Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


NOTISER for SEPTEMBER 2008

30/9-2008
Søknadsprosessen for spillemidler til utstyr 2008 starter 29. september. Totalt skal det fordeles 19.6 millioner kroner til utstyr. Ordningen gjelder for alle idrettslag, grupper og idrettsskoler.

Søknadsfristen er 24. november 2008.

I år åpnes det for å søke om utstyrsmidler i perioden 29. september til 24. november. Totalt skal det fordeles 19.6 millioner inkludert overskudd fra 2007. Ordningen er iverksatt av Kultur- og kirkedepartementet (KKD) og videreføres som en del av KKDs programsatsing for idrettsanlegg. Ordningen forvaltes av Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Ordningen med spillemidler til utstyr har eksistert siden 2003. Totalt har nær 47 millioner kroner vært til fordeling for innkjøp av idrettsutstyr til norske idrettslag ved hjelp av disse midlene.

Merk:
Alle idrettslag/grupper i idrettslag og idrettsskoler som er registrert med e-postadresse i NAIS har fått tilsendt brukernavn og passord for å logge seg inn på søknadsskjemaet.

Idrettslag/grupper i idrettslag som ikke har registrert e-postadresse, kan ta kontakt med:
Idrettens Klubbsupport på telefon 815 68 815 for å få oversendt brukernavn og passord.

Last ned:
Retningslinjer - Spillemidler til utstyr 2008 (pdf)
Kontaktpersoner i særforbundene og idrettskretsene (doc)
Brukerveiledning (pdf)
Søknadsberettiget utstyr

23/9-2008

Onsdag starter eliteserien for kvinner med kampen Slevik mot Målløs.

Årets serie gjennomføres med åtte lag som spiller dobbel serie etter at Freidig og Tromsø i ukene før seriestart har måttet trekke sine lag grunnet økonomi og mangel på spillere.

Seksjonsstyret har vedtatt at ingen av lagene i årets serie rykker ned. Dette med bakgrunn i at serien i utgangspunktet var en 10 lags serie, hvor lag nr.9 skulle spille kvalifisering og lag nr.10 skulle ha rykket direkte ned. Seksjonsstyret mener at det på nåværende tidspunkt vil være urimelig å endre forutsetningene for serien, slik at noen av de åtte resterende lagene blir straffet med nedrykk fordi to lag har trukket seg fra serien.

Når det gjelder gjennomføringen av kvinnenes NM-sluttspill og mulighetene her for å øke antall kamper gjennom sesongen for elitelagene for kvinner, vil seksjonsstyret se på en mulighet for å spille semifinalerunden i best av syv kamper. En forutsetning fra seksjonsstyret er at samtlige klubber finner dette som en god løsning. Det vil derfor de nærmeste dagene bli ført en dialog med klubbene og eliteserieforeningen, og vi vil komme nærmere tilbake med konklusjonen.

Lagene som stiller til start i årets eliteserie for kvinner er Holmlia, Tunet, Sveiva, Akerselva, Slevik, Målløs, Nidaros og Grei.

For å gi et nærmere innblikk i styrkeforholdet mellom lagene i serien har vi samlet inn litt informasjon som man finner ved å følge linken under.

Første serierunde for elite kvinner:
Slevik - Målløs onsdag 24 /9 kl.1900 i Gaustadhallen
Tunet - Nidaros lørdag 27 /9 kl.1600 i Høyenhallen
Tunet - Grei søndag 28 /9 kl.1300 i Høyenhallen
Sveiva - Nidaros søndag 28 /9 kl.1400 i Stovnerhallen

- Pressemappe Elite kvinner (pdf) -

18/9-2008

Førstkommende helg er det seriestart i Eliteserien for menn og 1.div øst for menn. Onsdag spilles første kamp i Eliteserien for kvinner.

I Eliteserien for menn stiller følgende lag til start: Sarpsborg, Fjerdingby, Greåker, Gjelleråsen, Slevik, Sveiva, Tunet, Sagene, Harstad, Sola, Bærums Verk og Nornen.

Sarpsborg IBK er regjerende mester, og er også denne sesongen en av de store favorittene.

Spennende blir det også å følge Nornen fra Bergen, som er det første laget fra Hordaland som har spilt seg opp i Eliteserien.

For å gi en pekepinn på styrkeforholdet i eliteserien 08/09, har vi også i år samlet litt informasjon om de involverte lagene (se link under).

I 1.div øst for menn er det følgende lag som kjemper om seriemesterskapet og muligheten til å delta i eliteseriekvalifisering: Nor92, Fredrikstad, Målløs, Bækkelaget, Hasle/Løren, Drammen, Grei, Akerselva, Ajer, Vålerenga, Østensjø og Korsvoll/Tåsen.

