Utviklingsavdelingens arbeid med å spre innebandy rundt om i landet ser ut til å bære frukter. I 2005 meldte hele 49 nye innebandyklubber seg inn i Norges Bandyforbund.

De kretsene med størst vekst var: Nord-Norge (8), Oslo/Akershus (8), Rogaland (7) og Innlandet (6).

Fylkesvis er fordelingen av nye klubber: Østfold (0), Akershus (4), Oslo (4), Vestfold (0), Buskerud (5), Telemark (2), Aust-Agder (2), Vest-Agder (1), Rogaland (7), Hordaland (5), Sogn og Fjordane (2), Møre og Romsdal (1), Hedmark (2), Oppland (4), Sør-Trøndelag (1), Nord-Trøndelag (1), Nordland (5), Troms (1), Finnmark (2).

På bildet ser vi deler av Sunndal IBK som er vår nye klubb i Møre og Romsdal.

28/2-2006
Raymond Evensen fra Fjerdingby drar ifra i toppen av poengplukkeren for eliteserien menn.

Evensen står nå bokført med 85 poeng, seks poeng foran Ketil Kronberg og syv poeng foran Stian Skau.

Ketil Kristiansen har poengrekorden for eliteserien menn med 91, satt sist sesong. Fortsetter Evensen å sanke poeng i de to siste kampene som han har gjort til nå i sesongen, vil Evensen overta rekorden.

28/2-2006
Helena Lindberg topper fortsatt poengplukkeren for eliteserien kvinner, men ny på 2.plass er Sveivas Sandra Sjöström (bildet) som lagde hele 10 mål og 2 assists i helgens kamp mot Nor92.

Med sine 10 mål hoppet også Sjöström opp på 1.plass på toppscorer lista, en plass hun deler med tre andre spillere; Helena Lindberg, Lina Collberg og Anette Marie Berg. Alle med 23 mål så langt i sesongen.

Det gjenstår nå kun to serierunder for kvinnenes eliteserie, og Holmlia kan allerede førstkommende helg sikre seriemesterskapet med seier over Tunet hjemme i Holmliahallen.

22/2-2006
Gjelleråsen og Greåker spilte 10-10 onsdag kveld, og det er dermed fordel Greåker for seriemesterskapet 05/06.

I en mer enn fullsatt Lihall, hvor tilreisende fra Østfold måtte snu i døra, fikk de heldige som kom inn oppleve en meget spennende seriefinale.

Gjelleråsen tok en tidlig 3-0 ledelse, men Greåker kom sterkt tilbake og ledet 6-3 etter halvspilt kamp. Kampen vendte så på nytt og de fleste trodde nok det var avgjort når Gjelleråsen gikk opp til 10-8 med fire minutter igjen å spille.

Greåkers coach Mac Widlund tok etter Gjelleråsen sitt 10-8 mål ut sin målvakt, og fikk rask uttelling og redusering ved Andreas Maelum. Og i fortsatt spill 6 mot 5 kun 20 sekunder før slutt, ble Johan Larsson den store Greåkerhelten med utlikning til 10-10.

Greåker kan dermed avgjøre seriemesterskapet selv, mens Gjelleråsen er avhengig av hjelp fra Sarpsborg, Kverneland eller Fredrikstad for å frarøve Greåker deres 8 seriemesterskap.

22/2-2006
Raymond Evensen (bildet) fra Fjerdingby topper poengplukkeren for eliteserien menn med 76 poeng, før kveldens seriefinale mellom Gjelleråsen og Greåker.

I kveld avgjøres nok ikke poengplukkeren, men vinneren mellom Gjelleråsen og Greåker skaffer seg et utmerket utgangspunkt, og har muligheten til å avgjøre årets serie på egenhånd.

Møt opp i Lihallen kl.1930 for å se årets seriefinale.

16/2-2006
I forbindelse med sist helgs landslagssamling for A-menn ble det spilt to treningskamper som et ledd i oppkjøringa fram mot VM i Sverige.

Motstandere var Greåker og Fredrikstad, og landslagssjef Urban Karlsson kunne konstatere at det ble seier i begge kampene.

Greåker ble slått 11-4, mens Fredrikstad gikk av banen med 8-4 tap.

