Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation31/3-2007
Greåker vant den tredje og avgjørende NM-semifinalen mot Tunet med 6-5, og er dermed klare for NM-finalen for menn.

Dette er imponerende niende gangen Greåker spiller i NM-finalen (7 seiere), og klubben får dermed også mulighet til å forsvare fjorårets NM-tittel.

NM-finalen for menn mellom Fjerdingby og Greåker spilles søndag 22.april kl.1600 i Skedsmohallen.30/3-2007
I helgen spilles NM-innledende for klassen gutter i Mjøndalshallen og Solberghallen untenfor Drammen.

Deltakelag er Nor 92 IBK, Slevik IBK, Sola IBK, Ajer IBK, Gløshaugen IBK, SK Baune, Greåker IBK, SF Grei, Tunet IBK og Bygdøy/Monolitten. De to beste lagene i det innledende spillet møtes i NM-finalen helgen 21-22.april i Skedsmohallen.

En spiller å legge merke til er bl.a Thomas Sola (Sola)(bildet) som var med i siste U19-tropp mot Latvia.

Møt opp i Solberghallen og Mjøndalshallen for å se framtiden for norsk herre-innebandy.

30/3-2007
I helgen spilles NM-innledende for klassen jenter i Holmliahallen i Oslo.

Slevik IBK, Tunet IBK, Djerv, Freidig, Holmlia SK, St. Croix IBK, SF Grei, Sagene IF og Fagerstrand IF, spiller om hvem som skal møtes i NM-finalen helgen 21-22.april i Skedsmohallen.

Spillere å legge merke til er bl.a de som var med i forrige U19-VM: Marita Helgeland (Holmlia)(bildet), Live Fosmark (Tunet), Marte Trøgstad (Freidig), Cecilie Granholt (Slevik), Maria Skarsmo (Freidig), Karoline Sanderengen (Tunet) og Marna S. Lunde (Tunet).

Det vil garantert også være mange nye kandidater for neste U19 VM i aksjon, og landslagsledelsen for U19-kvinner vil være til stede for å observere.

Møt opp i Holmliahallen å se framtiden for norsk kvinneinnebandy.

30/3-2007
Det norske dommerparet med Jan Magnar Ingebrigtsli og Peter Holmberg er av IFF tatt ut til å dømme en 4-nasjoners for U19-menn i Sveits helgen 27-29.april.

Finland, Tsjekkia, Latvia og Sveits deltar i turneringen.

30/3-2007
Dagens ungdom er de som skal overta morgendagens idrett, og hvis din klubb ønsker å være rustet for framtiden, kan SATS Ungt være en god måte å komme i gang på.

Gjennom SATS Ungt får klubben flere engasjerte ungdommer - og flere trenere, ledere og dommere.


SATS Ungt er et ungdomslederprogram som Norges Bandyforbund gjennomfører i samarbeid med 2 andre særforbund, Basket og Svømming. Målet er å engasjere flere ungdommer til varig aktivitet i norsk idrett.

Gjennom SATS Ungt får ungdommene en mer systematisk og tilpasset utdanning for ungdom. Ungdommene vil få delta på et Aktiv Ungdomskurs, et selvutviklingskurs, sammen med andre ungdom fra andre idretter. Dette vil senere bli fulgt opp med en Nettverkssamling. De får også hjelp til å starte sin utdannelse som trener, leder eller dommer.

I hver klubb får 2 - 5 ungdommer, i alderen 15 - 20 år, tilbud om å delta.

- Les mer -

30/3-2007
Norges Bandyforbund har sammen med flere andre særforbund inngått en samarbeidsavtale med Stena Line Norge for de 2 kommende årene.

Som en introduksjon på samarbeidet tilbyr Stena Line ett gratis MiniCruise for inntil 4 personer for alle Norges Bandyforbunds medlemmer i innvendig lugar høyt i båten på ruten Oslo - Frederikshavn - Oslo med båten Stena Saga.

- Les mer - Få gavekortet her -

28/3-2007
Fjerdingby vant onsdag kveld med 5-4 over Kverneland, og er dermed klare for årets NM-finale etter 2-0 i kamper i semifinaleserien.

Dette er første gang Fjerdingby spiller en NM-finale.

