Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation28/5-2002
FORSVARSCUPEN FOR TREDJE GANG

Tekst/foto: Tor Audun Sørensen

Finalespillet i den landsomfattende forsvarcupen i innebandy fant sted i Sportskomplexet på Kolsås i Bærum torsdag 23. og fredag 24.mai. Seks forsvarslag hadde kvalifisert seg til sluttspillet på Kolsås gjennom regionsvise turneringer som samlet 27 militære avdelinger fra hele Kongeriket, dvs fra Porsangen i nord til KNM Harald Hårfagre i vest, -vernepliktverket i Kristiansand i syd og Rygge hovedflystasjon i øst. Drøyt 400 innebandyspillere har deltatt i årets forsvarscup, som i følge representanter fra Forsvarets Overkommando og ansvarlig arrangør Norges Idrettshøgskole/Forvsvarets Institutt, definitivt har tatt over for den tidligere forsvarscupen i håndball. Innebandy fenger i langt større grad bredden av idrettsinteresserte. Til Forsvarscupens sluttspill sendes soldatene inn til hovedstaden fra hele landet og opplever nærmest en "drømmeuke" med innebandy, opphold midt i Oslo på Perminalen, teater/revy-besøk (i år "Chicago"), bankett mm. For mange kanskje førstegangstjenestens høydepunkt. - ihvertfall et minne for livet.
Den første i Forsvarscupen i innebandy fant sted våren 2000. Finalespillet foregikk da på Jordal Amfi i forbindelse med VM i innebandy for herrer. Norges Bandyforbund har i disse årene hatt et fruktbart samarbeide med Forsvaret om Forsvarscupen.

Rygge Hovedflystasjon vant finalen
Akershus Kommandantskap måtte se seg slått 4-6 av Rygge i finalen. Det var jevnspilt til pause hvor Rygge ledet knepent 4-3, men ut over i andre periode var det ingen tvil om at "Østfoldingene", som tapte fjorårets finale, skulle hale i land seieren. En meget opplagt Stian Skau fra Greåker (bildet) var finalens beste med 4 mål og en assist. Gode dommere var Maciek Smaga (Vålerenga) og Lars Petter Hoff (Holmlia).

Bronse til Heggelia
De gulkledde soldatene fra Heggelia i Indre Troms erobret bronse med å slå KNM Harald Hårfagre 4-2.
Velkjente Endre Naterstad (Asker) dømte sammen med Lars Petter Hoff (Holmlia).

21/5-2002
Hvis noen trenger billetter til avslutningen av innebandy - VM, fredag 24.05 ( semifinaler + plasseringskamper ) og lørdag 25.05 ( finaler + plasseringskamper ), kan undertegnede kontaktes.

Vennlig Hilsen
Bjørn-Erik Thorp
95 12 88 85

16/5-2002
FORSLAG TIL KANDIDATER TIL NBFs HEDERSBEVISNINGER
Kjenner du noen som lever og ånder for innebandy? Som stiller opp hver uke, hvert år, flere sesonger til ende. En utrettelig ildsjel som stiller opp, skiller seg ut og fortjener en oppmerksomhet for innsatsen sin for idretten vår? Da vil seksjonsstyret høre fra deg!

Seksjonsstyret vurderer å hedre enkeltpersoner for innsats utenom det vanlige. Kanskje har din kandidat gjort seg fortjent til en hedersbevisning fra Norges Bandyforbund?

Forslag må være seksjonsstyret i hende innen 31. mai 2002.

Heidi Tofterå Slettemoen /S/
Innebandypresident

16/5-2002
Sør-Trøndelag bandykrets har utlyst en logo konkurranse.
De skriver følgende på sine nettsider:

Vi ønsker en ny logo!
Premien er på 1500 kr!

Vi vil helst at den nye logoen beholder de gamle fargene, men dette er ikke et krav. I tillegg må logoen være skalerbar opp og ned (forstørres / forminskes). Navn, initialer eller noe annet som identifiserer kretsen må være med. Logoen må også se bra ut i svart/hvit.

Kretsen påberoper seg retten til ikke å utrope en vinner (hvis ingen gode forslag kommer inn).

Leveringsfrist er 15.august, pr epost: stbk@stbk.com


15/5-2002
På innebandyseminaret 2002 ble temaet fremtiden for norsk innebandy tatt opp i diskusjonsforum.

Ca 60 personer deltok og jobbet sammen i grupper for å komme opp med forslag til hva som kan gjøres for å sikre norsk innebandys framtid både kvalitativt og kvantitativt.

Her kan du lese hva de ulike gruppene kom fram til

14/5-2002
Arrangørene for VM2002 melder at det finske TV-selskapet YLE fra 18.mai vil sende direkte levende bilder fra utvalgte kamper i VM på internet.

