Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation19/12-2000
Det er nå bestemt at hele herre VM2002 i Finland skal gå i den store
Hartwall Arena i Helsingfors.
Alle turneringens 62 kamper kommer da til å gå under samme tak på samme måte som under dame VM1999 i Borlänge.

Hartwall Arena har en publikumskapasitet på 13655 tilskuere ved ishockeykamper, men under VM2002 sikter man mot å slå VM sin publikumsrekord på 15106 fra Globen i 1996.

VM spilles 18-26 mai 2002 og billettene legges ut 1.april 2001.
Det går rykter om at VM sine Internet sider også legges ut 1.april 2001.


18/12-2000
Den finske landslagsspilleren Vesa Punkari har satt ny (uoff.) vedensrekord i speedshooting for slagskudd. Den nye rekorden lyder på 184 km/t.
Rekorden ble satt i forbindelse med landskamper mellom Åland og Russland på Åland i helgen. Kampen endte forresten 22-1 til Åland...

13/12-2000
Finalespillet i Europacupen flyttes fra Frölundaborg til Scandinavium.
Det innledende spillet vil gå i Valhalla og Lisebergshallen, noe som vil si at kampene nærmest vil gå på samme sted.
Europacupen spilles i perioden 4-7 januar 2000.
Norske deltakerlag er Tunet på damesiden, og Greåker på herresiden.

Er du interessert i billetter kan dette skaffes gjennom Scandinaviums biljettservice på telefon +4631811020.

(Her finner du mer informasjon)
12/12-2000
Greåkers hovedtrener Jon Asle Anthonsen har ifølge Sarpsborg Arbeiderblad meddelt klubben om at han gir seg som trener etter inneværende sesong.
Jon Asle har vært med i trenerteamet til Greåker de siste seks sesongene.
Grunnen til at han gir seg er (fortsatt i følge SA) at han har funnet den store kjærligheten i Bergen, og at han derfor skal flytte dit.
Du kan lese mer her.
12/12-2000

Den Finske landslagsstjernen Mika Kohonen satte ny poengrekord i den svenske eliteserien i går. Hans Balrog slo Västerås med 14-4, og Kohonen lagde 10 poeng (4 mål og 6 assist).
Dette er Kohonens første sesong i den svenske eliteserien og han leder nå poengligaen med 9 poeng før neste spiller (16 mål og 30 assist på 14 kamper).

12/12-2000
Hei alle sammen!

Vil med denne melding få oppfordre dere alle til å begynne å bruke beskyttelsesbriller.
Det skal så veldig lite til før man får en ball i øyet, og den kan gjøre større skade enn man tror.

Jeg fikk selv ballen i øyet når damelandslaget spilte treningskamp mot Holumskogens junior herrelag. Ballen jeg fikk i øyet var en høy ball spilt av en av Holums backer, så det var ikke blant de hardeste skudd. En slik ball kan vel de fleste bli truffet av!! Jeg fikk iallefall såpass stor skade på øyet at det var like før jeg mistet synet. Heldigvis ble det oppdaget i tide slik at det ikke ble konsekvensen, men jeg måtte allikevel gjennom en ganske tøff øyeoperasjon. Resultatet av denne operasjonen er 6 ukers sykemelding, samt at jeg har blitt nærsynt på det øyet det dreier seg om. Jeg håper det er flere enn meg som innser at bruk av beskyttelsesbriller kan forhindre dette på en enkel og billig måte. Jeg unner ingen å få den skaden på øyet jeg selv har fått.

Det er klart det er andre skader i innebandy som er minst like ille å få som denne, bla korsbåndsskade, og jeg skriver ikke dette for å få medlidenhet på noen som helst måte. Jeg mener bare at man burde beskytte seg på de måter man kan. En korsbåndsskade kan man ikke beskytte seg mot, men en øyeskade kan man enkelt forhindre ved å bruke briller. Jeg synes i alle fall det kan være noe å tenke på. Jeg vet at jeg selv ikke var klar over hvilken stor skade innebandyballen kunne gjøre, og det er derfor jeg vil opplyse alle andre om det.

Ellers ønsker jeg alle lag (og dommere) lykke til videre i sesongen.

Sportslig hilsen Tone Grønmo.

PS! Vil bare hilse til backen på Holumskogens juniorlag, og si at jeg satte pris på hilsenen jeg fikk av han. Slike ting skjer, ikke noe vi kan gjøre med det!!!

7/12-2000

Dommerparet med Rune Ali Zouhar og Kim Jørstad er av dommerkomiteen tatt ut til å dømme europacupen i Göteborg 4-7.januar.
Dette er andre gangen dette dommerparet skal representere Norge i europacupen.
Norges Bandyforbund ønsker lykke til!

5/12-2000
Det er nå endelig bestemt at det første VM for U19 herrer skal arrangeres i region Sachsen-Anhalt i Tyskland, 07-11.11 2001.
Kun spillere som er født i 1983 eller senere har mulighet til å delta.
4/12-2000
Informasjon fra Norges idrettsforbund:

Klubbrapportene
Klubbrapportingen for 2000 skjer på internett i perioden 1 - 15 mars 2001.
Alle idrettslag sender rapport til idrettsforbundet hvert år over medlemstall, aktiviteter og andre sentrale informasjoner. Rapporteringen for året 2000 vil skje over internett. Det vil gjøre rapporteringen lettere for klubbene, og det vil gjøre den sentrale sammenstillingen enklere.

Grunnlaget for 2000-rapporten vil bli sendt til lagene i februar. Og rapporteringen vil skje fra klubbene fra 1. mars til 15. mars. Dette er senere enn normalt, men idrettsforbundet ønsker å gi organisasjonene, inklusive seg selv, litt god tid. Samtidig sparer alle mye tid i rapportering og behandling, så resultatet vil foreligge på samme tid som tidligere likevel.

Denne type av informasjon vil i framtiden bli publisert på sidene:
Info til klubbene fra NIF
Info til klubbene fra NBF

Klubbledere bør følge ekstra godt med på disse sidene.
(Linkene finner man under Informasjon > Informasjon til Klubbene)


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no