Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


NOTISER for SEPTEMBER 2004

29/9-2004
Med bakgrunn i at Vidar Johansen har valgt å fratre stillingen som landslagssjef for U19-landslaget for menn, søker Norges Bandyforbund etter ny landslagssjef til U19-landslaget.

Landslaget ble opprettet sesongen 2000, og har deltatt i to VM, med henholdsvis en 7. og en 5. plass som resultat.

Det er bestemt at U19-landslaget skal delta i VM 2005 i Latvia, og skal blant annet spille sine første dobbeltlandskamper hjemme mot Sveits i februar.

'Stillingen som landslagssjef er utviklende, og man har muligheten til å jobbe med og utvikle landets største talenter innen idretten. Som landslagssjef vil du også få bred internasjonal erfaring, og kunne knytte til deg et internasjonalt kontaktnett.

Hvis du som leder/trener har ambisjoner, gir U19-menn deg en unik mulighet til å følge den internasjonale utviklingen av idretten.'

Vidar Johansen
(Tidligere U19-sjef)


Du må kunne jobbe selvstendig og målrettet. Du må ha en utpreget dugnadsånd, og se utfordringen i å prestere med begrensede ressurser.

Søknad sendes til frank.nordseth@nif.idrett.no

Søknadsfrist 15/10-04.

For nærmere informasjon ta kontakt med NBF ved Trude Hanssen eller Frank Nordseth.

Trude Hanssen
93437437
trudeha2@online.no

Frank Nordseth
21029573
frank.nordseth@nif.idrett.no

29/9-2004
Vidar Johansen (bildet) har valgt å trekke seg fra stillingen som landslagssjef for U19-landslaget for menn.

Johansen er inneværende sesong hovedtrener for Holums elitelag for menn, og er også ansatt i NBF med ansvar for utviklingsprosjekter. Med bakgrunn i tidsnød har dermed Johansen kommet til konklusjonen om å fratre stillingen som U19-sjef.

Vidar Johansen har ledet U19-landslaget i fire år, og har deltatt i to VM med en 7.plass og 5.plass som resultat. Totalt har han ledet landslaget i 15 kamper hvorav 6 seire og 9 tap.

Norges Bandyforbund ønsker å takke Vidar for det fremragende arbeidet han har gjort med U19-landslaget. Med små ressurser har han klart å få maksimalt ut av landslaget, og har laget en god mal for videre U19-arbeid.

- Statistikk U19-landslaget -


28/9-2004
Med bakgrunn i at Innebandymagasinet ikke kommer med flere nummer i år, har de ansvarlige for magasinet, Glomma Media, bestemt at de som har betalt abonnement skal få dette tilbakebetalt.

27/9-2004
Øreåsen startet bra men kollapset totalt i sin eliteseriedebut mot Sarpsborg mandag kveld.

Etter 3x20min stod det hele 17-5 på tavla i Skjeberghallen, og Sarpsborg inntok dermed 2.plassen på tabellen etter første serierunde.

Jon Esben Skaug lagde 6 av Sarpsborgs mål i kampen.

27/9-2004
Øreåsen rakk så vidt å komme på nett før de i kveld gjør sin eliteseriedebut: www.oreasen.no

Da mangler kun Sarpsborg...

27/9-2004
Morten Finstad (34) annonserte etter VM i Sveits tidligere i år at tiden nå var inne for å avslutte den aktive karrieren på elitenivå.

I første periodepause under lørdagens eliteseriekamp i Høyenhallen mellom Tunet og Slevik, ble Morten Finstad avtakket av sin klubb Tunet.

Hans drakt nr. 19 ble "pensjonert" og kommer ikke lenger til å bli brukt på Tunets elitelag.

Finstad var med å stifte Tunet IBK, og har vært i klubben hele sin aktive karriere med unntak av en sesong i svenske Järfälla IBK (sesongen 96/97). Han var også Norges første landslagskaptein og endte til slutt med 56 kamper med det norske flagget på brystet.

Helt slutt med innebandy blir det ikke for Finstad. Til daglig jobber han i Norsk Bandysport, er sportssjef i Tunet, og han skal visst nok også holde formen ved like med spill på Tunets 2.lag i 2.div Oslo.

foto: Janne Serenander

27/9-2004
På det 73. tinget i bandyforbundets 84-årige historie, ble en av pionerene i norsk innebandy, Kåre Blom (66) (bildet i midten) fra Øreåsen IL, tildelt Hederstegnet for lang og tro tjeneste.

