Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


NOTISER for November 2005

29/11-2005
Helgen 10-11.desember arrangeres NM kretslag for aldersbestemte klasser i Sarpsborg.

I år stiller det totalt 28 kretslag fordelt på fire klasser, noe som er ny rekord i antall lag.

Totalt skal det spilles 60 kamper i Sarpsborghallen og Skjeberghallen for å kåre Norges beste kretslag i innebandy.

28/11-2005
A-landslagssjef for menn Urban Karlsson har tatt ut troppen som skal på samling 10-11.desember i Oslo.

Nye navn i troppen siden 4-nasjonersturneringen i oktober er Martin Hansen (Sveiva), Lars E Sikkeland (Greåker), Willy Fauskanger (Slevik) og Tommy Midtsveen (GIF).

foto: Henning Rugsveen

Uttak:
Thomas Nesholm     Sarpsborg    Målvakt
Einar Haga       Kverneland   Målvakt
Martin Hansen      Sveiva     Målvakt

Ole Bodal        Sarpsborg    Back
Morten Olsen      Sarpsborg    Back
Lars H Eide       Sveiva     Back
Jon K Nilsen      Fjerdingby   Back
Christian Kragerud   GIF       Back
Erik Nielsen      Tunet      Back
Lars E Sikkeland    Greåker     Back
Kristoffer Kronberg   GIF       Back

Flemming Pettersen   GIF       Senter
Andreas Sletten     Sveiva     Senter
Stian Skau       Greåker     Senter
Andreas Mikalsen    Fjerdingby   Senter

Manne Strandberg    Fjerdingby   Løper
Willy Fauskanger    Slevik     Løper
Tommy Midtsveen     GIF       Løper
Lars E Torp       Greåker     Løper
Jørn A Isnes      Greåker     Løper
Glen Evensen      Fjerdingby   Løper
Raymond Evensen     Fjerdingby   Løper
Ketil Kronberg     GIF       Løper

28/11-2005
Etter at Raymond Kvisvik gjorde comeback på innebandybanen i helgen har innebandyen fått mer oppmerksomhet i media nå, enn under hjemme VM i 2000.

Det har etter helgens to Greåker kamper blitt vist innslag i NRK (Sportsrevyen) og TV2 sporten, dessuten en helside i lørdagens VG sport!

Følgende artikkel fra ANB ble publisert i over 40 aviser landet rundt:

Fulltreffer av Kvisvik
Oslo (ANB):
Raymond Kvisvik er ikke bare målfarlig med fotballstøvler på beina. Lørdag tegnet han seg på scoringslista da Greåker vant østfoldduellen mot Sarpsborg i eliteserien i innebandy.

Kvisviks comeback som innebandyspiller kom etter Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggens velsignelse. Mannen med den følsomme venstrefoten er nemlig ingen nykommer med innebandykølla. Sarpingen var en av flere unggutter som i 1990 stiftet Greåker Innebandyklubb på tettstedet mellom Østfold-byene Fredrikstad og Sarpsborg.
Lørdag ble det til slutt 11-3-seier over Sarpsborg på bortebane. Kvisvik & co. spilte meget godt, og sørget for at laget fortsatt troner øverst på tabellen.
Greåker er den mest suksessrike i norsk innebandy og har seks serie- og seks NM-gull.

PS: Bildet over er tatt etter at Raymond Kvisvik debuterte på det norske innebandylandslaget i kamper mot Sverige i mai 1993.

25/11-2005
Full rulle i Nyborg IL

Nyborg Idrettslag i Trondheim er ny i innebandyfamilien i Norge. Etter at klubben startet opp med innebandy for 8-13-åringene, har imidlertid tilsiget av utøvere vært stort.

- Vi har fått så mange utøvere, at vi har vært nødt til å si nei til flere barn som har lyst til å spille innebandy hos oss. Nå har vi 45 aktive spillere, og enda har vi en god del på venteliste, sier Arild Bjerkan, leder i Nyborg IL innebandygruppe.

