Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation31/3-2004
Ajer, Holmlia og Strømmen er klare for 1.div øst sesongen 04/05.

Dette er klart etter at 1.div kvalifiseringens siste kamp ble spilt onsdag kveld.

1.div øst neste sesong vil dermed bestå av følgende lag:
Lørenskog, Grei, Fredrikstad, Drammen, Bækkelaget, Nor 92, OSI, Ajer, Holmlia og Strømmen.

31/3-2004
Norges Bandyforbund har trukket puljene til NM for junior kvinner:

Pulje A: Holmlia SK, Fredrikstad IBK, SF Grei, Gjøvik IBK, Sola-Grannes/Lura
Pulje B: Tunet IBK, Slevik IBK, IK Akerselva, Øreåsen IL, Bækkelagets SK

Puljespillet og semifinaler blir avgjort helgen 17-18.april. Pulje A spiller i Holmliahallen og pulje B spiller i Høyenhallen. Semifinalene spilles i Holmliahallen.

Vi kommer tilbake med kampoppsett i løpet av uken.

NM-finalene for junior menn og kvinner spilles i Jordalhallen lørdag 24.april.

31/3-2004
Norges Bandyforbund har trukket puljene til NM for junior menn, som arrangeres i Holmliahallen 17-18.april.

Pulje A: Bækkelaget SK, Ajer IBK, Åsenskogen IBK, Toppen IL
Pulje B: Greåker IBK, SF Grei, Nornen Innebandy, Nor 92 IBK

Kampopsettet kommer senere denne uken.31/3-2004
Det ble et meget kort ekstraordinært årsmøte i bandyseksjonen tirsdag, da det hele startet med at forbundets lovkomité tok ordet og proklamerte at kravet om innkalling ikke var lovlig.

Da lovkomiteen gikk nærmere inn å så på kravet, oppdaget de at kun ti av underskriftene var lovlige. Resterende underskrifter var av personer uten myndighet til å skrive under på et slikt krav. Bl.a var det skrevet under for Hedmark/Oppland Bandykrets av en helt annen enn lederen Henning Evensen.

Klubbene som ønsket å kaste det sittende bandystyret hadde altså ikke klart å forholde seg til forbundets lover og regler som sier at minst 1/3 av klubbene eller halvparten av kretsene må skrive under et lovlig krav om innkalling til ekstraordinært årsmøte.

Selv om det ikke ble noe ekstraordinært årsmøte, ønsket det sittende seksjonsstyret en diskusjon rundt de sakene opprørsklubbene mente det var grunnlag for misstillit. Klubbene bak kravet var ikke villige til dette med mindre det sittende seksjonsstyret og administrasjonen forlot møtesalen. Flertallet av de frammøtte klubbene ønsket ikke dette, og hele seansen endte med det.

Det var helt tydelig at klubbene bak kravet ikke turte å gå i konfrontasjon med det sittende seksjonstyret. De var tydelig engstelige for at man ville lide et stort tap dersom sakene ble belyst med seksjonens argumenter.

Følg med i neste episode som blir bandyseksjonens ordinære årsmøte torsdag 10.juni.

- Bandyseksjonen - Ekstraordinært årsmøte i bandy - NBFs organisasjon -

30/3-2004
Fra IFF har vi mottatt melding om at Kim Jørstad og Rune Ali Zouhar er ett av de 8 dommerparene som er tatt ut til å dømme i A-VM for menn i Sveits.

Dette vil bli en fin avslutning på et begivenhetsrikt "dommerår" for vårt toppdommerpar - som siden april 2003 bl.a har hatt følgende oppgaver:

2 NM-finaler for menn
2 A-VM (kvinner og menn)
Semifinale og finale i Europa-cupen
Finland-Sverige (kvinner og menn)
3 landskamper i 4 Nations Cup i Norge

Vi ønsker dommerparet LYKKE TIL i de forestående oppgaver.

foto: Henning Rugsveen
tekst: Jan Nordli (Dommerkomiteen)


- VM 2004 -

29/3-2004
VM-troppen til herrelandslagets sluttspilljakt

Landslagstrener Anders Karinen har i dag tatt ut den norske troppen til VM i innebandy i Sveits i mai. Etter flere femteplasser er målet i år en semifinaleplass. Med hjelp av Thomas Hansvoll!

Hansvoll er ikke tatt ut i den norske VM-troppen men skal trene VM-spillerne på den siste samlingen før mesterskapet.

Dermed bør spillerne stå godt rustet til den tøffe oppgaven som venter dem i Zürich - å slå Tsjekkia, som blir en nøkkelkamp i gruppespillet i jakten på en semifinaleplass.
- Det blir en meget viktig kamp for oss mot Tsjekkia. Vi har en viktig fordel, og det er at Norge fortsatt ikke har tapt mot tsjekkerne, sier landslagstrener Anders Karinen.
Sist lagene møttes, i en 4-nasjonersturnering i Norge i februar ble det uavgjort. Skjer det samme i VM, blir alle de andre kampene viktige.
- Da kan vi ikke slappe av i kampene mot Østerrike eller Tyskland, men må matche vårt beste lag. Også Sverige-kampen blir viktig. Vi har en stor fordel i kampoppsettet. Når vi møter Tyskland i siste innledende kamp er Tsjekkia allerede ferdig, forklarer Karinen.

- Blir det semifinale er det bare å gå inn og ha det morsomt, legger Karinen til.
Han har vært landslagstrener i snart fire sesonger og har merket en stor forandring i det norske landslaget.
- Da jeg kom inn var det mye løping og en defensiv tankegang. I løpet av disse årene har vi klart å utvikle en spillestil som, passer Norge bedre. Vi holder ballen mer i laget og har mange tekniske spillere. I tillegg har vi nå tre meget bra keepere. En av oppgavene var å få spillere som har vært med på veldig mye til å bli fullt fokusert på VM, og det synes jeg vi har klart. Vi har en veldig bra stemning i laget, fastslår Karinen.

Han har et program før VM som han er veldig godt fornøyd med. Førstkommende lørdag spiller landslaget treningskamp mot Södertälje som ble nummer åtte i den svenske eliteserien (av 16), og spilte kvartfinale i sluttspillet. Etter påske blir det all star kamp mot de beste spillerne i den hjemlige eliteserien, mange utenlandske. Deretter blir det 3-nasjoners i Danmark i slutten av april.
Før Thomas Hansvoll legger den siste finpussen på den norske VM-troppen med fysisk power-trening på toppidrettssenteret 8.-9. mai. Dersom han ikke knocker dem helt, drar det norske laget til Sveits på semifinalejakt.

Pressen er hjertelig velkommen til å være med underveis fram mot VM. Ta gjerne kontakt på forhånd for best mulig hjelp.
Første anledning er i Høyenhallen lørdag 3. april kl. 14.00: Norge - Södertälje.

foto: Henning Rugsveen

29/3-2004
Landslagssjef Anders Karinen har tatt ut troppen som skal representere Norge under VM i Sveits 15-23.mai.

VM-troppen inneholder kun en debutant, målvakt Tomas Näsholm fra Sarpsborg, som nylig fikk norsk pass, og som er funnet god nok for det norske VM-laget.

Den 23 mann store troppen har en gjennomsittsalder på 26 år, og inneholder kjente navn som Willy Fauskanger (bildet), Ketil Kronberg, Raymond Evensen og Jørgen Lea.

