Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


NOTISER for August 2005

31/8-2005
Innebandyens årsmøte vedtok at 1.divisjon øst for menn skal utvides til 12 lag fra og med sesongen 2006/2007.

Innebandyseksjonen har med bakgrunn i årsmøtets vedtak og retningslinjer besluttet hvordan overgangen til den nye 12-lagsserien vil foregå:

- Les mer -

foto: Henning Rugsveen

30/8-2005
Styret i innebandyseksjonen har vedtatt at det også sesongen 2005/2006 skal arrangeres NM for videregående skoler i innebandy.

Distrikstfinalene blir arrangert i november/desember, mens landsfinalen som vanlig blir arrangert i Askimhallen andre helgen i februar.

Invitasjon til turneringen vil bli lagt ut på innebandy.no, samt sendt ut til alle videregående skoler i landet i slutten av oktober.

Vi mangler fortsatt arrangører til noen distriktsfinaler. Klubber som er interessert i å arrangere bes kontakte frank.nordseth@nif.idrett.no i Norges Bandyforbund.

30/8-2005
Lura IL - Innebandy har fått sin første utbetaling fra Frivillighetsnorge.no

Gjennom samarbeidet som Norges Bandyforbund har inngått med Frivillighetsnorge.no åpnes det for nye inntektsmuligheter for klubbene våre. Lura IL er den første klubben tilknyttet Norges Bandyforbund som mottar sine første 1000,- kroner fra Frivillighetsnorge.no

Tom Høgemark i Lura IL synes at denne formen for dugnad er genialt enkel, det eneste du trenger å gjøre er og registrerer deg hos Frivillighetsnorge.no og vil da motta gode tilbud via e-post og sms. Hver gang du åpner en e-post eller sms fra Frivillighetsnorge.no vil klubben din motta penger.

Dette er gratis, ingen bindingstid og det er ingen krav til kjøp av varer eller tjenester. Du bestemmer selv hvor mange henvendelser du ønsker å motta per uke.

Ta en titt på inntektsbørsen på www.frivillighetsnorge.no og søk frem "klubben din" og se hvor mange som har valgt og støtte og hvor mye penger de har tjent til nå.

Vi oppfordre alle vår klubber og medlemmer til å gjøre som Lura IL - Innebandy registrer dere hos www.frivillighetsnorge.no

30/8-2005
Landslagssjef Johnny Petersen har etter helgens Exel Tiger Cup gjort noen endringer i U19 troppen som møter Sverige til dobbellandskamper 10-11.september i Karlstad og Sunne.

Nye i troppen er Mats Jansen (bildet) fra Tunet og Jørgen Arnesen fra Slevik.

29/8-2005
Innebandyens årsmøte vedtok at det skal opprettes en landsdekkende eliteserie for kvinner fra og med sesongen 2006/2007.

Innebandyseksjonen har nå med bakgrunn i årsmøtets vedtak og retningslinjer besluttet hvordan omleggingen til den nye serien vil foregå:

- Les mer -

foto: Henning Rugsveen

29/8-2005
SK Hellerud har skiftet navn til Haugerud IF.

Klubben som har lag i Eliteserien for kvinner har også fått nye web-sider:
www.hif-innebandy.no

29/8-2005
Exel Tiger Cup ble for 11 gang arrangert denne helgen i Drammen.

Fjerdingby vant klassen for menn, mens Holmlia vant for kvinner.

- Se alle resultatene fra turneringen her -

26/8-2005
Gjennom sommeren har innebandyen hatt en rekke tiltak på ulike steder rundt omkring i landet. Forbundet har gått til innkjøp av et eget dekke som brukes til utendørsaktiviteter, slik at vi har kunnet bygge en innebandybane med gulv, vant og mål.

Sommerinnebandyen har som mål å spre kjennskapen til og kunnskapen om innebandy for både barn, ungdom og voksne.

- Les mer -

25/8-2005
Sist helg hadde U19 kvinner re-tester på en breddesamling i Høyenhallen. Vi tok et par ord med Landslagssjef Lars Bunæs (bildet), og fikk vite at jentene bl.a har hatt gode forbedringer på teknikktester.