NM-finalen spilles søndag 22.april kl.1600 i Skedsmohallen.28/3-2007
Hege Haugen (bildet) er ansatt som ny landslagtrener for U19-kvinner.

Haugen har bakgrunn både fra innebandy og ishockey, og har bl.a spilt 17 A-landskamper i innebandy og 38 i ishockey for Norge.

Som klubbspiller har Haugen vunnet 3 NM-gull med Tunet i innebandy og 7 NM-gull med Vålerenga i ishockey.

Som trener har Haugen i flere sesonger trent aldersbestemte lag i Tunet, og har også trent Oslo/Akershus sitt kretslag for jenter i tre sesonger.

Det er også klart at Morten Køltzow forsetter som målvaktstrener for U19-kvinner, og landslagssjef Andreas Hildremyr begynner dermed å få brikkene på plass rundt U19-landslaget.

26/3-2007
Øystre Slidre IL og Norges Bandyforbund inviterer til Beitostølen innebandycup 2007.

Arrangementet vil finne sted i idrettshallen på Beitostølen Helsesportsenter 4-6.mai 2007.

- Les mer (word) -

26/3-2007
SA TV, som er en del av Sarpsborg Arbeiderblad, er et av de nye mediene som legger ut mye levende bilder fra innebandykamper.

Ta en titt på tv.sa.no å se bl.a innslag fra NM-sluttspillskampene til Østfoldlagene Greåker og Sarpsborg.

26/3-2007

Norges Bandyforbund og Akershus Idrettskrets er nå godt i gang med å etablere et el-innebandytilbud i Norge.

Helgen 26-28.mai inviteres det til en kjempehelg med treningskamper og turnering i Letohallen.

Målgruppen er lag i Norge, Sverige og Danmark.

- Les mer (pdf) -

25/3-2007
Tunet og Freidig møtes i årets NM-finale i klassen for junior kvinner.

Dette er klart etter helgens innledende spill i Arendal.

Finalen spilles helgen 21-22.april. Nøyaktig dato og tidspunkt blir avgjort når alle de aldersbestemte finalelagene er klare.

25/3-2007
Greåker og Grei er klare for årets NM-finale i klassen for junior menn.

Dette er klart etter helgens innledende spill i Rogaland.

Finalen spilles helgen 21-22.april. Nøyaktig dato og tidspunkt blir avgjort når alle de aldersbestemte finalelagene er klare.

23/3-2007
I helgen er det klart for det innledende spillet i NM for klassen jr.menn i Åsenhallen og Solahallen i Rogaland.

Tunet, Sola, Bækkelaget, Greåker, Nornen, Grei, Slevik, Gjelleråsen, Sagene og Toppen spiller om hvem som skal møtes i NM-finalen helgen 21-22.april i Skedsmohallen.

Sluttspillet er en meget åpen affære hvor flere lag bør ha kapasitet til å nå finalen.

Spillere å legge merke til er bl.a Thomas Stræte (Slevik)(bildet), Thomas Aas (Gjelleråsen), Michael Aas (Tunet), Mats Borgen (Sagene), Jonas Gustavsen (Slevik), Jørgen Syrrist (Greåker), Mads Rongsjord (Grei)og ikke minst Lars Erik Torp (Greåker) som alle var med i A-landslagets siste tropp.

En annen spiller å legge merke til er eliteseriens nye zorro-konge, Ole Mossin Olesen (Tunet), som i skrivende stund leder poengplukkeren i seniorenes NM-sluttspill.

Møt opp i Åsenhallen og Solahallen for å se norsk herreinnebandys framtid.

- NM 2006/2007 -

23/3-2007
I helgen er det klart for det innledende spillet i NM for klassen jr.kvinner.

I Birkelund Fjellhall i Arendal møtes Tunet, Slevik, Freidig, Sveiva, Akerselva, Toppen, Øreåsen/VIF og Grei for å avgjør hvilke to lag som skal spille NM-finale i Skedsmohallen helgen 21-22.april.

Hvem som er favoritter er vanskelig å si, men det vil garantert bli jevne og spennende kamper.

Spillere å legge merke til er bl.a de fem som var med i A-landslagets siste tropp mot Danmark: Sandra Vika (Sveiva)(bildet), Charlotte Hermansen (Tunet), Marianne Nadim (Toppen), Caroline Eng Sander (Tunet) og Henriette Knudsen (Tunet).

