Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation27/3-2013
Tidene for NM-semifinalene for menn begynner nå å bli klare.

Første kamp i semifinaleserien mellom Sveiva og Gjelleråsen spilles onsdag 3.april kl.1830 i Rommenhallen, mens første kamp i serien mellom Slevik og Greåker spilles torsdag 4.april kl.1900 i Gressvikhallen.

Dommerkomiteen i innebandyseksjonen har også tatt ut dommerparene som skal dømme de to semifinaleseriene. Sveiva-Gjelleråsen dømmes av T.Olsen / R.Kristoffersen, og serien mellom Slevik og Greåker dømmes av J.M. Ingebrigtsli / B.A.Henriksen.

25/3-2013
Stian Thorsen (bildet) fra Bækkelaget er poengplukker i årets 1.divisjon østland for menn.

Med utrolige 121 (80+41) poeng på 22 kamper i årets serie, var ingen andre i nærheten av å true Thorsen på toppen av poengligaen.

Thorsen ble selvfølgelig også toppscorer i serien med sine 80 fulltreffere, og det var 30 mål ned til nummer to på lista.

41 målgivende pasninger holdt med god margin for at Thorsen også ble seriens assist-konge.

Like overlegent som Thorsen var på poeng, var Nor92 på tilskuere. I snitt hadde Nedre Eiker klubben 110 personer på tribunen under sine hjemmekamper i Solberghallen.

Årets fairplay-pokal i 1.divisjon øst for menn gikk til seriemester Bækkelaget som hadde 92 utvisningsminutter i løpet av sesongen.

25/3-2013
Helgen 6-7.april arrangeres det puljespill og semifinaler i NM for gutter 17 år i Bjølsenhallen og Bækkelagshallen i Oslo.

Sagene IF og Bækkelaget SK er arrangører, og det er ni lag som deltar i det innledende puljespillet på lørdag.

I pulje A som spiller i Bjølsenhallen, kjemper Sarpsborg, Grei/Målløs, Tunet og Øreåsen om to plasser til semifinalene.

Pulje B spilles i Bækkelagshallen, og her er det Gjelleråsen, Øyane, Greåker, Bækkelaget og Slevik som som kjemper om semifinaleplass.

De to beste lagene i hver pulje møtes til semifinaler søndag i Bjølsenhallen.

Dommerkomiteen i innebandyseksjonen har tatt ut dommerparene som skal dømme i det innledende spillet for G17, og det er Jimmy Geiryd/Espen Sommer, William Jacobsen/Erik Godtfredsen, Jørn Brevik/Tommy Eriksen, Tommy Monge/Andreas Johansen, Paul Daniel Johansen/Åsmund Sjøberg og Snorre Korrell/Espen Jensen.

Norges Bandyforbund ønsker lag, dommere og arrangører lykke til!

24/3-2013
Slevik valgte Greåker, og Sveiva fikk Gjelleråsen i årets NM-semifinaler for menn.

Semifinalene i best av fem kamper skal spilles i perioden 2.-14. april.

Vi håper å ha alle kamptider på plass i løpet av mandag 25. mars.

NM-finalen spilles søndag 21. april i Rykkinnhallen, Bærum.

24/3-2013
Greåkerer er klare for semifinale i NM etter at de søndag slo Tunet i Høyenhallen med 7-6 etter spilleforlengelse.

Greåker vant dermed kvartfinaleserien med 3-2 i kamper.

22/3-2013
Sveivas herrer er klare for semifinale i NM etter at de fredag kveld vant 10-6 over Sagene i Rommenhallen.

Sveiva vant dermed kvartfinaleserien mot Sagene med 3-2 i kamper.

22/3-2013
Helgen 6-7.april arrangeres det puljespill og semifinaler i NM for jenter 15 år i Høyenhallen i Oslo.

Tunet IBK er arrangør, og det er syv lag som deltar i det innledende puljespillet.

Asker IBK, Bygdø Monolitten IL, SF Grei/Målløs, Holmlia SK, Nor 92 IBK, Sarpsborg IBK og Tunet IBK vil spille i to puljer på lørdag, og de to beste lagene i hver pulje vil være klare for semifinaler som spilles søndag.

Dommerkomiteen i innebandyseksjonen har tatt ut dommerparene som skal dømme i det innledende spillet for J15, og det er Aleksander Lilleøien/Børre Amundsen, Jacques Coron/Alexander Neumann og Sturla Hagen/Thomas Rustestuen.

Norges Bandyforbund ønsker lag, dommere og arrangør lykke til!

21/3-2013
Slevik IBK og Gjelleråsen IF er de to første lagene som er klare for NM-semifinaler for menn.

Årets seriemester Slevik vant torsdag kveld hjemme i Gressvikhallen med 12-3 over Grei/Målløs, og vant dermed kvartfinaleserien med 3-0 i kamper.

Kvartfinaleserien mellom Gjelleråsen og Sarpsborg har vært mye jevnere, og det måtte en femte og avgjørende kamp til for å skille lagene. Den kampen vant Gjelleråsen 9-5 på hjemmebane i Lihallen torsdag kveld, og er dermed klare for semifinaler.