- "Sett under ett, viste jentene utenfor østlandsområdet en høyere prosentvis forbedring når alle testresultatene blir sett på under ett."
- "Målvaktene på samlingen viste også at de har et høyt potensiale for å prestere på internasjonalt nivå."

- "Jentene har nå tatt noen viktige skritt på vei mot VM, og det er mange som kjemper om en plass til den endelige VM-troppen."
- "Vi i landslagsledelsen vil også følge nøye med på utviklingen til flere enn de spillerne som har vært inne til de to første samlingene."


Totalt sett er Bunæs meget godt fornøyd med jentenes innsats på samlingene til nå, og ser fram imot neste samling i midten av oktober.

23/8-2005
Arrangementskomiteen i innebandyseksjonen trenger flere medlemmer for å kunne følge opp arrangementene i 2005/2006.

Arbeidsoppgavene vil være videreutvikling av arrangementer, og direkte kontakt mot klubber og arrangører av forbundsarrangementer.

Interesserte kan kontakte leder av komiteen Eric Müller på tlf: 97-043579, e-post: eric@pranasenteret.no

Personer utenfor østlandsområdet oppfordres spesielt til å ta kontakt.

23/8-2005
Helgen 10-11.september spiller U19 landslaget for menn to landskamper mot Sverige i Karlstad og Sunne.

Landslagssjef Johnny Petersen (bildet) har nå tatt ut troppen for de to landskampene, en tropp som også med stor sannsynlighet blir den endelige VM-troppen.

Uttak:
Christian Dahl			Greåker
Trond Vervik			Åsenskogen
Alexander Løken			Fredrikstad

Fredrik Johansen		Slevik
Adrian Grande			Umeå
Aksel Eivind Dahl		Sagene
Arne Magne Kvalevåg		Åsenskogen
Christian Nguyen 		Holmlia
Thomas Aas			Holum
Kristoffer Rostad		Greåker

Thomas Stræte			Slevik
Mads Rongsjord			Grei
Michael Aas			Tunet
Kim-Andrè Engseth		Alta

Jonas Magnussen			Sarpsborg
Anders Hansen			Slevik
Henning Larsson                 Nor 92
Asbjørn Randall Aa		Ugla
Ole Mossin Olesen		Tunet
Oddvar Holstad			Ski
Patrick Gundersen		Bækkelaget
Sigurd Korneliussen		Sarpsborg
Thomas Jacobsen			Fredrikstad

23/8-2005
Komplett innebandyvant til salgs. ca 6 år gammelt.
Kr 12.000,-

Henv. Greåker Innebandyklubb, Hans Torp. Tlf 918 66538

19/8-2005
Det nærmer seg seriestart, og vi vil på nytt minne om den nye tilbakespillregelen som ble innført 1.juli i år:

507 FORSEELSER SOM FØRER TIL FRISLAG
19) Når en målvakt mottar en pasning fra en utespiller på det samme laget. (924)
Dette skal bare betraktes som en forseelse dersom pasningen, etter dommernes mening, er med vilje. Dette inkluderer tilfeller der målvakten berører ballen med hender eller armer, i tillegg til tilfeller der målvakten først har berørt eller stoppet ballen med enhver annen del av kroppen. En målvakt får motta en pasning fra en spiller på det samme laget, dersom målvakten har forlatt målområdet fullstendig når han mottar pasningen, og dermed er å regne som en utespiller. Dersom målvakten forlater målområdet sitt fullstendig, stopper ballen, returnerer til målområdet og tar opp ballen, skal dette ikke regnes som pasning til målvakten. Det å spille ballen til målvakten er ikke å betrakte som en målsituasjon, og kan ikke resultere i straffeslag.

Den nye regelen gjelder både nasjonalt og internasjonalt for alle klasser og divisjoner.

18/8-2005
Norges U19 landslag for menn møter Sverige til dobbellandskamper i Sunne og Karlstad 10-11.september.

