Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation24/5-2004
Alle årets VM er over, og vi bringer her den fullstendige rangeringen av alle verdens innebandylandslag for menn:

1.Sverige
2.Tsjekkia
3.Finland
4.Sveits
5.Norge
6.Latvia
7.Russland
8.Tyskland
9.Danmark
10.Østerrike
11.Italia
12.Estland
13.Ungarn
14.Nederland
15.Slovenia
16.Storbritannia
17.USA
18.Australia
19.Singapore
20.Japan
21.Canada
22.Spania
23.Slovakia
24.Frankrike
25.Malaysia
26.Belgia

21/5-2004
Siste helgen i august (27-29) arrangerer NOR 92 for 10 gang Norges eldste innebandyturnering EXEL TIGER CUP!

Nytt av året er 10.000 kroner til vinnerne av herreklassen og 3x20 minutter spilletid i samtlige semifinaler og finaler. Lag i Eliteserien og 1. divisjon prioriteres først i påmeldingen.

I kvinne klassen er 1. premien på kr. 4.000,-

Tidligere vinnere av den nye store vandre pokalen i herreklassen er Greåker IBK (2002) og Fjerdingby IBK (2003). I dameklassen var det IK Akerselva som vant fjorårets første dameturnering og dermed det første nappet i vandrepokalen. Fjerdingby IBK og IK Akerselva inviteres til å forsvare tittelen og slipper påmeldingsavgiften.

Mer info om turneringen: Sjekk turneringens egne web sider.
14/5-2004

Gratulerer Kjartan!

Vi gratulerer Norges nye Idol, og håper på å få se Kjartan rundt på forskjellige Eliteserie-arenaer neste sesong!

Søndag starter VM, og vi følger det norske laget fra de letter fra Gardermoen lørdag formiddag.

I løpet av lørdag har vår utsendte medarbeider Henning Rugsveen lovet oss et ferskt intervju med Kristoffer Kronberg og hans synspunkter rundt Kjartans Idol seier, og den forestående sykkelturen fra Oslo til Stavanger. (Les Kjartans kommentar til sykkelturen her) Vi får også siste nytt fra Norges første trening i VM-byen lørdag kveld.

Søndag spiller Norge sin første kamp under VM, mot jumbo-favoritten Østerrike.

- VM 2004 - Dagbladet.no - Dagbladet.no -

14/5-2004
En av avisene som ikke er i streik, er Dabladet.no, og de kjører i skrivende stund førsteoppslag om at Kristoffer Kronberg må sykle fra Oslo til Stavanger om Kjartan vinner Idol i kveld.

En lang reportasje om innebandy, Holum, Kverneland, NM-finalene og det forestående VM, er resultatet av Dagbladets promo før kveldens Idol-finale. Vi gratulerer!

Vi kan begynne å stemme på Kjartan fra kl.2000 i kveld, og man gjør som følger:
Stem per telefon: Ring 829 49 101
Stem per SMS: Send 1 til 26400

- Dagbladet.no - Groruddalen.no -


13/5-2004
Eurosport annonserte i dag at de vil sende fra VM i Sveits.

22/5 vil det bli sending fra semifinalene fra kl.1900, og 23/5 vil det bli sendt fra VM-finalen med start kl.1730.

Om innebandy-VM vil bli sendt både på Eurosport International og Nordic, vites ikke.

Vi vet også at VM-finalen blir sendt på STV24 (evt. svt.se).

13/5-2004
KNM Harald Haarfagre ( KNM HH) vant årets Forsvarcup i innebandy med å slå FLO/Kolsås 3-1 i finalen. Dette var den 5. landsomfattende forsvarscupen i rekken siden oppstarten i år 2000, hvor finalen ble spilt på Jordal Amfi i tilknytning til det sivile VM for herrer.

Årets sluttspill med fem avdelingsvinnere gikk av stabelen på Kolsås Sportskompleks den 11. og 12.mai. Det deltok 19 garnisoner fra hele det langstrakte kongeriket i den forutgående kvalifiseringen.