21/3-2013
Helgen 5-7.april arrangeres eliteseriekvalifisering for menn i Lyehallen.

Alta, Bækkelaget og Lye spiller om hvilke to lag som skal rykke opp i neste sesongs eliteserie for menn.

20/3-2013
Dommerkomiteen i innebandyseksjonen har tatt ut dommerparene som skal dømme i NM-semifinalene for kvinner.

Allen/Bellis dømmer semifinaleserien mellom Sveiva og Bygdø Monolitten, mens dommerparet Taaje/Østeby dømmer serien mellom Holmlia og Grei/Målløs.19/3-2013
Det er nå klart at de to første kampene i årets NM-semifinaler for kvinner spilles torsdag 21.mars.

Sveiva mot Bygdø Monolitten starter kl.1830 i Rommenhallen, mens kampstart for Holmlia - Grei/Målløs er kl.2000 i Holmliahallen.

De resterende tidene for semifinaleseriene, som spilles i best av fem kamper, er ikke helt klare, men vil bli fortløpende oppdatert på innebandy.no.

18/3-2013
Jenny Vestin (bildet) fra Sveiva IB er poengplukker i årets eliteserie for kvinner. Vestin lagde totalt 36 (14+22) poeng i årets serie.

Toppscorer i serien ble Marianne Nadim fra Holmlia SK med 28 fulltreffere, mens poengplukker Vestin hadde flest målgivende pasninger med 22.

Tunet var på kvinnesiden, som på herresiden, det laget som samlet flest tilskuere på hjemmebane. I snitt hadde Tunetjentene 78 personer på tribunen under sine kamper i Høyenhallen.

Årets fairplay-pokal i Eliteserien for kvinner gikk til Slevik som kun hadde 42 utvisningsminutter i løpet av sesongen.

17/3-2013
Årets semifinaler i NM for kvinner vil stå mellom Sveiva-Bygdø Monolitten og Holmlia-Grei/Målløs.

Dette er klart etter det innledende puljespillet som ble avgjort i Tærudhallen i helgen.

Semifinalene spilles som best av fem kamper i perioden 20. mars - 14. april. Vi kommer tilbake med nøyaktige tider for kampene.

16/3-2013
Bækkelaget, seriemestere, 1 divisjon øst, 2013, foto: Kjell Nilsen Bækkelaget SK er seriemestere i 1.divisjon østland for menn.

Dett er klart etter at Bækkelaget slo Nor92 med 9-5 i dagens seriefinale i Solberghallen.

Nor92 tok sølvmedaljene i serien, og Holmlia ble nr.3.

Norges Bandyforbund gratulerer!

foto: Kjell Nilsen

15/3-2013
Runar Snellingen (bildet) fra Sagene IF er poengplukker i årets eliteserie for menn.

Snellingen noterte seg for totalt 81 (51+30) poeng i årets serie. Dette er andre gang Snellingen vinner eliteseriens poengplukker.

Snellingen ble også toppscorer i serien med 51 fulltreffere, mens Tomas Stræte fra Slevik hadde flest målgivende pasninger med 41.

Tunet var laget i årets serie som samlet flest tilskuere på hjemmebane. I snitt hadde Tunet 183 personer på tribunen under sine kamper i Høyenhallen.

Årets fairplay-pokal i Eliteserien for menn gikk til seriemester Slevik som kun hadde 62 utvisningsminutter i løpet av sesongen.

14/3-2013
Espen Eriksson (bildet) er ansatt som ny landslagssjef for U19-kvinner.

Eriksson har erfaring som spiller på nasjonalt og internasjonalt nivå, og har etter avsluttet karriere på toppnivå viet sin fritid til trenerrollen.

Den nye landslagssjefen ønsker god dialog med klubbene, for kun gjennom et godt samspill kan vi utvikle spillere for det internasjonale nivået, sier Eriksson.

Norges Bandyforbund ønsker Eriksson lykke til med arbeidet med U19-kvinner fram mot det første målet, som er VM i Polen i mai 2014!

13/3-2013
Idrettsregistreringen for 2012 viste at innebandy hadde 18 915 medlemmer, en økning på 1443 medlemmer i forhold til 2011.

I 2012 fikk vi 391 nye kvinnelige medlemmer (4576 kvinnelige medlemmer totalt), noe som er positivt. Flere kvinnelige medlemmer (trenere, ledere, dommere, spillere) har vært og er et viktig tema for alle idrettene i NBF og det er gledelig at innebandy har en økning på kvinnesiden. Relativt sett er økningen lavere enn på herresiden, og vi har fortsatt en stor jobb å gjøre for å få enda flere kvinner med.

Innebandy øker mest i alderen 6-12 år (422 flere medlemmer). Dette stemmer bra med satsingen og rekrutteringen til minirunder. Minirundene er et kjempekonsept, der flere og flere klubber over hele landet, i tillegg til nye spillere også klarer å rekruttere foreldre som ressurspersoner i klubbene, gjennom sine minirundelag.