VM-troppen skal i sin oppkjøring bl.a spille treningskamp mot Södertälje Rockets lørdag 3.april kl.1400 i Høyenhallen, og spille 3-nasjonersturnering mot Danmark og Sveits 23-25.april i Brønderslev, Danmark.

28/3-2004
Den ferske Norgesmesteren Tina Helminsen (bildet) sin klubb Slevik, fortsatte å sanke NM-gull søndag i Bakkeløkkahallen på Fagerstrand.

Først ut var Sleviks pikelag som møtte Tunet. Slevik var det førende laget gjennom det meste av kampen, og ledet komfortabelt med 4-1 når det gjensto 2 minutter å spille. Da våknet plutselig Tunet og lagde tre raske mål. Full tid, 4-4, og pikenes NM-finale måtte avgjøres i sudden death.

Fem minutter ut i spilleforlengelsen faller avgjørelsen. Slevik scorer på et langskudd, og dagens første, og helgens andre NM-gull var Sleviks.

I guttefinalen var Slevik på forhånd favoritter mot Monolitten, men gutta fra Oslo vest hadde ingen planer om å gi bort NM-gullet til Østfold uten kamp.

Monolitten tok ledelsen 1-0, en ledelse de holdt til midten av 2.periode. Stillingen etter to perioder var 1-1, og publikum kunne forberede seg på en spennende avslutning.

I den siste perioden viste Slevik hvorfor de hadde favorittstempelet. 1-1 ble til 5-1, og selv om Monolitten lagde to mål mot slutten, var det Sleviks guttelag som kunne heve pokalen som bevis på at de er Norges beste.

Sleviks helg ble dermed fullkommen med tre NM-gull av tre mulige.

Jubelsesongen til nå har bl.a gitt Slevik: Gull i 1.div øst for menn, og opprykk til Eliteserien. Bronse i Eliteserien for kvinner med påfølgende NM-gull, kongepokal og plass i neste års e-cup. Nå til slutt også NM-gull for gutt og pike.

Norges Bandyforbund gratulerer Slevik med en fantastisk helg og en fantastisk sesong!

27/3-2004
Kim-Alexander H. Jørstad og Rune Ali Zouhar er kåret til årets dommerpar av spillerne i Eliteseriene for kvinner og menn.

Paret som dømte dagens NM-finale for menn er tidligere kåret til årets par i sesongene 2000/2001 og 2002/2003.

Kim og Rune er et av Norges tre internasjone dommerpar, og dømte bl.a i årets e-cup i Tyskland, med meget gode kritikker fra dommerkomiteen i det internasjonale forbundet.

Det rutinerte paret gjorde på ny en solid innsats under dagens NM-finale, så eliteserienes spillere har tydelig gjort et godt valg.

Norges Bandyforbund gratulerer med utmerkelsen!

foto: Henning Rugsveen

27/3-2004
Raymond Evensen er årets spiller for menn.

Evensen ble stemt fram av alle spillerne i Eliteserien for menn, og var overlegen i årets avstemning.

Som spillende trener i Fjerdingby tok han sitt lag til NM-semifinale og 5.plass i Eliteserien.

Evensen vant både årets poengplukker med 66 poeng, og årets toppscorer med 35 mål.

Raymond på sitt beste kan vinne kamper helt på egenhånd, og er en av de mest respekterte spillerne i den norske Eliteserien. Med sine farlige skudd og geniale pasninger er navnet Evensen ofte nevnt i motstanderens garderobe før kampstart.

Også på landslaget har Evensen begynt å blomstre på sine eldre dager, og blir en av de viktigste brikkene i landslagssjef Anders Karinenes VM-tropp. (Red anm. Troppen blir offentliggjort kl.1230 på mandag.)

Evensen ble også årets spiller i sesongen 2000/2001. Det er kun en spiller som tidligere har fått utmerkelsen to ganger, Ketil Kronberg som fikk den i 2001/2002 og 2002/2003.

Norges Bandyforbund gratulerer Evensen med utmerkelsen!

foto: Henning Rugsveen

27/3-2004
Ingvild Øversveen er årets spiller for kvinner.

Alle spillerne i Eliteserien for kvinner deltar i avstemningen om utmerkelsen, som blir sett på som den mest prestisjetunge av alle.

Øversveen som spiller for Tunet IBK ble inneværende sesong årets toppscorer i Eliteserien med 41 mål. Hun ble nr.2 i poengoversikten med 55 poeng, tre poeng bak Helena Lindberg fra Holmlia.

Med sin klubb Tunet ble det inneværende sesong sølv i Eliteserien og sølv i NM.

Sin unge alder til tross, Øversveen har rukket å bli en fryktet målgjører, og et etablert navn på det norske landslaget. Vi vil nok oppleve flere mål og poeng fra Tunet-jenta både på klubb- og landslag i årene som kommer.

Norges Bandyforbund gratulerer Øversveen med utmerkelsen!

foto: Henning Rugsveen

27/3-2004
Som vanlig ble det delt ut utmerkelser for sportslige prestasjoner under NM-finalene.

Raymond Evensen fikk sine for årets poengplukker og toppscorer i Eliteserien for menn.

Helena Lindberg fikk pris som årets poengplukker i Eliteserien for kvinner, og Ingvild Øversveen fikk sin for årets toppscorer.

Stein-Morten Johansen (bildet) fra Fredrikstad fikk pris som årets poengplukker og toppscorer i 1.div øst.

Holmlia fikk 'fair play'-pris i Eliteserien for kvinner. Fjerdingby i Eliteserien for menn, og OSI som vanlig i 1.div øst for menn.

Norges Bandyforbund gratulerer!


foto: Henning Rugsveen

27/3-2004
Under lørdagens NM-finaler ble det delt ut flere utmerkelser.

Birgitte Lersbryggen ble hedret for, som første kvinne, å ha spilt 50 landskamper for Norge. Lersbryggen passerte sin femtiende kamp i forbindelse med 4-nasjonersturneringen i Sverige tidligere i sesongen.

På sine nå bokføret 51 landskamper har Lersbryggen laget 44 mål og 29 assists, som er best både som snitt og total for det norske landslaget.

Lersbryggen har flere ganger vært på VMs 'all star team'. Hun har EM-sølv og to VM-bronse med Norge, NM-gull med Tunet, flere SM-gull med Balrog, og e-cup gull med Balrog.

Neste års VM i Singapore blir Birgittes mulighet til å sette kronen på verket med et VM-gull med Norge.

Norges Bandyforbund gratulerer, og håper på 50 til!

foto: Henning Rugsveen

27/3-2004
NRK var godt fornøyd med sendingen fra årets NM-finaler.

Pga. usikkerheten rundt om herrefinalen skulle gå til 'sudden' og straffer, var det lagt inn 45 minutters margin på sendingen, som måtte være ferdig til den 'viktige' tippekampen fra engelsk 1.divisjon.

Da Sveiva aldri klarte å utlikne Holums 5-4 ledelse mot slutten av kampen, ble det ikke noe behov for å kutte bort deler av sendingen, og TV-seerne fikk stort sett med seg all den innebandy som ble spilt i Sparta Amfi.

27/3-2004
Kjartan Salvesen bidro til å heve stemningen under årets NM-finaler.

Til trampeklapp og 'KJARTAN'-rop entret Kvernelandspilleren banen under 1. periodepause i herrefinalen og sang 'Unwell'.

Som vanlig leverer Kjartan hver gang, og det var et godt fornøyd publikum som klappet Idol-deltakeren av banen.