Marinesoldatene fra KNM HH var spillemessig best i finalen selv om stillingen ved pause var 1-1. Stavangerlaget tok ledelsen 1-0 tidlig i kampen etter skudd fra Kenneth Karlsen, men på slutten av 1.periode utlignet Stig Senderud fra FLO/Kolsås. Kjartan Hiksdal fra KNM HH sørget for 2-1 i en fase av kampen hvor Kolsåslaget hadde en mann utvist. Etter dette skrudde FLO/Kolsås opp tempoet, noe som resulterte i flere skudd på mål, men en god Thomas Magnussen (Kverneland, bildet) i målet lot seg ikke overliste. Det avgjørende 3-1 målet for KNM HH ble besørget av Ketil Gunsted etter pasning av Inge Østvoll.

Finalens beste spiller var menig Tommy Jespersen (Kverneland og U19, bildet) som for anledningen hadde tittelen av kaptein. Morten Hansen fra FLO/Kolsås og Kjartan Hiksdal fra KNM HH delte poengplukker´n med 4 poeng hver.

Forsvarscupen i innebandy hadde 5-års jubileum i år og er tydeligvis kommet for å bli!

Tekst og foto: Tor Audun Sørensen

11/5-2004
Norges VM-motstander Østerrike hadde ikke noen god generalprøve før VM.

I to kamper på hjemmebane mot B-nasjonen Italia ble det 3-3 og tap 7-0.

Det kan fort ble jevnt i toppen av Norges VM-pulje, og målforskjellen mot puljas to antatt svakeste lag, Tyskland og Østerrike, kan bli meget avgjørende.

11/5-2004
19-22.august arrangeres Björneslaget i Göteborg.

Turneringen arrangeres av Frölunda IBK, og det vil bli arrangert i fire herreklasser og tre dameklasser.

Les mer om turneringen her: www.fibk.se/bjornslaget

10/5-2004
Førstkommende fredag synger Kvernelands Kjartan Salvesen for et fullsatt Oslo Spektrum, og trenger 'kun' å finte ut ei ung trønderjente for å bli Norges nye Idol.

Dette var et scenario Holum-kaptein og landslagets Kristoffer Kronberg hadde liten tro på i frustrasjonen etter at Holum hadde tapt 8-4 i Frøyhallen i november. (Kjartan hadde 1 mål og 6 assists)

I forbindelse med kampen var det utlodding av en sykkel, som tilfeldigvis Kronberg vant. Han uttalte da at hvis Kjartan vinner Idol, skal jeg personlig sykle fra Oslo til Stavanger og levere sykkelen tilbake.

Vi regner med at dette bli Kronbergs sommertrening, da vi har stor tro på at Kjartan gjør jobben i Spektrum.

Så nok en gang oppfordrer vi alle innebandyinteresserte om å stemme på Kjartan til fredag, og gleder oss til å se Norges nye Idol på diverse eliteseriebaner neste sesong.

Kanskje blir også Holumgutta varsommere med sine uttalelser, men det er vel mer tvilsomt...

foto Kronberg: Henning Rugsveen

10/5-2004
Helgen 17-19.september arrangers for 6.gang PlankeCup i Kongstenhallen i Fredrikstad.

Som vanlig er det Slevik IBK som står for arrangementet, og det vil bli arrangert i senior elite og bredde, samt i alle aldersbestemte klasser.

Fjorårets suksess med å spille fulle 3x20min i herrer elite vil bli videreført også i år.

- Finn mer informasjon om PlankeCup her -

10/5-2004
Drammen "Devils" IF har fått sin første landslagspiller i Lisa Bocchetti. Bocchetti er klar for det italienske landslaget kommende sesong! Hun har frem til i dag deltatt på samlinger og spilt en vennskapskamp med det italienske flagget på brystet! Denne helgen kom telefonen hun lenge har ventet på. Hun er tatt ut til videre samlinger, treningskamper og kommende mesterskap.