Innebandy var i oppstartfasen på slutten av 80-tallet kjent for å være en idrett for ungdom, og styrt av ungdom. Kåre var et av de få unntakene. Han spilte aldri aktivt selv, men han var tydeligvis glad i ungdom og idrettsarbeid, og var en av de første som så mulighetene i den nye idretten, innebandy.

Først på 90 - tallet stiftet han sin egen klubb Øreåsen i Rygge, med tilknytning til Øråsenhallen og ungdomsmiljøet rundt denne.

Han kom også tidlig med i kretsarbeidet og satt allerede fra 92 og noen år framover i innebandyavdelingen i Østfold Bandykrets.

I Østfold var han også dommer i sesongene 92,93,94,95,96

Det begynte å gå gjetord om denne hyggelige, flinke og alltid positive karen. På forbundsnivå slo vi til umiddelbart. På en turnering i Heggedalshallen i 91 ble Kåre spurt om å stille opp i landslagsarbeid, og svaret var som ventet. JA.

Han ble formelt materialforvalter for A-landslaget menn, men gjorde vel egentlig alt mulig. Ordnet reiser, bestilte busser. Ordnet landslagssamlinger i Øreåsenhallen fra første stund, og den brukes også fortsatt i dag. Han klarte også å gjøre samlingene utrolig billige, kanskje til og med gratis. Gjennom kontakter i Moss ordnet Kåre også fine gaver til våre gjestende landslagsspillere. Vi husker spesielt gaver fra Moss Glassverk som spillerne fra Åland fikk. Kåre har kort sagt gjennom sitt arbeide spart innebandysporten for mange kroner.

Kåre Blom var med på sin første landslagstur til Danmark og Grenå i 1993, og var også med på den første turen til Sverige og Ørebro senere samme år. Hans tilknytning til landslaget var fra sesongen 93/94, 94/95, 95/96, 96/97, tok en liten pause, men kom så med igjen i 01/02, 02/03

Kåre Blom sa heller ikke nei når han ble spurt om å hjelpe damene og var naturlig nok med som assisterende materialforvalter for a-landslag kvinner 95/96, 96/97

I forbundet har Kåre Blom også hatt tillitsverv. Han ble valgt inn i innebandyseksjonen som 1.styremedlem i 94/95, 95/96, 96/97. Der var han også leder av hallkomiteen sesongene 94/95 og 95/96.

Men først og sist er Kåre en tvers igjennom hyggelig og pålitelig hederskar som i høyeste grad fortjener forbundets Hederstegn for sitt frivillige virke med innebandysporten.

(Sakset fra Visepresident Ivar Nordbergs (bildet tv) tale til Kåre Blom på tinget ifm utdelingen)


Espen Johansen (bildet th) ble også tildelt hederstegn på forbundstinget. Han har bakgrunn fra bandy, men har vært innom alle idrettene i forbundet.

Espen var spillende trener i Skeid i 12 år, 1981-1993, før han tok over Røa i 1993 og førte de frem til bandyfinalen i 1997.

A-landslagstrener bandy fra 1997-2001.

Trente A-laget til Ullevål fra 2002-2004.

Trente Holum innebandy frem til NM-finalen sesongen 2001/02.

Han debuterte selv på A-landslaget i 1981 og er bokført med 31 A-landskamper.

Espen Johansen har tidligere vært landslagstrener for U-16 bandy og hockeylandslaget.

Han har grunnfag fra Norges Idrettshøgskole.

Espen Johansen har vært forretningsfører i Skeid (fotball, delvis bandy) og har siden 1993 arbeidet som daglig leder i Oslo Bandykrets (bandy-, rink og innebandy).

Fakta Espen Johansen:
- Debut A-landslag i 1981 - siste VM 1991, 31 A-landskamper
- Utdannet som lærer (adjunkt), har i tillegg grunnfag fra Norges Idrettshøgskole(1982)
- Forretningsfører/adm.leder i Skeid i 4,5 år (fotball, delvis bandy)
- A-lagstrener i Skeid i 12 sesonger, dvs 1981-93. Fikk Skeid til semifinalenivå bandy og seriemester elite A 88/89 og vinner av uoff.NM rink 1989)
- A-lagstrener i Røa på 1993-1997.
- A-lagstrener i Ullevål 2002-04
- Forbundskaptein U-16 bandy 1992/93
- Forbundskaptein hockey 92-94
- B-kurs bandy 1981
- Internasjonalt trenerkurs i Moskva 1987 og Archangelsk 1999.
- Deltatt på diverse utformelle trenerseminarer i Sverige

Espen Johansen arbeider til daglig som administrativ leder av Oslo Bandykrets med kontor på Idrettens Hus på Ekeberg.