Fjorårets eliteserielag Fredrikstad og Nor92 bør kjempe i toppen av tabellen, men på papiret ser årets serie ut til å kunne bli den jevneste på lenge.

I Eliteserien for kvinner er det, etter at Freidig og Tromsø har trukket sine lag, bestemt at årets sesong skal gjennomføres med åtte lag i dobbel serie.

Det er også bestemt at første del av sesongen vil bli spilt etter tidligere publisert kampoppsett. Det vil videre på et styremøte førstkommende mandag bli bestemt hva som skjer rundt nedrykk/kvalifisering og eventuelle endringer av NM-sluttspillet for å øke antall kamper for elitelagene for kvinner.

Uansett skal følgende åtte lag kjempe om årets seriemesterskap: Holmlia, Tunet, Sveiva, Akerselva, Slevik, Målløs, Nidaros og Grei.

Holmlia og Tunet må også i år ta på seg favorittstempelet, men flere av de andre lagene har spillerstaller som kan overraske.

I starten av neste uke vil vi på samme måte som for mennene publisere utfyllende informasjon om lagene i Eliteserien for kvinner.

Kampene første serierunde:
Eliteserien menn:
Greåker - Harstad Lør 20/9 kl.1300 i Tindlundhallen
Sarpsborg - Sveiva Lør 20/9 kl.1400 i Skjeberghallen
Slevik - Gjelleråsen Lør 20/9 kl.1400 i Gaustadhallen
Nornen - Tunet Lør 20/9 kl.1400 i Sandslihallen
Sola - Sagene Søn 21/9 kl.1230 i Åsenhallen A
Fjerdingby - Harstad Søn 21/9 kl.1400 i Sandbekkhallen

1.div øst menn:
Fredrikstad - Østensjø Lør 20/9 2008 kl.1400 i Rolvsøyhallen
Bækkelaget - Ajer Lør 20/9 2008 kl.1500 i Bækkelagshallen
Drammen - Grei Søn 21/9 2008 kl.1400 i St. Hallvard
Målløs - Vålerenga Søn 21/9 2008 kl.1800 i Apalløkka
Hasle/Løren - Akerselva Søn 21/9 2008 kl.1800 i Lørenhallen
Nor 92 - Korsvoll/Tåsen Tir 23/9 2008 kl.1900 i Solberghallen

Eliteserien kvinner:
Slevik - Målløs Ons 24/9 kl.1900 Gaustadhallen
Tunet - Nidaros Lør 27/9 kl.1600 Høyenhallen
Tunet - Grei Søn 28/9 kl.1300 Høyenhallen
Sveiva - Nidaros Søn 28/9 kl.1400 Stovnerhallen

- Pressemappe Elite menn (pdf) -

15/9-2008
Siden å huske for resultater fra eliteserien for kvinner og menn på NRK tekst-tv er også i år s292

15/9-2008
Fra og med sesongen 2008/2009 har Innebandyseksjonen vedtatt å ta i bruk et nytt kampskjema for alle innebandykamper på alle nivåer.

Dette skjemaet er benyttet i landskamper og av det internasjonale innebandyforbundet i flere år.

Vi er av den oppfatning at dette er et mye bedre skjema enn vårt opprinnelige, som var et kompromiss for å kunne benyttes i alle forbundets idretter.

- Les mer -

15/9-2008
Norges Bandyforbund inviterer til foredrag om idrettsernæring. Foredragsholder er Christine Helle fra Olympiatoppen.

Foredraget vil bli avholdt onsdag 24.september kl.1900 på Ullevål stadion i Oslo. Varighet drøye 2 timer.

Trenere, medisinsk apparat, ledere, utøvere er hjertelig velkomne til å møte.

Vennligst send inn en e-post til lars.bunaes@nif.idrett.no om at du kommer og for at vi skal kunne stille til rådighet et egnet møtelokale.

11/9-2008
Tromsø IBK har i dag meddelt Norges Bandyforbund om at de må trekke sitt lag i fra Eliteserien for kvinner grunnet økonomi, liten spillerstall og mangel på trenerkapasitet.

Seksjonsstyret vil i de nærmeste dagene vurdere hvordan Eliteserien for kvinner vil bli avviklet etter at to av seriens lag nå har trukket seg rett før seriestart.

Vi kommer tilbake med mer.

10/9-2008
Før sommerferien vedtok seksjonsstyret at fem lag i forbundsseriene skulle trekkes et poeng grunnet manglende eller for sen betaling av serieavgiften.

I etterkant har seksjonsstyret sett at det muligens har vært for dårlige rutiner rundt purring, og at det kan skje misforståelser i klubbene rundt endringer i kassererverv og lignende.

