Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


NOTISER for SEPTEMBER 2003

29/9-2003
Det Internasjonale innebandyforbundet (IFF) søker etter en Marketing Manager.

Personen vil bl.a få ansvar for: Marksedsføring av IFF, kontakt med sponsorer og kontakt mot IFF komiteer.

Søknadsfrist 27/10-03

29/9-2003
Ny side som skriver om Eliteseriene i innebandy: Playball.no

29/9-2003
Første helgen med kamper i Eliteserien for kvinner og menn er over, og klubbene har virkelig begynt å få fungerende nettsider med mye informasjon og fakta fra de forskjellige kampene.

Norges Bandyforbund ser en stor forbedring fra tidligere sesonger, med kampreferater allerede samme kveld kampene ble spilt.

26/9-2003
Innebandyseksjonen har tildelt en del arrangementer for sesongen 2003/2004:

Kretslagsturneringen for aldersbestemte klasser i desember vil bli arrangert i Sarpsborg, med Sarpsborg og Østfold BK som arrangør.

NM puljespill for kvinner går i Oslo, med Tunet og Holmlia som arrangør av hver sin pulje.

I NM puljespill for aldersbestemte klasser vil Holmlia arrangere de to juniorklassene, mens Tunet arrangerer pikeklassen og Rogaland BK arrangerer gutteklassen.

Eliteseriekvalifiseringen for menn vil i år bli arrangert i Tromsø, med TSI som arrangør.

NM-finalene for gutt og pike vil gå i Bakkeløkkahallen på Fagerstrand, med Fagerstrand som arrangør.

NM-finalene for junior menn og kvinner blir arrangert i Jordalhallen med Sagene som arrangør.

Kampene i 4-nasjonersturneringen for menn, samt NM-finalene senior og landsfinalen i Norges Cup er fortsatt ikke tildelt.

26/9-2003
Eliteserien og 1.div øst for menn tjuvstartet torsdag med Greåker-Bærums Verk og Nor92-Bækkelaget.

I Tindlundhallen klarte de regjerende mestrene Greåker til slutt å vinne 9-5 etter at BVIF tidlig gikk opp i en 3-0 ledelse.

I Drammen måtte Nor92 slite med nyopprykkede Bækkelaget, men vant til slutt 5-4.

Lørdag er det nye kamper i Eliteserien og 1.div øst menn, og det er seriestart for kvinnenes Eliteserien.

25/9-2003
Risør IBK ønsker å selge sitt brukte vant.

Ta kontakt med Hugo Hansen på tlf: 90529557

25/9-2003
Norges Bandyforbund rydder opp i lisenslistene.

I den forbindelse vil vi med jevne mellomrom legge ut liste over spillere vi ikke vet hvor spiller.

Vi ber derfor klubber og spillere om å sjekke denne lista og kontakte oss på tlf: 21029578 med informasjon om hvilken klubb vedkommende hører hjemme i.

For å unngå at denne lista vokser seg unødvendig stor ber vi alle ledere minne spillerne på å påføre klubb på lisensinnbetalingene. Dette gjelder spesielt ved bruk av blanke lisensblanketter betalt av nye spillere.

- Les mer -

25/9-2003
Hjemmesidene til Andes Tåsen som spiller i 1.div øst for menn er: http://www.geocities.com/taasen_innebandy/user.html

24/9-2003
Torsdag tjuvstarter fjorårets serie- og norgesmester,Greåker IBK, årets eliteserie i innebandy for menn. Motstander er elitedebutant Bærums Verk.

Mange tipper fjorårets serietoer Holum som årets seriefavoritt, mens Holmlia nok en gang får favorittstempelet i kvinnenes eliteserie.


Årets sesong er den 10. for mennenes eliteserie, og mot slutten av sesongen blir det spennende å se om vi kan få et nytt lag på toppen. Kun tre lag har vunnet eliteserien for menn så langt: Greåker (6), Tunet (2) og Holmlia.

Årets favoritt blir imidlertid Holum som har tatt et steg fram hvert eneste år. I fjor ble de nummer to i eliteserien og tapte NM-finalen. Begge ganger måtte de se seg slått av Greåker. Dersom fjorårets beste poengplukker, Ketil Kronberg, kan få med seg laget enda et steg videre er gullet innen rekkevidde.

De regjerende mesterne Greåker velger å ligge litt lavt foran årets sesong, etter at flere sentrale spillere har valgt å gi seg. Laget har fått nye trenere i Andreas Ågren og Jon Asle Antonsen (comeback), og motstanderne skal ikke føle seg alt for trygge på at sjansene til å slå Greåker er større i år. Klubben har vært flink med rekrutteringen, og nå får spillere som Lars Erik Torp og Stian Skau sjansen på A-laget.