- Les mer (pdf) -

- Les også mer om resultatet av idrettsregistreringen for hele Norges Bandyforbund på Utviklingsavdelingens web-sider -

12/3-2013
Dommerkomiteen i innebandyseksjonen har tatt ut dommerparene som skal dømme i NM-puljespill for kvinner og i NM-sluttspillet for menn.

NM-puljespill for kvinner 15-17.mars dømmes av parene Aker/Alavi, Allen/Bellis og Hølland/Fredriksen.

I NM-kvartfinalene for menn vil Eliassen/Sørensen dømme serien mellom Tunet og Greåker. Ingebrigtsli/Henriksen dømmer Gjelleråsen-Sarpsborg. Olsen/Kristoffersen dømmer Slevik-Grei/Målløs, og Haug/Rønningen dømmer Sveiva-Sagene.

12/3-2013
NM puljespill for kvinner blir arrangert helgen 15.-17. mars 2013 i Nye Tærudhallen, med Lillestrøm IBK som arrangør.

Sveiva, Tunet, Holmlia, Slevik, Grei/Målløs, Bygdø Monolitten og Koll spiller i to puljer, der de to beste i hver pulje går videre til NM-semifinaler.

Semifinalene spilles i best av fem kamper i perioden 20. mars - 14. april.

- Kampoppsett NM for kvinner -

12/3-2013
Alle kamptidene for herrenes NM-kvartfinaler er nå klare.

De første kampene i kvartfinaleseriene, som spilles i best av fem kamper, spilles allerede tirsdag 12.mars.


- Kampoppsett NM for menn -


11/3-2013
Styret i det internasjone Innebandyforbundet har vedtatt å tildele VM i 2016 for menn til Latvia.

Dette vil bli det første VM for menn som vil bli spilt i Latvia, og mesterskapet vil bli arrangert i desember 2016.

11/3-2013
Kamptidene for herrenes kvartfinaler begynner å komme på plass, og NM-puljespillet for kvinner er klart.

Pr i dag er de to første kvartfinalerundene for menn bekreftet, og spilles som følger:

1.kamp:
Gjelleråsen - Sarpsborg Tirsdag 12/3-2013 kl.1900 Lihallen
Sveiva - Sagene Tirsdag 12/3-2013 kl.1900 Rommenhallen
Tunet - Greåker Onsdag 13/3-2013 kl.1830 Høyenhallen
Slevik - Grei/Målløs Torsdag 14/3-2013 kl.1900 Gressvikhallen

2.kamp:
Sarpsborg - Gjelleråsen Fredag 15/3-2013 kl.1900 Skjeberghallen
Sagene - Sveiva Lørdag 16/3-2013 kl.1500 Bjølsenhallen
Greåker - Tunet Søndag 17/3-2013 kl.1700 Tindlundhallen
Grei/Målløs - Slevik Mandag 18/3-2013 kl.1900 Apalløkkahallen


Når det gjelder kvinnene så ser kampoppsettet i NM-puljespillet 15.-17. mars i Tærudhallen slik ut:

Pulje A:
Sveiva – Koll Fre 15/3-2013 kl.1800
Slevik – Grei/Målløs Fre 15/3-2013 kl.2030
Grei/Målløs – Sveiva Lør 16/3-2013 kl.1100
Koll – Slevik Lør 16/3-2013 kl.1600
Grei/Målløs – Koll Søn 17/3-2013 kl.1000
Sveiva – Slevik Søn 17/3-2013 kl.1500

Pulje B:
BMIL – Tunet Fre 15/3-2013 kl.1900
Holmlia – BMIL Lør 16/3-2013 kl.1330
Tunet – Holmlia Søn 17/3-2013 kl.1230

7/3-2013
Lørdag 9. mars spilles sesongens siste serierunde i eliteseriene for menn og kvinner. Kvinnenes siste runde spilles kl.1400 og herrenes kl.1700.

Lørdag kveld vil det bli klart hvilke lag som møtes i NM-kvartfinalene for menn, og det vil bli publisert på innebandy.no så snart det er klart.

Når det gjelder kvinnene så vil de to puljene i NM-puljespillet 15.-17. mars bli trukket senest mandag 11. mars kl.0930.

7/3-2013
Puljetrekningen til VM for kvinner i desember 2013 er foretatt. Norge møter Latvia, Tsjekkia og Sveits i pulje B.

Kampene skal spilles i byene Brno og Ostrava i Tsjekkia i tidsrommet 7.-15. desember 2013.

- Les landslagssjef Patric Jonssons kommentar til trekningen på Assisten.no -

- Kampoppsett (pdf) -

5/3-2013
Den utsatte kampen mellom Grei/Målløs og Sarpsborg i eliteserien for menn, spilles torsdag 7/3-2013 kl.1930 i Apalløkkahallen

Kampen skulle ha vært spil søndag 3.mars, men ble utsatt grunnlet vannlekkasje i Apalløkkahallen.

3/3-2013
Kampen mellom Grei/Målløs og Sarpsborg i eliteserien for menn, som skulle vært spilt søndag 3.mars, er utsatt grunnet vannlekkasje i Apalløkkahallen.

Ny kampdato kommer senere, men det som er klart er at den spilles før siste serierunde neste helg.


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no