Innebandyens seksjonsstyre har derfor bestemt at det skal innføres en prosedyre der det ved overløpt tidsfrist for innbetaling, først skal gis en purring med bekreftelse på mottak og med ny kort betalingsfrist, før det eventuelt ilegges poengtrekk.

Med bakgrunn i dette, og at alle de aktuelle klubbene har innbetalt serieavgiften etter en purring, omgjøres vedtaket gjort tidligere, og alle poengtrekk fjernes.

Det vil da si at ingen lag starter årets eliteserier og 1.div øst med minuspoeng.

Seksjonsstyret vil i denne forbindelse også minne klubbene i eliteseriene og 1.div øst om at innbetaling av del to av serieavgiften forfaller mandag 15.september.

9/9-2008
Norges Bandyforbund søker etter nye utviklingskonsulenter.

Det utlyses stilling som utviklingskonsulent innebandy i følgende regioner: Østfold 60-80% stilling søknadsfrist 29.september 2008. Buskerud 50% stilling søknadsfrist 15.september 2008.

- Les mer -

8/9-2008
Det 75. Forbundstinget i Bandyforbundet (bandy, innebandy, hockey) ble avholdt på Ullevål stadion 7.september 2008.

32 stemmeberettige, samt 9 øvrige representanter, bidro til et konstruktivt ting i et forbund preget av fortsatt vekst og en ryddig økonomi.

President Ivar Nordberg åpnet Tinget og tok innledningsvis for seg forbundets lange historikk, en analyse av dagens situasjon og fremtidige satsningsområder. (Se utdrag fra Presidentens åpningstale under)

Forbundets beretning og regnskap for perioden 2006-08 ble enstemmig godkjent av Tinget etter anbefalinger fra både Kontrollkomiteen og revisor Bjørn Løkslid. Forbundet har en sunn økonomi og bygd opp en tilfredsstillende egenkapital.

På avgiftssiden ble det vedtatt å opprettholde dagens nivå på lisensen for sesongen 08/09. Forbundsstyret ble videre gitt fullmakt til å fastsette nivået for de påfølgende to sesonger (09/10 og 10/11).

Etter forslag fra Forbundsstyret vedtok Tinget å delegere fastsetting av nivået på overgangsgebyrer til de respektive seksjonsårsmøter. For innebandy betyr dette umiddelbar effektuering av seksjonsårsmøtevedtaket 2008 på kr.400,- før 1.9 og kr.900,- etter 1.9.

Innebandyseksjonens forslag om at e-post sidestilles med rek.sending ifm overgangssaker fikk fullt gjennomslag på Tinget. Tinget vedtok videre at denne delen av lovteksten fra og med sesongen 09/10 innlemmes i idrettenes kampreglement og fjernes fra Lov for Norges Bandyforbund.

Det ble også vedtatt at seksjonene må ha Forbundsstyrets samtykke dersom det skal disponeres midler fra tildelt økonomisk ramme til andre formål enn egen drift.

Det ble videre gitt aksept for at Forbundstinget kan avgjøre om det skal velges en eller to varamedlemmer til Forbundsstyret.

Erkjentlighet
Forbundets Hederstegn ble tildelt ni personer for lang og tro tjeneste på klubb, krets og forbundsplan.

Fra innebandy (bildet fra venstre): Odd H.Arntzen, Bækkelaget SK, Jarle Gommerud, Nor-92 IBK, Anders Hove, HF innebandy og Roar Nilsen, Slevik IBK (ikke på bildet).

Fra bandy: Kjell Borgersen, Drafn, Erik Hansen, Skeid og Øyvind Sakshaug, Ullevål IL.

Fra NBF/adm.: Terje Larsen og Ann-Mari Ellefsen (bildet fra venstre). (Ellefsen er første kvinne som i forbundets 88-årige historie har mottatt Hederstegnet.)

Valgene
President Ivar Nordberg fra Holmlia SK ble som ventet gjenvalgt for en ny to-års periode. Det samme med visepresident Svein-Erik Hammerstad, Ullern IF.
Jarle Heitmann, Tromsø IBK, ble valgt som 1.varamedlem og Knut Anders Grundvik, Frigg Oslo Fotballklubb, som 2.varamedlem til Forbundsstyret.
I Forbundstyret for øvrig ble lederne av de ulike seksjonene formelt valgt inn:
Bandyseksjonen: Erik Hansen, Skeid
Hockeyseksjonen: Jaswinder Pal Singh, Kringsjå SK
Innebandyseksjonen: Jon Erik Eriksen, Fredrikstad IBK

Kjell Hovland Olsen, Spa/Bra, fortsetter som leder av Kontrollkomiteen.
Odd Arntzen, Bækkelaget SK, fortsetter som leder av Appellutvalget.
Erik Strømme, Stabæk IF, fortsetter som leder av Lovkomiteen.
Harald Benestad Anderssen, Ullern IF, fortsetter som leder av Domsutvalget.
Bjørn Løkslid ble ansatt som forbundets revisor for nok en to-års periode.