Nytt av i år er at det bare er et lag som rykker ned fra eliteserien. Årsaken er at serien utvides fra 10 til 12 lag fra sesongen 2004/2005.

I kvinnenes eliteserie står gullkampen nok en gang mellom Holmlia og Tunet. De to erkerivalene har blitt henholdsvis nummer en og to de tre siste årene. I år er også årets verdensmester, Helena Lindberg, tilbake i Holmlia, og kommer til å sette preg på den norske eliteserien. Det samme håper Tunet at landslagets, Inger Lise Fagernes skal gjøre. Begge tok svensk gull med Balrog forrige sesong.

I 1. divisjon østland for menn er årets sesong den store sjansen til å rykke opp. De to beste lagene i avdelingen skal spille kvalifisering der tre av fem lag rykker opp i eliteserien. Bedre odds er det vanskelig å få. Favoritter i kampen om opprykk blir forrige sesongs elitelag, Nor 92 fra Buskerud og Slevik fra Østfold. I tillegg har Øreåsen fått en spennende forsterkning i spillende trener Petter Pettersen, og hvis Grei får en god start har det unge mannskapet kvaliteter til å kjempe i toppen. I 1. divisjon østland tjuvstarter Nor 92 og Bækkelaget årets sesong med åpning i Solberghallen torsdag kveld.

Årets sesong inneholder også et VM for menn i Sveits i mai. Etter 5. plass i 2002, håper landslagstrener Anders Karinen at Norge skal være med å kjempe om medaljer i mai. I februar får Norge en liten pekepinn på hvor de står med 4-nasjonersturnering på hjemmebane.

Men først skal det spilles 90 eliteseriekamper for menn, 62 for kvinner og 90 kamper i 1. divisjon øst for menn...

foto: Henning Rugsveen

24/9-2003
Andreas Hildremyr (bildet) er av innebandyseksjonen ansatt som landslagstrener for U19 landslaget for kvinner.

Hildremyr blir dermed landslagssjef Lars Bunæs sin høyre hånd fram mot VM som arrangeres i Finland i november 2004.

Denne sesongen er Hildremyr for andre året hovedtrener for Holmlia SK sitt kvinnelag i Eliteserien. Han har tidligere vært assisterende trener for Holmlia og trent aldersbestemte klubb og kretslag.

Hildremyr har trenerutdanning fra Norges Bandyforbund.

23/9-2003
Uttalelse fra Sveiva IBK

Sveiva IBK tar fullstendig avstand fra all bruk av doping/narkotika, og beklager på vegne av spiller, klubb og hele Innebandy-Norge at denne hendelsen nå har skjedd.

Vi håper at denne saken ikke vil ta all fokus fra det som er klubbens mål; nemlig å skape et sportslig tilbud og mangfold for både jenter og gutter i alle aldre.
23/9-2003
Pressemelding fra Norges Idrettsforbund:

Oslo 22.september 2003
Thomas Larsen (29), eliteseriespiller i innebandy for Sveiva IBK, er av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund og Olympiske komité (NIF) dømt til to års utestengelse fra idretten for brudd på NIFs dopingbestemmelser. Larsen testet positivt på kokain, som er et forbudt stoff under Dopingklasse IA, stimulerende midler. Dopingprøven ble avgitt i forbindelse med en semifinale i NM i innebandy, 26.03.2003.

Utøveren har erkjent de faktiske forholdene.

Fra slutningen i NIFs domsutvalg heter det:
'Thomas Larsen dømmes for overtredelse av NIFs lov § 12-1 litra f, til tap av retten til å delta i konkurranser og organisert trening, samt retten til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv jf. NIFs lov § 11-5 litra c og d, innenfor Norges Idrettsforbund for et tidsrom av 2 år regnet fra 19. mai 2003.'

Dommen er enstemmig.

For mer informasjon, kontakt daglig leder i Stiftelsen Antidoping Norge, Anders Solheim, tlf. 21 09 92 01

22/9-2003
Bærums Verk ønsker å opplyse om at deres offisielle hjemmeside er: www.verket.net

22/9-2003
U19 landslaget for kvinner har hatt samling i helgen, og i den forbindelse har vi fått denne notisen fra landslagssjef Lars Bunæs:

Team U-19 Kvinner vil takke alle landslagsdeltakere for en positiv holdning og god innsats i helgen. Landslagssjefen: 'Det er med gledestårer på kinnene jeg ser tilbake på innsatsen som ble lagt ned på siste ute-økten. Jentene ga alt og hadde alltid et smil på lager. Dette er jenter for FREMTIDEN!'

