Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation31/3-2006
Akerselva slo fredag kveld Tunet med 7-5 i Kringsjåhallen, og leder semifinaleserien i kvinnenes NM med 1-0 i kamper i best av tre.

Norges gamle landslagskaptein Nora Leivestad stod for hele tre av Akerselvas mål.

Lagene møtes til ny kamp førstkommende onsdag i Høyenhallen.

Andre kamp i semifinaleserien mellom Holmlia og Sagene spilles søndag kl.1300 i Bjølsenhallen. Sagene vant den første kampen i Holmliahallen med 3-1.

31/3-2006
Åsenhallen og Solahallen i Stavanger er stedet å være for de som ønsker å se fremtidens innebandystjerner for menn.

8 lag skal der kjempe om to plasser i NM-finalen i klassen for gutter (født 1989 eller senere) som spilles i Kongstenhallen i Fredrikstad helgen 22-23.april.

Deltakerlag i NM-sluttspillet er: Tunet, St. Croix, Eidfjord, Sola, Nor 92, Grei, Toppen og Bækkelaget.

Hvem som er favoritter i årets sluttspill er ikke lett å si, men vi stikker ut haka og tipper det meget unge Nor92 laget, med U19-landslagets Steffen Løvlund (bildet) i spissen. Løvlund har hatt en kjempesesong for Nor92 i årets 1.div øst for menn, og lagde ikke mindre enn 17 mål. Dette ga 16-åringen en 27.plass på toppscorerlista i serien, og en 3.plass internt i Nor92, kun slått av to svensker.

Innebandy.no vil i løpet av helgen løpende bringe resultater fra alle de 46 kampene i NM-sluttspillene for kvinner, menn, jenter, gutter og kvalifisering til neste års eliteserie for menn.

31/3-2006
I helgen i Holmliahallen er det klart for innledende spill i NM for jenter (født 1989 eller senere).

12 lag fra hele landet kjemper om to plasser til NM-finalen som spilles helgen 22-23.april i Kongstenhallen i Fredrikstad.

Deltakerlag i NM-sluttspillet er: Tunet, Slevik, Fredrikstad, Freidig, Strømmen, Holmlia, Sveiva, Grei, Sagene, Fagerstrand, Vardeneset og Biri.

Hvem som er favoritter i årets sluttspill er vanskelig å si, men når det gjelder sluttspill i aldersbestenmte klasser, er det aldri feil å tippe Slevik.

Det vil også være en fin mulighet for publikum i Holmliahallen å få med seg morgendagens store innebandy stjerner på kvinnesiden. På bildet eksemplifisert med Sandra Vika (1989) som har fått et lite gjennombrudd med Sveiva i årets eliteserie for kvinner.

foto: sveiva.no

31/3-2006
Nå i helgen er det klart for kvalifisering for neste års eliteserie for menn. Turneringen spilles i Åsenhallen i Stavanger, og de fire deltakerlagene spiller om to ledige plasser i neste års eliteserie.

Fra region øst deltar Bækkelaget SK, fra region vest deltar Sola IBK, fra region Midt deltar Nidaros IBK og fra region Nord deltar Tromsø IBK.

Historisk sett har lag fra region øst gjort det best i kvalifiseringen, men nivået på lagene fra de andre regionene har gradvis blitt bedre fra år til år.

Det er derfor ventet en jevn og spennende turnering hvor det står mye på spill for lagene. Publikum i Stavanger bør absolutt møte opp for å få med seg topp innebandy!

31/3-2006
Skal Kverneland kopiere Sola, og vil Fighters hevne finaletapet fra i fjor? Det er spørsmålene når NM-semifinalene for menn slås igang nå i helgen.

De som fikk med seg NM-finalen i fjor mellom Holum(nå GIF Fighters) og Sarpsborg, vil nok sent glemme den kampen. Sarpsborg vant 8-7 etter s.d. og kunne feire sitt første NM-gull. I år blir det reprise mellom disse to lagene, men i semifinalene.

I 1993 gikk Sola til NM-finalen for menn. Etter den tid har ingen herrelag fra Rogaland greid å kopiere Sola sin bragd, men i år har Kverneland tenkt å følge opp den historiske bronsemedaljen i eliteserien, med en billett til NM-finalen på Greåkers bekostning.

foto: Sondre Engell

- Les mer -

30/3-2006
Sagene slo Holmlia 3-1 i Holmliahallen torsdag kveld, og leder 1-0 i kamper i NM-semifinaleserien som spilles best av tre kamper.

Sagenes mål ble laget av Helena Lindberg, Solfrid Lindahn og Agnethe Moseng.

Lagene møtes til ny kamp førstkommende søndag i Bjølsenhallen.

Første kamp i den andre semifinaleserien mellom Akerselva og Tunet, spilles fredag kl.1900 i Kringsjåhallen.

30/3-2006
Kan Sagene stoppe Holmlia?

