Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


NOTISER for August 2006

31/8-2006
Norges Bandyforbund inviterer til det første Trener 2 kurs i innebandy.

Kurset går over to helger, 27-29.oktober og 8-10.desember, og er på til sammen 40 timer. (4 timer fredag, 8 timer lørdag og 8 timer søndag begge helgene.)

Modulene i kurset er: Teknikk, Taktikk, Fysisk trening, Mental trening, Treningsplanlegging, Ernæring, Lederstil, Spillefilosofi, Pedagogikk og Kommunikasjon.

Påmeldingsfrist: 1. oktober.
Sted: Oppsal arena, Oslo.
Pris: kr.1500,-
Det kreves trener 1 kompetanse for opptak til trener 2.

Påmelding skjer via e-post til eivind.tysdal@nif.idrett.no

29/8-2006
Eivind Tysdal er ansatt som ny prosjektkonsulent i Norges Bandyforbund etter Vidar Johansen som sluttet 1.mai.

Tysdal har Bachelorgrad i idrett fra Norges idrettshøgskole, med bla. trenerstudiet i innebandy.

Han har også Mastergrad fra Norges idrettshøgskole i ledelse og læring i lagspill.

Tysdal kan kontaktes på telefon 21029577 eller e-post: eivind.tysdal@nif.idrett.no

29/8-2006
I januar 2007 spilles årets europacup i Varberg i Sverige.

De norske lagene Greåker og Tunet er automatisk kvalifisert, men noen nasjoners lag må gjennom en kvalifisering.

Denne kvalifiseringen spilles torsdag 31/8 til søndag 3/9 i Frederikshavn i Danmark.

Norge er representert i kvalifiseringen med dommerparet Ingebrigtsli og Holmberg. I tillegg er Jan Nordli innkalt som dommerobservatør.

De som ønsker kan følge kvalifiseringen her: danskfloorball.dk/ecq2006/

28/8-2006
Norges Bandyforbund har inngått en avtale med Magenta News for observasjon av innebandystoff som blir publisert i diverse web-aviser.

Vi har satt opp en egen side på innebandy.no hvor disse blir publisert.

Ta en nærmere titt her: Innebandy i media

28/8-2006
Sagene (herrer) og Tunet (damer) vant årets Exel Tiger Cup.

Sagene vant sensasjonelt med 4-2 etter straffer (2-2 etter ordinær tid) mot det svenske eliteserielaget Balrog i finalen for menn.

Holmlia's damer var ute etter sin tredje strake seier i turneringen, men Tunet lurte Holmlia i straffekonkurransen etter at det sto 2-2 etter full tid. (3-2 etter straffer).

Alle resultater fra gruppespillet og sluttspilles finnes her: resultater.nor92.com

25/8-2006
Exel Tiger Cup spilles denne helgen

I kveld starter Exel Tiger Cup i regi av Nor 92 IBK.
Les mer om turneringen og følg den "live" her: Exel Tiger Cup

24/8-2006
Halden IBK takket i dag nei til tilbudet om å overta plassen til Øreåsen IL i 1. div. østland menn 06/07.

”Grunnen til det er at vi har mistet noen spillere siden i fjor og har en relativt ung stall. I stedet for å hente inn eksterne spillere ønsker klubben å satse på de unge for å kunne etablere seg i 1.divisjon på sikt”, sier Halden IBKs Nils-Erik Krosvik.

1. div. østland menn vil av den grunn spilles med kun 11 lag kommende sesong, og kampene til Øreåsen blir strøket. Ingen andre endringer gjøres i serieoppsettet, som presenteres på www.innebandy.no senest mandag 28. august.

23/8-2006
Det internasjonale innebandyforbundet (IFF) har kommet med et nytt revidert spilleregelement som skal gjelde fra og med sesongen 2006/2007.

Spillereglene er nå oversatt til norsk, og gjelder i alle nasjonale serier på alle nivåer fra og med sesongen 2006/2007.

- De nye spillereglene på norsk. -
- Nytt 06/07 (word) -

(Til de webmastere som ønsker spillereglene på sine web-sider, oppfordrer vi til å linke opp regelverket på www.innebandy.no i stedet for å klippe regelverket inn på sidene. Av erfaring vil innklipte regelverk på forskjellige web-sider fort bli uoppdaterte, og kun skape forvirring. Hvis man ønsker en ren versjon av spillereglene finner man det her.)

(Hvis noen finner direkte feil i oversettelsen eller om det skulle være spørsmål i forhold til de nye reglene. Ta kontakt på: regel@innebandy.no.)

21/8-2006
Styret i Øreåsen IL har informert Norges Bandyforbund at de dessverre må trekke sitt lag fra 1.div øst for menn kommende sesong.

Øreåsen begrunner beslutningen med at de ikke har nok kvalifiserte spillere.

