Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


NOTISER for Desember 2005

21/12-2005
2-7.mai 2006 arrangeres C-VM for menn i Spania.

Spania, Slovakia, Sør-Korea, Belgia, Frankriket, Canada, Georgia og Polen skal kjempe om opprykk til B-VM, og om å ikke bli verdens dårligste innebandynasjon.

Se C-VM sine nye web-sider: www.wfc-c2006.com (Kun på spansk..!)

20/12-2005
Norges Bandyforbund ble det 21. særforbundet som har formalisert sitt ansvar for funksjonshemmede.

- Bandyforbundet, og spesielt idretten innebandy, er i sterk i vekst og ønsker også å gjøre mer for å skape aktivitet for funksjonshemmede. Per i dag har de el-innebandy og innebandy i Akershus. Målene for forbundet framover er å øke antallet og videreutvikle eksisterende tilbud. Bandyforbundet ser også på muligheten til å starte opp med rullestolinnebandy. Vi ønsker Norges Bandyforbund lykke til med arbeidet for økt fysisk aktivitet for funksjonshemmede, sier Arnfinn Vik, integreringskoordinator i Norges Funksjonshemmedes Idrettsforbund (NFI).

Se Norges Funksjonshemmedes Idrettsforbund internettsider: www.nfif.no

På bildet ser vi fra venstre: Tomas Jonsson (generalsekretær i Norges Bandyforbund), Kari Hånsnar (avdelingsleder utvikling i Norges Bandyforbund), Hilde Oftedal (generalsekretær i NFI) og Arne Fagerlie (Norges Idrettsforbund).

20/12-2005
Søndag 11/12 ble det for første gang arrangert minirunde i Trondheim. 11 lag fra Nyborg, Sjetne, Freidig, Othilienborg og Trygg/Lade fylte hallen med unger og entusiastiske foreldre.

For mange var dette første møte med innebandy, men dette dempet på ingen måte entusiasmen. Norges Bandyforbund stilte med utstyr til de som manglet dette, og dyktige og tålmodige dommere sørget for at alle etter hvert lærte de viktigste reglene.

Det planlegges to minirunder i løpet av vinteren og vi håper på like god deltagelse da. Den første kommer i månedsskiftet januar-februar og den andre tidlig i mars.

19/12-2005
Eliteserien for menn tar nå et opphold fram til begynnelsen av januar, og vi benytter anledningen til å gjøre en liten oppsummering.

Greåker leder serien med 23 poeng, tre poeng mer enn Gjelleråsen som har en kamp mindre spilt.

Stian Skau fra Greåker har stort sett ligget på toppen av poengplukkeren gjennom sesongen til nå, og kan ta seg en velfortjent ferie etter 23 mål og 28 assists på 13 kamper. Ketil Kronberg har laget flest mål til nå med 29.

Vi begynner å gå tom for nye bilder av Skau, så vi bringer i steden et av seriens mest grisete spiller, Sleviks Kristoffer Axelsson, som med sine 39 utvisningsminutter troner suverent på utvisningstoppen.

Sveiva er det snilleste laget totalt i årets serie, og klarer kun å slå Axelsson med fire to minuttere. Mest i undertall har Harstad spilt, som snart nærmer seg to fulle kamper med en mann mindre på banen.

Seriens to beste lag er også de to som trekker flest tilskuere. Greåker og Gjelleråsen nærmer seg et snitt på 200 tilskuere, mens snittet totalt i serien til nå ligger på 128. En økning på nesten 9% fra fjorårets sluttall.

foto: Christian Helle

19/12-2005
21-28.mai 2006 arrangeres VM for menn i Sverige.

De offisielle web-sidene for mesterskapet kan nå besøkes her:

www.wfc2006.org

16/12-2005
Stian Skau fra Greåker topper fortsatt poengplukkeren for Eliteserien menn før årets siste serierunde denne helgen.

Både Harstad, Ugla og Kverneland tar turen til østlandet, og det blir derfor mange kamper i førjulspresang til de på østlandet som ønsker å få med seg kamper i Eliteserien for menn.