Det blir det store spørsmålet når de to i kveld møtes til første kamp i NM-semifinaler for kvinner. Holmlia har seks strake seriemesterskap og tre NM-gull i bagasjen. Sagene har aldri vunnet en serie- eller NM-kamp mot Holmlia, men de har Helena "Myggan" Lindberg.

Lindberg er den damespilleren i Norge som har markert seg mest de siste sesongene. Hun har blitt poengplukker i eliteserien for kvinner hele fem ganger og er blitt kåret til årets spiller to ganger. Foran årets sesong gikk hun kanskje litt overraskende fra nettopp Holmlia til Sagene.

foto: Henning Rugsveen

- Les mer -

28/3-2006
FORSALG AV GRUPPEBILLETTER TIL NM-FINALENE 2006

Det er nå åpnet for forsalg av billetter til grupper som bestiller minimum 20 stk billetter til NM-finalene pr dag. Alle grupper som bestiller minimum dette antallet billetter pr dag får T-skjorter med NM-logoen levert av forbundets utstyrsleverandør Globall Sport AS.

Det er kun grupper som får bestilt billetter på forhånd. Alle andre må kjøpe billett i inngangen på finaledagene.

Følgende priser for billetter pr dag:
Voksne kr 100,-
Barn u/16 år kr 50,-

Billettbestilling, opplysninger om størrelsene på T-skjortene og navnet på personen som skal hente ut billetter/T-skjorter sendes til: nm@innebandy.no

Pengene innbetales til NM-konto: 1121.20.41957
Merk innbetalingen med "NM-billetter" og klubb/lag.

Bestilling og betaling må skje innen mandag 18.april 2006.
Bestillinger etter denne datoen vil ikke bli behandlet.

Gruppebilletter og T-skjorter hentes i egen luke for forhåndsbestilte billetter i Kongstenhallen lørdag 22. april eller søndag 23. april.

Vel møtt til finalefest!

- NM 2006 -

27/3-2006
Innebandyseksjonen i Oslo og Akershus inviterer til trener 1 kurs i innebandy 27/29/30.april i Oslo.

Påmelding innen 21. april 2006!
Bindende påmelding skjer på telefon 22 57 97 79 eller på e-post til bjorn-erik.thorp@nif.idrett.no

Påmeldingsavgift på kr. 1000,- vil bli fakturert senere. Kursmateriell er inkludert i prisen. Ved flere enn 20 påmeldte, gis de først påmeldte fortrinnsrett. Alder minimum 16 år. Det er ellers ingen formelle krav til kompetanse for å delta på kurset.

Nærmere informasjon kan fås ved henvendelse til Oslo og Akershus Bandyregion - ved Bjørn-Erik Thorp (22 57 97 79).

27/3-2006
Norges Bandyforbund har i dag trukket semifinalene i NM for menn med følgende resultat:

Greåker - Kverneland
Gjelleråsen - Sarpsborg

Vi kommer tilbake med tider for kampene.


26/3-2006
Kverneland er klare for NM-semifinale etter at de søndag ettermiddag slo Slevik med 8-7 i den tredje og avgjørende kampen i kvartfinaleserien mellom lagene.

Greåker, Gjelleråsen, Sarpsborg og Kverneland er dermed klare for semifinale.

Semifinalene i NM trekkes mandag kl.1100.


26/3-2006
Holmlia, Akerselva, Sagene og Tunet er klare for semifinaler i NM for kvinner.

Dette er klart etter helgens puljespill i Skjeberghallen og Gaustadhallen.

Holmlia og Akerselva gikk begge gjennom helgen ubeseiret og vant sine puljer, og får hjemmefordel i semifinalene som spilles best av tre kamper.

Semifinalene blir da som følger:
Holmlia - Sagene
Akerselva - Tunet

Datoene for kampene kommer senere.

25/3-2006
Gjelleråsen er klare for NM-semifinale etter at de lørdag ettermiddag slo Sveiva med 11-3 i den tredje og avgjørende kampen i kvartfinaleserien mellom lagene.

Greåker, Gjelleråsen og Sarpsborg er dermed klare for semifinale.

Hvem som blir det fjerde og siste semifinalelaget avgjøres søndag når Kverneland tar imot Slevik i Frøyhallen kl.1600 for den tredje og avgjørende kampen i deres kvartfinaleserie.

Semifinalene i NM trekkes mandag kl.1100.

20/3-2006
Greåker er klare for semifinale og Kverneland-Slevik går til en tredje og avgjørende kamp. Dette er klart etter onsdagens NM-kvartfinaler.

Greåker vant 12-7 over Tunet i Høyenhallen, og årets seriemestere er dermed klare for semifinale i NM etter seier 2-0 i kamper.