Den effektive dirigenten Jan Hagen, Tunet IBK, avlsluttet den formelle delen av Forbundstinget kl 1414. Han overlot deretter klubben til president Ivar Nordberg som takket forsamlingen for tillitten og ønsket de fremmøtte vel hjem!


Forbundsstyret 08-10 f.v.: Erik Hansen(bandy), Svein-Erik Hammerstad(visepres.), Ivar Nordberg(pres.), Jon Erik Eriksen(innebandy) og Jaswinder Pal Singh(hockey).

- Beretning for perioden 2006-2008 (pdf) -
- Strategisk plan for perioden 2008-2012 (pdf) -

8/9-2008
NBF-president Ivar Nordbergs tale til åpningen av Forbundstinget 2008.

Kjære idrettsvenner!
- Jeg vil på vegne av Forbundsstyret få ønske alle hjertelig velkommen til NBFs 75. ordinære ting. Kanskje burde dette historiske tinget vært markert som et stort jubileum. Når vi ikke har gjort det, skyldes det mange andre store markeringer i vårt forbund som nå kommer på rekke og rad.

Norges Bandyforbund fikk sitt nåværende navn i 1929. Det er 80 år siden til neste år. Men da hadde forbundet allerede eksistert siden 1920 under navnet Norges Ishockeyforbund. Altså 90-årsjubileum i 2010. Men vi hadde vært organisert som idrett i en komité under Norges Fotballforbund siden 1911, altså 100 år som organisert idrett i 2011. Noe av dette må markeres. Vi har allerede sett på muligheten for en jubileumsbok. En del er gjort, men det gjenstår også et betydelig arbeide. Som forbund er vi historiske, og vi plikter å ta vare på vår fortid. Dersom noen her føler seg kallet eller har lyst til en slik bokoppgave, ta kontakt med oss!
På to år skjer det mye i et stort forbund. Mye gledelig, men også noe trist. Noen av våre gamle, men også yngre støttespillere har gått bort. Dette forsøker vi etter beste evne å markere med minneord på våre hjemmesider, og det har også blitt markert på de respektive seksjonsårsmøtene. Vi har derfor valgt ikke å ha noen markering her i dag.