Bent Gommerud var tredjemann som fikk hederstegn på Forbundstinget.

Bent har også bakgrunn fra bandy, men var i sin tid med å starte innebandyklubben Nor92 sammen med sine fettere Jarle og Børre Gommerud.

27/9-2004
Norges Bandyforbund avholdt lørdag 25.september det 73.ordinære forbundsting i Oslo.

De drøyt 50 fremmøtte delegatene på Ullevål stadion representerte idrettene bandy, innebandy og hockey i en organisasjon med drøyt 16.000 medlemmer, noe som betyr at forbundet i antall medlemsskap er rangert som nr 19 av 56 særforbund i NIF-systemet.

Forbundstinget vedtok noen mindre justeringer av loven som gir seksjonene større innflytelse i paraplyorganisasjonen. Både regnskap og langtidsbudsjettet ble enstemmig vedtatt. Arbeidsplan for kommende to-års periode setter fortsatt fokus på anleggssituasjon og inntektssiden fra det offentlige, herunder de statlige tilskuddene fra Idrettsforbundet. Utviklingsprosjektene skal intensiveres og det arbeides for flere kretssekretærstillinger.

Kjell Hovland Olsen, IL Sparta/Bragerøen, ble gjenvalgt som president og går på sin femte to-års periode. Drammenseren blir nå den lengst-sittende presidenten i bandyforbundets 84-årige historie.

Ivar Nordberg, Holmlia SK, ble gjenvalgt som visepresident og går inn i sin fjerde periode.

I tillegg ble følgende forbundsstyremedlemmer valgt:
Tore Staubo, Ready, bandyseksjonen,
Jon Erik Eriksen, Fredrikstad IBK, innebandyseksjonen
Jaswinder Pal Sing, Kringsjå SK, hockeyseksjonen
Trude Hansen, Holum IBK, varamedlem

26/9-2004
Fjerdingby vant søndag 9-5 mot Harstad og topper eliteserien for menn etter første seriehelg.

Som mot Greåker lørdag holdt Harstad godt følge i to perioder, men mange utvisninger og to straffer i siste vippet til slutt resultatet i Fjerdingbys favør.

I søndagens andre kamp fikk Kverneland en innebandyleksjon av de regjerende norgesmestrene Holum foran en nærmest fullsatt Frøyhall. 12-5 i Holums favør skulle tilsi at Holum har planer om å hevne fjorårets seriefadese. Ketil Kronberg noterte seg for fire av Holums mål, og ser ut til å fortsette der han slapp forrige sesong.

Siste kamp i første serierunde spilles mandag. Øreåsen eliteseriedebuterer mot Sarpsborg i Skjeberghallen kl.1930.

Bildet: Jørgen Jonsson (tv) og Raymond Evensen lagde tilsammen 13 mål for Fjerdingby første seriehelg.

25/9-2004
Sveiva hentet hjem de to første poengene i årets Eliteserie for menn med seier 5-3 over Bærums Verk lørdag ettermiddag.

I en jevnspilt kamp hvor Bærums Verk ledet 2-1 etter to perioder, kom Sveiva sterkt tilbake i siste periode anført av Per C. Brath og Eivind Bjørnseth (bildet).

Norges nye landslagssjef Urban Karlsson var på plass i Stovnerhallen, men han ble ikke vitne til noen stor innebandykamp. Positivt i Karlssons øyne må det derimot ha vært at ungguttene Brath, Bjørnseth og BVIF sin målvakt Terrick Bel-Lafkih var blant banens beste, og viste at det gror godt bak de mer etablerte landslagsspillerne.

I Tindlundhallen holdt nykommerne Harstad godt følge med Greåker, men de regjerende seriemestrene vant til slutt 7-4. Et meget hedelig resultat for gutta fra Harstad som mange har dømt 'nord og ned' i årets eliteserie.

Også i kampen mellom Tunet og Slevik ble det jevnt, men fire mål av Kim Johansson gjorde til slutt at poengene ble igjen i Høyenhallen når Tunet vant 8-6.