I Gaustadhallen avgjorde Sleviks tidligere landslagsspiller Fredrik Holst NM-kvartfinalen mot Kverneland med sin 6-5 scoring etter 56.35, og utlignet med det til 1-1 i kamper. Avgjørende kamp spilles i Frøyhallen søndag 26. mars kl.1600.

Torsdag er det klart for andre kamp i kvartfinaleserien mellom Sveiva og Gjelleråsen. Kampen starter kl.1900 i Stovnerhallen.

20/3-2006
Sarpsborg vant mandag kveld 10-7 over Fjerdingby i den andre kampen i kvartfinaleserien mellom lagene.

Sarpsborg er dermed videre til semifinale etter 2-0 i kamper, og er et skritt nærmere å forsvare fjorårets NM-tittel.

NM-kvartfinalene fortsetter onsdag med andre kamp mellom Tunet-Greåker og Slevik-Kverneland.

20/3-2006
Førstkommende helg er det klart for NM-puljespill for kvinner.

Hverken Øreåsen eller Haugerud fra Eliteserien kvinner ønsket å steppe inn for Tromsø IBK som har takket nei til deltakelse, og det ble dermed Vålerenga som ble det åttende og siste laget i NM-puljespill.

Kvartfinalene i NM-sluttspillet for kvinner arrangeres som to puljer av fire lag, hvor de to beste lagene i hver pulje går videre til semifinalene som spilles best av tre kamper.

I pulje A som spilles i Skjeberghallen møtes Holmlia SK, Sveiva IBK, Tunet IBK og Vålerenga IB.

Pulje B spilles i Gaustadhallen, og her møtes Sola IBK, Sagene IF, IK Akerselva og Slevik IBK.

19/3-2006
Greåker vant 10-2 over Tunet og Kverneland vant 11-7 over Slevik søndag ettermiddag, og leder dermed 1-0 i kamper i best av tre i NM-kvartfinalene.

Kvartfinaleseriene fortsetter mandag, med kamp nr.2 mellom Fjerdingby og Sarpsborg, hvor Sarpsborg vant første kamp. Fjerdingby må dermed vinne hjemme i Sandbekkhallen hvis ikke sesongen skal være over.

18/3-2006
Gjelleråsen leder 1-0 i kamper i kvartfinaleserien mot Sveiva, etter at de lørdag ettermiddag vant 10-6 i Lihallen.

Tommy Midtsveen hos Gjelleråsen lagde tre mål i kampen.

Neste kamp i kvartfinaleserien mellom lagene spilles torsdag i Stovnerhallen.

Søndag spilles første kamp i kvartfinaleserien mellom Greåker-Tunet i Tindlundhallen kl.1500, og første kamp mellom Kverneland-Slevik kl.1600 i Frøyhallen.

17/3-2006
Eliteserien for menn er over, og her er en liten oppsummering.

Greåker tok gull, Gjelleråsen sølv, og Kverneland bronse.

Ugla rykket ned til 1.div Midt, og Harstad rykket ned til 1.div Nord.

Det ble totalt spilt 132 kamper i 15 forskjellige haller.

68 kamper endte med hjemmeseier, 10 med uavgjort, og 54 med borteseier.

Største seier i en kamp ble det når Fjerdingby slo Ugla med 24-0, noe som er ny eliteserierekord.

Flest mål i en enkel kamp ble det når Fjerdingby slo Sagene med 17-11.

Det ble laget 1854 mål. 1644 av disse målene ble assistert av en annen spiller. 213 forskjellige spillere lagde mål i serien, og 198 spillere noterte seg seg for pasningspoeng.

Flest mål i serien gjorde Ketil Kronberg fra Gjelleråsen med 53.

Flest poeng lagde Raymond Evensen fra Fjerdingby med 93, noe som er ny serierekord. Evensen hadde også flest assists med 57.

Tunet var den klubben hvor flest forskjellige spillere lagde poeng med 24. I Harstad derimot var det kun 13 spillere som stod bak poengene.

Sveiva var det snilleste laget i serien, og hadde kun 83 utvisningsminutter, et snitt på 3,77 minutter pr. kamp.

Tunet var det slemmeste laget i serien, og hadde 219 utvisningsminutter, et snitt på 9,95, eller en halv periode pr. kamp.

Slemmeste spilleren var Kristoffer Axelsson fra Slevik som satt utvist i 69 minutter. Han stod alene for 46% av Slevik sine utvisninger i sesongen.

Totalt ble årets 132 kamper sett av 16613 tilskuere. Dette gir et snitt på 126 tilskuere pr. kamp, og er en økning på 7% fra fjorårets sesong.

Flest tilskuere totalt hadde Gjelleråsen med 2277, et snitt på 207 pr. kamp.

Færrest tilskuere totalt hadde Ugla med 603, et snitt på 55 pr. kamp.

Den kampen som ble sett av flest tilskuere var 10-10 kampen mellom Gjelleråsen og Greåker, hvor 350 slapp inn, og mange måtte snu i døra.