22/9-2003
Flere av lagene i Eliteserien for menn har brukt denne helgen til å pusse på formen med treningskamper før Eliteserien starter til helgen.

Resultater:
GS86 - Holum: 4-5
Karlstad - Holum: 7-3
Greåker - Sarpsborg: 1-3 (2x20 min)
Fjerdingby - Lørenskog: 9-6
Greåker - Fjerdingby: 8-8
Tunet - Lørenskog: 3-6

19/9-2003
Johan Fuglestein er ansatt som utviklingskonsulent i Hordaland BK.

Han får ansvaret for utviklingsarbeid innen innebandy og bandy. Dette inkluderer systematisk oppfølging av rekrutteringsarbeid, koordinering av innebandyskoler, VGS-mesterskap, rekrutteringsturneringer.

19/9-2003
Kampreglementet for innebandy med endringene fra årsmøtet kan nå leses her.

Legg spesielt merke til endringene i:
§16 - Aldersbestemmelser
§18 - Eliteserie og 1.divisjon for kvinner og menn
§20 - NM sluttspill for kvinner
§25 - Punkt 2: Avmelding fra seriespill
§27 - Overganger

Hvis noen ønsker å ha reglementet på sin hjemmeside, ikke kopier innholdet, men link opp mot våre sider, da vi ellers risikerer å få mange uoppdaterte regelverk på nettet.

(Ren versjon av kampreglementet finner du her)

Spillereglementet:
Det er en liten endring i spillereglementet punkt 703.3

Legg også merke til:
Sesongen 2003/2004 spilles det med effektiv spilletid i Eliteserien for menn, Eliteserien for kvinner, og alle 1.div for kvinner og menn.

Det spilles ikke med effektiv spilletid i andre senior eller aldersbestemte serier.

(Ren versjon av spillereglene finner du her)

19/9-2003
Det vil også denne sesongen være mulig rett etter kampslutt å finne resultatene fra Eliteseriene i innebandy på NRK text-tv.

Siden å huske i år er: 272

Siden er en flerside som veksler mellom mennenes og kvinnenes resultater.

17/9-2003
Markeds- og informasjonskomiteen, arrangementskomiteen og dommerkomiteen i Norges Bandyforbund, har innkalt til et møte med klubbene i forbundsseriene lørdag 20. september på Osloidrettens Hus. (kl.1100-1400)

Saker som blir tatt opp:
· Journalister forteller hvordan arbeidet foregår i en redaksjon. Hvordan velger de ut stoff de skal skrive om? Hvordan skal de velge våre pressemeldinger fremfor andres? Hvordan skal vi bli høyere prioritert?
· Hva forventer en representant fra media ved ankomst til et innebandyarrangement?
· Nye retningslinjer for arrangement i forbundsseriene, NM, kval. og NC.
(Mal for klubber med lag i forbundseriene finner man her)
· Dommerinformasjon for kommende sesong.
· Diskusjon - veksle erfaringer

Alle klubbene i forbundsseriene har møteplikt.

17/9-2003
Innebandy-ordfører
Tidligere nestleder i Hordaland BK, Helge A. Njåstad (23), blir ny ordfører i Austevoll.

AIK-gründeren og Frp-politikeren ble løftet frem av velgerne i øyriket. Partiet fikk mer enn 33 prosent av stemmene, og Njåstad fikk fire ganger så mange slengere og kryss som partiets førstekandidat. Velgerne bestemmer selvsagt, og dermed har Norge fått sin første innebandy-ordfører. Nå ser det vel lyst ut for ny idrettshall i kommunen?

17/9-2003
Det internasjonale innebandyforbundet (IFF) har søkt den internasjonale olympiske komité (IOC) om å bli en godkjent idrett under IOC paraplyen.

Søknaden er en direkte konsekvens av et møte IFF hadde med Olympic Games Executive Director Mr. Gilbert Felli i Lausanne i april i år.

Hvis innebandy blir godkjent av IOC, er dette et skritt nærmere målet om å få se innebandy som en av idrettene i de olympiske leker.

15/9-2003
For å gi U-19 landslaget som reiser til VM i Tsjekkia i november bra kamptrening på veien, har U19 ledelsen kalt inn spillere fra den forrige VM - troppen til treningskamp.

Lagleder for de 'gamle' U19 gutta, vil være Bjørn-Erik Thorp.

Kampen spilles i Lørenhallen i Oslo fredag 3.oktober kl.1900.