I følge Karlsson var kampen mot Greåker bra, mens kampen mot Fredrikstad fikk godkjent. Karsson uttaler videre at Norge ser ut til å være i rute fram mot VM.

13/2-2006
Frederik II VGS fra Fredrikstad vant både jente- og gutteklassen i årets Snickers Workwear Cup - NM for VGS.

Frederik II sitt jentelag (bildet) vant sin finale etter straffer mot Sola VGS, mens Frederik sine gutter vant sin finale mot WANG Toppidrett.

Generelt begynner nivået på turneringen og bli høyt, med flere gode lag og profilerte spillere fra hele landet.

Norges Bandyforbund gratulerer Frederik II med Norgesmesterskapene!

11/2-2006
Norge tapte sin siste kamp i World Challenge med 0-7 mot Finland, og ble dermed sist i turneringen.

I dagens andre kamp vant Sverige 2-1 over Sveits, og ble dermed vinner av World Challenge 2006.

Norges beste spiller i kampen mot Finland var Line Nygård (bildet).

- Resultater/Tabell -

10/2-2006
Det norske landslaget har akkurat spilt sin andre kamp i 4 nasjoners turneringen og med et oppløftende resultat 2 - 5 mot regjerende verdensmester Sveits var det mye positivt å spore i forhold til gårsdagens store nederlag. Dessverre holdt det ikke helt inn for laget, og kaptein Elizabeth Landsgård, som jubilerte med sin 25. kamp for Norge.

Landslagssjef Lars Bunæs hadde satt opp noen målsettinger før kampen, "man skulle ligge defensivt og gå på kontringer", noe laget lyktes med i store deler av kampen. Sveits dominerte riktig nok skuddstatistikken i denne kampen, men Norge hadde flere gode avslutningssituasjoner som fort kunne gitt uttelling, blant annet alene med keeper. Sveits var ikke fornøyd med kamputviklingen, og etter en målløs 1. periode, toppet de laget og spilte resten av kampen på to rekker. Dette ga etter hvert uttelling, men før alle laglederne hadde kommet ut av garderoben ette periodepausen, hadde Anette Berg gitt oss ledelsen 1 - 0, 19 sekunder inn i 2. periode. Dessverre tok Sveits over etter skåringen, og de vant tilslutt perioden 1 - 4.

Før siste periode valgte den norske lagledelsen å gjøre et par taktiske justeringer, og jentene var innstilt på å ta ut alt for å prøve å skape spenning i kampen igjen. Dessverre så var det Sveits som skårte det neste målet, men vi får et plaster på såret, da Silja Solem kvitterer med å dra ut den sveitsiske keeperen helt, mot slutten av kampen.

Alt i alt en spennende kamp der Norge viste vesentlig bedre takter fremover på banen, samtidig som man forsvarte seg godt. Landslagssjef Bunæs sier at "lagledelsen er fornøyd med jentenes innsats, og ser frem i mot å møte Finland i morgen".

tekst og foto: Vidar Johansen

10/2-2006
Norge ledet halvveis i kampen mot Sveits, men måtte til slutt se seg slått med 2-5 av de regjerende verdensmestrene i dagens kamp i World Challenge.

Norges landslagssjef Lars Bunæs var fornøyd med kampen tross tapet.
- "Vi dro til denne turneringen med et meget ungt og urutinert lag, og jeg synes jentene har taklet dette på en utmerket måte."
- "I fire av seks perioder til nå i denne turneringen har vi vært fullt på høyde med våre motstandere. I dagens kamp mot Sveits ledet vi lenge, og med litt 'flyt' kunne det ha holdt helt inn."
- "I dag kjempet jentene fra første til siste duell, og vi etablerte oss i lange perioder i sveitsisk sone. Synd vi ikke kommer til flere avslutninger når vi spiller så bra som i dag." avslutter landslagssjefen.

Norges mål i kampen ble laget av Anette Berg og Silja Solem. Første landslagsmål for dem begge.

Norges beste spiller ble målvakt Hanne Aaslie.

Elizabeth Landsgaard, som er den mest rutinerte spilleren i den norske troppen, spilte i dag sin 25 landskamp.
Norges Bandyforbund gratulerer!

Lørdag kl.1100 er det ny kamp for Norge, denne gangen mot sølvvinnerne fra sist VM, Finland.

