Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation27/6-2008
Andreas Hildremyr er ansatt som ny landslagssjef for U19-menn de neste tre årene.

Hildremyr har de siste årene fungert rundt U19-landslaget for kvinner både som landslagssjef i sist VM, og som landslagstrener i Lars Bunæs-perioden.

Selv om det kun er et år igjen til neste U19 VM for menn føler Hildremyr at han har god kontroll på aktuelle spillere.
- Det forrige teamet rundt U19 menn har overlevert et godt kartleggingsmateriale over spillere som er aktuelle for det kommende VM.
- Det blir med bakgrunn i denne oversikten uttaket til første samlingen, rett over sommeren, blir gjort.

Første samling med U19-landslaget for menn under Hildremyr blir helgen 13-14.september, og landslagssjefen er klar på hva det vil bli lagt vekt på.
- Innebandy er en idrett som stiller høye krav til hurtighet og teknikk. For å orke dette i et internasjonalt mesterskap kreves utholdenhet.
- Utøverne vil på samlingen bli testet i utholdenhet for å se om de har trent godt i løpet av sommeren, og om de har de fysiske forutsetningene for å spille et intensivt VM.

Vi spurte Hildremyr hvilke utfordringer han nå står overfor?
- Først og fremst er jeg læringsorientert i min tilnærming til nye utfordringer og prosesser som landslag. Kortsiktig blir det viktig å få sydd sammen et godt team av ledere/trenere.

Avslutningsvis: Gleder du deg?
- Når jeg bestemte meg for å si ja til jobben kjente jeg at det begynte å krible i kroppen.
- Jeg er helt sikker på at arbeidet med U19 menn blir både morsomt, utfordrende, interessant og lærerikt!

Norges Bandyforbund ønsker Hildremyr lykke til med arbeidet med U19 menn fram mot VM 2009 i Finland, og VM 2011 på hjemmebane i Norge!

26/6-2008
Kampreglementet er oppdatert i henhold til årsmøtevedtak 2008.

- Kampreglement for innebandy - Endringer (word) -

Som vanlig oppfordrer vi webmastere rundt i landet, som ønsker reglene på sine sider, om å ikke klippe reglene inn, men linke opp til reglementet på innebandy.no.

Hvis noen ønsker å linke til en tilnærmet ren html versjon av reglene finner man de her.

Spilleregler:
Det er ingen endringer i spillereglene for sesongen 08/09.

- Spilleregler for innebandy - Ren versjon -

26/6-2008
Norges Bandyforbund samlet 4 ungdommer ifra øst og vest under NM-finalene i Sparta Amfi i slutten av april. Det skulle dannes en ungdomskomitè og det kom en del punkter på papiret. Det meste er på planleggingsfasen nå og vil bli jobbet videre med tiden som kommer. Nå er første oppgave å få dannet en komitè i løpet av sommeren.

Til å danne komiteen, ønsker vi at alle våre landsdeler i vårt langstrakte land er representert. Med dette ønsker vi å få inn et par personer til som kan danne en ungdomskomitè med oss. Fra før har vi 2 fra Vestlandet og 2 ifra Østlandet. Det vi kunne tenkt oss er å få inn en ifra Midt-Norge, en ifra Sør-Norge og en ifra Nord-Norge.

De som eventuelt skulle være interessert i dette kan ta kontakt direkte med ungdomskomiteen eller med Norges bandyforbund. Skriv gjerne litt om hvorfor du ønsker å sitte i en ungdomskomitè og hvordan du ser det for deg at det blir.

Kontaktinfo:

Jon Erik Eriksen
Norges Bandyforbund
E-post: jon-e-er@online.no

Eller:

Kim Andrè Vangberg
Ungdomskomitè
E-post: k_vangberg@hotmail.com

26/6-2008
Det foreligger en feil i § 28.Overganger. i kampreglementet.

I definisjonen av når man har fylt 17 år så står det:
"Er spilleren over 17 år, hvilket betyr fylt 17 år før 1.1. inneværende sesong,..".

Mens i NBF sine lover er definisjonen av fylte 17 år:
"Ved overgang for spillere over 17 år ved kalenderårets begynnelse.."

NBF sine lover gjelder over kampreglementet. Intensjonen med reglene i kampreglementet er også at de skal være i overensstemmelse med NBF sine lover.

Derfor gjelder følgende tolkning av fylte 17 år i § 28.Overganger:
"Er spilleren over 17 år, hvilket betyr fylt 17 år ved kalenderårets begynnelse,.."

14/6-2008
Jon Erik Eriksen ble på dagens årsmøte i innebandy gjenvalgt til to nye år som seksjonens leder.

Ellers var det stor enighet rundt de fleste fremlagte saker, og det ble bl.a vedtatt at det fra neste sesong skal arrangeres NM-sluttspill for den nye klassen G17.