Færrest tilskuere i en kamp var det når kun 27 personer fikk med seg 'live' at Fredrikstad slo Fjerdingby i Rolvsøyhallen med 10-8.

22 dommere og 14 forskjellige dommerpar har dømt i årets serie. Flest kamper har paret med Ingebrigtsli og Holmberg dømt med 20. I sju av disse kampene var Fredrikstad et av lagene, men aldri Ugla.

Dommerparene med Jørstad/Zouhar, Bredby/Myhrhaug, Rønningen/Haug og Sørensen/Johannessen er de eneste som har dømt alle lagene i serien.

* Resultater 2005/2006
* Poengplukkern 2005/2006
* Utvisninger 2005/2006
* Tilskuertall 2005/2006

17/3-2006
Nor92 IBK har meddelt Norges Bandyforbund at de ikke ønsker å delta i årets eliteseriekvalifisering for kvinner.

Det er dermed klart at det allerede første sesong med den nyopprettede serien vil være med et lag som ikke er fra østlandsområdet.

17/3-2006
Hverken Hammerfest, TSI eller Tromsø, som er de potensielle vinnerlagene på kvinnesiden i Nord-Norges sluttspill ønsker å delta i årets NM-puljespill.

Dette medfører at lag nr.7 i årets eliteserie for kvinner som ble Øreåsen, tilbys den ledige plassen.

Både Hammerfest, TSI og Tromsø har meddelt at de ønsker å delta i eliteseriekvalifiseringen hvis de skulle vinne Nord-Norges sluttspill som avgjøres nå i helgen.

17/3-2006
Andre kamp i kvartfinaleserien i NM for menn mellom Slevik og Kverneland i Gaustadhallen onsdag 22.mars, har endret starttidspunkt fra kl.2000 til kl.1830.

Det er også klart at en evt. tredje kvartfinalekamp mellom Greåker og Tunet, spilles i Tindlundhallen fredag 24.mars kl.1900.


16/3-2006
Sarpsborg vant torsdag kveld første kamp i kvartfinaleserien mot Fjerdingby med 7-3.

Lagene møtes på nytt i Sandbekkhallen på mandag kveld.

16/3-2006
Torsdag starter årets NM-sluttspill for menn med første kamp mellom Fjerdingby og de regjerende norgesmesterne Sarpsborg.

I årets eliteserie vant Sarpsborg begge kampene lagene i mellom. Hjemme med 11-3, og borte med 9-7. Lagene møttes også i fjorårets NM-semifinale, hvor Sarpsborg vant 2-1 i kamper. Med hjemmefordel i årets kvartfinaleserie kan det derfor se ut som om Sarpsborg er favoritter, men Fjerdingby har tidligere vist seg å være et godt turneringslag.

Kvartfinaleserien blir også en duell mellom to av de største profilene i norsk innebandy de siste årene. Sarpsborgs Ketil Kristiansen satte ny poengrekord i eliteserien sist sesong, og ble også kåret til årets spiller. Fjerdingbys Raymond Evensen har to ganger tidligere blitt kåret til årets spiller, sist i sesongen 03/04, og sørget denne sesongen for at Kristiansen sin poengrekord kun ble stående i et år.

Kl.1930 i Skjeberghallen starter kampen.

foto: Sondre Engell / Henning Rugsveen

15/3-2006
Målvakten Jochen Schilling, som i år har spilt for Ugla IBK i eliteserien, er tatt ut på det tyske landslaget som skal spille VM i Sverige senere i år.

Tyskland er i Norges innledende pulje i VM, og sist gang de to landene møttes vant Norge 20-3 under Leca cup tidligere denne sesongen.

Schilling står bokført med fire målgivende pasninger for Ugla i årets eliteserie. Dette er flest målgivende pasninger av alle målvaktene i eliteserien.

15/3-2006
Kommende helg arrangerer NOR 92 Innebandyklubb en av Norges største innebandy turneringer for aldersbestemte lag. Det er fjerde gangen NOR 92 arrangerer denne turneringen og i år er hele 57 lag fra Norge og Sverige påmeldt. Turneringen har klasser for Gutter 1989-90, Smågutter 1991-92, Lillegutter 1993-95 og Jenter 1989-90.

Turneringen starter på fredag kveld og det vil bli spilt puljespill helt frem til finalene i Solberghallen søndag kveld. Ekneshallen, Mjøndalshallen og Solberghallen vil være arena for de 114 kampene som skal spilles før vinnerne er kåret.

Tradisjonen tro har arrangørene lagt opp til en skikkelig innebandyfest disse tre dagene. Foruten kampene vil utstyrsleverandører være på plass med salgsutstilling, det blir arrangert diskotek for utøverne lørdag kveld og på søndag blir det finaler med stor F, med et stort lys og fyrverkeri show!

Les mer på arrangøren sin hjemmeside.