Nyborg IL startet først opp med innebandytreninger i høst. Leder Bjerkan synes det er flott at så mange ønsker å spille innebandy, og klubben vil gjøre sitt ytterste for å ta godt vare på dem.

- Vi ønsker å skape et godt miljø slik at spillerne får lyst til å delta i denne idretten i mange år. Samtidig ønsker vi å skolere trenerne slik at de kan tilføre spillerne nye impulser framover, sier Bjerkan.

De som har lyst til å komme i kontakt med Nyborg IL,
send e-mail til Arild Bjerkan på: innebandy@nyborgil.org
eller tlf/SMS 40010582.

Se ellers klubbens fyldige nettsider på: www.nyborgil.org

24/11-2005
Sørlandsrekord

Innebandyen på Sørlandet sprer seg som ild i tørt gress og onsdag ble det satt ny tilskuerrekord i 2.divisjon Agder. Alt lå til rette for en forrykende innebandykveld i Birkenlund Fjellhall mandag. Sølvvinnerne fra i fjor, Toppen IL tok i mot fjorårets seriemester GSI, studentene fra Grimstad. Og Toppen hadde i anledning toppkampen forberedt et bra opplegg og en meget bra ramme rundt kampen. Mye lyd, lysshow, konkurranser, storskjerm med dirkete intervjuer og speaker var noe av det de 173 fremmøtte tilskuerne fikk se.

Lønn for jobben
Det var Toppens egne spillere som hadde planlagt hele showet rundt kampen. De tre juniorspillerne Morten Nadim, Andreas Sødal og Petter Bilstad var hjernen bak det hele. Det ble hengt opp plakater over hele byen, delt ut lapper til 800 husstander rundt Birkenlund området samt reklamert mye for på de forskjellige skolene. Målet med det hele er å øke interessen for sporten ved å vise frem innebandyen på en positiv side og det gjorde de til de grader. De 173 fremmøtte tilskuerne fikk se et meget bra og gjennomført arrangement. Det var show fra første stund. Lyset ble slukket i hallen. Musikken ble skrudd på et forholdsvis lavt volum, men volumet økte i takt med speakerens engasjement. Plutselig eksploderte det. Lyskastere, blinkende lys, konfetti effekter og høyt støynivå møtte lagene som kom løpende ut fra spillertunnelen. Kampen om hvem som er best på Sørlandet skulle avgjøres, og rammen var perfekt. Spillerne ble presentert en og en, og det var liten tvil om hvem den proppfulle tribunen holdt med. Toppen IL. Det var folk i alle aldre. Små barneskoleelever og gamle damer som til vanlig holder seg på sykehjemmet, men denne kvelden ville de være med på å heie frem Toppen til seier.

Pangåpning
I sesonginnledningen har Toppen imponert med fem seire og kun ett tap, mens GSI har skuffet og lå på en svak sjetteplass før mandagens kamp. Grimstadlaget måtte vinne om drømmen om gull fortsatt skulle leve. Og det tok kun 12 sekunder før første ball lå i nettet. GSI tok føringen etter slurvete forsvarsspill fra Toppen. Toppen virket rystet, men kom til hektene etter få minutter. Arendalslaget tok mer og mer over og produserte en rekke sjanser. Men ballen ville ikke inn før GSI pådro seg en to minutters utvisning. I spill 5 mot 4 spilles Petter Bilstad fri og klinker ballen i mål. Resten av den første perioden ble ren enveiskjøring mot Nils Hidle i GSI målet. Toppens kaptein, Andreas Sødal, fyrer av gårde en perle av ett skudd og gir Toppen en fortjent 2-1 ledelse. Litt senere setter Bilstad sitt andre for dagen, klint i krysset, utakbart for Hidle. Og før pause, 4-1 ved spillende trener Morten Nadim. 4-1 etter første periode, men det kunne ha vært mer om det ikke hadde vært for en strålende Hidle i GSI målet.