De 'gamle' som er innkalt er:
Einar Mathiesen (Sarpsborg IBK), Pål Michael Kristiansen (Tunet IBK), Hans Roar Wilhelmsen (Holum IBK), Lars Egil Elfstrand (Holum IBK), Patrick Sundelius (Tunet IBK), Tu Tran Minh (Holum IBK), Dag Nielsen (Bækkelaget SK), Andrè Furu (SF Grei), Marius Hoff Magnussøn (Øreåsen IBK), Henrik Otnes (Greåker IBK), Ole Bodal (Sarpsborg IBK), Andreas Berntsen (Sarpsborg IBK), Øystein Spernes (Greåker IBK), Aleksander O. Markussen (SF Grei), Andreas Steinbakk (SF Grei), Christoffer Holm Austad (Tunet IBK), Andreas Færøy (Hasle/Løren IBK).

Oppmøte for de 'gamle' er kl.1730 i Lørenhallen

15/9-2003
I helgen møttes Sverige og Finland til den tradisjonelle duellen landene imellom.

Det norske dommerparet Kim Jørstad og Rune Ali Zouhar dømte de to seniorkampene, og har fått meget gode tilbakemeldinger.

Resultater:
Menn senior: Finland - Sverige: 5-4
Kvinner senior: Finland - Sveige: 1-3
Menn U19: Finland - Sverige: 6-7
Kvinner U19: Finland - Sverige: 5-7

15/9-2003
Norges to representanter til Europacuppen har vært og spilt treningskamper i Karlstad i Helgen:

Karlstad - Greåker: 8-2
GS86-Greåker: 7-9
Karlstad-Holmlia: 7-2
Karlstad-Holmlia: 3-1

10/9-2003
Innebandyseminaret 2003/2004 vil bli avholdt 6-7.februar på Norges Idrettshøgskole.

Herrelandslagets 4-nasjoners vil bli lagt inn som en del av seminaret.

Vi kommer tilbake med fullstendig program, og hvordan man melder seg på.

10/9-2003
Det ble i helgen spilt landskamper for menn mellom Sveits og Tsjekkia med følgende resultater:
Sveits-Tsjekkia 4-3
Sveits-Tsjekkia 6-3
Sveits U19-Tsjekkia U19 3-3
Sveits U19-Tsjekkia U19 5-7

10/9-2003
Lørdag 13. september i Helsingfors møtes Finland og Sverige i sin årlige batalje om hvem som er best av nabolandene.

Både U19-landslagene og seniorlandslagene for menn og kvinner skal spille, og Kim-Alexander Jørstad og Rune Ali Zouhar (bildet) er av IFF
blitt tatt ut til å dømme de to seniorlandskampene.

Vi ønsker paret lykke til i årets første internasjonale oppdrag.

foto: Henning Rugsveen

10/9-2003
Roger Pettersen fornyer ikke kontrakten som landslagssjef for kvinnelandslaget

Landslagssjef Roger Pettersen (bildet) har i et brev til NBF-I 08.09.03 valgt å takke av som landslagssjef for kvinnelandslaget, ved ikke å fornye kontrakten med NBF-I.

Pettersen skrev i mars 2002 under en kontrakt som varte ut sesongen 2002/2003, men med en intensjon om å forelenge kontrakten ut sesongen 2004/2005. Det er denne intensjonen som nå ikke blir en realitet.

Pettersen sier at han kom frem til denne avgjørelsen etter en totalvurdering, hvor han konkluderte med at han ville la andre krefter slippe til.

I brevet skriver han videre at det "har vært et spennende år hvor vi har jobbet mot å gjøre norsk dameinnebandy bedre. Hvis man kun skal måle medaljer som resultatet kan man ikke si seg fornøyd, edelt metall var helt klart målet i Sveits, noe vi beklageligvis ikke klarte. Likevel har vi som landslag hatt et utviklende år, hvor vi har forbedret oss på en rekke områder"

Seksjonsstyret har tatt Roger Pettersens avgjørelse til etterretning, og seksjonsstyret vil benytte muligheten til å takke han for innsatsen som kvinnelandsslagssjef sesongen 2002/2003.

Målsetningen for kvinnelandslaget var i VM 2003 å ta en medalje. Etter bronsemedalje i forrige VM var en plass i finalen realistisk.

Vi har uten tvil et landslag som er et av verdens beste, og som bør kunne kjempe om gullet. Derfor var en fjerdeplass en skuffelse for oss, og en landslagssjef er den som selvsagt sammen med NBF-I må ta hovedansvaret for resultatet. Likevel vil seksjonsstyret anerkjenne den utvikling landslaget har hatt inneværende sesong.

Foran VM 2005 har vi som klar målsetning å være med å kjempe om gullet.