Mange har tippet Fjerdingby høyt i årets serie, og med dagens 15-2 seier over Sagene troner Fjerdingby på toppen av tabellen etter sesongens første dag. Fjerdingbys nykomponerte 'super rekke' med Raymond Evensen, Jørgen Jonsson og Flemming Pettersen lagde hele 10 av lagets mål.

I morgen søndag er det klart for nye kamper i Eliteserien for menn, når Harstad møter Fjerdingby i Sandbekkhallen kl.1400, og Kverneland tar imot norgesmesterne Holum i Frøyhallen kl.1600.

I dagens kamper i eliteserien for kvinner ble det favorittseire over hele rekka.

Fjorårets seriemester Holmlia imponerte mest med 16-0 over Vålerenga. Evigunge Helena Lindberg lagde 5 av Holmlias mål.

Norgesmestrene Slevik vant 8-1 mot Hellerud, mens Tunet vant 5-2 mot Øreåsen. Akerselva og Sveiva ser også ut til å være i rute. Elva vant med 6-2 over Sagene, og Sveiva med 5-1 over Holum.

23/9-2004
Bækkelaget har fått ny web-adresse: home.online.no/~s-m-so/

22/9-2004
Det vil også denne sesongen være mulig å finne resultater og tabeller for Eliteserien menn og kvinner på NRK Tekst-TV.

Tallet å huske er: 267

21/9-2004
Nord-Norge, Idol-Kjartan og jevnere i toppen?

Kommende helg er det seriestart i innebandy med mange spennende momenter:
For første gang deltar et lag fra Nord-Norge i mennenes eliteserie: Harstad. Kan Greåkers menn og Holmlia kvinner forsvare fjorårets serieseier? Kan Roger Haraldsen trene både kvinne- og herrevinneren? Og scorer Idol-vinner Kjartan mange mål?


Idol-vinner Kjartan Salvesen er nemlig påmeldt også til årets eliteserie for sitt lag Kverneland fra Jæren, når årets eliteserier i innebandy skytes i gang kommende helg. I fjor mistet han mye av sesongen på grunn av idol-konkurransen, og også i år kommer han nok til å miste noen kamper på grunn av musikk-karrieren.

Nytt av i år er at eliteserien for menn består av 12 lag. Noe nytt er det imidlertid ikke om Greåker blir seriemester.
Østfoldlaget har gått til topps de fem siste årene, men i år ser det ut til å bli jevnere i toppen. Greåker har gradvis fått en yngre spillerstall, og i år er det mye opp til unge spillere, anført av blant annet Lars Erik Torp å fortsette seiersrekken.
- Sesongens målsetning for Greåker IBK er først og fremst å ta sitt 6. seriemesterskap på rad. Men det vil bli en tøff sesong, mange av lagene har forsterket lagene sine på ulike måter, og det blir spennende å se om våre juniorer klarer å bite fra seg mot gode spillere på motstandernes lag, melder Greåker`s trener Andreas Ågren og sportslig leder Gunnar Berg Svendsen.

Hovedutfordrer blir trolig Holum. Nittedal-laget slet i første del av serien i fjor, men kom voldsomt tilbake og vant NM-finalen. Med en bedre åpning enn i fjor, bør de kjempe om serietittelen.

For første gang skal et lag fra lenger nord enn Trondheim spille i eliteserien. Harstad rykket for mange overraskende opp etter forrige sesong. Laget får en tøff oppgave, sportslig som økonomisk. Hvis ny kontrakt skal sikres, og laget skal unngå å bli blant de to siste, bør trolig hjemmebanen bli "et fort" og sikre mange poeng mot lag som har reist langt.

foto: Henning Rugsveen

I kvinnenes eliteserie blir Holmlia favoritt også i år. I VM-sesongen har flere av landslagsspillerne søkt lykken i Sverige, noe som kan åpne for en litt jevnere serie enn normalt. Holmlia har imidlertid vist styrke i turneringer, og ladet opp til eliteserien med turneringsseier i Fredrikstad lørdag.
Slevik og Tunet bør bli hovedutfordrerne, og hvis Slevik kan fortsette trenden etter forrige sesongs overraskende gode sluttspill kommer de nærmere Holmlia.
Også kvinnenes eliteserie er utvidet, nå til ti lag, og det nederste laget rykker ned i 1. divisjon mens lag nummer ni må spille kvalifisering.