Liten tvil
Det meste var imot GSI denne kvelden og det ville seg ikke. I starten av andre periode på stillingen 4-1 brenner de i tillegg en straffe og etter det virket det som om mye av futten gikk ut av studentene. Men de reduserte allikevel til 4-2 før kreftene tok slutt. Toppen virket best trent og det ble etter hvert liten tvil om hvem som ville gå seirende ut av hatoppgjøret mellom de to topplagene i Aust Agder. Og det var Toppen. De valset over Grimstadlaget og vant til slutt med komfortable 7-2. Etter at GSI reduserte til 4-2 avgjorde Sødal, Bilstad og Nadim kampen til Toppens favør med hvert sitt mål. Toppen vinner til slutt fult fortjent 7-2 foran et entusiastisk hjemmepublikum. "Det var godt å vinne i dag, og utrolig artig at så mange tok turen for å få med seg denne kampen," sier banens beste spiller, Petter Bilstad.. "Det var vanvittig deilig og ta begge poengene her i dag," sier en fornøyd spillende Toppen trener, Morten Nadim, etter kampen. "Vi hadde flyten i dag. Mange gode sjanser og helt klart overtaket på GSI. Vi bommer litt på mål, og keeperen til GSI står en solid kamp. Og vi hadde nok sett et helt annet resultat hvis marginene hadde vært mer på vår side i dag." sier Nadim som synes det er helt fantastisk at det møtte opp 173 mennesker for å overvære kampen mellom de to store rivalene i Aust-Agder.

Et bra eksempel
Toppen IL er Sørlandets største innebandyklubb. "Vi har en enorm tilvekst og rekruttering til klubben, bare synd det er så liten tilgang på halltid. Vi har riktignok fått tildelt en god del timer i hallen, men vi skulle ønske vi hadde mye mer," seier Petter Bilstad fra Toppen IL. "Vi håper arrangement og rammer som dette er med på å øke interessen ytterlig. Vi ønsker engasjement og entusiasme omkring innebandyen, og det føler vi er virkelig på vei nå. Så det er bare å stå på videre. Klubbene i kretsen må stå sammen og ta i et tak sammen, for på sikt holder det ikke at Toppen skal dra lasset alene," avslutter han.

Kampfakta:
Lagoppstilling Toppen: Fredrik Kjebekk, Are Zachariassen, Erik Åbyholm, Petter A. Paulsen, Morten Kjosås, Andreas Sødal, Morten Nadim, Petter Bilstad, Øystein Kristoffersen, Markus Hagli, Vegard Viken, Joachim Fresvik, Pål Bulien og Kristian Toreskaas

Lagoppstilling GSI: Nils Hidle, Erlend S. Hansen, Knut Steinar Watne, Kjetil Gundersen, Øyvind Stokkan, Eivind Skjælby, Ragnar Rosnes

Toppen IL - GSI 7-2 (4-1, 2-1, 1-0)
Birkenlund Fjellhall, Arendal
Dommere: Georg Engstrand og Baste Rimestad
Tilskuere: 173
Mål + assist Toppen: Petter Bilstad 3+1, Morten Nadim 2+2, Andreas Sødal 2+1, Markus Hagli 0+1, Are Zachariassen 0+1
Mål + assist GSI: Øyvind Stokkmo 1+0, Ragnar Rosnes 1+0, Kjetil Gundersen 0+1
Utvisninger: Toppen 1x2 min, GSI 1x2 min
Banens beste spiller: Petter Bilstad (Toppen IL)

21/11-2005
Vinner av sommerens Snickers Workwear konkurranse ble SF Grei som vant med klar margin til nummer to på listen, Tunet IBK.

1. premien på kr. 5.000 ble formelt delt ut før toppkampen i 1. divisjon Østlandet mellom SF Grei og Holmlia SK.

- "Denne aktiviteten skapte både inntekter for klubben, og gjennom at vi også trykker på SF Grei sitt klubbmerke på trøyene, økt profilering", sier leder Geir E. Svenskerud. "Salgsinntektene motsvarer to middels store dugnader, ca 20.000 kroner", fortsetter Svenskerud.