Eliteserien for kvinner og 1.div østland for menn spiller også siste serierunde før jul denne helgen, og totalt sett avvikles det hele 17 forbundsseriekamper fra fredag til søndag.

12/12-2005
12. desember 1990 så Greåker Innebandyklubb dagens lys, da den ble stiftet av blant annet Raymond og Tommy Kvisvik, og flere av de guttene som i alle år har vært en del av grunnstammen i klubben.

Greåker IBK har fra starten av vært blant de toneangivende i innebandy i Norge, og de har i alle år hevdet seg i toppen av norsk herre-innebandy. I løpet av årenes løp er klubben mestvinnende, med sine 6 norgesmesterskap og 6 seriemesterskap.

NBF gratulerer med dagen!

foto: Thomas Sørensen

8/12-2005
Førstkommende helg er det samling for vårt A-landslag for menn.

I forbindelse med samlingen skal Urban Karlssons menn spille to treningskamper mot en samling av spillere fra de norske seriene.

På blandingslaget spiller følgende:
Tommy Thomassen (GIF), Tobias Hernlund (Bækkelaget), Espen Evensen (GIF), Tommi Ahola (Drammen Devils), Tommy Henell (Bækkelaget), Tormod Höidahl (Fredrikstad IBK), Hans-Roar Wilhelmsen (GIF), Johan Karinen (Fredrikstad IBK), Per-Christian Brath (GIF), Mikael Hedman (Fredrikstad IBK), Christian Mathisen (Holmlia SK), Tu Tran Mihn (Holmlia SK), Kent Allen (Fjerdingby IBK), Thomas Rognlien (Tunet IBK), Simen Skaugen (Holmia SK), Jörgen Jonsson (Fjerdingby IBK) og Christian Haglund (Målløs).

Kampene spilles kl.1600 i Bjølsenhallen på lørdag, og kl.1400 i Høyenhallen på søndag.

8/12-2005
Førstkommende helg arrangeres NM kretslag for aldersbestemte klasser i Sarpsborg.

Dessverre fikk vi i dag beskjed fra Buskerud om at deres junior kvinnelag ikke har anledning til å stille i kommende helgs NM for kretslag pga skader, sykdom og forfall.

Dette fører til visse justeringer i kampoppsettet.

Det spilles fortsatt enkel serie klassen for jr. kvinner, men med avsluttende finale mellom nr 1 og nr 2 og en plasseringskamp mellom nr 3 og nr 4 etter innledende kamper. Plasseringskampene for gutt pulje 1 og junior menn pulje 1 på søndag (nr 3 mot nr 4) er flyttet til tidligere på dagen, og dette er de eneste kampene i andre klasser som påvirkes.

7/12-2005
Lærarane på Vassenden skule vert dei første lærarane i Sogn og Fjordane som får innebandykurs for lærarar.

På onsdag 7. desember vert fylkets første lærarkurs i innebandy bli holdt på Vassenden skule i Jølster. Etter at utviklingskonsulent Roy Olav Hordvik vitja elevane tidlegare i år, har lærarane følt på eit behov for å auke sine kunnskaper om innebandy. Innebandy fengar elevane, og når skulen har kjøpt nytt utstyr, bør elvane får skikkeleg instruksjon.

Innebandykurset vert holdt etter skuletid onsdag (kl. 1445-1730) og vil innehalde grunnleggande innebandyferdigheter.

5/12-2005
Tirsdag 6/12 spiller Finland og Sverige landskamp for menn i Turku.

I forbindelse med kampen vil det finske forbundet kjøre en test på sin nye live webcast.

Man kan altså se live bilder fra kampen over nettet med start kl.1430 (norsk tid) på følgende link: www.sabasuora.com/nettitv/index.html

3/12-2005
Toppmøte i Østfold

Innebandy.no tok turen innom Tindlundhallen lørdag formiddag. Det var toppkamp i Eliteserien, Raymond Kvisvik mot Ketil Kronberg, Eliteseriens to beste poengplukkere Stian Skau mot Mattias Samuelsson, ja det var mange grunner til å finne veien til Tindlundhallen.