Hvilke kamper som blir sendt er fortsatt litt usikkert, men man kan lese mer (på finsk) på YLEs VM-sider.

NBF har ikke funnet ut hvilket bildeformat som vil bli benyttet, men vi kommer tilbake når vi vet mer.

8/5-2002
Treningskamp kretslag gutt:
Oslo - Østfold 9-5 (2-2, 4-1, 3-2)
1-0 Tommy Haug (Hasse Amundsen), 1-1 Kenneth Skistad (Kristoffer Simonsen), 1-2 Daniel Amundsen (Jørgen Syrrist), 2-2 Erik Nielsen, 2-3 Daniel Amundsen, 3-3 Stian Lauritsen (Thomas Rognlien), 4-3 Erik Nielsen, 5-3 Stian Lauritsen (Thomas Rognlien), 6-3 Rasmus Heining (Ole Marius Kristiansen), 7-3 Ole Marius Kristiansen (Erik Nielsen), 7-4 Kenneth Skistad (Jonas Magnussen), 7-5 Jørgen Bergby, 8-5 Stian Lauritsen (Hasse Amundsen), 9-5 Martin Gulbrandsen (Rasmus Heining), Utvisninger: Østfold 2x2

7/5-2002

Per Christian Westreng(tv) og Pål Groth er tatt ut til å dømme VM for menn i Finland.


Ti forskjellige dommerpar fra sju forskjellige nasjoner skal dømme mesterskapet.


7/5-2002
Nærmere 100 deltakere var med på Innebandyseminaret 2002 som ble arrangert i helgen.
Seminaret startet fredag kveld med åpning av President i NBF Kjell H. Olsen, og ble avsluttet med landskampen Norge-Finland i Jordalhallen.

Vi som arrangører er svært fornøyd med oppslutningen til seminaret, og håper at dette kan bli en årlig tradisjon som samler Innebandy-Norge. Har du tilbakemeldinger på hva som var bra og/eller hva som
kan forbedres så kan du gjerne sende en mail til kari.rinne@nif.idrett.no

Norges Bandyforbund vil også takke Norges Idrettshøgskole for det fine samarbeidet med seminaret!Urban Karlsson (bildet til venstre) og Anders Karinen (bildet oppe til høyre) var to av foreleserne på seminaret.


6/5-2002
Tunets gulltrener for menn, Stefan Åsbergh, forlater Norge, og skal neste sesong trene Storvreta i den svenske eliteserien.

2/5-2002
Øystein Spernes og André Sveen har måttet melde forfall til VM.
Som erstattere har landslagssjef Anders Karinen hentet inn Cato Heidenberg fra Greåker og Håkon Tysnes Andersen fra Nor92.

2/5-2002
Norges Bandyforbund startet i høst opp et prosjekt kalt 'Innebandy i Gudbrandsdalen'.

Målet har vært å dekke opp hvite flekker på det norske innebandykartet, og å få igang innebandyaktivitet i dette området.

I løpet av noen få måneder har ca 2200 personer fått innføring i innebandy og/eller spilt innebandyturneringer, eller på andre måter prøvd seg med kølle og ball. Alt fra 7-åringer til folk godt over 60 har deltatt med stor iver.

De første klubbene er allerede i gang med treninger, og melder seg i disse dager inn som offisielle innebandyklubber i NBF.


I forbindelse med prosjektet ble det i helgen 25.-27. april arrangert turneringer for både store og små i Vinstrahallen.

Torsdag ble det arrangert turnering for 5.-7. klassene. 170 spillere fordelt på 13 lag spilte til sammen 30 kamper i løpet av en kort skoledag.

Fredag var det klart for ungdomsskolene. 12 lag med til sammen 160 spillere kjempet om å vinne pokalen. Vinner ble til slutt Sel Ungdomsskole 2.

Lørdag stilte 6 seniorlag klare til kamp. Vinner ble Sorperoa IBK med 3-2 i sudden death.

Tilsammen var godt over 400 innebandyspillere i aksjon i Vinstrahallen.

Les her hva Kvam skole skrev om turneringen.

2/5-2002
Hammerfest IBK og Forsøl IBK har slått seg sammen, og dannet den nye klubben Hammerfest & Forsøl innebandy, til daglig bare omtalt som HF Innebandy.

HF Innebandy er etter sammenslåingen blitt en av Norges største innebandyklubber med ca. 300 medlemmer.

HF Innebandy beholder HIBK's gamle farger: Hvitt og rødt. Svart blir klubbens 3. farge.

Den nye klubben har også fått seg ny logo.For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no