Halden IBK er tilbudt Øreåsen sin plass i divisjonen, og har fått frist til torsdag 24/8 med å bestemme seg om de vil ta plassen.

Hvis Halden ikke ønsker å delta, vil årets serie bli spilt med 11 lag.

Kampoppsettet for 1.div øst for menn 2006/2007 vil bli publisert så snart det er avklart hvilke lag som deltar i serien.

18/8-2006
Christian Fikse Pedersen (bildet) er ansatt i Norges Bandyforbund i 50% stilling, med ansvar for drift av Sør-Trøndelag Bandykrets.

Han startet i jobben 1.juli 2006, og har som hovedansvar den daglige driften av kretsen, kontakt med klubbene, serieavvikling etc.

Pedersen har hatt ulike verv innen idretten siden 1997, og jobbet i Idrettskretsen i Sør-Trøndelag siden 2003, hvor han fortsatt har en 50% stilling.

18/8-2006
Inge Strømmen (bildet) overtar som utviklingskonsulent i Hordaland fra 1. august.

Inge er 32 år og er leder og spiller innebandy i Djerv. Han har bakgrunn som lærer og har utdannelse innen data.

Tidligere utviklingskonsulent Børge Larsen skal jobbe 50 % som kretssekretær for Hordaland og Sogn & Fjordane. I tillegg skal Børge jobbe 50 % som organisasjonskonsulent i NBF.

17/8-2006
23-24.september starter den nye landsomfattende Elitserien for kvinner.

For første gang skal lag utenfor østlandet delta i Eliteserien, og serieoppsettet er nå klart.

Første seriehelg 23. og 24.september ser ut som følger:
Sagene - Øreåsen, Akerselva - Slevik, Tunet - Tromsø, Sveiva - Vålerenga og Akerselva - Tromsø.

Holmlia og Nidaros spiller sine første kamper helgen etter.

foto: Henning Rugsveen

16/8-2006
I år åpnes det for å søke om utstyrsmidler i perioden fra 15. august til 3. oktober. Totalt skal det fordeles 10 millioner kroner. Ordningen med spillemidler til utstyr er iverksatt av Kultur- og kirkedepartementet og forvaltes av Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité.

Ordningen med spillemidler til utstyr har eksistert siden 2003. Totalt er det fordelt 25 millioner kroner til innkjøp av idrettsutstyr til norske idrettslag ved hjelp av disse midlene.

Alle idrettslag/grupper i idrettslag som er registrert med e-postadresse i NAIS har fått tilsendt brukernavn og passord for å logge seg inn på søknadsskjemaet.

Idrettslag/grupper i idrettslag som ikke har registrert e-postadresse, kan ta kontakt med idrettens klubbsupport (815 68 815) og få oversendt brukernavn og passord.

Retningslinjene for tildeling av spillemidler til utstyr er de samme som tidligere, men med ett unntak; utstyr innkjøpt etter 15. mars i år er stønadsberettiget. Tidligere har det ikke vært åpnet for å godkjenne allerede innkjøpt utstyr. Dette er et unntak som kun gjelder for årets tildeling, og kommer pga. utsettelsene av iverksettelsen.

Kontaktperson i Norges Bandyforbund for ordningen er
Lars Bunæs: 21029579

- Les mer -

15/8-2006
Det er nå kun litt over en måned igjen til sesongen 2006/2007 for alvor starter, og serieoppsettet for Eliteserien for menn er nå klart.

Første seriehelg er 23-24.september, og allerede i første kamp på lørdag kl.1300 blir det storkamp mellom Greåker og Sarpsborg i Tindlundhallen.

De andre kampene første serierunde er: Sola - Fredrikstad, Tunet - Slevik, Gjelleråsen - Bækkelaget, Kverneland - Sagene og Fjerdingby - Sveiva.

foto: Henning Rugsveen

14/8-2006
FRIST FOR INNSENDING AV INFORMASJON TIL INNEBANDYKALENDEREN

I slutten av juni ble det sendt ut et rapportskjema til klubbene og kretsene. Vi minner om at fristen for innsending er 15. august.

Dersom skjemaet ikke er sendt inn innen fristen vil informasjon om klubben/ kretsen ikke komme med i innebandykalenderen, eller i beste fall bli mangelfull.

9/8-2006
Forbundsdommeren Øystein Thoresen (36) gikk bort onsdag 2.august etter et hjerteinfarkt.

Thoresen har vært meget aktiv i innebandymiljøet i Østfold både som spiller og dommer helt fra innebandyens start i Norge på begynnelsen av 90-tallet.

De siste årene har Thoresen vært forbundsdommer og bl.a dømt i eliteserien for kvinner.

Øystein Thoresen bisettes i Borge Kapell torsdag 10.august kl.1230.

Våre tanker i denne vanskelige tiden går til de etterlatte.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no