Før kampen møtte vi en Greåker trener som de seneste 24 timene fått oppleve at lagets skade og sykdomsliste hadde fått tre nye navn, Espen Johannessen, Christoffer Huse og Øystein Spernes. Trener Widlund møtte da opp fredag kveld på juniortreningen og kalte inn juniorspilleren Jørgen Lislerud til kamp.
- "Jeg har 14 spillere til disposisjon i dag", sa en sliten og trøtt trener.

Gjelleråsens spillende trener Flemming Pettersen hadde også hodebry da han av diverse grunner måtte gjøre om på sine to femmere. De etablerte Christian Kragerud og Hans Roar Wilhelmsen startet på benken og unge U-19 forsvareren Thomas Aas spilte sammen med Kristoffer Kronberg.

I det første byttet er det begge lags første femmere mot hverandre, det innebærer to klart offensive krefter øye mot øye. Allerede etter 15 sekunder har GIF en halvsjanse mot Andreas Anderzon i Greåker buret men Sikkeland avverger. De resterende 43 sekundene parkerer Greåker i Gjelleråsens sone, mye takket vare en synlig opplagt Lars Erik Torp. Deretter følger 3-4 minutter med mer avventende spill fra begge sider, det ser ut som to boksere som "skyggebokser" mot hverandre. Så plutselig etter 5-6 minutter blir det en enorm fart og intensitet i kampen, begge lag byter sjanser med hverandre og vi får se innebandy i absolutt toppklasse og det er begge lags første femmere som viser veien.

10.42 1-0 Thomas Jansson ass. Henrik Gunnarstorp
- Gunnarstorp slår en langpasning fra egen sone mot Thomas som tar ned ballen på brystet mellom to GIF forsvarere og deretter trykker inn ballen på volley. Kunne se ut som spill med høy kølle etter at Greåker spilleren dempet ballen på brystet men dommerne sto bra plassert og godkjente målet.

11.26 2-0 Johan Larsson uten ass.
- Første femmerne mot hverandre igjen og GIF´s Flemming mister ballen i egen sone og Raymond Kvisvik snapper opp ballen og sender den til Johan Larsson. Johan prøver med en diagonal pasning til Torp på motsatt side, GIF back Kristoffer Kronberg bryter pasningen men ballen spretter i mål.

Etter 2-0 målet knuser Gjelleråsens lagkaptein køllen over egen målbur, det resulterer i 2 + 10 minutters utvisning. Greåker spiller ukonsentrert samtidig som Gjelleråsen spiller bra i undertall og Greåker sløser bort "Power-play" muligheten. Kort deretter drar Greåkers Larsson på seg en to minutter etter å ha revet ned Espen Evensen. GIF sitt overtallspill er noe knotete i begynnelsen og Greåker stresser bra, Matte treffer stolpen med et kjapt skudd.

13.24 2-1 Tommy Midtsveen ass. Flemming Pettersen.
- Flemming finner en luke og når Midtsveen inne foran mål, et kankkskudd og GIF har redusert.

Perioden slutter med en 2-1 ledelse for hjemmelaget.

Gjelleråsen har endret i begge femmerne foran 2. periode, på backsiden har nå
Christian Kragerud og Hans Roar Wilhelmsen kommet på banen, Karlsen og Aas hviler. Greåker fortsetter med samme mannskap og fortsetter å kjøre sin første femmer mot GIF sin.

Periodens begynnelse preges av en mengde feilpasninger og slurv fra begge lag. Feilpass og slurv blir det som regel mål på.

24.02 3-1 Frank Kristoffersen uten ass.
- Frank utnytter en situasjon der Gjelleråsen roter det til i egen sone og snapper opp ballen, kommer fra venstre mot Hauger i GIF-målet og scorer med et hardt og presist håndleddskudd i bortre hjørnet.

Spillet i den andre perioden minner om spillet i den første, Gjelleråsen er klart med i kampen men sløser med muligheter at få til bra avsluttinger mot Greåker målet. Som så ofte før da lag sløser med sjanser/halvsjanser, det andre laget scorer i stedet.

39.08 4-1 Lars Erik Torp ass. Lars Erik Sikkeland
- "Siggen" havner høyt oppe i Gjelleråsens sone og finner til slutt Torp foran mål med en pasning fra bak forlenget mållinje. En miss i markeringen fra GIF sin side.