Etter opptredenen tok Kjartan seg god tid til å skrive autografer til alle som ønsket. Til stor glede for den yngre delen av publikum.

Norges Bandyforbund vil gjerne takke Kjartan for stor velvillighet i forbindelse med NM-arrangementet, og ønsker lykke til videre i konkurransen på TV2.


foto: Henning Rugsveen

27/3-2004
Med Sparta Amfi som en flott ramme, ble årets NM-finaler en innebandy-fest.

Alle fire finalelagene hadde med seg supportere som lagde lyd og liv under begge finalene, og det ble spilt innebandy av høyt nivå.

Arrangør Sarpsborg SK gjennomførte et prikkfritt arrangement.
Norges Bandyforbund gratulerer!foto: Henning Rugsveen

27/3-2004
Slevik er årets Norgesmestere for kvinner, og Holum er årets Norgesmestere for menn.

Dette ble resultatet av en fantastisk dag i Sparta Amfi.

Kvinnefinalen ble en jevn kamp preget av hard kjemping av begge lag. Etter en nervøs åpning, tok Tunet ledelsen mot slutten av 1.periode med Stine Jansen, men Slevik svarte direkte og kunne gå til første pause med 1-1.

I starten av 2.periode skjedde det motsatte. Ledelse til Slevik, og kvittering av Tunet bare minuttet senere. I midten av 2.periode, mål til Slevik, mål til Tunet. Et minutt før periodeslutt gir kaptein Therese Sandberg Slevik på nytt ledelsen, en ledelse det skal vise seg de aldri gir fra seg igjen.

3.periode starter med stort Tunet-press, men Tunets stjernespillere med Inger Lise Fagernes og Ingvild Øversveen i spissen klarer aldri å finne helt ut av Sleviks forsvarsspill. I stedet er det spillende trener Satu Puustinen som øker Sleviks ledelse. Tunet prøver og prøver, men klarer aldri å overliste en meget god Marie Sneen i Sleviks mål. Tunet prøver i et siste desperat forsøk å ta ut keeper, men dagen blir Sleviks da Jenny Axelborn ruller ballen i åpent mål, og fastsetter sluttresultatet til 6-3.

NM-gull til Slevik, og klubben som over lang tid har jobbet hardt og satset på aldersbestemte kvinnelag, kan endelig krone sitt arbeid med en Kongepokal. Norges Bandyforbund gratulerer!

I herrefinalen så det lenge ut som om Holum skulle fortsette sitt eminente spill i fra kvartfinaler og semifinaler, og cruise inn til NM-gull. De fleste i hallen trodde det meste var avgjort når Espen Evensen lekte seg gjennom Sveivas forsvar, rullet ballen i åpent mål, og sendte Holum opp i en 4-1 ledelse et minutt ut i 2.periode.

Sveiva ville det derimot annerledes. Med hard kjemping klarte Sveiva å få kampen inn i sitt spor. Det ble mange tøffe dueller, lange baller, og lite etablert angrepsspill. Holum mistet initiativet, Sveiva kunne spise opp ledelsen, og 1 minutt før siste hvile kunne Jörgen Jonsson kvittere Holums klare ledelse til 4-4.

Siste periode fortsatte med harde dueller og hardt spill. Midtveis i perioden takler Sveivas Håvard Pedersen, Tu Tran Minh langt opp på tribunen, og må sone en 5 minutters utvisning. De kanskje fem lengste minuttene i Sveivas 10 årige historie ender til slutt med 5-4 ledelse til Holum etter et skudd av Mattias Samuelsson.

I de siste 10 minuttene av kampen bølger spillet fram og tilbake med sjanser til begge lag. Tiden renner ut for Sveiva, og Holum kan til slutt endelig juble for sitt første NM-gull for senior.

På tredje forsøk skulle det skje. Kongepokalen til Holum og Nittedal. Norges Bandyforbund gratulerer!

foto: Henning Rugsveen

- Kampfakta finale kvinner - Kampfakta finale menn -

26/3-2004
Innebandy.no har tatt en prat med Holums trener, Lars Patric 'Paddan' Jonsson, og Sveivas trener Fredrik 'Fisken' Andresen, for å høre hvordan hovedtrenerne ser på morgendagens NM-finale.

- Intervju med Paddan og Fisken -


Les også tidligere intervjuer om NM-finalene:

- Sletten - Kronberg - Kragerud - Brath - Øversveen - Helminsen - Fagernes - Sandberg - Thorp -

26/3-2004
Innebandy på Eurosport skjer ikke hver dag, men mandag kunne man under programposten WATTS se svenske Peter Pettersson leke seg med zorro-finter.

De som ikke fikk med seg innslaget, kan se det på Eurosport sine web sider (real).

(Trykk i vei, så kanskje de skjønner at folk vil ha mer innebandy på kanalen!)

26/3-2004
22 år gamle Therese Sandberg er Slevik`s kaptein. Hun spiller back og er inne i sin tredje sesong for Slevik IBK.

Innebandy.no snakket med Therese torsdag kveld for å høre hennes tanker rundt morgendagens NM-finale.

- Intervju med Therese Sandberg -


26/3-2004
For 23. året på rad er det satt ny lisensrekord for innebandy i Sverige.

Inneværende sesong har 123636 betalt lisens for å spille innebandy i det svenske seriesystemet. Dette er en økning på over 5000 lisenser fra foregående sesong.

I Norge er ikke lisenstallene totalt like høye, men det vil også i år bli en markant økning fra foregående sesong.

Fjorårets sluttall i Norge var på 5351 lisenser. Hittil i år har ca.5600 personer over 13 år løst lisens. Sluttallet for Norge vil foreligge 1.mai.

Norge vil for 13. sesongen på rad få en økning i antall innebandylisenser.

- Lisenstall 02/03 - Hvordan starte innebandyklubb -

26/3-2004
Landslagssjef Anders Karinen har kalt inn til pressekonferanse førstkommende mandag 29/3, kl.1230, hvor han vil offentliggjøre troppen som skal representere Norge under VM i Sveits 15-23.mai.

Pressekonferansen vil foregå på Norges Bandyforbunds kontor på Ullevål Stadion (inng. Fotballforbundet, 5. etg)

Vår svenske landslagssjef byr på "fika" (kaffe og kjeks)!

VM-troppen vil bli lagt ut her på innebandy.no rett etter at den er offentliggjort.

- Statistikk A-landslag menn -

25/3-2004
Innebandy.no har snakket med kvinnenes landslagssjef Bjørn-Erik Thorp.

Vi lurte på hva han mente om NM-finalen mellom Tunet og Slevik på lørdag.

- Intervju med Bjørn-Erik Thorp -

25/3-2004
Inger Lise Fagernes også kalt 'Pling', er Tunet`s lagkaptein, spilleopplegger, kreatør og midtløper, og i manges øyne lagets viktigste brikke.

Innebandy.no tok en prat med Fagernes for å høre hennes syn på lørdagens NM-finale.

- Intervju med Inger Lise Fagernes -

foto: Henning Rugsveen

24/3-2004

Innebandy.no har tatt en prat med Christian Kragerud fra Holum og Per Christian Brath fra Sveiva, for å høre hvordan ungguttene ser på lørdagens NM-finale.

- Intervju med Kragerud - Intervju med Brath -24/3-2004
Idrett.no har laget en artikkel om NM-finalene i innebandy.

Les den her.

23/3-2004
Norge har, av IFF, fått et dommer- par som representanter under C-VM som avvikles i Madrid 20-25 april.