Denne tingperioden er over og det er tid for oppsummeringer. Jeg skal ikke lese opp fra utsendte beretninger, regnskaper og rapporter som forhåpentligvis er kjent for dere alle, men mye har skjedd og tiden har gått fort. På forrige ting var jeg litt spent på hvordan det ville gå med NBF som organisasjon. Svaret kan vi se idag. Jeg tror de aller fleste av oss kan være fornøyde med resultatet.
Jeg skal kort si litt om noen av våre organisasjonsledd som har vært involvert i utviklingen og som derfor bør takkes for god innsats. Jeg vil begynne med NBFs eiere: Klubbene og deres ledere.
Første prioritet for visepresident Svein-Erik Hammerstad og meg for to år siden, var å få besøkt flest mulig av våre klubber. Dette har tatt tid, men har etter vår mening vært vellykket. Dessverre har vi ikke kommet helt i mål, verken i år eller i fjor, men vi kom langt. Vi tror at det å bli hørt og sett, kommunikasjon, samt tilgang på informasjon og tilgjengelighet i alle ledd, er nøkkelord for å skape en god organisasjon. Likeledes må vi alle vise respekt og forståelse for den store arbeidsinnsatsen som legges ned i klubbene, og vi må forstå de problemene som alltid vil oppstå i driften av en klubb. Det vi har hørt og sett har imponert oss. Entusiasmen og pågangsmotet er påfallende høyt. Klubbene drives godt med små midler. Den frivillige innsatsen og dugnadsånden er stor. De problemene som klubbene har tatt opp, har vi forsøkt å løse etter beste evne. Håper dere er fornøyd med det! Våre besøk har gitt oss tilbake "godfølelsen" og inspirasjon. Slike klubbesøk bør fortsette i fremtiden, og det er veldig hyggelig om også dere tar kontakt dersom det er spesielle begivenheter dere vil ha oss med på. Vi stiller opp med glede i årene fremover dersom tinget gir oss ny tillit.
Også en stor takk til seksjonene. Her vil jeg spesielt nevne det gode samarbeidet og den gode ånd og stemning, som har vært på våre styremøter og i vårt arbeide med felles oppgaver. Vi drar alle i samme retning. Vi har de samme mål, det samme idrettspolitiske ståsted. Jeg håper at vårt gode samarbeid har blitt registrert rundt om i organisasjonen.
Seksjonsstyrene har utvist god styring både økonomisk og sportslig. Forbundsstyret har også stått samlet om å legge til rette for at seksjonene skal få den selvstendighet og den frihet som er mulig innenfor NIFs lovverk til å skjøtte og utvikle sin idrett. Eierskap til egen idrett er spesielt viktig i et fleridrettsforbund som vårt. Saker som er på dagsorden her på tinget i dag viser den samme holdning fra forbundsstyrets side. Den tilliten som er gitt til seksjonene har blitt godt mottatt, og seksjonene har kvittert tilbake med god drift og dermed trygghet innad i organisasjonen. Dette samspillet må utvikles videre til også å gjelde konkrete innspill til forbundets felles strategiplan.
Et stort og godt arbeide legges ned av tillitsvalgte også på krets/regionsnivå. Noen kretser/regioner har vi besøkt, men dessverre har vi ikke hatt kapasitet til å besøke alle, men vi følger med gjennom de kanaler vi har, og observerer god jobbing.
Så til våre komiteer og utvalg. Jeg tør påstå at sjelden i NBFs historie har så mange dyktige folk vært engasjert i NBF-systemet. Dette har gitt resultater. Les de avsluttende kommentarer både fra Domsutvalget og Appellutvalgets beretning. Vi har hatt et organisasjonsutvalg med medlemmer fra alle våre idretter. Disse la i vår fram sin innstilling som mange av dere allerede har vært med og diskutere på årsmøtene. Diskusjonene vil sikkert gå videre. Per i dag har også Lovkomiteen innstillingen til uttalelse. Arbeidet vil bli videreført i samarbeid med dere alle. En organisasjonsendring SKAL primært være til beste for klubbene. Vi fatter ikke vedtak om endringer som ikke klubbene i stort flertall forstår meningen med og nytten av. I tillegg er vi også helt avhengige av at alle våre kommunikasjonsledd fungerer som de skal. Det skal resultere i en lettelse, ikke i et merarbeid. Lettelsen skal gi rom for å frigjøre arbeidskraft og ressurser til glede for alle våre organisasjonsledd.
Kanskje blir det mulighet for nok en ansatt. Visepresident Svein-Erik Hammerstad, som er sterkt knyttet opp mot bandyens landslag, går og drømmer om en sportsansvarlig i forbundet som kan få arbeidsområdet sitt knyttet opp mot alle våre landslag og vår toppidrett, samarbeid med toppidrettssenteret og forhåpentligvis snart med Olympiatoppen, med alt det skulle innebære.
Takk til alle komiteer og utvalg. Vi tar sikte på at det blir kalt inn til en samling for dere alle i høst, på samme måte som vi gjorde for to år siden.
Administrasjon sentralt og på krets/regionsnivå må vi heller ikke glemme. Vi har veldig godt skolerte og dyktige ansatte. Selvfølgelig må det komme enkeltepisoder hvor ting kunne vært gjort bedre og annerledes sett i etterpåklokskapens lys. Selvfølgelig oppstår det problemer ved innføring av nye systemer for regnskap og serieoppsett og idrettsregistrering. Men vi som er tett på hendelsene observerer en arbeidsinnsats og en "stå på" mentalitet som er ganske unik. I tillegg så har våre ansatte også i stor og vesentlig grad involvert seg i våre idretter på sin fritid. Takk for god styring både når det gjelder idretten og økonomi. NBF har i dag en trygg og god økonomi.
Jeg vil også nevne en gruppe enkeltpersoner som taler vår sak i politiske og idrettspolitiske organer landet over. Dette er nok det området hvor vi må satse ekstra i årene som kommer. Vi er i ferd med å bygge opp en strategiplan for involvering i slike viktige fora.
Jeg vil påstå at vår stilling i NIF systemet er styrket i løpet av de siste to år. Dette har tatt mye tid og ressurser. Vi har alle, med generalsekretær Tomas Jonsson i spissen, satt NBF på den plassen det hører hjemme i idrettsorganisasjonen, som et av de ledende særforbundene i Norge. Det har kostet, og jobben er så langt fra gjort. NIF er tross alt å regne som vår viktigste sponsor. Så lenge vi føler at vi representerer grasrota og de politisk fattede vedtak både politisk og idrettspolitisk så vil vi følge opp dette arbeidet. Det vi i tillegg har å slå i bordet med er de resultater vi kan vise til i våre idretter. I tider hvor idretts-Norge sliter med et frafall i gruppen 13 - 19 år har vi totalt sett økning. Vi rekrutterer nye utøvere samtidig som vi holder relativt godt på de vi allerede har. Dette gjør oss unike i norsk idrett. Her har idrettene våre et stort potensial som jeg må be dere å ta vare på og utvikle videre. Forbundet skal legge forholdene til rette. Dette arbeidet vil være også være et av våre sterkeste kort inn i NIF systemet. Det vil gi forbundet oppmerksomhet, en sterkere stilling og vil nødvendigvis bidra til fokusering på de områder forbundet prioriterer, og som forhåpentligvis i neste omgang vil gi økte overføringer fra NIF til denne type formål.
Ellers er vi i NIF systemet engasjert i et nytt forum for særforbundene. Vi er med i et forum for fleridrettsforbund, og tar aktivt del i forumet for lagidrettene som aktiviserer ca. 80 % av medlemsmassen i norsk idrett. Det er selvfølgelig her mer av makta i norsk idrett også burde ligge.