Lisa Bocchetti kom til DIF i 2001 og har raskt bemerket seg som en meget god keeper på både DIFs A- og B-lag, Damer. Hovedtrener for DIFs A-lag Damer, Glenn Selbo, uttaler følgende om Lisa Bocchetti: " Hun er en dyktig spiller med store ambisjoner og jobber målrettet for å nå målet, noe som er en av hennes største styrker. Hun er en "klok" keeper med utrolig reaksjon og plasseringsevne. Enhver trener ville prise seg lykkelig over å ha en så lærevillig "elev" i stallen. Gleden er derfor stor nå når nyheten kom om at Lisa er klar for det Italienske landslaget. Det er ingen tvil om at hun kommer til å nå langt".

6/5-2004
Toppen IL arrangerer helgen 7-8.august Pollen Cup i Arendal.

Turneringen spilles utendørs på en 20x10m stor bane i Arendal Sentrum, og det vil være både senior og aldersbestemte klasser.

- Les mer om turneringen her -

5/5-2004
INNEBANDYLANDSLAGET MØTER THOMAS HANSVOLL

Lørdag 8.mai møter Glen Evensen (bildet) og resten av innebandylandslaget Thomas Hansvoll i deres siste forberedelser til VM i Sveits 16.-23. mai 2004. Spillerne skal få kjenne på litt knallhard boksetrening og i tillegg skal Hansvoll fortelle litt om å prestere under press.

Kristiania Kampsport åpner sine dører i Gunnar Schjeldrupsvei 11 lørdag 8. mai kl.1330 for å hjelpe innebandylandslaget med den siste finpussen. For spillerne blir det en etterlengtet avkobling fra innebandyen før alvoret starter i Zürich, men også en innføring i boksernes knallharde bevegelses- og styrketrening. Noen av gutta vil også få prøve seg i ringen mot Hansvoll - hvis de tør.


5/5-2004
For fjortende året på rad er det satt ny rekord for innebandy- lisenser i Norge.

Årets sluttall endte på 5617 betalte lisenser for spillere over 13 år. Dette er en økning på 4.97% i forhold til fjorårstallet. Aldersgruppen med størst prosentvis økning er kvinner under 17 år, som økte med 49.5% fra fjorårets sesong.

Oslo er fortsatt den største kretsen med nesten 2000 lisenser, mens Østfold med 837 og Akershus med 748 følger på andre- og tredjeplass.

Ser man på alder- og kjønnsmessig fordeling er 57% av innebandyspillerne menn over 17 år. 21% er menn mellom 13 og 17, mens 16% er kvinner over 17. Kvinner under 17 år utgjør i dag 6% av de lisensierte spillerne.

Spillere under 13 år er dekket av NIFs barneidrettsforsikring, og er ikke representert i forbundets lisensoversikt. Med i oversikten er heller ikke laglisenser som blir praktisert i noen deler av landet hvor innebandy er i oppstartsfasen, eller hvor NBF samarbeider med bedriftsidretten.

- Lisenser innebandy 2003/2004 -

5/5-2004
VM i Svetis begynner og nærme seg, og det har dukket opp noen web-sider som dekker mesterskapet.

På denne siden kan man bl.a lese intervjuer med noen av de norske spillerne: www.floorball.info.

2/5-2004
Fjorårets NC-vinner Sveiva knuste Sarpsborg 10-2 i årets finale i Norges Cup, og fikk med det sitt andre napp i vandrepokalen.

Nornen sikret seg 3.plassen med seier 8-3 over Ugla bronsefinalen.

Norges Bandyforbund gratulerer Sveiva IBK!

- Resultater Norges Cup -

2/5-2004
Norge U19 for kvinner tapte begge kampene mot Sverige i Tanumstrand i helgen.

0-20 og 0-18 ble resultatene for de norske jentene, og vi må fortsatt vente på første norske målscorer for U19 kvinner.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no