Det betyr debut for Norges nyeste dommerpar med IFF- status, Hans Petter Fagernes (tv) og Karl-Johan Arto.

Paret skal sammen med Per Hellberg og Glenn Nylèn fra Sverige (kjent i Norge for bl.a og ha dømt NM-finalen 1993) og Agris Kivkulis og Udis Ltnis fra Latvia dømme i turneringen.

I C-VM deltar lag fra Spania, Georgia, Malaysia, Frankrike, Slovakia, Canada, Japan og Belgia.

Det blir sikkert en utfordring for våre dommere, og innebandy.no ønsker god tur till våren i Madrid.

Under årets sesong har norske dommere vært representert under U-19 for menn, Europacupen, 4-nationers i Norge samt kommende A-, B- og C-VM. Aldri før har så mange oppdrag havnet på norske dommere og forhåpentlig kommer disse erfaringene til å utvikle den norske dommerstanden.

- C-VM -

23/3-2004
Tromsø på andreplass i Same-Mesterskapet!

Sarek fra Jokkmokk og Storlule fra Gällivare ble i helgen kåret til same-mestere i innebandy.

Fra Norge stilte Salasjouku fra Tromsø i dameklassen. Etter seier i innledende gruppespill, tapte laget i finalen for Sarek.

Det rutinerte laget fra Sarek har vunnet mesterskapet flere ganger tidligere, og var store favoritter i finalen. De ble likevel nødt til å bruke all sin rutine mot de norske jentene for å dra i land seieren, som til slutt ble 4-0.

På herresiden ble det også favoritt- seier, da Storlule fra Gällivare beseiret Karesuando 4-1. Dette var første gang et same - mesterskap ble arrangert så langt sør som i Östersund.

23/3-2004
Norges Bandyforbund har gleden av å meddele at innebandyens Kjartan Salvesen, også kjent fra TV2, blir en av attraksjonene under finalelørdagen 27.mars i Sparta Amfi, Sarpsborg.

Kjartan, som spiller eliteserieinnebandy i Kverneland IBK, kommer til Amfi´n og opptrer i forbindelse med NM-finalene mellom Tunet IBK - Slevik IBK (kvinner) og Sveiva IBK - Holum IBK (menn).

Det blir altså mulighet for innebandy- Norge å se Kjartan 'live'! Følg også med på TV fredag kveld, da skal unge Salvesen i ilden igjen foran flere hundre tusen TV- seere.

Vi krysser fingrene og håper Kjartan fortsetter sin fremgang og når helt frem i konkurransen på TV.

foto: Siv Mary Espedal

- kjartansalvesen.no -


23/3-2004
Årets NM-finaler i innebandy 27.mars, vil bli sendt på NRK1 fra kl.1400.

Finalen for menn vil bli sendt i sin helhet, mens det vil bli vist et 15 minutters redigert opptak av kvinnefinalen i mennenes første periodepause.

Begge kampene vil bli kommentert av Bengt-Eigil Ruud (bildet) og Roger Pettersen.

Ruud og Pettersen har tidligere kommentert NM-finalene i 1999 og 2000, samt alt som ble vist på TV fra VM 2000.

Bengt-Eigil Ruud jobber til daglig mest i NRK radiosporten, med alpint som sitt hovedområde.

Ekspertkommentator, Fjerdingbyspiller og tidligere landslagssjef for kvinnelandslaget, Roger Pettersen, har brukt de siste dagene på å slikke sine sår etter semifinaletapet mot Sveiva, men har uttalt til Romerikes Blad at det ikke vil bli noe problem å kommentere Sveiva av den grunn. Pettersen her nemlig tidligere også vært hovedtrener for nettopp Sveiva, og har etter sigende et godt forhold til klubben.

23/3-2004
Førstkommende lørdag spilles NM-finalen for kvinner mellom Tunet og Slevik i Sparta Amfi.

Innebandy.no har tatt en liten prat med lagens beste poengplukkere, Ingvild Øversveen fra Tunet og Tina Helminsen fra Slevik.


- Øversveen - Helminsen -


22/3-2004
I skyggen av NM-semifinaler og Eliteseriekvalifisering foregår det også en kvalifisering til neste års 1.div østland for menn.

Etter at to lag fra Østlandet rykket opp i Eliteserien er det nå tre ledige plasser i neste års Østlandsserie.

Holmlia har i kvalifiseringen tatt et stort skritt mot østlandsseriespill med to seire på de to første kampene.

Ajer, Øren, Strømmen og Halden er de andre lagene som kjemper om å få spille i en forbundsserie neste sesong.

22/3-2004
Med bakgrunn i at to lag fra Østlandet rykket opp i Eliteserien 04/05, er det nå tre ledige plasser for kvalifisering til neste års 1.div østland for menn.

OSI som lå på den utsatte plassen fra årets serie hvis ingen østlandslag skulle ha rykket opp, er nå også endelig klare for neste års serie.

22/3-2004
Førstkommende lørdag spilles NM-finalen for menn mellom Sveiva og Holum i Sparta Amfi.

Innebandy.no har tatt en liten prat med Sveivas Andreas Sletten og Holums Ketil Kronberg for å lufte stemningen før den store kampen.


- Intervju med Sletten - Intervju med Kronberg -


21/3-2004
Harstad er sammen med Slevik og Øreåsen klare for neste års eliteserie for menn. Dette er klart etter helgens eliteseriekvalifisering i Tromsø.

I siste og avgjørende kamp mot Sunde vant Harstad 8-7 og kapret dermed eliteserieplassen på bekostning av Sunde.

Harstads finske brødrepar med etternavn Laitinen var involvert i 7 av Harstads 8 mål i den avgjørende kampen.

Dette er første gang et lag fra den nordligste regionen er representert i Eliteserien.

Eliteserien 04/05 vil dermed bestå av følgende lag: Greåker, Sarpsborg, Tunet, Sveiva, Fjerdingby, Kverneland, Holum, Sagene, Bærums Verk, Slevik, Øreåsen og Harstad.

21/3-2004
Slevik IBK har hatt en kjempehelg, og guttelaget er også klare for NM-finale etter helgens puljespill i Stavanger.

Monolitten blir Sleviks motstander i Bakkeløkkahallen søndag 28.mars kl.1430.

20/3-2004
Slevik og Tunet er klare for NM-finalen for piker etter lørdagens puljespill i Høyenhallen.

Det er altså ikke noe i veien med rekrutteringen for lagene i seniorfinalen, hvor også Slevik og Tunet møtes.

NM-finalen for piker spilles i Bakkeløkkahallen på Fagerstrand søndag 28.mars kl.1200.

Også i puljespillet for gutt i Stavanger gjør Slevik det bra.

Anført av kjempetalentet og U19-landslagets Fredrik Johansen (bildet) har Slevik to seire første dag, og er store favoritter til å nå en NM-finale.

Puljespillet for gutt fortsetter i morgen søndag, og finalen spilles søndag 28.mars kl.1430 i Bakkeløkkahallen.

20/3-2004
Foran 515 tilskuere i Stovnerhallen, vant Sveiva 8-6 over Fjerdingby i den tredje og avgjørende NM-semifinalen for menn.

Sveiva som klubb fylte 10 år 13.januar, og har i sitt jubileumsår spilt seg fram til klubbens første NM-finale for senior.

I kveldens kamp var det to hardtkjempende lag som fulgte hverandre i målprotokollen. Sveiva brukte gjennom kampen flere spillere enn Fjerdingby, og det var muligens dette som til slutt ble avgjørende.

