Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


NOTISER for November 2006

29/11-2006
Andreas Hildremyr blir ny landslagssjef for U19-landslaget for kvinner.

Hildremyr har de siste fire årene vært landslagstrener for U19-landslaget men tar nå over sjefsposisjonen etter Lars Bunæs.

U19-landslaget for kvinner har neste VM i 2008 i Sveits, og eldste tillatte spillere i VM må være født tidligst i 1990.27/11-2006
Lars Bunæs er ansatt som landslagssjef for kvinnelandslaget, og vil i første omgang ha ansvaret t.o.m. VM i Danmark i mai 2007.

Bunæs har siden 1/8-2002 hatt ansvaret for U19-landslaget for kvinner, som for to uker siden tok en 6. plass i VM i Tyskland.

Første samling for A-kvinner med Bunæs som sjef blir helgen 8-10.desember.


24/11-2006
Full pott til el-innebandyprosjektet!

El-innebandy er i vinden som aldri før. For to uker siden var det vellykkete kick-off samlinger for el-innebandy i Nord- og Sør-Trøndelag, og 10. desember er det åpen hall og Norges første turnering i Sandefjord.


NBF har laget et treårig prosjekt på el-innebandy, og har søkt Helse og Rehabilitering om midler til etablering av lokale el-innebandytilbud for barn og ungdom. Denne uken kom svaret.

NBF har fått hele 565.000 kroner til el-innebandyprosjektet!

Gleden er stor både på forbundet, i klubbene og hos utøverne, og det meldes om stor interesse fra flere steder i landet.

I tillegg fikk Akershus Idrettkrets tildelt 420.000 kroner til et parallelt prosjekt der målet er å få opp et el-innebandytilbud i Bærum. De to prosjektene har et godt og tett samarbeid.

Har du lyst til å starte din egen el-innebandyklubb, eller har kanskje lyst til å sette i gang et tilbud for funksjonshemmede i innebandyklubben?

Ta kontakt med din lokale utviklingskonsulent eller Kari på forbundskontoret.

22/11-2006
Mandag 20. november ble det holdt foredrag om antidopingrelaterte temaer for forbundsserieklubbene i NBF.

Foredragsholder Einar Hveem (Antidoping Norge) tok opp temaene: Antidoping Norge, Dopinglista, medisinsk fritak, dopingkontroll, kosthold og kosttilskudd.

Stabæk Bandy var en av forbundsserieklubbene som var på foredraget. De har antidoping innfelt i klubbfilosofien: "Vi skal vinne og vi skal være rene. Alle medikamenter som må inntas i forbindelse med sykdom eller skade skal klareres av lege. Dette gjelder også bruk av kosttilskudd. Spilleren/lederen har alene ansvaret for å påse at det han inntar ikke står på NIFs dopingliste. Hver og en er forpliktet til å holde seg oppdatert ved å følge med på Antidopings hjemmeside, www.antidoping.no.

Videre har alle ledere og spillere skrevet under på at holdningene til doping er i tråd med klubbens filosofi.

Foredraget belyste også kosthold. For å trekke frem en konklusjon til etterfølgelse, er at kosttilskudd ikke er nødvendig for våre utøvere i Norges Bandyforbund.

16/11-2006
Her følger en liten oppsummering fra Holmberg/Ingebrigtsli etter 4-nasjoners for kvinner i Praha, Tsjekkia.

Vi startet turneringen med kampen Tsjekkia – Finland fredag kveld. Det var en smule spente dommere som gledet seg til å dømme sin første landskamp for kvinner. Kampen startet forrykende og det tok ikke lang tid før vi var i ilden! Etter vel halvspilt første periode dømte vi straffe til gjestene Finland, etter at finnene hadde blitt hindret i å avslutte en opplagt målsjanse. Straffeslaget blir satt elegant i mål og finnene gikk opp i tomålsledelse. I slutten av samme periode får vertsnasjonen tildelt et straffeslag etter en nesten identisk situasjon. I tillegg til straffesituasjonene gir vi Tsjekkia en U2 for slag. Det er vel kort fortalt våre inntrykk etter 5-1 seieren til Finland.

Lørdag dømte vi Tsjekkia mot Sveits. Vi var veldig spente på hva de regjerende verdensmesterne var gode for. Kampen var veldig rolig i to perioder, hvor Sveits var det førende laget både spillemessig og i målprotokollen. Det var svært lite vi trengte å anstrenge oss for å være matchledere i denne kampen.

3. periode derimot ble helt annerledes enn hva vi forventet. Tsjekkia presset høyt og søkte doblinger over hele banen. Dette førte til mer aktivitet for oss, uten at det fikk noen stor konsekvens for flyten i spillet. Tsjekkia fikk uttelling for sitt høye press og kjempet noe overraskende til seg ett poeng i kampen, som sluttet 5-5.