Det ble også vedtatt et helt nytt overgangs/utlåns-reglement. Seksjonens forslag rundt innføring av elitelisens ble vedtatt utsatt til neste årsmøte.

Bildet fra venstre: Monica Bakke (nyvalgt styremedlem fra Holmlia SK), Jan Hagen (nestleder, ikke på valg fra Tunet IBK), Jon Erik Eriksen (gjenvalgt leder fra Fredrikstad IBK), Bjørn Immonen (nyvalgt styremedlem fra TSI innebandy) og Morten Isnes (nyvalgt varamedlem fra Sveiva IB).
Seksjonsstyret forøvrig består i tillegg av Kathinka Grøm (styremedlem, ikke på valg fra Monolitten IL), Morten Riise (varamedlem, ikke på valg fra Sarpsborg IBK) og Gisle Johnson (gjenvalgt varamedlem fra Horten IBK).


- Protokoll (pdf) - Årsmøtet 2008 -

12/6-2008
Norges to store forsesongsturneringer Exel Tiger Cup og Plankecup bruker begge "førstemann til mølla" -prinsippet for påmelding.

Lag som ønsker å delta, men som ikke er påmeldt, begynner dermed å få dårlig tid.

Exel Tiger Cup i regi av Nor92 IBK er først ut, og er en ren eliteturnering for seniorlag helgen 29-31.august.

Turneringen spilles i Solberghallen og Mjøndalshallen utenfor Drammen, og arrangeres i år for 14 gang.

- Mer informasjon - Påmelding -

Plankecup i regi av Slevik IBK arrangeres helgen 5-7.september, og det spilles i klassene Menn elite, Kvinner Elite, Menn bredde, Kvinner bredde, Menn junior, Kvinner junior, Gutter, Jenter, Smågutter og Småjenter.

Turneringen spilles over fem flater i Kongstenhallen i Fredrikstad, og arrangeres i år for 11 gang.

- Mer informasjon - Påmelding -

10/6-2008
Seksjonsstyret har til årsmøtet fremmet forslag 8.2.6. "Ny § Elitelisens".

I avsnitt 4, innføring og implementering av elitelisens, punkt 6, søknadsfrist, har seksjonsstyret foreslått at søknadsfristen for lisens settes til 01. juni foran hver sesong.

I ettertid ser vi imidlertid at en slik frist innebærer at eventuelle kompliserte tilfeller neppe kan få sin avklaring før sommeren, og at vi dermed kommer for nær opp til seriestart før slike saker kan avsluttes. Det kan igjen innebære for knapp tid til å fylle opp en serie dersom resultatet blir at lisens ikke gis. Vi har derfor kommet til at søknadsfristen bør være 1. mars foran hver sesong. Det innebærer at lag som aspirerer til deltakelse i elitekvalifisering må gjennomgå sin klubb med tanke på elitelisens.

Seksjonsstyret vil derfor på årsmøte 14. juni '08 endre sitt forslag på dette punktet til 1. mars foran hver sesong.

- Årsmøte 07/08 -

9/6-2008
Aust Agder idrettskrets og Arendal & omegn Helsesportslag, har den glede å invitere til den 36. Hove Handicapidrettsleir i tidsrommet 5. juli til 12.juli 2008

Leiren er åpen for alle med en nedsatt funksjonsevne fra 16 år og oppover.

En av aktivitetene det fristes med er el-innebandy, i tillegg til basketball, boccia, bueskyting, padling, ridning, paintball, rafting, klatring, vannski/sit-ski/tube og frisbeegolf.

For mer informasjon ta kontakt med Mona Hoel på mobil 90543336 om dette er interessant for deg.

6/6-2008
Under U19 VM for kvinner hadde seksjonsstyret, ved leder Jon Erik Eriksen, møte med det Polske Innebandyforbundet.

På møtet var blant annet Siedlecs ordfører, Sportsministeren i Polen og Presidenten for det Polske Innebandyforbundet representert.

Siden VM 2007 i Frederikshavn har innebandyseksjonen hatt nær dialog med Presidenten for det Polske forbundet, Marek Budzinski. Norge har hjulpet Polen med søknader om økonomisk støtte, og det har vært samarbeid mellom våre landslag ved at Polen bl.a har bekostet opphold og losji for vårt U19 landslag for menn under dobbeltlandskampene i august.

Konklusjonen på møtet var at både Norge og Polen ønsker å fortsette samarbeidet, og at det bl.a blir hyppigere landskamper mellom våre landslag i årene som kommer.

Bildet: Sandra Vika i aksjon mot Polen under U19-VM for kvinner i 2006.

2/6-2008
Lørdag 14.juni kl.1200 på Ullevål Stadion er det klart for Årsmøte i innebandyseksjonen.

Saksdokumentene med bl.a beretning, budsjett, regnskap og innkomne forslag er nå klare og ble sendt ut til klubber, kretser og tillitsvalgte i forrige uke.

- Les mer -

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no