikingen

2017
Februar Polish Cup
8.-12. April VM samling
22.-23 april VM samling
1.-7. mai VM Borås

* Med muligheter for endringer i programmet.

4/1-2016

Klæbu Innebandyklubb organiserte i høst ukentlig innebandyaktivitet for flyktninger.
Et flott samarbeidsprosjekt med kommunen, og et godt eksempel på hvordan klubber kan gjøre hverdagen bedre og rikere for en sårbar gruppe.


Norges Idrettsforbund opprettet i høst et eget flyktningfond, med nærmere 2 millioner kroner. Fondet er støttet med midler fra NIF, IOC, IMDI (Inkluderings- og Mangfoldsdirektoratet), Kavlifondet og Gjensidigestiftelsen. Midlene brukes til å skape aktivitet på mottak og for å inkludere flyktninger i aktivitetene hos de lokale idrettslagene.

NIF vil utlyse flere penger fra flyktningfondet i løpet av det nye året slik at flere idrettslag får mulighet til å bidra.

NBF kommer med mer informasjon om NIFs flyktingfond så snart den er tilgjengelig.

- Les om det gode eksempelet fra Klæbu Innebandyklubb her (pdf) -


NOTISER FOR TIDLIGERE MÅNEDER
2015: Jan, Feb, Mar, Apr, Mai, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Des
2014: Jan, Feb, Mar, Apr, Mai, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Des
2013: Jan, Feb, Mar, Apr, Mai, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Des
2012: Jan, Feb, Mar, Apr, Mai, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Des
2011: Jan, Feb, Mar, Apr, Mai, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Des
2010: Jan, Feb, Mar, Apr, Mai, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Des
2009: Jan, Feb, Mar, Apr, Mai, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Des
2008: Jan, Feb, Mar, Apr, Mai, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Des
2007: Jan, Feb, Mar, Apr, Mai, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Des
2006: Jan, Feb, Mar, Apr, Mai, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Des
2005: Jan, Feb, Mar, Apr, Mai, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Des
2004: Jan, Feb, Mar, Apr, Mai, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Des
2003: Jan, Feb, Mar, Apr, Mai, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Des
2002: Jan, Feb, Mar, Apr, Mai, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Des
2001: Jan, Feb, Mar, Apr, Mai, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Des
2000: Sep, Okt, Nov, Des

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no