I tillegg kryr det av tidligere U19-landslagsspillere på Freidig, Slevik, Grei, Tunet og Sveiva, så møt opp i Birkelundhallen for å se framtiden til norsk kvinneinnebandy.

- NM 2006/2007 -

23/3-2007
Eliteseriekvalifiseringen for kvinner 14-15.april har fått egne web-sider.

Ta en titt her: esk.tsi-innebandy.com

23/3-2007
Statistikken fra årets 1.divisjon østland er nå klar.

Tommi Ahola fra Drammen ble seriens suverene poengplukker med 86 (46+40) poeng. Dette er kun tre poeng bak Raymond Evensen sin serierekord fra 01/02-sesongen.

Ahola ble også seriens toppscorer med sine 46 mål.

Ajer var laget som hadde flest tilskuere, og hadde et snitt på 93 fremmøtte pr. kamp. Totalt var det 932 personer som så 1.divisjons-innebandy i Ajerhallen i løpet av sesongen.

Lørenskog vant seriens "Fair play" og hadde kun 56 utvisningsminutter.

Bildet: Ajer IBK, her representert ved Ronny Tajet, var årets publikumslag i 1.div øst.

Resultater 2006/2007
Poengplukkern 2006/2007
Utvisninger 2006/2007
Tilskuertall 2006/2007

23/3-2007
Onsdag kveld gjorde Rosenborg (fotball) og TIK (ishockey) opp om hvem som er best til å spille innebandy.

- Se videoinnslag fra kampen her -

23/3-2007
Slevik IBK inviterer den 7-9.september til den tiende utgaven av Planke Cup.

Turneringen som spilles i Kongstenhallen i Fredrikstad er en av Norges største, og spilles i år med klassene: Herrer elite – Damer Elite - Herrer bredde – Damer bredde - Junior herrer - Junior damer – Gutter – Jenter - Smågutter – Småjenter.

- Les mer -

22/3-2007
I den første kampen i NM-semifinaleserien for menn mellom Greåker og Tunet, vant Greåker 7-4 i Tindlundhallen torsdag kveld.

Lagene møtes til kamp nr.2 onsdag 28/3 i Høyenhallen.

I den andre semifinaleserien møtes Fjerdingby og Kverneland til sin første kamp førstkommende mandag kl.1800 i Sandbekkhallen.


22/3-2007
Vår mest erfarne internasjonale dommer, Kim-Alexander Hofgaard Jørstad, setter i sitt leserinnlegg fokus på holdninger som kan hindre en fremtidig rekruttering av innebandydommere.

En økende grad av dommerhets og spillere/ledere som setter spørsmålstegn ved dommeres nøytralitet er i ferd med å ødelegge mange dommeres lyst til å opptre som kampledere:


I århundrer har mennesker verden over drevet med selvpining. Noen har gått på glødende kull, andre har svelget sverd, mens atter andre har lagt seg på spikermatter. Bakgrunnen har vel primært vært underholdning, men også et middel for å oppnå aktelse og oppmerksomhet.

Dette er kanskje ikke vanlige sysler for gammel og ung nå om dagen, men det finnes fremdeles selvpining i våre dager. Det å være dommer i idrett er muligens nåtidens, i særklasse, vanligste selvpining.

Ikke bare skal man ta viktige avgjørelser på noen tideler av et sekund. Noen ganger tar man sannelig feil også, akkurat som alle andre mennesker, hva enn de nå måtte foreta seg. For bilførere kolliderer, spillere slår feilpasninger, et IKEA-møbel skrus feil sammen, eller kanskje har den som pakket møbelet glemt å legge ved akkurat den skruen du trengte for å montere ferdig. Feil forekommer overalt. Hvorfor er det da slik at alle feil på en eller annen måte aksepteres, med unntak av de dommeren gjør?
Rekrutteres dommere utelukkende blant feilfrie overmennesker? Er det derfor det reageres så voldsomt om man mener at en dommer tok feil? Fordi da kan umulig dommeren være det overmennesket alle tror at han er? En feilproduksjon?

Noe må det uansett være.

- Les mer -

21/3-2007
Holmlia blir Sveivas motstander i årets NM-finale for kvinner.

Dette er klart etter at Holmlia slo Sagene i semifinaleserien med 2-0 i kamper etter seier med 6-3 onsdag kveld.