At Greåker vinner den andre perioden med 2-0 er kanskje noe i overkant. Perioden var jevn, dårligere enn den første, men det er nerve i kampen.

Foran den tredje perioden endrer Flemming i rekkene igjen og plasserer seg selv sammen med Midtsveen og Evensen og flytter inn Pekka Brath som midtløper med Ketil og Matte. Greåker fortsetter som de to foregående periodene, Widlund er sikkert fornøyd med tingenes tilstand.

Endringen i første rekken følges opp med et høyere og mer aggressivt press fra GIF, det gir laget en del sjanser og de får presset Greåker i egen sone.

42.37 4-2 Mattias Samuelsson ass. Ketil Kronberg
- Matte med et direkteskudd etter at Ketil servert en utmerket diagonal pass.

42.51 5-2 Frank Kristoffersen uten ass.
- 14 sekunder etter reduseringen til Matte, triller Frank inn Greåkers femte scoring mellom bena på en forvirret Glenn i målet. Selvfølgelig et veldig psykologisk viktig mål for Greåker.

Frank tilhører de få spillere som til tider springer omkring og smiler når han spiller og ser ut til å leke innebandy. I dette tilfellet mente Kristoffersen allerede ved droppen etter scoringen at GIF spilleren ikke tok droppen korrekt. Han kikker på dommeren og prøver ikke engang å vinne droppen, Ballen havner etter hvert likevel hos Frank som ved midtstreken lurer GIF forsvarer Thomassen grundig og kommer alene med Hauger i GIF buret, en lur dragning så triller han ballen i mål.

44.45 5-3 Mattias Samuelsson ass. Christian Kragerud
- Gjelleråsen og lagets for dagen beste spiller Matte Samuelsson nekter å gi opp kampen, han trykker inn nok en redusering etter en skuddretur fra vantet.
Gjelleråsen fortsetter å presse og stresse Greåker i egen sone og GIF skaper noen halvsjanser, det oser energi av Gjelleråsen nå. Greåker kjenner presset og hviler Henrik Gunnarstorp og spiller nå med tre backer. Raymond Kvisvik blir utvist etter ca 6 minutter av siste periode. GIF skaper ikke mye nå og etter ca 1 minutt av overtallspillet snapper Kristoffersen opp ballen og lykkes få Mattias Samuelsson utvist, en noe tvilsom utvisning.

49.09 6-3 Lars Erik Sikkeland ass. Stian Skau
- Gjelleråsen spilleren rekker akkurat ut på banen før Lars Erik Sikkeland drar inn et dragskudd fra backposisjon. Vi som fulgt innebandy og "Siggen" i noen år har sett dette før! En klassiker i Tindlundhallen.

Greåker tar en "Time-out" etter scoringen.

50.00 6-4 Ketil Kronberg uten ass.
- Ketil utnytter en feil av seneste målscorer Sikkeland, runder nevnte Sikkeland og fra liten vinkel og via stolpe og keeper får ballen i mål. Kampen lever!

Nå følger et par minutter med kamp om hver centimeter på banen, tøffe dueller, og sjanser i begge retninger.

57.17 7-4 Lars Erik Torp ass. Lars Erik Sikkeland
- Sikkeland finner Torp foran mål som iskaldt tar imot ballen og løfter inn en backhand.

Gjelleråsen fortsetter sitt sjansespill, noe som åpner opp for kontringer for Greåker, etter en kontring havner Torp en mot en med Kristoffer Kronberg foran GIF målet. Dommerne mener at Kronberg tar Torp på et ulovlig vis og dømmer straffe. Da koker det over for Ketil Kronberg og Espen Evensen som drar på seg en 2 minutter respektive et rødt kort. Sikkelands straffe redder Hauger glimrende.

59.59 8-4 Johan Larsson uten ass.
- Larsson setter punkt med et distinkt langskudd i krysset.

Sett over hele kampen er det vel et rettvist resultat, det føltes som om Gjelleråsen hadde for stor respekt for Greåker. Hadde laget spilt så aggressivt som i tredje fra start, hvem vet? Greåker å sin side klarte å fylle tomrommene etter sine skadde og syke spillere. Vi som hadde tatt turen til Tindlundhallen hadde i hvert fall fått se toppunderholdning fra Norges to beste lag.