- Les mer om landskampene her -

18/8-2005
Puljene til Europacupen som spilles i Ostrava (Tsjekkia) 4-8.januar 2006 er nå klare.

Tunet som er Norges lag i kvinneklassen møter i sitt puljespill Red Ants Rychenberg (Sveits), FBC Liberec (Tsjekkia) og Aligator UKS Chwarzno (Polen). I den andre puljen møtes IKSU (Sverige), Tikkurilan Tiikerit (Finland), Rubene/Rants (Latvia) og Frederikshavn Bulldogs (Danmark).

I herreklassen møter Norges lag Sarpsborg i sitt puljespill SV Wiler-Ersigen (Sveits), Tatran Techtex Stresovice (Tsjekkia) og Nizhegorodets (Russland). I den andre herrepuljen møtes Warbergs IC -85 (Sverige), SSV Helsinki (Finland), FC Outlaws (Danmark) og Rubene (Latvia).

De to beste lagene i hver pulje går videre til semifinaler.

16/8-2005
Norges U-19 landslag som reiser til VM i Latvia i oktober har hatt samling i helgen.

På lørdag i Bjølsenhallen ville landslagssjef Johnny Pettersen se hvordan guttene hadde beholdt den fysiske formen. Guttene fikk kjørt seg fysisk og dessuten fikk de frisket opp de taktiske disposisjonene. En spiller (Jonas Johansen - Tunet IBK) meldte forfall og Henning Larsson fra Nor 92 ble på kort varsel innkalt i stedet.

- Les mer -

15/8-2005
GIF FIGHTERS innebandy er en særgruppe i Gjelleråsen IF og ble etablert 1.10-2003.

I 2004 ble GIF FIGHTERS med 293 registrerte medlemmer, Norges mest voksende innebandyklubb og samtidig Norges 4.største klubb.

Klubben startet opp med kun aldersbestemte avdelinger, men etablerte også etterhvert veteranklasser for menn og kvinner.

For sesongen 2005/2006 har GIF FIGHTERS overtatt Holum innebandyklubb`s (HIBK) eliteserielag for herrer i tillegg til junior guttelaget.

- Les mer -

15/8-2005
Utviklingsavdelingen sine sider her på innebandy.no kan man nå også finne en enkel øvelsebank for innebandy.

Ta en titt her:
Leker/Oppvarming
Pasningsøvelserr
Skuddøvelser
Målvaktsøvelser

15/8-2005
Det har kommet en ny innebandy-side som skriver om Nordnorsk innebandy:
Floorballkings

12/8-2005
Noe av det gamle landslagsutstyret har kommet til god nytte da 6 fulle bager med treningsdresser og landslagsdrakter ble sendt til Vest-Afrika sammen med et fotballag fra Mali.

Det var i forbindelse med Norway Cup der bl.a et lag fra Mali deltok, et jentelag (14-15 år), Aiglonettes (små ørner). Lagets kvinnelige trener, Aissata Kouyate har gjennom Norges Fotballforbund fått sin trenerutdannelse og nå deltok laget fra Mali i Norway Cup for første gang. NFF har i flere år arbeidet med internasjonalt utviklingsarbeid og gjennom Anders Krystad i fotballforbundet fikk vi kontakt med Mamadou Haidara som bl.a er prosjektkoordinator for det internasjonale fotballsamarbeidet med Norge.

-" Det er veldig hyggelig å kunne bidra med noe i slike prosjekter, og jeg fikk under samtalen med Mamadou klart for meg at utstyr kommer veldig godt med i det arbeidet med utviklingsprogrammene i lokalsamfunnet", sier Janne Serenander i NBF-I

- Les mer -

12/8-2005
Før sommerferien fikk klubbene tilsendt rapportskjema for utfylling av informasjon til Innebandykalenderen 05/06.

Vi minner om at fristen for innsending er 15. august. De klubbene som ikke sender inn opplysningene innen fristen vil bli stående med fjorårets opplysninger i kalenderen.

Pr i dag er det kun et fåtall av klubbene som har sendt inn skjemaet.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no