Siste dagen dømte vi Sverige mot hjemmenasjonen Tsjekkia. Her var det ikke noen tvil om hvem som var best.. Sverige viste under hele turneringen i Praha at de er en sulten og målrettet gjeng, som er supermotiverte for å revansjere bronsemedaljen fra sist VM i Singapore. Kampen var lettblåst og endte med 14-målsseier til Sverige.

Personlig synes vi at turneringen gikk strålende og de tilbakemeldingene vi fikk var også positive. Dette gjør at vi tar med oss en god porsjon selvtillit til Finnkampen, som vi skal dømme i desember. Vi ser frem til neste internasjonale oppdrag!

Mvh
Jan Magnar

foto: Henning Rugsveen

16/11-2006
Ved fristens utløp er det kun ca. 15% av våre klubber som har avgitt svar.

Dette kan tolkes på mange måter, men for en troverdig analyse av resultatene er vi redde for at utvalget er for lite for vårt videre arbeid.

Jeg vil gjenta at resultatene skal brukes til å sette i gang positive tiltak rettet mot klubbene våre. Vi har allerede fastsatt møte med seksjonene i januar, hvor dette blir tema.

Vi ber dere derfor, nok en gang, om å ta dere tid til å svare. Det skal være godt anvendt tidsbruk for vår organisasjon.

Vi setter ny frist for innlevering til 1. desember.

På vegne av forbundsstyret:
Ivar Nordberg

15/11-2006
I helgen var de norske IFF-dommerne Rune Ali Zouhar og Kim-A. H. Jørstad i Finland for å dømme Euro Floorball Tour (tidligere 4-nation cup) for menn og U19 menn.

Finland, Sverige, Tsjekkia og Sveits var på plass i Helsingfors for å kjempe om heder og ære. For det finske herrelandslaget var det også en mulighet til å revansjere det forsmedelige tapet mot Sverige etter forlenget spilletid i VM-finalen i Globen i mai.

Fredag dømte det norske paret Finland-Sveits (U19) og senere på kvelden Finland-Tsjekkia. Lørdag var det Finland-Tsjekkia (U19) som sto på programmet, før kveldskampen mellom Finland og Sveits.

Søndag var det to klassiske oppgjør. Først Sverige-Finland (U19), før turneringen ble rundet av med det store revansjeoppgjøret foran over 2300 tilskuere i Länsi Auto Arena i Espoo, direkte overført på finsk riksdekkende tv.
- Det var en utrolig bra turnering. Kamper på øverste hylle hver dag, og det var deilig å få vise at vi holder nivået, sier Jørstad.
- Riktignok var kampprogrammet hardt, med to kamper av dette kalibret hver dag i tre dager, men det er dette vi har trent for, så fysisk var det ikke noe problem. Kampen mellom Finland og Sverige var selvsagt høydepunktet (endte 4-4), med masse folk i hallen og tv-kameraer overalt. Følte vi gjorde en veldig bra kamp der også.
- Vi hadde observasjon i alle kamper og fikk hyggelige tilbakemeldinger.
- Nå gleder vi oss bare til å fortsette sesongen her hjemme, dessuten er det "Finnkampen" i Umeå. Dit skal vi sammen med Ingebrigtsli/Holmberg den 9. desember", avslutter Jørstad.

foto: Henning Rugsveen

15/11-2006
WANG Toppidrett holder sitt årlige seminar på BI i Nydalen fredag 17.november med start kl.1000.

Årets forelesere er: Finn Aamodt - Toppidrettens krav, Cato Zahl Pedersen - Begrensningene finnes kun i eget hodet - mulighetene også, Egil Søby - tankens kraft og humørets betydning.

Seminaret er gratis og alle fra innebandymiljøet som er interessert kan melde seg på til Anett Skjønneborg, toppidrettssekretær på tlf.22 12 97 03 eller e-post: anett@wang.no

14/11-2006
I helgen ble det spilt et knippe landskamper rundt om i Europa. Her er resultatene klippet fra IFF sine hjemmesider:

10.11: Sweden-Czech Republic (MU19), 14-4 (Länsiauto Arena, Espoo, Finland)
10.11: Finland-Switzerland (MU19), 8-4 (Länsiauto Arena, Espoo, Finland)
10.11: Sweden-Switzerland (M) 10-2, (Länsiauto Arena, Espoo, Finland)
10.11: Czech Republic-Finland (M) 0-5, (Länsiauto Arena, Espoo, Finland)
11.11: Sweden-Switzerland (MU19) 18-3, (Länsiauto Arena, Espoo, Finland)
11.11: Czech Republic-Finland (MU19) 6-4, (Länsiauto Arena, Espoo, Finland)
11.11: Sweden-Czech Republic 9-5 (M), (Länsiauto Arena, Espoo, Finland)
11.11: Finland-Switzerland 10-2 (M), (Länsiauto Arena, Espoo, Finland)
12.11: Switzerland-Czech Republic 3-3 (MU19), (Länsiauto Arena, Espoo, Finland)
12.11: Finland-Sweden 6-15 (MU19), (Länsiauto Arena, Espoo, Finland)
12.11: Finland-Sweden 4-4 (M), (Länsiauto Arena, Espoo, Finland)
12.11: Switzerland-Czech Republic 5-2 (M), (Länsiauto Arena, Espoo, Finland)

10.11: Sweden-Switzerland 5-1 (W) (Prague)
10.11: Czech Republic-Finland 1-5 (W) (Prague)
11.11: Finland-Sweden 2-5 (W) (Prague)
11.11: Czech Republic-Switzerland 5-5 (W) (Prague)
12.11: Switzerland-Finland 6-3 (W) (Prague)
12.11: Czech Republic-Sweden 0-14 (W) (Prague)

9/11-2006
Pressemelding fra styret i Greåker IBK:

Greåker Innebandyklubb`s hovedtrener for A-laget, Mac Widlund, har av personlige årsaker valgt å avslutte sitt arbeidsforhold til klubben med øyeblikkelig virkning.
Det ligger ingen dramatikk eller sportslig uenighet bak avgjørelsen, og beslutningen er tatt i full forståelse mellom partene.
Cato Heidenberg, som har vært en del av trenerteamet til Greåker denne sesongen, går inn som ny hovedtrener for A-laget etter Widlund.

6/11-2006
Tirsdag 7/11 blir det innebandy i TV-programmet Liga på NRK 1 kl.1630-1700. Thanh Tran Minh og Jonas Junge fra U19-landslaget skal i studio for å snakke om innebandy og trikse litt med ball.
3/11-2006
Da var første helgen av trener 2 kurset unnagjort. 20 timer intensiv kursvirksomhet fylte deltagerne med kunnskap denne siste novemberhelgen i Oppsal arena.
Trenerne hadde ankommet fra Tromsø i nord og Bergen i vest, for å øke sin kompetanse innen trenervirket i innbandy. Forhåpentligvis vendte de hjem til klubbene sine med ny inspirasjon og viten.
I desember går siste del av kurset av stabelen. Etter dette kan deltagerne smykke seg med å være de første trener 2 utdannede trenerne i Norge.

3/11-2006
Følgende kretser har meldt seg på i de ulike klassene i NM kretslag i Oppsal Arena 9-10. desember:

JENTER: Østfold, Innlandet, Oslo/Akershus

JUNIOR KVINNER: Østfold, Oslo/Akershus, Hordaland, Rogaland, Agder

GUTTER: Østfold, Innlandet, Rogaland, Buskerud, Oslo, Hordaland, Akershus, Sør-Trøndelag

JUNIOR MENN: Østfold, Akershus, Buskerud, Agder, Rogaland, Oslo, Innlandet, Hordaland, Sør-Trøndelag

2/11-2006
Det er ledig 100 % stilling som utviklingskonsulent for innebandy i området Akershus. Stillingen er et midlertidig engasjement innenfor utviklingsavdelingen i Norges Bandyforbund.

Vi søker etter en person som har erfaring med og interesse for innebandy. Idrettsfaglig utdanning er ønskelig.

Arbeidsoppgaver vil i hovedsak være:
- Planlegging og gjennomføring av tiltak for å utvikle aktivitets- tilbudet for innebandy i området, spesielt for barn og ungdom
- Oppfølging og videreutvikling av eksisterende klubber

Lønn etter avtale.

Det er intensjon om at arbeidssted skal være på Idrettens Hus på Strømmen.

Søknadsfrist: 17. november 2006

Eventuelle spørsmål rettes til:
Tomas Jonsson på tlf 21 02 95 72,
eller e-post: tomas.jonsson@nif.idrett.no

Søknad sendes til:
Norges Bandyforbund
Serviceboks 1, Ullevål Stadion
0840 Oslo

1/11-2006
I dag 1.november lanseres Heitmann-online som er en ny norsk nettside om innebandy.

Bak sidene står Jarle Heitmann som har lang fartstid både innenfor NBF sine organer, og som skribent for den nå nedlagte Bjørnsen Online.

Ta en nærmere titt på sidene her: www.heitmann-online.no

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no