14/3-2006
Norges Bandyforbund har i dag trukket følgende puljeinndeling for NM kvinner 24.-26. mars:

Pulje A: Nr 1 Nord-Norge (klart 20/3), Holmlia SK, Sveiva IBK, Tunet IBK.

Pulje B: Sola IBK, Sagene IF, IK Akerselva, Slevik IBK.

Pulje A spilles i Skjeberghallen, Østfold og pulje B spilles i Gaustadhallen, Østfold.

Kampoppsett kommer senere.

foto: Sondre Engell

14/3-2006
3-4.juni er det duket for innebandyfest i Halden igjen.

Norske og svenske elitespillere/landslagspillere møtes til duell. Mange spennende navn er ventet til turneringen.

Turneringen er åpen for Herrer Senior og Damer Senior.

- Mer informasjon -

13/3-2006
Sør-Trøndelag bandykrets har i dag meddelt forbundet at ingen av regionens aktuelle 1. divisjonsvinnere for kvinner stiller i NM-puljespillet 24.-26. mars 2006.

Slevik IBK, som ble nr 6 i årets eliteserie, overtar denne plassen i årets NM-puljespill.

Følgende lag er pr i dag klare for puljespillet:
Holmlia SK, Sagene IF, IK Akerselva, Sveiva IBK, Tunet IBK, Slevik IBK og Sola IBK (vinner Vestlandet).
Det åttende og siste laget blir klart etter neste helgs sluttspill i Nord-Norge bandykrets.

Etter første sluttspillhelg av to i Nord-Norge, leder HF innebandy tabellen med et poeng foran Tromsø når alle lagene har møtt hverandre en gang. Neste helg møtes alle lagene på nytt for å kåre den endelige vinneren, og hvem som blir Nord-Norges representant i NM og eliteseriekvalifiseringen.

13/3-2006
Norges Bandyforbund har i dag trukket følgende kvartfinaler i NM for menn:

Greåker - Tunet
Gjelleråsen - Sveiva
Kverneland - Slevik
Sarpsborg - Fjerdingby


Greåker, Gjelleråsen, Kverneland og Sarpsborg har hjemmefordel i kvartfinalene som spilles best av tre kamper.

Vi kommer tilbake med når kampene spilles.

foto: sveiva.no

12/3-2006
Bækkelaget er seriemester i 1.divisjon Østland etter at de i dag slo Grei med 7-6.

Bækkelaget blir dermed Østlandets representant i eliteseriekvalifiseringen i Stavanger 1-2.april.

Grei fikk sølvmedaljene i årets serie, og Hasle/Løren kapret bronsen etter at de i dag slo Øreåsen samtidig som Holmlia tapte mot Bærums Verk.

Etter gårsdagens resultater i eliteserien, som førte til at Harstad rykker ned sammen med Ugla, er det klart at kun Øreåsen har en utsatt plass før neste års 1.divisjon øst.

Serien skal økes til 12 lag, og Øreåsen som endte sist i årets serie beholder plassen hvis Bækkelaget rykker opp i eliteserien. Hvis Bækkelaget ikke rykker opp, må Øreåsen spille kvalifisering sammen med vinnerne i 2.divisjonsvdelingene på Østlandet om tre ledige plasser i neste års serie.

Les mer om kvalifiseringen til neste års 1.div øst her.

Norges Bandyforbund gratulerer Bækkelaget med seriemesterskapet!

11/3-2006
Holmlia var allerede seriemestere før dagens avsluttende runde i eliteserien for kvinner. Det var derfor knyttet størst spenning til hvem som skulle vinne de andre medaljene.

Sagene vant 8-6 mot Sveiva i Stovnerhallen etter en meget god 2.periode som de vant 5-0. Sagene fikk dermed sølvmedaljene i årets serie.

Sveiva ble dermed uten medalje, da Akerselva kapret 3.plassen etter 13-0 seier over Vålerenga.

Seriemesterne Holmlia vant i dag mot Slevik med 8-4. Slevik havnet dermed utenfor årets NM-sluttspill.

Lagene som er kvalifisert til NM-puljespill fra Eliteserien er da: Holmlia, Sagene, Akerselva, Sveiva og Tunet. I tillegg er Sola IBK fra vestlandet, samt vinnerne av Midt-Norge og Nord-Norge kvalifisert for NM-puljespill for kvinner.

11/3-2006
Greåker gjorde jobben mot Fredrikstad og vant i dag sitt åttende seriemesterskap for elite menn.

Før dagens kamper hadde Greåker og Gjelleråsen like mange poeng, men med en mye bedre målforskjell var det klart at Greåker ville bli mestere hvis de vant sin avsluttende kamp mot Fredrikstad hjemme i Tindlundhallen.