Et morsomt poeng denne sesongen, blir at både Fjerdingby`s herrelag og Holmlias kvinnelag har samme trener. Roger Haraldsen har tidligere trent Holmlia til flere titler, og i år forsøker han på en litt utradisjonell double. Å vinne både for kvinner og menn.
- Jeg ble spurt om jeg kunne bidra litt også for Holmlias kvinnelag, og da klarte jeg jo ikke si nei. Det er ikke så mange kamper som kolliderer, og et par har vi fått flyttet for å få til dette. Det blir nok mye i perioder, men jeg har jo fri på tirsdager, flirer Roger Haraldsen.

I 1. divisjon østland menn vil nok Drammen og Fredrikstad kjempe om serieseieren og opprykkskvalifisering etter mange gode turneringer og treningskamper før sesongen. Bak er det jevnt, og det tidligere topplaget Holmlia er tilbake i 1. divisjon etter noen års fravær.

17/9-2004
I helgen arrangeres Planke Cup i Kongstenhallen i Fredrikstad.

Slevik IBK er arrangør for turneringen som har blitt en av Norges største.

Det blir spilt i 8 forskjellige klasser, og i Eliteklassen for menn stiller seks av lagene som neste helg har eliteseriestart.

For kampoppsett og resultater se Slevik sine hjemmesider: www.slevik.com

17/9-2004
Landslagssjef Lars Bunæs har tatt ut troppen som skal på samling med U19 landslaget for kvinner i Høyenhallen 29/9-3/10.

Samlingen er en av de siste før VM i november og vil bli lagt til grunn for VM-uttaket.

Slevik er klubben med flest spillere kalt inn til samling, og Ingri Pettersen (bildet) er en av disse.17/9-2004
Buskerud Bandykrets innebandyseksjonen har fått nye web-sider.
Adressen er: www.buskerud-innebandy.net

16/9-2004
Christoffer Holm Austad (bildet) er ansatt som ny sivilarbeider i Norges Bandyforbund.

Austad har lang innebandyerfaring fra Tunet IBK, og står bokført med 11 landskamper for U19.

Austad vil bl.a arbeide med lisenskontroller, og bistå forbundets idretter ved behov.

Tlf direkte: 21029577

16/9-2004
Norges Bandyforbund - innebandyseksjonen står foran en rekke arrangementer som skal avvikles i løpet av sesongen. Seksjonsstyret har nå oppnevnt tekniske arrangører.

Bl.a er 4-nasjonersturneringen for kvinner i februar tildelt Tunet IBK, og alle kampene vil bli spilt i Høyenhallen.

De første hjemmelandskampene noensinne for U19 menn, vil bli arrangert i Rogaland, med Rogaland BK som arrangør. Dette blir også de første landskamper i Norge arrangert utenfor østlandsområdet.

Sør-Trøndelag blir verter for årets Eliteseriekvalifisering, og Dragvoll idrettshall blir arena 8-10.april.

Hele lista:

11-12/12, 2004
NM kretslag aldersbestemte klasser (pike/ gutt/ junior)
Tildelt Østfold Bandykrets i samarbeid med Sarpsborg SK. (Skjeberghallen)

11-13/02, 2005
4-nasjonersturnering, A-kvinner(Norge, Sverige, Finland og Sveits)
Tildelt Tunet IBK (Høyenhallen)

12-13/02, 2005
Landskamper U19 menn mot Sveits
Tildelt Rogaland Bandykrets (Hall ukjent)

12-13/02, 2005
Landsfinale NM for VGS
Tildelt Askim IF (Askimhallen)

18-20/03, 2005
NM puljespill kvinner (2 puljer â 4 lag) De to puljene kan deles på 2 arrangementer
Tildelt en pulje til Fagerstrand IF (Bakkeløkka) og en pulje til Lindøya IK (Hall ukjent)

8-10/04, 2005
NM puljespill gutt og pike
Tildelt pikeklassen til Slevik IBK (Hall usikkert), og gutteklassen til Holmlia SK (Holmliahallen)

8-10/04, 2005
Eliteseriekvalifisering menn (5 lag)
Tildelt Sør-Trøndelag Bandykrets (Dragvoll Idrettshall)

17/4, 2005
NM-finaler gutt og pike
Tildelt Sagene IF (Bjølsenhallen)

22-24/04, 2005
NM puljespill jr. menn og jr. kvinner
Tildelt klassen jr.menn til Greåker IBK (Tindlundhallen), og klassen jr.kvinner til Tunet IBK (Høyenhallen)

30-31/04, 2005
NM- finaler jr. menn og jr. kvinner
Tildelt Slevik IBK (Hall usikkert)

MARS 2006
NM-finaler senior (NM-finalene 2005 er tidligere tildelt SF Grei, og vil bli arrangert i Apalløkkahallen 16/4-05)

Ingen søkere til arrangementet. Seksjonsstyret ber interesenter om å kontakte Norges Bandyforbund.