Mot slutten var det Sveivas stjernespillere med Andreas Sletten, Jörgen Jonsson og Per Ch. Brath i spissen, som hadde mest krefter igjen.

Lørdag 27.mars møter Sveiva sin erkerival Holum til NM-finale i Sparta Amfi.

Morten Isnes (bildet) og hans Sveiva får dermed muligheten til å krone sitt 10års-jubileum med en Kongepokal.

- Kampfakta -

20/3-2004
Slevik er klare for neste års Eliteserie for menn etter å ha vunnet sine tre første kamper under Eliteseriekvalifiseringen i Tromsø.

Bengt Johansen (bildet) og resten av de gul- og svartkledde har vært suverene i kvalifiseringen, og har på sine tre kamper ikke mindre enn 38-7 i målforskjell. Verst gikk det ut over Øreåsen som måtte ga av banen med tap 17-2.

Hvilke to andre lag som kvalifiserer seg er fortsatt usikkert, og blir først klart søndag.

foto: Henning Rugsveen


19/3-2004
Lørdag kl.1600 i Stovnerhallen møtes Sveiva og Fjerdingby til tredje og avgjørende kamp i NM-semifinalen for menn.

I første kamp i semifinaleserien var det Sveiva som til slutt vant etter at Fjerdingby ledet gjennom det meste av kampen.

I returkampen i Sandbekkhallen ledet også Fjerdingby gjennom hele kampen, men denne gangen klarte aldri Sveiva å nærme seg Raymond Evensen (bildet) og hans disipler i målprotokollen.

Det må derfor spilles en tredje kamp for å avgjøre hvem som skal møte Holum i NM-finalen 27.mars i Sparta Amfi.

foto: Henning Rugsveen

19/3-2004
Denne helgen arrangeres det NM-puljespill for klassene gutt og pike.

Gutteklassen spiller i Tastavarden Fjellhall i Stavanger, der åtte lag kjemper om to plasser som gir spill i NM-finalen.

I pikeklassen som spiller i Høyenhallen i Oslo, er det seks lag som kjemper om finaleplass.

NM-finalene for gutt og pike spilles neste søndag 28.mars i Bakkeløkkahallen på Fagerstrand.

19/3-2004
I Tromsø spilles denne helgen kvalifiseringen til neste års Eliteserie for menn.

Eliteserien skal fra og med neste år utvides til 12 lag. Dette medfører at hele tre lag fra årets kvalifisering blir Elitelag fra høsten av.

Harstad, Nidaros, Sunde, Slevik og Øreåsen er lagene som kjemper om de tre plassene.

Slevik med den gamle landslagskjempen Bengt Johansen (bildet) i spissen må anses som store favoritter til å ta en av de tre plassene. Slevik har lange tradisjoner med Eliteseriespill, og har også hentet hjem to kongepokaler. I årets østlandsserie var Slevik suverene, og klubben er nok meget lystne på igjen å ta steget opp i den øverste divisjonen.

Hvem som tar de to andre plassene er en åpen affære. Tradisjonsmessig er lag nr.2 fra østlandet (Øreåsen), og vinnerlaget fra vest (Sunde), bedre enn lagene fra midt (Nidaros) og nord (Harstad). De siste årene derimot, har avstanden blitt mindre mellom de beste lagene i regionene. Så kanskje vil vi etter årets kvalifisering også se et lag fra Nord-Norge og/eller Midt-Norge være klare for neste års Eliteserie.

Uansett blir det en spennende helg i Tromsø, og vi oppfordrer alle innebandyinteresserte som befinner seg i byen om å møte opp i Breivikahallen for å få med seg innebandy på høyt nivå.

foto: Henning Rugsveen

- Kvalifiseringens hjemmeside -

18/3-2004
Dommerkomiteen i Innebandyseksjonen har tatt ut dommerpar til NM-finalene for senior:

Kim Jørstad (Monolitten) og Rune Ali Zouhar (Monolitten) dømmer finalen for menn.

Paret er at av Norges mest rutinerte, og har tidligere dømt flere NM-finaler.

Ved to anledninger har paret blitt kåret til årets dommerpar i Norge. Senest sesongen 2002/2003.

Jørstad og Zouhar er også et av Norges tre internasjonale dommerpar. De var sist i ilden under europacupen i Tyskland, hvor de bl.a dømte finalen for kvinner og en semifinale for menn til strålende kritikker.

Roy Kristoffersen (St. Croix) og Trond Olsen (St. Croix) dømmer finalen for kvinner.

Paret har lang fartstid i norsk innebandy, men har aldri tidligere dømt en NM-finale for senior.

Som reservepar til begge NM-finalene har dommerkomiteen tatt ut Espen Lundgreen (Øren) og Per Chr. Westreng (St. Croix).

- NM-finalene -

17/3-2004
Tunet og Slevik er klare for NM-finalen for kvinner lørdag 27.mars i Sparta Amfi.

Tunet vant onsdag kveld hele 8-1 på bortebane over Akerselva, og er klar for sin syvende NM-finale på rad.

Inger Lise Fagernes og Ingvild Øversveen (bildet) lagde tre mål hver i kveldens kamp, og Akerselva måtte i år som i fjor se seg slått ut etter semifinalen i NM av byrival Tunet.

Årets store overraskelse er ikke at Tunet spiller NM-finale. Det er det derimot at Holmlia ikke gjør det.

Slevik vant onsdag kveld også kamp nr.2 i NM-semifinaleserien mot Holmlia,
og har med 2-0 i kamper mot de tre siste års norgesmestere, spilt seg helt fram til finalen.

Slevik startet lite imponerende årets sesong med å spille 4-4 mot nyopprykkede Holum, men fikk til slutt bronsemedaljene i serien, og nå også mulighet til å spille om Kongepokalen.

Imponerende sesongutvikling for Slevik som spiller sin første NM-finale på kvinnesiden.

- Slevik-Holmlia - Tunet-Akerselva -

17/3-2004
Fjerdingby utliknet til 1-1 i kamper i NM-semifinaleserien mot Sveiva, etter å ha vunnet 9-4 på hjemmebane i Sandbekkhallen onsdag kveld.

Fjerdingby var foran gjennom hele kampen, og begynner som lag nå også å fungere bakover på banen.

Sveiva slet med det glatte parkettunderlaget i Sandbekkhallen, og hadde store problemer med å få skuddene sine på mål.

Espen Herrebrøden (bildet) lagde tre mål for Fjerdingby, og ble kåret til banens beste.

Lagene møtes til tredje og avgjørende kamp i Stovnerhallen på lørdag kl.1600.

- Kampfakta -

17/3-2004
I kveld spilles det tre, kanskje avgjørende, NM-semifinaler.

Håvard Pedersen (bildet) og Sveiva tar turen til Sandbekkhallen kl.1930 for å temme Raymond Evensen, slå ut Fjerdingby, og sikre billett til klubbens første NM-finale.

Fjerdingby var lenge det førende laget i den første kampen i Stovnerhallen, men Sveiva kom sterkt mot slutten, og vant 7-6.

Sveiva beholdt dermed sin hjemmefordel, og har satt press på Fjerdingby, som må vinne i kveld for å holde liv i drømmen om Østfoldtur 27.mars.


Kvinnenes NM-semifinaler kan også bli avgjort i kveld.

Tunet, som leder 1-0 i kamper, møter Akerselva i Kringsjåhallen kl.2000.