Anleggssituasjonen må også nevnes. De tre viktigste faktorer for norsk idrett i dag er anlegg, anlegg og anlegg ble det sagt på ledermøte i NIF i mai. Vi er enig. I bandy er klubber/enkeltpersoner/kretser/og forbund kommet langt. Flere anlegg står snart klare. Bergbanen her på Ullevål, Snarøya, samt kunstisbane i Kristiansund. Voldsløkka kommer både for bandy og landhockey. Frogner stadion er i løypa sammen med Hamar og Røa. Ullern er også godt i gang. Det samme er Gamle Gress i Drammen. Hauger tenker hall, det samme gjør Solberg. Porsgrunn, Larvik, Horten og Jevnaker/Hadeland har planer. Flere kan nevnes, mange i samarbeid med Norges Skøyteforbund. De siste dagene er vi også i ferd med å utvikle samarbeid med ishockey. Sammen med skøyter har det foregått diskusjoner med Hamar kommune angående bruk av Vikingskipet. Går bare noe av dette som nå er nevnt i orden kan bandyens stilling i Norge endres mye. Bandy vil faktisk bli en av de idretter som blir best dekket på anleggssiden. Men det setter krav til oss. Nye anlegg må følges opp med utviklingsmidler. Her må det i samarbeid med seksjonene settes i gang tiltak for utvikling og markedsføring.
Innebandy trenger nye haller og mange prosjekter er også på gang her. Bandyforbundet har i flere år vært representert i selskapet Oslo Idrettshaller AS. Liknende selskaper bør opprettes i flere områder av landet. Her jobber vi selvfølgelig sammen med inneidrettene og hallene bør derfor være flerbrukshaller. I tillegg MÅ innebandy inn i eksisterende anlegg, noe som ikke alltid er så lett å få til. Etablerte idretter klamrer seg til sine eksisterende treningstider.
Tomas Jonsson, Espen Johansen og Tor Audun Sørensen har som ansatte gjort en flott jobb på anleggssiden, men som dere vel forstår; her rekker ikke tiden til. Derfor har vi nå utlyst en full stilling på anlegg. Det tror jeg blir en av de viktigste stillingene i NBF. Rundt stillingen vil det være naturlig å bygge opp en strategiplan, kanskje også med en strategikomité. Dette for å øve påvirkning av politiske og idrettspolitiske organer.