Etter to perioder i dagens kamper ledet Fredrikstad med 3-2 mot Greåker, samtidig som Gjelleråsen ledet mye mot Sarpsborg. Men Greåker beviste nok en gang hvorfor de er det beste laget gjennom tidene i mennenes eliteserie. Tre mål i siste periode av Skau, Søderberg og Torp, og 5-3 på tavle når sluttsignalet gikk. Seriemesterskapet er dermed på nytt tilbake hos Greåker.

Gjelleråsen fikk sølvmedaljene, mens Kverneland tok bronse selv om det i dag ble årets første tap på 'hjemmebane'. Kverneland er dermed det første laget utenfor østlandet som tar medalje i eliteserien for menn.

I bunnen av tabellen var kampen mellom Harstad og Sagene direkte avgjørende for hvem som skulle følge Ugla ned i 1.divisjon.

Sagene tok en tidlig ledelse i dagens kamp, en ledelse som de aldri gav fra seg. Til slutt vant Sagene 8-4, og Harstad må ta den tunge veien ned i 1.divisjon.

Når det gjelder NM-sluttspillet, vant Tunet i dag mot Ugla, og kapret dermed den åttende og siste sluttspillplassen. Det vil si at Greåker, Gjelleråsen, Kverneland, Sarpsborg, Slevik, Fjerdingby, Sveiva og Tunet er klare for NM. Kvartfinalene i NM trekkes førstkommende mandag kl.1100.

Det ble også klart i dag at Fjerdingbys Raymond Evensen satte ny poengrekord i Eliteserien for menn. Med to mål og tre assists i dagens kamp mot Sveiva, endte Evensen på 36 mål og 57 assists, totalt 93 poeng. To poeng mer enn Ketil Kristiansen sin gamle rekord.

Norges Bandyforbund gratulerer Greåker med seriemesterskapet, og ønsker alle lagene lykke til i NM-sluttspillet!

Dagens resultater:
Greåker - Fredrikstad 5-3 (1-1,1-2,3-0)
Sarpsborg - Gjelleråsen 5-11 (0-2,3-6,2-3)
Kverneland - Slevik 3-6 (1-2,2-1,0-3)
Harstad - Sagene 4-8 (0-2,2-5,2-1)
Ugla - Tunet 1-9 (0-5,1-2,0-2)
Sveiva - Fjerdingby 3-7 (1-0,1-3,1-4)

foto: Eric Müller

10/3-2006
Lørdag er det klart for siste serierunde i årets eliteserie for menn.

Greåker topper tabellen med mye bedre målforskjell enn Gjelleråsen, og kan avgjøre på egenhånd med seier hjemme i Tindlundhallen mot Fredrikstad.

Gjelleråsen må håpe på hjelp fra Fredrikstad, og samtidig slå Sarpsborg i Skjeberghallen for å ha noen reell mulighet til å ta sitt første seriegull.

De to topplagenes motstandere har også mye å spille for denne helgen.

Fredrikstad vil med poeng mot Greåker sikre seg plass i sluttspillet uavhengig av hvordan det går i kampen mellom Ugla og Tunet. Tunet må slå Ugla og håpe på Fredrikstad-tap for å kapre den åttende og siste sluttspill-plassen.

Sarpsborg har mulighet til å ta bronsemedaljene fra Kverneland hvis de slår Gjelleråsen, og Kverneland samtidig avgir poeng hjemme mot Slevik. Kverneland har hatt en meget god sesong på hjemmebane så langt, og har kun avgitt poeng en gang. Det var i sist serierunde i 7-7 kampen mot Greåker.

I nedrykksstriden er det også meget jevnt før helgens avsluttende kamper. Hvem som følger Ugla ned i 1.divisjon blir direkte avgjort ut fra resultatet mellom Harstad og Sagene.

Sagene har best målforskjell, så Harstad må vinne for å beholde plassen i eliteserien på Sagenes bekostning.

Den eneste kampen som ikke har noen betydning i den avsluttende runden er kampen mellom Fjerdingby og Sveiva. Fjerdingby blir nr.6 i årets serie, mens Sveiva blir nr.7.

Alle kampene i den avsluttende runden starter kl.1400 på lørdag.

foto: Kyrre Merg

10/3-2006
Lørdag kl.1700 spilles siste serierunde i eliteserien for kvinner.

Holmlia er allerede mestere, men det er fortsatt jevnt om de andre medaljene.

Selv om Sagene ser ut til å ligge på en trygg 2.plass før siste runde, kan Sveiva som møter nettopp Sagene kapre sølvmedaljene hvis de vinner med fem mål eller mer.

Sveiva kan også bli medaljeløse til fordel for Akerselva, hvis de taper poeng mot Sagene, og Akerselva samtidig vinner hjemme mot Vålerenga.

De seks beste lagene fra årets eliteserie er automatisk kvalifisert også for neste års nyoppbygde serie. Det er derimot kun de fem beste lagene som går videre til årets NM-sluttspill.

Tunet ligger nå på den viktige 5.plassen, og har ett poeng og bedre målforskjell enn Slevik. Tunet møter Nor 92 hjemme, og Slevik møter årets mestere Holmlia i den siste kampen.