Nora Leivestad (bildet) og Akerselva tvang Tunet til en tredje og avgjørende kamp i fjorårets NM-semifinale, og ønsker nok å gjenta bedriften i år.

I kveldens andre NM-semifinale for kvinner, tar Slevik i mot seriemester og regjerende norgesmester Holmlia i Gaustadhallen kl.2000.

Slevik vant i sudden death, noe overraskende, den første semifinalekampen i Holmliahallen.

Med seier til Slevik i kveldens kamp, vil årets NM-finale for kvinner, for første gang siden 1999, bli spilt uten Holmlia.

foto: Henning Rugsveen

17/3-2004
Ekstraordinært årsmøte i bandy

Det er innkalt til ekstraordinært årsmøte i bandyseksjonen 30.mars, med bakgrunn i at det har kommet et krav om dette fra flere bandyklubber.

Klubbene som har undertegnet kravet har mistillit til det sittende bandystyret, og har fremmet en liste med saker de er misfornøyde med.


Bak kravet står bl.a store bandyklubber som Stabæk, Røa, Solberg, Sarpsborg og Mjøndalen.

Det sittende bandystyret med leder Tore Staubo i spissen stiller seg uforstående til den mistilliten som er framsatt.

Forbundsstyret og innebandystyret avventer foreløpig situasjonen.

Hva uroen i bandyseksjonen vil få å si for innebandy, er foreløpig usikkert.

Det har kun en gang tidligere i bandyforbundets 84-årige historie vært avholdt et ekstraordinært årsmøte:

Norges Bandyforbund la ned sin offisielle virksomhet 6.desember 1940 grunnet Tysklands okkupasjon av landet.

Etter frigjøringen ønsket både bandyklubber fra tidligere Arbeidernes Idrettsforbund og Landsforbundet å komme igang igjen med bandy. Det ble dermed avholdt et ekstraordinært årsmøte 3.november 1945.

Innkallingen til årsmøtet, kravet og det sittende bandystyrets syn på mistillitssakene kan leses her.


17/3-2004
Vinstra IBK som spiller i 3.divisjon Hedmark/Oppland her fått egne web-sider: www.vinstraibk.com

16/3-2004
Fjerdingby arrangerer veteranturnering 4-6.juni 2004.

Les mer om turneringen her.

15/3-2004
Holum er klare for NM-finalen etter å ha slått Greåker 9-5 i Lihallen mandag kveld.

Holum vant dermed semifinalseserien mot de regjernde norgesmestrene med 2-0 i kamper.

Greåker hadde i dagens kamp store problemer med å temme en opplagt Ketil Kronberg, som til slutt endte med 7 (2+5) poeng.

Kronberg har tydelig funnet formen, og var ustoppelig med sin teknikk og sitt høye tempo.

Med Kronberg i sitt livs form, to meter Lea i mål, og et lag som fungerer på alle plasser, skal det bli tøft for andre å hindre Holum fra å vinne NM-gullet i Sparta Amfi 27.mars.

NM-finalen skal selvfølgelig spilles først, og hvem Holum skal møte, kan bli avgjort onsdag når Fjerdingby tar imot Sveiva i Sandbekkhallen kl.1930 til 2.kamp i semifinaleserien Sveiva leder med 1-0.

15/3-2004
Komite for kultur og nærmiljø har som kulturpriskomité bestemt at Rælingen kommunes kulturpris for 2004 skal gå til Fjerdingbys og landslagets Raymond Evensen.

I sin begrunnesle skriver kulturpriskomiteen:
Årets prisvinner, innebandyspilleren Raymond Evensen, tilfredsstiller kriteriene fullt ut! Komiteen anser kandidaten for å være en lagspiller på alle nivåer og en ener innen sitt område. Vedkommende startet sin karriere for mange år siden og er fortsatt en ener.

Raymond Evensen er 30 år, født og oppvokst i Rælingen og er i dag spillende trener for Fjerdingby Innebandyklubbs seniorlag., som han har vært med på å spille opp i Eliteserien. Forøvrig enste lag fra Rælingen som noen gang har spilt i Eliteserien i noen idrett.

I innebandymiljøet er Raymond et stort forbilde. Dette gjelder ikke minst for yngre spillere i Fjerdingby. Han bruker mye tid som på yngre spillere som inspirator og læremester. Han er alltid positiv til å dra lasset og er en person som på alle måter bryr seg.

Raymond er også den spilleren i Norge som har spilt flest landskamper i innebandy – hele 54 kamper. Landslagskarrieren startet i 1993 og han er fortsatt med og skal spille VM i mai 2004.

I desember 2003 ble Raymond kåret til Norges beste innebandyspiller gjennom tidene, i en kåring som ble foretatt av spillerne. (red. anm. SMS-poll i Innebandymagasinet)


Norges Bandyforbund gratulerer Raymond Evensen med kulturprisen, og håper andre kulturpriskomiteer landet rundt får opp øynene for innebandy!

På bildet ser vi Raymond Evensen (tv), sammen med Rælingens ordfører Terje Granerud (DNA).

foto: Hege Haugen

15/3-2004
I kveld spilles 2.kamp i semifinaleserien mellom Holum og Greåker i Lihallen kl.1900.

Holum vant den første kampen i Tindlundhallen med 7-6, og har nå på hjemmebane muligheten til å slå ut de regjerende norgesmestrene Greåker allerede i semifinalen.

Det er forventet et fyrverkeri av en innebandykamp, så alle innebandy- interesserte på østlandet bør vite sin besøkelsestid, og møte opp i Lihallen i kveld for å se sesongens til nå mest interessante innebandykamp.

15/3-2004
I kveld starter kvalifiseringen til neste års 1.div østland med kampen mellom Holmlia og Ajer i Holmliahallen kl.1930.

Holmlia, Ajer, Strømmen, Øren og Halden er lagene som kjemper om to eller tre ledige plasser i neste års østlandsserie.

Kvalifiseringen blir spilt som enkel serie, hvor lagene arrangerer to hjemmekamper hver.

Forklaring:
Hvis to lag fra øst rykker opp i Eliteserien vil det være tre ledige plasser i 1.div øst, og tre lag fra kvalifiseringen vil rykke opp.

Hvis et lag fra øst rykker opp i Eliteserien, vil det være to ledige plasser i 1.div øst, og to lag fra kvslifiseringen vil rykke opp.

Hvis ingen lag fra øst rykker opp i Eliteserien, vil OSI rykke ned fra 1.div øst, og det vil være to ledige plasser i 1.div øst, og to lag fra kvalifiseringen vil rykke opp.

Kvalifisering til neste års eliteserie spilles helgen 20-21.mars i Tromsø.

14/3-2004
Tunet vant 7-3 over Akerselva i første kamp i lagenes NM- semifinaleserie søndag formiddag.

Onsdag møtes lagene på nytt i Kringsjåhallen, og Akerselva må vinne for å forlenge sesongen med ytterligere noen uker.

13/3-2004
Slevik slo Holmlia 6-5 etter forlengning i lagenes første kamp i NM- semifinalen.

De siste års norgesmestere Holmlia, får dermed kniven mot strupen når kamp nr.2 spilles onsdag i Gaustadhallen.

Tunet møter Akerselva til første kamp i den andre semifinaleserien søndag kl.1200 i Høyenhallen.

12/3-2004
Holum tok fredag kveld en sterk 7-6 seier på bortebane mot Greåker, og leder NM-semifinaleserien mellom lagene med 1-0.