Til slutt: Litt om andre områder som Forbundet har engasjert seg i:
I fjor satte vi i gang arbeid med å registrere og systematisere hele vårt medisinske støtteapparat i NBF, samt innkjøp av nødvendig materiell som f. eks hjertestarter og kursing i dette. Arbeidet ble fullført i fjor, men nye kurs er allerede fastlagt.
Det har også vært gjennomført møter angående antidopingsarbeid og kosthold/kosttilskudd. Dette arbeidet vil fortsette til høsten. Vi har i denne sammenhengen etablert kontakt med Toppidrettssenteret.
Hockeyseksjonen skal selvfølgelig berømmes for sitt breddearbeide og for å rekruttere aldersbestemte lag.
I innebandy er det av eliteklubbene startet en Eliteinnebandy-forening. Dette er et flott tiltak som krever tilrettelegging også fra forbund og seksjon. Gode resultater har vist seg allerede og vi håper flere vil komme.
Diskusjonen rundt våre landslag fortsetter i alle våre idretter. Hvor mye penger kan vi bruke? Hva skal gjøres på klubbnivå og forbundsnivå. Møter er avholdt med Olympiatoppen og denne kontakten må holdes varm, både av klubber og forbund. Diskusjonen omkring driften må videreføres og vi håper på positive resultater for landslagene i fremtiden.
Jeg vil også nevne det gode arbeidet som er gjort for å gi funksjonshemmede et tilbud i vårt forbund. NFI, Norges funksjonshemmedes idrettsforbund er lagt ned, og det er overført til særforbundene å gi sportslige tilbud. Bandyforbundet har satt i gang "El. bandy". En type innebandy med elektriske rullestoler. Vi ansatte en person i halv stilling til å ta seg av dette arbeidet. Senest forrige søndag hadde jeg gleden av å åpne en nordisk turnering oppe på Råholt. Utrolig flott tiltak med en idrettsglede som vi sjelden ser. Lillestrøm, Bærums Verk, Levanger og Sandefjord stilte lag.
Forbundet har store mesterskap som skal arrangeres i de kommende år. Innebandy har søkt og fått VM U19 i 2011. Dette blir en stor oppgave. Bandy står for tur til dameVM 2010. Selv om dette fortsatt er usikkert, og vi ennå ikke har fått noen økonomiske forsikringer fra FIB, er arbeidet så smått i gang. Vi må også jobbe for å bli representert som vintersport dersom Norge får tildelt ungdoms-OL på Lillehammer i 2012.
Ellers har vårt forbund knyttet til seg en rekke samarbeidspartnere gjennom flere år som alle skal takkes for stor hjelp og støtte.

Jeg vil avslutte med å si følgende: Jeg er stolt over NBF. Jeg er stolt over å ha representert dere som president de siste to årene.
TUSEN TAKK TIL DERE ALLE!

8/9-2008
Landslagssjef Johnny Petersen har tatt ut troppen som skal på landslagssamling 13-14. september.

34 spillere er tatt ut til samlingen som avholdes i Holmliahallen (lørdag) & Høyenhallen (søndag) i Oslo.

Bildet: Sarpsborgs kaptein Morten Olsen er tilbake på landslaget i Petersens uttak.

foto: Henning Rugsveen

Uttak:
Thomas Näsholm         Sarpsborg
Johan Svärd           Växjö
Christian Enge         BVIF
Martin Hansen          Sveiva
Morten Olsen          Sarpsborg
Mats Borgen           Sagene
Erik Viggo Nielsen       Örnsköldsvik
Thomas Aas           GIF
Tormod Høydahl         Sarpsborg
Lars Harald Eide        Fjerdingby
Tu Tran Minh          GIF
Øystein Spernes         Greåker
Thomas Rognlien         Järfälla
Kenneth Skistad         Greåker
Jonas Gustavsen         Slevik
Espen Eriksson         Fjerdingby
Fredrik Hoff Eriksen      Fjerdingby
Michael Aas           Visby
Andreas Sletten         Sveiva
Raymond Evensen         Fjerdingby
Stian Skau           Greåker
Thomas Janson          Greåker
Kristian Antonsen        Sarpsborg
Jon Esben Skaug         Sarpsborg
Jørn A. Isnes          Greåker
Tommy Midtsveen         GIF
Iver Iversen          Slevik
Steffen Isaksen         Sveiva
Glen Evensen          Fjerdingby 
Tore Kvaslerud         Hafnia
Andreas Mælum          Greåker
Steffen Løvlund         Karlstad
Mads Rongsjord         Tunet
Jonas Goldstein         Greåker

5/9-2008
Seksjonsstyret i innebandy har ansatt Johnny Petersen som landslagssjef for A-menn.

Petersen har landslagserfaring som spiller og som landslagssjef for U19 menn (2004/2006). Han kan også vise til gode resultater fra sin tid som A-lags trener for menn i Slevik IBK.

Erik Hæren er ansatt som landslagstrener. Han har lang erfaring fra A-landslaget for menn og kan blant annet vise til 4 VM som landslagstrener.

Landslagsledelsen forbereder seg til samlingen 13. og 14. september. Samlingen vil bli avholdt i Holmliahallen (lørdag) og Høyenhallen (søndag). Det vil komme et nytt landslagsuttak til denne samlingen og det vil bli offentliggjort på mandag 8. september.

4/9-2008
Etter en samlet vurdering har seksjonsstyret i innebandy funnet det nødvendig å skifte ut landslagssjef og landslagstrener for A-menn fra dags dato.

Ny landslagsledelse vil være på plass om kort tid.

4/9-2008
Landslagssjef Linda Manley har tatt ut troppen som skal på samling med A-kvinner 13-14.september i Bjørnholthallen, Oslo.