16/9-2004
I dag kan man lese et langt intervju med U19 kvinner sin landslagssjef Lars Bunæs på Planet of floorball.

Direktelink her

13/9-2004
Resultater fra helgens landskamper:

Kvinner:
Tsjekkia-Sveits 3-2
Finland-Tsjekkia 8-1
Sveits-Finland 2-6
Tsjekkia-Sveits 1-5
Tsjekkia-Finland 0-4

U19 kvinner:
Tsjekkia-Sveits 1-2
Sveits-Finland 1-5
Finland-Tsjekkia 8-1
Tsjekkia-Sveits 2-9
Tsjekkia-Finland 2-7

10/9-2004
De som følger med på det stadig økende utvalget av reality-programmer på tv, kunne i går kveld se Tunet og kvinnelandslagets Unn Haugen (bildet) som en av deltakerne på TvNorges '71° nord'.

Unn Haugen er tatt ut i Bjørn-Erik Thorps landslagstropp som skal ha samling nå i helgen, og har også flere ganger tidligere vært på landslagssamlinger.

Unn har selv ingen offisielle landskamper, men hennes søster Hege har i flere perioder vært en av klippene i det norske kvinnelandslagets forsvar. Hege står bokført med 17 landskamper, og har bl.a VM-bronse fra 1997 på Åland.

Vi ser fram til å følge Unn videre, både om seieren i '71° nord', og om en plass på det norske landslaget til VM i Singapore senere denne sesongen.

10/9-2004
Hordaland Bandykrets har fått nye web-sider.

Den nye adressen er: www.hordaland-bandykrets.no

9/9-2004
Lørdag 25.september er det klart for Norges Bandyforbund sitt Forbundsting.

Forbundets årsberetning og regnskap for perioden 2002-2004, samt arbeidplaner og budsjett for perioden 2004-2006 er nå klart, og kan leses her.

9/9-2004
Det internasjonale innebandyforbundet (IFF) har søkt om medlemsskap i The International World Games Association (IWGA).

IWGA er arrangør av World Games som er det store internasjonale idrettsarrangementet for idretter som ikke er med i de Olympiske leker.

IFF har tidligere søkt om observatørstatus i de neste World Games som arrangeres i Duisburg i Tyskland 14-24 juli 2005.

Det neste World Games deretter, hvor forhåpentligvis innebandy vil være med, arrangeres 16-26.juli 2009 i Kaohsiung City i Taiwan.

9/9-2004
Det internasjonale innebandyforbundet (IFF) har av IOC fått avslag på sin søknad om å bli tatt opp som provisorisk medlem av organisasjonen.

Hovedgrunnen for avslaget er at IFF kun har 32 medlemsnasjoner, mens IOC sine nye krav er 50 for sommer OL.

IFF forsikrer at de vil fortsette arbeidet med å bli akseptert som medlem av IOC.

9/9-2004
Med bakgrunn i at et lag nå rett før seriestart har trukket seg fra 1.div Midt for menn, har seksjonsstyret gitt regionen dispensasjon til å gjennomføre årets serie med 7 lag i trippel serie.

Regionen beholder dermed muligheten til å delta i Eliteseriekvalifiseringen.

8/9-2004
Vi har mottatt en invitasjon til en turnering i Estland rundt juletider, og bringer den her i sin helhet:

INVITATION TO THE CHRISTMAS TOURNAMENT 2004
at PALADE - HIIUMAA island Estland 18.12. 2004

Invitation to : Norway Floorball clubs

Time of the Tournament :
on Saturday 18.december 2004 starting at 11.00a.m. ( one day )

Place : Palade SPORTHALL , Hiiumaa , Estland ;

Tournament system :
Teams to be raffled into 2 groups . The group winner teams play for the GOLD . Second place teams play for the BRONZE.

Players : 4 players + goalkeeper a side ;

Playtime : 2 x 15 minutes ;

Participation fee : 40 EUR per team ;

Deadline for registration : the 10th of December 2004 ;

Winners of previous years : Palade SK, "Rigas puikas" FK , Latvia ; Viskoosa SK ; Tamsalu SK.