Etter kampen sa en fornøyd Greåker trener, Mac Widlund, - "Jag är trött! Nu ska jag hem och sova!"

foto: Ole-Morten Rosted
tekst: Jan Serenander

Greåker - Gjelleråsen 8-4 (2-1,2-0,4-3)
Tindlundhallen
Tilskuere: 235
Mål Greåker: Johan Larsson 2, Lars Erik Torp 2, Frank Kristoffersen 2,
Thomas Jansson, Lars Erik Sikkeland.
Mål GIF: Mattias Samuelsson 2, Tommy Midtsveen, Ketil Kronberg.
Skuddstatistikk: 32-30 (15-7, 9-8, 8-15)
Utv.: Greåker 2x2 min., GIF 4x2, 1x10 min. + 1 kampstraff.
Greåkers beste: Lars Erik Torp
Gjelleråsens beste: Mattias Samuelsson
Dommere: Olsen/Kristoffersen


2/12-2005
Raymond - Norges mest kjente innebandyspiller

Lørdag, 3. desember, kl. 1300 i Tindlundhallen
Greåker IBK - Gjelleråsen IF


Når Greåker møter Gjelleråsen til toppkamp lørdag formiddag, vil Raymond Kvisvik spille fra start for Greåker. Østfolds mest kjente fotballspiller har blitt 31 år, samboer og pappa til Adam (14 måneder).

At Raymond Kvisvik har spilt innebandy for Greåker er vel allment kjent i landet, men den seneste hele sesongen som "Ray" spilte var sesongen 1994/95, altså 11 år siden.


Vi ringte Raymond for å kjenne ham på pulsen foran toppkampen lørdag.

- Les mer -

foto: gibk-bulldogs.com

1/12-2005
Hedmark/Oppland Bandykrets skifter navn

I dag skrives det historie for Hedmark/Oppland Bandykrets.
Det første navnet på kretsen var det gamle Oplandenes Bandykrets, dette ble senere gjort om til Hedmark/Oppland Bandykrets. Men fra i dag heter det Innlandet bandyregion.

Vi har tatt en prat med lederen i den nye regionen, Henning Evensen:

Hva har du å si om navnendringen Henning?

- Dette er helt enormt!

- Vi har jobbet med navn og logo i flere år, men ikke kommet helt i mål. At vi nå endelig kan presentere oss med et felles begrep er godt.

- Akkurat nå føler jeg meg som en unge på julekvelden. At noe sånn kan bety så mye hadde jeg ingen anelse om. For oss som har jobbet frem dette, betyr det enormt.

- Vi er stolte over jobben vi har gjort. Vil derfor takke alle som har vært innvolvert i denne prosessen.


Hvorfor denne navnendringen?

- Vi føler at Hed/Opp Bandykrets ikke knytter våre fylker sammen, slik vi ønsker. Det ligger i navnet at vi er to, noe vi ikke synes er gunstig. Slik som det nå er blitt forespeilet den siste tiden, så vil våre fylker falle inn under innlandet begrepet. Mange har allerede tatt i bruk dette begrepet, og vi mener at vår region vil knyttes mer sammen ved å bruke navnet Innlandet Bandyregion. Vi vil da få et felles begrep, og ikke to som vi har i dag. Vi vet jo at senest 1.1.2010 så vil Hedmark- og Oppland fylkeskommune gå over til Region Innlandet.

Hvordan tror du dette navnet blir mottatt hos folket?

- Det tror jeg blir mottatt veldig bra. Som sagt så er det mange organisasjoner som allerede bruker Innlandet begrepet, så det er ikke noe nytt. På årsmøte var det stor begeistring for det nye navnet. Når det gjelder media, så er de veldig positive til dette. Vi har flere medier i vår region, som bare venter på at dette skal bli offisielt, så det blir spennende å se hva de har tenkt å skrive om dette. Men jeg tror alle vil få mer eierskap til dette navnet, enn det de hadde til Hed/Opp Bandykrets.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no