På bilden ser vi adm. direktør i Snickers Original AS, Terje Sand og leder i SF Grei, Geir E. Svenskerud.

17/11-2005
Norges Bandyforbund i samarbeid med Akershus Idrettskrets inviterer til aktivitetsleder- og dommerkurs i el-innebandy for funksjonshemmede.

Er du interessert i å lære mer om el-innebandy, eller kunne du tenke deg å starte opp et eget lag?

Fredag 25.11 og lørdag 26.11 i Letohallen på Dal i Eidsvoll Kommune, arrangeres Norges første aktivitetslederkurs og dommerkurs i el-innebandy.

Her er det også muligheter for å overnatting, som kan bestilles på tlf. 63959100.

Målgruppe: Trenere, dommere, utviklingskonsulenter, utøvere og foreldre.

Kurslærer: Jan Sørensen, Dansk Handicapidrettsforbund.

Kursinnhold:
* Gjennomgang av regler.
* Ideer til øvelser med og uten ball
* Ideer til andre aktiviteter stolen kan brukes til, slalom, race på bane, presisjonsøvelser.
* Treningsprogram som tilpasses utøverne.
* Treningskamp dommere -utøvere.
* Hva er gjort i Danmark for å få dette så bra til?

Kurset er gratis, men det koster kr.200,- for bespisning.

Påmelding til Akershus Idrettskrets v/Helen Kyhen på tlf. 63805440 eller på epost: helen.kyhen@nif.idrett.no innen mandag 21/11.

Har dere spørsmål så kontakt utviklingskonsulent i NFI region øst Vigdis på tlf. 63805478.

15/11-2005
Mandag 14. november var det offisiell åpning av el-innebandy i Skedsmohallen.

Ni utøvere og mange gjester var til stede for å se denne nye varianten av innebandy i Norge. El-innebandy spilles med spesialrullestoler på vanlig innebandybane. Det spilles med 3 på hvert lag.

Den flotte ungdomsgjengen sammen med Lillestrøm innebandyklubb har allerede gjort stor framgang, og det blir ikke spart på kruttet i kampene! I Danmark er aktiviteten på el-innebandy svært stor, og kanskje kan vi etter hvert få spilt landskamper?

Lillestrøm innebandyklubb er trenere for el-innebandygruppa, og fikk overlevert et gavekort på 10.000 kroner fra Akershus idrettskrets for sitt engasjement og arbeid.

15/11-2005
Fritak fra førstegangstjeneste
Forsvaret og Norges Idrettsforbund og Olympiske Komitè (NIF) inngikk 1. februar 2005 en samarbeidsavtale for å støtte unge vernepliktige toppidrettsutøvere i idrettssatsingen.

Det vil si at inntil 250 toppidrettsutøvere årlig kan gis anledning til å bli fritatt for førstegangstjeneste i Forsvaret.

Utøverne vil da bli overført til vernepliktsreserven og får ikke innkallingi fredstid (frem til 28 år).

- Les mer -

14/11-2005
Helena Lindberg er tilbake der hun pleier å være; på toppen av poengplukkeren og målscoreren for kvinnenes Eliteserie.

Årets spiller i Norge sesongen 04/05 står etter seks serierunder bokført med 23 (13+10) poeng for sin nye klubb Sagene.

Bak Lindberg følger Holmlias radarpar med Gabi Marie Echem og Anette Marie Berg med henholdsvis 19 og 18 poeng.

foto: Henning Rugsveen (Fra VM-finalen i 2003 hvor Lindberg spilte sin 63 og siste landskamp for Sverige.)

14/11-2005
Stian Skau fra Greåker topper poengplukkeren for mennenes eliteserie.

Etter sju serierunder står Skau bokført med 33 poeng (16+17), noe som begynner å nærme seg et snitt på 5 poeng pr. kamp.

På plassene bak Skau følger Gjelleråsen duoen med Mattias Samuelsson og Ketil Kronberg med henholdsvis 31 og 29 poeng.