Holum har nå alle muligheter til å sikre seg en plass i finalen, og samtidig kvitte seg med sin argeste NM-konkurrent, når lagene møtes til kamp nr.2 på mandag kl.1900 i Lihallen.

12/3-2004
Kjersti Hurrød (bildet) og Tunet var mest sett i kvinnenes eliteserie 03/04.

530 tilskuere møtte opp i Høyenhallen på Tunets ni hjemmekamper. Dette gir et snitt på 59 tilskuere pr. kamp.

Dette er ny snittrekord for et lag i kvinnenes øverste divisjon.

Til sammen ble årets eliteserie sett av 2216 personer. Dette er også ny rekord, men med flere kamper denne sesongen, ble det en nedgang i antall personer pr. kamp. I snitt satt det 35 stk. og så på kampene i årets serie, mens det var 43 som fylte tribunene i fjorårets sesong.

Jentene i Holum var de som trakk minst tilskuere. 212 personer totalt, klarte å finne fram til Lihallen i løpet av året.

foto: Henning Rugsveen

- Tilskuertall Eliteserien kvinner -


12/3-2004
Kjartan Salvesens (bildet) Kverneland hadde flest tilskuere i årets eliteserie for menn.

1385 personer var innom Kvernelands ni hjemmekamper i Frøyhallen. Dette gir et snitt på 154 tilskuere pr. kamp.

Totalt ble årets eliteserie sett av 10638 personer. Dette er 3! personer mer enn i fjorårets sesong. I snitt var det 118 tilskuere på hver av de 90 kampene i serien.

Dårligst publikumstekke hadde Sagene, med 803 personer innom Jordalhallen for å se på Runar Snellingen snurre.

... og ikke glem å stemme på Kjartan i kveldens Idolrunde.

- Tilskuertall Eliteserien menn -


12/3-2004
Anki Gustafsson fra Akerselva, og Jane Ludviksen fra Slevik fikk flest utvisningsminutter i kvinnenes eliteserie med 18 minutter hver på 18 kamper.

Mest synd er det kanskje på Anniken Tangerud fra Sagene som endte på en tredje plass. Hun fikk kun en 2-minuttere i løpet av sesongen, men da en lagleder glemte å føre henne opp på kampskjemaet i Sagenes bortekamp mot Akerselva, endte hun på 17 utvisningsminutter totalt. Tangeruds kampstraff var forøvrig den eneste i årets eliteserie.

Det kan også nevnes at årets poengplukker, Helena Lindberg, og årets toppscorer, Ingvild Øversveen (bildet), til sammen kun tilbrakte seks minutter på utvisningsbenken.

Det lønner seg med andre ord å være på banen hvis man har planer om å lage mange mål og poeng.

I lagoversikten var det Holmlia som var det snilleste laget med 32 utvisningsminutter, mens Sagene, som i serien, var dårligst med hele 107 minutter.

foto: Henning Rugsveen

- Utvisninger Eliteserien kvinner -


12/3-2004
I kveld kl.1930 i Tindlundhallen tar Greåker imot Holum til første kamp i lagenes semifinaleserie i NM.

Greåker sanket 9 poeng mer enn Holum i årets eliteserie, men Holum vant siste møte med hele 6-0.

Vi har sett nærmere på semifinaleserien.

- Les mer -


12/3-2004
Lørdag starter NM-semifinalene for kvinner med kamp mellom Holmlia og Slevik i Holmliahallen kl.1715.

Søndag følger Tunet og Akerselva opp, med kamp kl.1200 i Høyenhallen.

Vi har sett nærmere på kvinnenes semifinaler som spilles best av tre (3) kamper.

- Les mer -


11/3-2004
Foran 450 tilskuere i Stovnerhallen vant Sveiva
7-6 over Fjerdingby i NM-semifinaleseriens første kamp.

Det var Sveivas Per Ch. Brath (bildet) som lagde det avgjørende 7-6 målet snaue 5 minutter før slutt i en kamp Fjerdingby ledet fra første duell.

Andre kamp i semifinaleserien spilles i Sandbekkhallen onsdag 17/3.

- Kampfakta -


11/3-2004
I kveld starter NM-semifinalene for menn med kamp mellom Sveiva og Fjerdingby i Stovnerhallen kl.2000.

Med hjelp av journalist Henning Rugsveen har vi sett nærmere på semifinaleserien.

- Les mer -


11/3-2004
OSI vant for tredje året på rad Fair Play - pokalen i 1.div øst for menn.

Med kun 56 minutter totalt, vant OSI overlegent med 30 minutter før lag nr.2 som ble Øreåsen.

Slemmest i serien var Bækkelaget som endte med 162 minutter, og var også det eneste laget som fikk røde kort. Faktisk hele 3 stk.

- Utvisninger 1.div øst menn -


11/3-2004
Fjerdingby vant for andre året på rad Fair Play -pokalen i mennenes eliteserie.

Med kun 84 minutter på 18 kamper vant Fjerdingby med hele 25 minutter på lag nr.2 som ble Holum.

Det laget som fikk trene mest på spill 4 mot 5 i årets Eliteserie var Sarpsborg med 172 utvisningsminutter.

- Utvisninger Eliteserien menn -


11/3-2004
Trygve Andreassen (bildet) 'vant' årets utvisningsstatistikk for Eliteserien menn.

Med 38 minutter fordelt på fjorten 2-minuttere og to 5-minuttere, tilbrakte landslags- og Kvernelandspilleren et minutt mer på utvisningsbenken enn Johan Larsson fra Sarpsborg.

Larsson hadde 'kun' seks 2-minuttere i årets sesong, men klarte i Sarpsborgs hjemmekamp mot Tunet å godsnakke såpass med dommerne at 2.plassen ble kapret et minutt foran Morten Kolstad fra Sagene.

Vi kan også avlive myten om at man må spille tøft for å hevde seg i den øverste divisjonen. Årets toppscorer og poengplukker Raymond Evensen fra Fjerdingby tilbrakte null minutter på utvisningsbenken i årets serie, og kunne bruke all sin tid til å sanke poeng ute på banen.

- Utvisninger Eliteserien menn -


10/3-2004
Etter samtaler med NRK`s sjefsproducer, er det nødvendig å justere noe på starttidspunktene for årets NM-finaler for senior 27.mars.

Dette må gjøres for å få produsert hele herrefinalen ferdig før tippekampen starter.

Med den opprinnelige kamptiden ville NRK ikke hatt tid til å evt klippe ned sendingen for å få med den endelige avgjørelsen på kampen.

Nye starttider blir:
Kvinnefinalen starter kl.1015
Herrefinalen starter kl.1315


NRK vil produsere et 15 minutters redigert opptak av kvinnefinalen, som blir sendt i første periodepause i herrefinalen.

9/3-2004
Nåværende landslagssjef for herrelandslaget, Anders Karinen, har gitt beskjed om at han gir seg etter VM i Sveits mai 2004. "Etter fire flotte år med landslaget føles det nå riktig å overlate jobben til en ny sjef", sier Karinen til www.innebandy.no. "Det er et stort utviklingspotensiale i dagens landslagsspillere, og de mange nye unge spillerne som har kommet frem gir signaler om gode tider", fortsetter han.

Ny landslagssjef blir den meriterte Urban Karlsson (bildet), som foreløpig er ansatt til og med VM 2006 i Sverige. Han er i dag landslagssjef for det sveitsiske herrelandslaget, men har opprinnelig sitt opphav i Umeå hvor han blant annet har trent eliteserielaget IBK Dalen. Han har også vært landslagssjef for det danske herrelandslaget, som snøt Norge for semifinaleplass i VM 1998 og 2000.

