Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation13/5-2009
Greåker IBK har gitt forbundet beskjed om at de ikke ønsker å delta i årets kvalifisering til EuroFloorball Cup, som arrangeres i Østerrike 19.-23. august 2009.

Det er den store økonomiske belastningen dette medfører, som er årsaken til at de ikke stiller, og klubben sier blant annet følgende i sitt brev til forbundet:

"Vi føler at klubbens aldersbestemte lag ville blitt lidende for en slik E-Cup deltakelse, noe som styret ikke ser forsvarlig. Greåker IBK vil øke sin satsing på bredden i klubben og kan derfor dessverre ikke melde seg på årets EuroFloorball Cup".

I henhold til det internasjonale reglementet skal da lag nr 2 forespørres om de ønsker å delta, men av samme årsak har også Sarpsborg IBK valgt å takke nei. Det vil si at årets EuroFloorball Cup for menn for første gang går uten norsk deltakelse.

Tidligere denne våren takket også den svenske klubben Warberg IC nei til å delta i EuroFloorball Cup. (innebandy.se)

Tunet IBK, som er Norges representant i kvinneklassen, har etter hva vi vet foreløpig ikke tatt noen avgjørelse på om de skal delta eller ikke. Fristen for påmelding er 31. mai 2009.

9/5-2009
Det internasjonale innebandyforbundet benyttet en av pausene under semifinalen mellom Finland og Sveits i U19-VM til å trekke puljene for neste A-VM for menn.

I 2010 skal VM for første gang arrangeres med 16 lag i fire puljer, hvor de to beste lagene fra hver pulje går videre til sluttspillet.

Åtte lag, deriblant Norge, er automatisk kvalifisert til mesterskapet, mens det skal spilles kvalifiseringer om de siste åtte plassene.

Norge var ranket på nivå 2 i trekningen, og havnet i pulje med nivå 1 laget Tsjekkia i verdensmesterskapet som skal arrangeres i Finland.

Landslagssjef Johnny Petersen uttaler at han er veldig fornøyd med trekningen, og at Tsjekkia var det laget man ønsket.
- Nå har vi stort sett møtt Sveits de siste mesterskapene, så det var helt ok å få en annen motstander.
- Fint å slippe og møte Sverige eller Finland som vi også kunne ha fått, så dette var en bra trekning for oss, sier Petersen.

- Les mer -

8/5-2009
Generalsekretær i Norges Bandyforbund, Tomas Jonsson, er inne på listen over Norges 65 mektigste i norsk idrett. Hans store engasjement og dyktige bidrag i utvalg og arbeidsgrupper på Idrettens Hus blir lagt merke til.

Sportsanalyse.no har de siste tre årene presentert ”Idrettens Maktliste”, hvor de forsøker å rangere de som har størst makt – enten gjennom reelle eller uformelle posisjoner, sitt nettverk eller gjennom sine muligheter til å fordele kroner i norsk idrett.

På årets liste som toppes av kulturminister Trond Giske, er forbundets generalsekretær ny på 62. plass og her er begrunnelsen for hans plassering:

62. TOMAS JONSSON (ny)
Har vært generalsekretær i Norges Bandyforbund i en årrekke. Både tradisjonell bandy og innebandy vokser. Brukes ofte i arbeidsgrupper og som rådgiver internt på Idrettens Hus.

- Se hele listen her -

5/5-2009


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no