Fjerdingbys Manne Strandberg har gjort flest mål til nå i årets eliteserie med 21 fulltreffere.

foto: Henning Rugsveen

14/11-2005
Det norske dommerparet med Kim-Alexander Hofgaard Jørstad og Rune Ali Zouhar er av det internasjonale innebandyforbundet tatt ut til å dømme under europacupen i Ostrava (Tsjekkia) 4-8.januar 2006.

Dette er femte gangen det norske paret dømmer i en europacup.

Følgende andre dommerpar dømmer også i Ostrava:
Martin Sykora/Ondrej Sykora (Tsjekkia)
Petr Cerny/Jiri Janousek (Tsjekkia)
Kim Ittonen/Jouni Kääriäinen (Finland)
Marjo Alanko/Mervi Flinkman (Finland)
Thomas Nystrand/Johan Råsbrink (Sverige)
Thomas Erhard/Philippe Renz (Sveits)
Andrea Widler/Claudia Widler (Sveits)

14/11-2005
Innebandyseksjonen i Oslo og Akershus inviterer til trener 1 kurs i innebandy.

Kurset går over tre dager, og vil bli arrangert som følger: 7/10/11.desember (onsdag-lørdag-søndag) i Oslo. For at kurset skal regnes som bestått, må alle tre dagene gjennomføres.

Påmelding: Innen 2. desember 2005
Bindende påmelding skjer på telefon 22 57 97 79 eller på e-post til bjorn-erik.thorp@nif.idrett.no

Påmeldingsavgift på kr. 800,- Kursmateriell er inkludert i prisen. Alder minimum 16 år. Det er ellers ingen formelle krav til kompetanse for å delta på kurset.

Nærmere informasjon kan fås ved henvendelse til Oslo og Akershus Bandyregion - ved Bjørn-Erik Thorp (22 57 97 79).

- Les mer om Trener 1 kurset -

2/11-2005
Det danske innebandyforbundet har bestemt at kvinnenes VM i 2007 skal arrangeres i Fredrikshavn.

Fredrikshavn konkurrerte med København og Aalborg om å bli den danske vertsbyen for arrangementet.

Prosjektleder for Fredrikshavn sin arrangementssøknad uttaler i en presemelding:
"- Hele byen kommer til at summe af floorballstemning, og vi forventer desuden en mindre invasion fra vore nordiske brødre og søstre i Norge og Sverige."

foto: Henning Rugsveen
1/11-2005
EMBLA er innebandyens jenteprosjekt. Hensikten med EMBLA er å sette sterkere fokus på jentene, og rekruttere flere jenter som innebandyspillere og – trenere.

Denne helgen møttes EMBLA innebandyteam for første gang til inspirasjons- og motivasjonssamling i Oslo. EMBLA innebandyteam består av 26 jenter mellom 15 og 25 år fra 13 forskjellige klubber spredd utover landet.

Lørdag startet med informasjon om prosjektet, teori om innebandy for jenter og gruppeoppgaven: hva skal jeg gjøre for å rekruttere flere jenter i min klubb? Deretter var det en praksisøkt hvor jentene fikk prøvd seg på noen leker for innebandy, litt teknikktrening og spilling.

Søndag morgen var det klart for teknikkøkt med EMBLA profilen Birgitte Lersbryggen hvor Birgitte lærte bort noen av sine triks på hvordan man blir en god innebandyspiller. Etter dette var jentene på landskamp mellom Norge og Danmark, hvor de blant annet fikk møte svette landslagsgutter.

Det ble en bra samling med 26 veldig motiverte jenter. Og ekstra morsomt er det å treffe nye innebandyjenter fra hele landet!

EMBLA innebandyteam skal nå tilbake til sine klubber å starte rekrutteringsarbeid for jenter.

Vi vil snart komme tilbake med egne web-sider for EMBLA-prosjektet, hvor vi bla annet vil presentere hver enkelt av jentene.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no