Transportation : the traffic schedule available on www.hiiumaa.ee

For more info contact person :
Phone / fax : + 372 -46-31003
GSM : + 372 -50 - 91499
e- mail : stass@airport.hiiumaa.ee or
e-mail : stas8@hot.ee

Bästa hälsningar,
Stanislav Sharkovski
Palade Floorball club
Hiiumaa


7/9-2004
Vålerenga Innebandy har fått nye web-sider.

Adressen er???: www.vif.no/category.php?category_id=273&sport=innebandy

Eller som de skriver på sine gamle sider: 'De nye sidene er å finne på vif.no, deretter innebandy-linken'...

7/9-2004
PRESSEMELDING FRA ØSTFOLD BK

Førstkommende helg, lørdag 11. og søndag 12. september, går årets Østfoldcup i innebandy av stabelen i Skjeberghallen, Sarpsborg.

Det er 25 lag påmeldt til årets cup, og lag fra hele fylket vil være representert denne helgen, både for menn og kvinner.

For herrer er lagene fordelt i 5 grupper, og spiller gruppespill, som leder til sluttspill med finale søndag 12.september kl. 17.00.

For damene blir det kun gruppespill, hvor vinneren av gruppen går av med seieren.

I fjor var det Sarpsborg som gikk av med seieren for herrer, og best av damene var Øreåsen. Så blir det spennende å se om disse lagene er sterkest i år også, eller om de vil få konkurranse fra noen andre.

Årets innebandysesong er like rundt hjørnet, og i den anledning blir det spennende å se hvordan formen er, spesielt for elitelagene, og om de ligger i rute foran serieåpning.

Alle ønskes hjertelig velkommen til Skjeberghallen for å se alle lag i aksjon.

Fullt kampoppsett for hele helgen finner man på:
www.ostfold-innebandy.no/cup/

6/9-2004
Spillerlisensen 2004/2005
Forrige uke ble spillerlisensen for sesongen 04/05 sendt ut til alle landets klubber.

Samtlige spillere som skal delta i konkurranser administrert av forbund eller krets skal løse lisens.

Forsikringsdelen av lisensen dekker skader som skjer i forbindelse med konkurranser, trening og reise til og fra trening organisert av klubben. Spillere som ønsker å være forsikret når de trener fram mot seriestart bør snarest betale sin lisens.

Lisensbeløpet som blir betalt går til dekning av NBFs utgifter til utøverforsikringen, utviklingsmidler til region/krets og tilskudd sentralt.

Årets lisenssatser er:
Grunnlisens (over 17år): kr.500,-
Utvidet lisens (over 17år): kr.750,-
Grunnlisens (13-17år): kr.350,-
Utvidet lisens (13-17år): kr.550,-

Til og med det året man fyller 12år er man forsikret gjennom NIF sin bareidrettsforsikring, og man behøver ikke å løse lisens til NBF.

Spillere som fyller 13 år etter årsskiftet inneværende sesong må etter fylte 13 år løse lisens på kr. 100,-, da de ikke lenger er dekket av NIF`s barneidrettsforsikring. Ta kontakt med Norges Bandyforbund.

- Les mer -


6/9-2004
Det svenske kvinnelandslaget har den siste uken vært på pr. turné i Singapore, og avsluttet med dobbellandskamper mot hjemlandet nå i helgen.

28-0 og 26-2 ble resultatene i svenskenes favør.

Senere i sesongen arrangeres som kjent VM for kvinner i Singapore.

foto: Henning Rugsveen

3/9-2004
Holum IBK deltar denne helgen i World Cup i Finland.

Som regjerende norgesmestere er Holum, som eneste norske lag, invitert til å møte de beste klubblagene i Finland, Sverige, Tsjekkia og Sveits i den av året nye turneringen.

Holum har havnet i pulje sammen med SSV, AC Haki og UHC Vasa.

I Holums første kamp i turneringen torsdag kveld, ble det tap med 3-9 (0-1,0-2,3-6) mot SSV fra Finland.

Holums målscorere var Ketil Kronberg (Kris Kronberg), Tommy Midtsveen (bildet) (Ketil Kronberg) og Andreas Alexandersson (ua).

Resten av turneringen kan av finskkyndige følges her: www.intoworldcup.fi

foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no