10/2-2006
I sin andre kamp i World Challenge i Jönköping møter Norge i dag de regjerende verdensmesterne fra Sveits.

Norge tapte sin åpningskamp i turneringen med 0-12 mot Sverige torsdag, mens Sveits tapte 3-4 mot Finland.

Sist gang Norge og Sveits møttes var i VM-semifinalen i Singapore. En kamp sveitserne vant 5-1.

10/2-2006
Lye Idrettslag, innebandygruppa, inviterer til innebandyskole 28-30.april.

Kjente fjes som vil dukke opp, er bl.a. tidligere landslags- og Kvernelandspiller Jørgen Mikkelsen!

Skolen er for gutter og jenter i alderen 9-16 år, og det er plass til 40 deltakere.

Påmeldingsfrist: 30.mars.

- Les mer -

9/2-2006
Norge tapte sin åpningskamp i World Challenge i Jönköping med 0-12 mot Sverige.

Norge hang bra med i 1.periode og hadde flere farlige sjanser, men svenskene vant til slutt perioden 2-0 etter 8-5 i skudd. I andre periode hadde det unge norske laget store problemer med å henge med på svenskenes tempo, og resultatet var 9-0 etter to perioder. Norge kom litt mer med igjen i siste periode, men ble dessverre målløse.

Norges beste spiller i kampen var Elizabeth Landsgaard.

I dagens første kamp i World Challenge vant Finland 4-3 over Sveits.

Fredag er det klart for nye kamper i WC når Norge møter Sveits kl.1600, og Sverige møter Finland kl.1900.

9/2-2006
I dag starter World Challenge for kvinner i Jönköping, Sverige.

Verdens fire beste kvinnelag er på plass, og Norges motstandere i turneringen er Sverige, Finland og Sveits.

Et ungt norsk lag med hele ni debutanter starter med å møte vertsnasjonen Sverige i dag kl.1630.

Norges debutanter:

Fra venstre: Caroline Eng Sander (Tunet), Mei Ling Trang (Øreåsen), Line Bendixen (Holmlia), Anette Berg (Holmlia), Marlene Nilsen (Slevik), Anette Gulliksen (Slevik), Line Hagestande (Slevik), Solfrid Lindahn (Sagene) og Marie Amundsen (Slevik).

9/2-2006
Sist helg passerte Slevik, som tredje klubb, 1000 lagde mål i eliteserien for menn.

Sleviks mål nr.1000 ble laget av Kristoffer Axelsson assistert av Erik Rasmussen.

Tidligere har Greåker (1539 mål) og Tunet (1303 mål) passert 1000 målsgrensen.

9/2-2006
Ketil Kronberg fra Gjelleråsen har tatt over førsteplassen på poengplukkeren for eliteserien menn.

Kronberg står nå bokført med 71 poeng, tett fulgt av Raymond Evensen med 70 poeng, og Stian Skau med 68 poeng.

2/2-2006
Norges Bandyforbund vil i tiden fremover intensivere sine lisenskontroller.

Kontrollene vil foregå ute i hallene og ved gjennomgang av kampskjemaer for spilte kamper.

Samtlige spillere som skal delta i konkurranser administrert av forbund eller krets skal løse lisens. Før kampstart skal kvitteringer for betalt lisens kunne forevises i sekretariatet, hvor kontrollørene vil befinne seg. Lisenslister fra forbundet kan benyttes som kvittering for betalt lisens.

Klubber som ikke har oversikt over hvem som har betalt lisens i egen klubb kan kontakte Norges Bandyforbund.

Vi minner om straffereaksjoner for brudd på kampreglementet:
Benytter et lag ikke lisensierte spillere, ilegges klubben en bot på kr 250,- pr. spiller pr. kamp + bot til klubben størrelse kr. 1.000,- pr. kamp. For å ikke forevise kvittering for betalt lisens ved kampstart ilegges klubben kr 500,- i bot.

- Innebandy-lisensen -

2/2-2006
Landslagssjef Urban Karlsson har tatt ut troppen som skal på samling med A-landslaget for menn helgen 11-12.februar.

Kun 23 spillere er tatt ut til samlingen, og mye kan tyde på at Karlsson begynner å finne de han ønsker å ha med seg til VM i mai.