Urban skal bo i Umeå og ha sitt daglige virke som sportssjef i sin gamle klubb IBK Dalen. Forbundet jobber nå med å få på plass støtteapparatet rundt landslaget, men vi er ikke helt i mål med dette foreløpig.

Urban Karlsson: Mobil +41 794067945

Norges Bandyforbund ønsker å takke Anders Karinen for fire flotte år som landslagssjef, og ønsker lykke til i VM i mai!

7/3-2004
Etter helgens puljespill, er det klart at Holmlia møter Slevik, og Tunet møter Akerselva i kvinnenes NM- semifinaler.

I et puljespill preget av store nivåforskjeller var det til slutt de fire beste lagene fra årets Eliteserie, som også blir de fire som skal kjempe om en plass i NM- finalen 27.mars.

Semifinalene spilles som best av tre kamper, og vi kommer tilbake med nøyaktid tid og dato for kampene.

5/3-2004
I kveld blåses årets NM-puljespill for kvinner i gang.

Den ene puljen spilles i Holmliahallen og den andre i Høyenhallen. Lagene som endte på 1. og 2. plass i årets eliteserie har med andre ord fått en hjemmefordel, og det vil vel være en stor overraskelse om ikke Holmlia og Tunet går videre til NM-semifinalene forholdsvis enkelt.

Hvilke lag som følger disse til semifinalene er mer usikkert, men lagene som har spilt i årets eliteserie; Akerselva, Slevik og Sveiva vil nok være favoritter til å knive om de resterende to plassene.

For første gang er det hele tre av åtte sluttspill-lag som ikke kommer fra eliteserien. Nord-Norge, representert med Tromsø IBK, er med for første gang i sluttspillet, mens Vestlandet representeret med Lura IL og Midt-Norge med Nidaros IBK har vært med tidligere.

Erfaringen har vist at disse lagene vil slite med å nå opp i den standarden eliteserielagene har, men kanskje de i år vil vise andre takter?

NBF ønsker alle lagene lykke til!


5/3-2004
Det har nå kommet et sett med nye diplomer som
kan kjøpes av NBF.

Serien består av fire forskjellige diplomer med forskjellige motiver, samt en oppslagplakat.

Alle illustrasjonene er tegnet av Ulf Larsen.

Prisen på diplomene er kr.2,- pr.stk, og plakaten koster kr.5,-

- Se alle de nye diplomene her -

5/3-2004
Greåker møter Holum, og Sveiva møter Fjerdingby i årets
semifinaler i NM.

Greåker og Sveiva har hjemmefordel i semifinalene som
spilles best av tre (3) kamper.

Vi kommer tilbake med dato og tidspunkt for kampene.


4/3-2004
Et tafatt Sarpsborglag hadde ingen mulighet mot Holum i torsdagens NM-kvartfinale i Lihallen.

Houlm vant dermed 2-0 i kamper, og er sammen med Greåker, Sveiva og Fjerdingby klare for semifinalerunden i NM.

Hvem som møter hvem i semifinalene trekkes fredag kl.1100.

Det som allerede er klart, er at Greåker og Sveiva får hjemmefordel ut fra plasseringen i årets Eliteserie, og kan ikke møte hverandre i en semifinale.

Semifinalene spilles best av tre (3) kamper.

4/3-2004
Tre av fire lag er allerede klare for NM-semifinalene for menn.

Med bakgrunn i dette ønsker NBF å opplyse om at hvis Holum vinner kveldens kvartfinale mot Sarpsborg, vil semifinaletrekningen foregå i morgen fredag 5/3, kl.1100.

Hvis Sarpsborg vinner kveldens kamp, og lagene må møtes på nytt lørdag for å få en avgjørelse, vil semifinaletrekningen bli på mandag 8/3, kl.1100.

Trekningen vil i begge tilfeller foregå i NBFs lokaler på Ullevål Stadion.

Alle involverte samt presse og annen media er hjertelig velkommen til å overvære trekningen 'LIVE'.

4/3-2004
Holmlia SK`s Helena Lindberg (bildet) vant årets Poengplukker i Eliteserien for kvinner for fjerde gang på de fem sesongene hun har spilt i Norge.

Hun scoret fire mål i den siste seriekampen og gikk med det forbi fjorårets poengplukker Ingvild Øversveen fra Tunet IBK.

Lindberg endte med totalt 58 poeng fordelt på 31 mål og 27 assists.

Helena Lindberg`s betydning for lagene hun spiller for gjenspeiler seg i at de alltid har vunnet serien og NM med henne på laget.

Ingvild Øversveen var også i år overlegen i kampen om tittelen årets Toppscorer med totalt 41 mål.

NBF gratulerer!

foto: Henning Rugsveen

4/3-2004
Kjartan Salvesen fortsetter å lage innebandy- overskrifter både på nettet og i papirutgaven av Norges største avis:
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=217560

3/3-2004
I NM kvartfinalene onsdag kveld, vant Sveiva 8-6 over Kverneland, og Fjerdingby 10-9 over Tunet etter sudden. Sveiva og Fjerdingby er dermed begge klare for semifinale i NM etter to strake seire i kvartfinalerunden.

Sveiva har spilte semifinale i NM tre ganger før, mens Fjerdingby er i en NM semifinale for første gang i klubbens historie.

Greåker som mandag vant sin andre strake kamp mot Sagene er også klare for årets semifinaler.

Torsdag kan også kvartfinaleserien mellom Holum og Sarpsborg ende etter bare to kamper, når Holum har matchball hjemme i Lihallen kl.1930.

1/3-2004
Link til Sunde IL som leder 1.div vest kan man finne her: www.sunde-il.no/innebandy/

1/3-2004
I det fristen for påmelding til uoffisielt NM for piker går ut (1/3-04) har kun tre lag meldt seg på. Slevik, Tunet og Sola/Grannes/Lura er påmeldt innen fristen.

Følgende lag har fått tilsendt påmeldingspapirer:
Slevik, Råde, Halden, Sarpsborg, Øreåsen, Grei, Holum, Tunet, Nor 92, Sola/Grannes, Lura, Vardeneset og Bryne.

Absolutt siste frist for påmelding settes til fredag 5. mars 2004.

1/3-2004
Greåker, Holum, Sveiva og Fjerdingby har en 1-0 ledelse, når 2.kamp i kvartfinaleseriene blåses i gang i kveld, med kamp mellom Sagene og Greåker i Jordalhallen kl.1900.

Sagene hadde seriemester Greåker i kne etter to perioder i Tindlundhallen, men de regjerende norgesmestrene kom sterkt tilbake i den siste, og vant til slutt 9-7.

I kveld er det blanke ark, men Sagene må vinne for å forlenge sesongen med ytterligere noen uker.

2.kamper spilles som følger:
Sagene - Greåker: Man 1/3 kl.1900 i Jordalhallen
Fjerdingby - Tunet: Ons 3/3 kl.1900 i Sandbekkhallen
Kverneland - Sveiva: Ons 3/3 kl.1800 i Frøyhallen
Holum - Sarpsborg: Tor 4/3 kl.1930 i Lihallen

Kvartfinalene spilles best av tre (3) kamper.

Vinnerne kvalifiserer seg til semifinaler som også spilles best av tre (3) kamper.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no