Seksjonsstyret vil derfor foreta de grep som skal til, for at alle gode krefter kan dra det norske kvinnelandslaget et steg videre mot dette målet. Deriblant ønsker vi å få på plass "nye krefter" som landslagssjef for vårt kvinnelandslaget.

Vi har som målsetning å få på plass en ny landsslagssjef innen midten av oktober 2003.

For kommentarer - kontakt Jon Erik Eriksen, leder av NBF- I på telefon: 95-088360

foto: Henning Rugsveen

8/9-2003
Landslagssamlingen for U19 kvinner som skulle være avholdt 8-9.november er flyttet til helgen 1-2.november i Bakkeløkkahallen på Fagerstrand.

5/9-2003
Styret i det internasjonale innebandyforbundet har vedtatt at VM for U19 kvinner 2004 skal arrangeres i Finland med 8 deltakende lag.

Mesterskapet vil bli spilt i november, og de påmeldte lagene er Norge, Sverige, Finland, Sveits, Tsjekkia, Latvia, Ungarn og Tyskland.

IFF sitt styre har også bestemt at det denne sesongen for første gang skal spilles et C-VM for menn.

C-puljen spilles 19-25.april i Madrid, Spania. Vinneren av lagene Japan, Malaysia, Georgia, Slovakia, Spania, Belgia, Frankrike og Canada, spiller i B-VM i 2006.

A- og B-puljen i VM for menn 2004 arrangeres fra 15-23 mai i Zurich og Kloten i Sveits.

5/9-2003
De svenske mesterne for kvinner Balrog, har takket nei til å delta i årets e-cup.

Begrunnelsen fra Balrog er at det er for dyrt å delta.

De norske landslagspillerne Birgitte Lersbryggen og Jeanette Giørtz mister dermed muligheten til å vinne et nytt e-cup gull med det svenske laget.
(Les her Big sin uttalelse til innebandy.se)

Fjorårets tapende finalist i Sverige Södertälje tar Balrog sin plass i Europacupen som arrangeres i Tyskland.

Puljene i e-cup ser ut som følger:

Menn:
Gruppe A
Haninge Udden IBK (Sverige - regjerende mestere)
UHC Rot-Weiss Chur (Sveits)
Greåker IBK (Norge)
Outlaws FFK (Danmark)

Gruppe B
Pixbo Wallenstam IBK (Sverige)
Espoon Oilers (Finland)
UHC Sparkasse Weissenfels (Tyskland)
Tatran Stresovice (Tsjekkia)

Kvinner:
Gruppe A
UHC Dietlikon (Sveits)
Holmlia SK (Norge)
FBC Liberec Crazy Girls (Tsjekkia)
Rigas Lauvas (Latvia)

Gruppe B
SC Classic (Finland)
Södertälje IBF (Sverige)
Sahga Team TSV Halle (Tyskland)
Jægerspris Underducks FC (Danmark)

5/9-2003
EXEL TIGER CUP 2004 er approbert til helgen 27-29 august 2004.

Exel Tiger har neste år sitt 10 års jubileum.

4/9-2003
Sandnes IBK som spiller i 1.div Vest for menn har fått nye web-sider.

Sidene finner man her: www.sandnesibk.com

3/9-2003
Terminlisten for Eliteserien menn sesongen 2003/2004 er nå klar.

Deltakende lag er Greåker, Holum, Sarpsborg, Kverneland, Sveiva, Fjerdingby, Sagene, Tunet, Lørenskog og Bærums Verk.

Lørenskog og Bærums Verk rykket opp fra fra 1.div øst, og spiller begge for første gang i Norges høyeste serie.

Greåker og Holum som i Eliteserien i fjor ble nr.1 og nr.2, og som også møttes i NM-finalen, må nok også i år bære det største favorittstempelet.

Sarpsborg som i fjor ledet serien det meste av sesongen, har i år fått den gamle 'storscoreren' Ketil Kristiansen (bildet) fra Fredrikstad. Kanskje kan dette bidra til at Sarpsborg tar det siste steget, og blir Norges beste lag?

foto: Henning Rugsveen

2/9-2003
Dato for Exel Tiger Cup Junior 2004 blir 5-7.mars 2004.
Cupen utvides og vil foregå i 3 haller (Mjøndalshallen, Solberghallen og Ekneshallen)

Innbydelse til klubbene vil bli sendt ut i månedskiftet August/September.

2/9-2003
Sarpsborg vant helgens Planke Cup i Fredrikstad og Fjerdingby vant helgens Exel Tiger Cup i Drammen for menn.

I kvinneklassen var det Tunet som vant i Fredrikstad og Akerselva som vant i Drammen.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no