Uttak:
Brigitte Nilsen     Slevik
Malin Dahler      Järfälla
Miranda Dalberg     Målløs
Pia Molberg       Tunet
Lene Moen        Målløs
Siri Havre       Tunet
Cecilie Granholt    Slevik
Line Hagestande     Nidaros
Frida H Christensen   Tunet
Grete Lunde       IK Akerselva
Line Jarnes       IK Akerselva
Magnhild Volden     Tunet
Marna Lunde       Tunet
Kristine Næss Haug   Tunet
Caroline Eng Sander   Tunet
Sandra Vika       Täby
Hege Øiseth       Grei
Katarina Hauge     Grei
Martina Hall      Gjøvik
Sandra Nilsen      Slevik
Marie Lie        Slevik
Viktoria Hansen     Slevik

3/9-2008
Landslagssjef Andreas Hildremyr har tatt ut spillerne som skal på samling med U19-landslaget for menn 13.-14.september i Bjørnholthallen i Oslo.

50 spillere fra 25 forskjellige klubber er innkalt til samlingen.

Uttak:
Anders Karlsen Haugom (1991)  Askim
Mats Løkken (1991)       Askim
Ole K. Sveen (1990)       Ajer
Arya Dehnavi (1992)       Akerselva
Anders Bjørklund (1991)     Bærums verk
Robert Møllerhagen (1990)    Fjerdingby
Andreas Mathisen (1991)     Fredrikstad
Thanh Tran Minh (1990)     Gjelleråsen if
Eirik Eriksen Falk (1990)    Gjelleråsen if
Pontus Ueland (1992)      Gjelleråsen if
Thomas Zaal (1991)       Grei
Niclas Kolva (1991)       Grei
Mads Bergli (1991)       Grei
Ola Teigen (1991)        Grei
Erik Karlsson (1991)      Grei
Stian Larsen (1990)       Greåker
Simon Andreas Næss (1990)    Greåker
Jonas Pettersen (1991)     Halden
Martin Slåen (1991)       Halden
Alexander Rustad (1991)     Halden
Thomas Pettersen (1991)     Holmlia
Truls Børsting (1991)      Holmlia
Richard Heatley (1990)     Korsvoll/tåsen
Torstein Moi (1990)       Lye
Knut Andre Thorsen (1990)    Lye
Espen Gripp Grindvold (1990)  Nidaros
Mathias Knutsen (1991)     Nor 92
Julian Agyemang (1992)     Nor 92
Simen Bendiksen (1991)     Nor 92
Mads Fossum Normann (1992)   Nor 92
Magnus Hammarstrøm (1990)    Nor 92
Fredrik Ullern (1991)      Nor 92
Alexander Sundsfjord (1990)   Rødovre
Andreas Nerstad (1990)     Sagene
Kristian Stenrød (1990)     Sarpsborg
Ole Henrik Hansen (1990)    Slevik
Kristoffer Solbakke (1990)   Slevik
Philip Halvorsrød (1993)    Slevik
Thomas Sola (1990)       Sola
Olav Daltveit Snørteland (1990) Sunde
Jonas Castellanos (1991)    Sveiva
Kim Andre Schei (1991)     Sveiva
Espen Hornslien (1991)     Sveiva
Daniel Gidske (1992)      Sveiva
Marius Palmgren (1990)     Sveiva
Fredrik Rognlien (1990)     Tunet
Thomas Hartvigsen (1990)    Tunet
Alexander Johansen (1991)    St.croix
Nicolai Østeby Damslora (1991) St.croix
Peder Berger Johansen (1991)  Bakklandet

1/9-2008
Norges Bandyforbund har mottatt nye retningslinjer fra Antidoping Norge som gjelder allerede sesongen 2008-2009.

De nye retningslinjene gjelder for idrettslag med lag i eliteserien i alle grener, kvinner og menn.

Idrettslag plikter fortløpende å gi Antidoping Norge utøverinformasjon om følgende forhold:
- Fellesaktiviteter i regi av elitelaget
- Konkurranser
- Samlinger
- Treninger
Idrettslag plikter å gi annen utøverinformasjon på forespørsel fra Antidoping Norge.

Utøverinformasjonen kan oversendes Antidoping Norge elektronisk, i papirform eller etter avtale med Antidoping Norge.

Antidoping Norge
Tlf: 09765
Internett: http://www.antidoping.no

1/9-2008
Freidig meddelte i dag Norges Bandyforbund at de trekker sitt lag fra Eliteserien for kvinner grunnet for liten spillerstall.

Seksjonsstyret har bestemt at det ikke vil bli satt inn noen erstatter for Freidig, og at Eliteserien for kvinner 08/09 vil bli gjennomført med 9 lag.

Vi kommer tilbake med nytt kampoppsett for kvinnenes Eliteserie.For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no