Alle kampene i den siste serierunden spilles søndag kl.1700.

foto: Kyrre Merg

10/3-2006
Søndag er det klart for siste serierunde i 1.div østland for menn.

Bækkelaget topper tabellen og vil, hvis de ikke taper med mer enn seks mål i seriefinalen mot Grei, være årets mestere og østlandets representant i elitekvalifiseringen.

Grei må angripe og lage mange mål for å frata Bækkelaget seriemesterskapet, så det kan bli en underholdende kamp i nye Apalløkkahallen.

Kampen om bronsemedaljene i årets serie står mellom Holmlia og Hasle/Løren. Holmlia leder med et poeng og har klar fordel på mål før siste runde hvor Holmlia møter Bærums Verk i Rykkinnhallen og Hasle/Løren møter Øreåsen i Øreåsenhallen.

I bunnen av tabellen er det nå, i og med at Ugla vil rykke ned fra eliteserien, klart at plass nr.8 gir videre spill i divisjonen. Bærums Verk har før siste runde denne plassen, men Råde som møter Lørenskog i Skårerhallen har like mange poeng.

1.div øst skal neste sesong utøkes til 12 lag, og fortsatt er situasjonen slik at ingen lag behøver å rykke ned fra årets serie. Les mer om hvordan nedrykket fra årets serie skjer her.

Alle kampene i den avsluttende runden i 1.div øst starter søndag kl.1400.

foto: Kyrre Merg

6/3-2006
En serierunde før slutt er det fortsatt Raymond Evensen fra Fjerdingby som topper poengplukkeren for eliteserien menn.

Evensen må ha tre poeng i siste seriekamp mot Sveiva for å tangere Ketil Kristiansen sin poengrekord på 91 fra sist sesong.

Bak Evensen ligger fortsatt Ketil Kronberg (Gjelleråsen) og Stian Skau (Greåker) og kriger om 2.plassen på poenglista.

I kampen om å bli årets målscorer, topper Kronberg med 50 mål (ny personlig rekord), 4 mål mer enn Jörgen Jonsson fra Fjerdingby.

foto: Sondre Engell

5/3-2006
Kverneland og Greåker spilte 7-7 i dagens kamp i Frøyhallen, og det er fortsatt helt åpent om medaljene i eliteserien for menn.

Greåker og Gjelleråsen står begge før siste serierunde med like mange poeng, men Greåker har klar fordel på målforskjell.

Det blir dermed neste helges kamper mellom Greåker-Fredrikstad og Sarpsborg-Gjelleråsen som blir direkte avgjørende for hvem som blir årets seriemestere.

Sarpsborg vant i dag 12-3 over Ugla, og det blir dermed hard kamp også om bronsemedaljene i årets serie. Kverneland har 1 poengs fordel på Sarpsborg før neste helgs avsluttende serierunde.

foto: Kyrre Merg

4/3-2006
Holmlia vant sitt sjette seriemesterskap på rad, når de i dag slo Tunet 4-3 i Holmliahallen.

Det er fortsatt en serierunde igjen av kvinnenes eliteserie, men Holmlia troner ugjentakelig på toppen av tabellen.

Dagens kamp mot Tunet ble jevn, men Holmlia beviste nok en gang at de er best når det gjelder. Anette Berg (bildet) lagde to av Holmlias mål i dagens kamp.

Norges Bandyforbund gratulerer Holmlia med seriemesterskapet!

I andre kamper i dagens forbundsserier kan det nevnes at i 1.div øst for menn, klarte Grei kun 5-5 mot H/L, mens Bækkelaget vant 10-8 mot Lørenskog. Neste helgs forventede seriefinale mellom Bækkelaget og Grei blir dermed noe avstumpet, da Grei kun har mulighet til å frarøve Bækkelaget seriemesterskapet, og kvalifiseringsplassen til eliteserien, hvis de vinner med seks mål eller mer.

I Eliteserien for menn vant Gjelleråsen borte med 8-6 over Harstad, og gikk dermed forbi Greåker på toppen av tabellen. Søndag spiller Greåker borte mot Kverneland kl.1600 i Frøyhallen. En kamp som kan bety mye for medaljefordelingen i årets eliteserie.

foto: Henning Rugsveen

3/3-2006

Konseptet med mini-innebandy har blitt en kjempesuksess.

Mini-innebandy er innebandy i forenklet form spesielt tilpasset de yngste spillerne i mikro- og miniklassene. Målet er å gi større aktivitet, mer ballkontakt, raskere læring, og at alle på banen er involvert hele tiden.

Mini-innebandy spilles med 4 utespillere og 1 målvakt på banen. Kampene spilles på en bane som er 20 x 10 meter, og det brukes ordinære vant og matchmålbur for innebandy.

