Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


NOTISER for OKTOBER 2000

28/10-2000
Det internasjonale Innebandyforbundet (IFF) tatt opp som medlem i GAISF
IFF ble i dag 28/10-00 tatt opp som provisorisk medlem i "the General Association of International Sports". Dette ble vedtatt på kongressen til GAISF i Monte Carlo, og innebærer at innebandy er ett skritt nærmere en eventuell fremtidig anerkjennelse som OL-idrett.
26/10-2000
Det er nå klart at herrelandslaget skal delta i 4-nasjoners i Sverige 27.-29. april 2001. Deltakende nasjoner er Sverige, Finland, Sveits og Norge.
I tillegg skal Norge til Brønderslev i Danmark å møte Sveits og Danmark i 3-nasjoners 9.-11. februar 2001.
20/10-2000
Klipp fra floorball.dk om den historiske første U19 landskampen
Det danske U-19 landshold debuterede med et nederlag på 2-6 til Norge. På Norjyllands Idrætshøjskoles dejlige anlæg foldede de norske gutter sig rigtig ud i 1. periode, som de vandt med 4-1. Her scorede Michael Madsen Esbjerg Sharks FC det historiske første mål for holdet.
De to næste perioder var danskerne meget mere agressive, og det var klart sværere for nordmændene at komme igennem. Anden periode endte 0-1, mens tredje periode sluttede uafgjort 1-1 på et mål af Frederik Bloch fra Vanløse Floorball.
Den norske sejr var fuldt fortjent. De var spilstyrende og havde klart flest afslutninger. Preben Pedersens drenge var på en hård opgave, men der var afgjort tegningen til et godt fundament.


19/10-2000
Til de som ønsker kampfakta på våre hjemmesider samme kveld, kan jeg si at det fortsatt etter flere år med innrapporteringsrutiner ikke er gode nok rapporteringer fra klubbene. For å få en avtale med NTB om noe mer enn slutt- og perioderesultater til avisene, må vi kunne garantere at vi kan levere detaljerte kampfakta rett etter kampslutt. Så lenge vi opplever gjentatte mangler i innrapporteringen fra klubbene kan vi foreløpig ikke oppnå dette. Skal vi ha en slik resultatservice på våre hjemmesider og via NTB, ønsker vi at alle og ikke bare deler av kampene har totale kampfakta. Noe av problemet i enkelte klubber synes å være at det er forskjellige mennesker som innrapporterer hver gang, og at ikke alle er oppdatert på forbundets krav til hvordan dette skal gjøres.
Når sant skal sies er veldig mange av klubbene flinke, men som sagt ønsker vi 100% korrekte kampfakta fra alle kamper før dette blir en realitet. Vi oppfordrer alle klubbene i forbundsseriene om å skolere sekretariatene sine i forbundets innrapporteringsprosedyrer, som er sendt klubbene minst 2 ganger før denne sesongen. Vi i NBF er selvfølgelig også ivrige etter å gi dere best mulig resultatservice via nettet og aviser.
Lykke til !

Med vennlig hilsen
Terje Larsen
Idrettskonsulent
(som opplever mange stotrende, villedende og ikke minst ufullstendige innrapporteringer på forbundets mobilsvar)

17/10-2000
Release på 'bandyforbundet.no'
Norges Bandyforbund fyller 80 år i dag den 17.oktober.
Derfor passet det bra denne dagen med "release" på bandyforbundet, bandyen- og rinkbandyens nye og svært etterlengtede web-sider.
Vi har valgt å skynde oss langsomt prosessen med valg av innhold. Ikke minst for å kunne holde web-sidene oppdatert, slik at de til ehver tid inngir troverdighet.
En stor takk til forbundskontorets Frank Nordseth som har designet og utarbeidet våre web-sider på bandy, samt rinkbandyseksjonens Øyvind Sakshaug som har ansvaret for rink-sidene.
Hilsen Norges Bandyforbund - Tor Audun Sørensen, utviklingssjef

17/10-2000
STIFTELSEN 17.OKTOBER 1920
Bandysporten i Kristiania, den gang benevnt som hockey, var fra 1912-1920 organisert som et "hockey"-utvalg i Norges Fotballforbund, men det hadde lenge vært et ønske blant de aktive lagene om å få dannet et eget forbund. Den 17.oktober 1920 møttes 9 klubber i Kristiania og stiftet Norges Ishockeyforbund (spilte bandy). Klubbene som deltok på stiftelsen var: Drafn, Drammen Idrettsforening, Frigg, Hasle, Kjapp-Rjukan, Mercantile, Rapp-Trondheim, Ready og Trygg. Den første presidenten var Halfdan Ditlev-Simonsen (onkel til Oslos ordfører idag). Forbundet ble innmeldt i Landsforbundet og offisielt tatt opp på idrettstinget i juli 1921. Selv om det begynte med 11-manns bandy spilte man fra 1908-1928 7´manns, men på stor bane. Oslo-laget Ready vant det første NM i 1913 og hele 13 norske mesterskap i 7´er perioden. I 1929 gikk man tilbake til 11-manns bandy og skiftet dessuten navn til Norges Bandyforbund. Dagens Ishockeyforbund ble dannet i 1934.

11/10-2000
Da er alt klart for Norges første U19 landskamper for Herrer.
Laget drar til Danmark onsdag 18.oktober for å spille kamper torsdag 19. og fredag 20. mot Danmark.
Kampene vil bli spilt på Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev, og kampene vil også være Danmark sine første landskamper på U19 nivå.

Trykk her for å se hvilke spillere som er tatt ut til landskampene.

11.-12. november skal vårt U19 landslag i ilden igjen. Da er det fire nasjoners turnering mot Sverige, Finland og Sveits som står for tur. Denne turneringen blir spilt i Finland.
9/10-2000
Da kan man igjen finne resultater fra Eliteseriene på NRK Tekst-tv s276 og s277

6/10-2000
1.div Nord-Norge
Nå i helgen spilles første seriehelg i 1.divisjon Nord-Norge for herrer.
Seriespillet i Nord-Norge arrangeres, på grunn av store avstander, over seks helger hvor lagene samles og spiller flere kamper mot hverandre.
I den første seriehelgen samles lagene i Hammerfest.
Du kan finne ut kampresultatene her.

Nytt av året i Nord-Norge er at det for første gang skal arrangeres en dameserie.
Hammerfest IBK, TSI Innebandy og Nordreisa IBK er de historiske lagene som skal kjempe om å kalle seg seriemester i 1.divisjon Nord-Norge for damer.
Den første seriehelgen for damer vil bli arrangert i Nordreisa 18.-19.november.
6/10-2000
Tekst-TV
Vi har vært i kontakt med NRK angående hvorfor det ikke er mulig å finne innebandy resultatene på tekst-tv.
Svaret vi fikk var at sidene er under omlegging, og at den personen som skal gjøre dette kommer først på mandag.
Det kan med andre ord bli vanskelig å finne resultatene på tekst-tv i helgen.
... men innebandy.no er jo alltid et godt alternativ...

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no