Minirunder er mini-innebandyens konkurranseform. En minirunde arrangeres i en hall for alle lagene over en dag. Alle lag spiller 3-5 kamper.
Spilletid og antall kamper avhenger av hvor mange lag som er påmeldt. Spilletiden kan variere fra 1x12 til 1x20 min. Kampene spilles over 1 omgang uten sidebytte. Kampoppsettet komprimeres slik at alle kampene for et lag fordeler seg over maksimalt 4 timer. Minirundene følger barneidrettsbestemmelsene, og det kåres ikke vinnere.

Denne konkurranseformen har vist seg å bli en suksess der den har blitt introdusert. I Oslo har det vært oppe i 66 deltakende lag på 1 minirunde. Rogaland har startet opp med 9 deltakende lag i miniklassen. Trondheim har også startet opp, og hadde 11 påmeldte lag til første minirunde,
og 20 på den andre.

Innlandet starter opp med minirunder nå førstkommende søndag i Kallerudhallen på Gjøvik, og det er syv påmeldte lag.

Utviklingsavdelingen kommer til å jobbe for å få opp minirundetilbud i de fleste kretser i løpet av kommende sesong.

1/3-2006
NBF søker klubber som vil bli med på å starte opp tilbud i el-innebandy.

El-innebandy er stort i Danmark, og har også blitt en suksess i Lillestrøm IBK. Det spilles med 3 på hvert lag i spesialbygde rullestoler. Kampene spilles på vanlige innebandybaner med vant.

Lillestrøm IBK tilbyr el-innebandy til ungdommer mellom 10 og 20 år.

NBF ønsker nå å få opp aktivitet i flere klubber slik at det skal bli mulig å spille serie og turneringer i el-innebandy.

Vi planlegger å søke stiftelsen Helse og Rehab om støtte til oppstart av el-innebandy i flere klubber. Men da trenger vi klubber som er interessert i å bli med på prosjektet.

Vi vil sammen med klubben søke om støtte til innkjøp av stoler, instruktørlønn, opplæring og halleie. Ta kontakt med Kari Hånsnar (kari.hansnar@nif.idrett.no) innen 1. april om du er interessert i å bli med på prosjektet, eller om du bare vil vite mer om el-innebandy og/eller innebandy for funksjonshemmede.


Alle foto: Remo Andrè Martinsen, Norsk Tipping

- Se en film om el-innebandy her - Lillestrøm IBK - Danmark (EL-hockey) -

1/3-2006
Horten IBK fyller 10 år i dag 1.mars.

Som med så mange andre innebandyklubber startet også denne med en gjeng kamerater som var lei fotball og annen idrett.

De første årene foregikk aktiviteten ute i skolegården før den etter hvert kom inn i gymsal. Her økte interessen fra å være 7-8 stk til over det dobbelte.

I begynnelsen av 1996 kom ideen til å starte en egen klubb og 1. mars 1996 satt Gisle Johnson, Frank Arild Dale og Mats Stenmark Iversen på gutterommet og fylte ut søknadspapirene.

Fra å være en gjeng 17-18 åringer som aldri hadde sett en innebandykamp før de selv spilte en, er Horten Innebandyklubb nå en respektert klubb med lag i nesten alle aldre.

Aldersbestemte lag har vært i fokus hele veien og klubben har lyktes godt med sitt arbeid. Klubben har rekruttert spillere til både Wang toppidrettsgymnas og hadde mange spillere med i årets KretslagsNM.

Gode treningstilbud og sosiale aktiviteter har vært satsingspunktene for at de yngre skal trives og utvikle seg. Klubben har i mange år tatt de yngre lagene med til Gothia Cup og i sommer ble det en tur til Praha for guttelaget.

Klubben har stort sett vært alene i Vestfold og derfor måtte knyttet seg til andre innebandyregioner. Horten Innebandyklubb har både lag i Osloseriene og Buskerudserien.

Sportslig har ikke klubben de helt store resultatene å vise til. De aldersbestemte lagene og damelaget har riktignok vært og snust på noen 1. plasser. Mens herrelaget har vært, og er, et trofast midtpunkt i 2. divisjon Buskerud.

Norges Bandyforbund gratulerer Horten Innebandyklubb med 10 års jubileet.

PS: Hvis det er andre klubber som jubilerer eller har andre interessante saker. Ta kontakt med frank.nordseth@nif.idrett.no

1/3-2006
Neste U19 VM for kvinner arrangeres i Tyskland 6-12.november 2006.

Vi som har startet å glede oss, kan allerede nå finne ut mer om mesterskapet på arrangøren sine VM-sider:
www.wfc-2006-saxony.de


1/3-2006
Det internasjonale innebandyforbundet (IFF) har kommet med ny logo og nye hjemmesider.

Hjemmesidene er på engelsk, og har det meste av informasjon rundt internasjonal innebandy.

Ta en nærmere titt på:
www.floorball.org

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no