Det blir dermed de to beste lagene fra årets eliteserie som spiller om Kongepokalen søndag 22.april i Skedsmohallen.20/3-2007
Den norske landslagsspilleren Ketil Kronberg er nominert til årets spiller i Sverige, og blir dermed sett på som en av de ti beste spillerne i verdens beste innebandyliga.

Juryen har kommet med følgende motivasjon for nomineringen:
"En sensation i elitserien. Norrmannen är en publikfriare och en av säsongens stora färgklickar i elitserien. Med sin irrationella spelstil och ständigt hårt jobbande både offensivt och defensivt har han visat att norska toppspelare tillför spetskompetens till elitserien."

- Les mer på innebandy.se -

19/3-2007
Sveiva er klare for kvinnenes NM-finale etter at de vant 4-3 over Akerselva mandag kveld.

Sveiva vant dermed semifinaleserien med 2-0 i kamper.


I den andre semifinaleserien mellom Holmlia og Sagene, leder Holmlia 1-0 i kamper. Kamp nr.2 spilles i Bjølsenhallen onsdag kl.1830.

19/3-2007
Dommerkomiteen har satt opp dommerparene som skal følge NM-semifinaleseriene for menn:

Fjerdingby-Kverneland: Kim A.H. Jørstad/Rune Ali Zouhar
Greåker-Tunet: Jan M. Ingebrigtsli/Peter Holmberg

19/3-2007
NM-semifinalene for menn er trekt, og resultatet ble som følger:

Fjerdingby - Kverneland
Greåker - Tunet

NM-semifinalene spilles best av tre kamper, og vi kommer nærmere tilbake med tidspunkt.

Fjerdingby og Greåker har hjemmefordel i semifinalerunden.

18/3-2007
Nor 92 sikret seg søndag seriemesterskapet i 1. div. østland for menn etter en overbevisende seier 11-2 over bunnlaget Råde, og skal dermed spille elitekvalik i Bergen 13.-15. april.

Bærums Verk og Hasle/Løren tok henholdsvis 2. og 3. plass.

Holmlia - VIF spiller hengekamp tirsdag 20. mars kl 20.45 i Holmliahallen

15/3-2007
Seriemester Sveiva startet NM-sluttspillet for kvinner med å vinne første semifinale i best av tre mot Akerselva.

Sveiva - Akerselva: 5-2

Første kamp i semifinaleserien mellom Holmlia og Sagene spilles lørdag kl.1630 i Holmliahallen.


15/3-2007
Regelkomiteen har blitt gjort oppmerksom på at det er en mangel i oversettelsen fra engelsk til norske i spillereglementet.

Innebandyens årsmøte har vedtatt at man i Norge skal følge de internasjonale engelske spillereglene, og regelkomiteen ønsker derfor å gjøre oppmerksom på at følgende regel gjelder for bytting av spillere før en duell:

Siste setning i regelverkets 502, 5)
"I tilfelle en uenighet i forbindelse med bytter før en duell, er bortelaget forpliktet til å gjøre sine bytter først."

Engelsk tekst:
"In case of a dispute in connection with a substitution before a face-off is taken, the away team is obliged to carry out their substitution first."

- Spilleregler -

14/3-2007
Kverneland, Fjerdingby og Greåker er klare for semifinalespill i NM for menn etter kvartfinalekampene onsdag kveld.

I kvartfinaleserien mellom Sarpsborg og Tunet må det, etter at Tunet utliknet til 1-1 i kamper, spilles en tredje kamp for å avgjøre hvem som går videre til semifinalerunden.

Resultater:
Kverneland - Sveiva: 9-3
Slevik - Fjerdingby: 6-7
Gjelleråsen - Greåker: 4-6
Tunet - Sarpsborg: 8-7

14/3-2007
Prøv EL-innebandy i Bergen 22.april:


14/3-2007
Telemark Bandykrets har fått nye web-sider: Telemark BK

14/3-2007
Ajer IBK som ble nr 1 i Innlandet Bandyregion har trukket laget sitt fra NM for junior menn. Nr 2 i serien er blitt forespurt, men de takket også nei.

På bakgrunn av dette er Oslo og Akershus Bandyregion, etter antall lag i seriespill, blitt tildelt ytterligere en plass i puljespillet. Lag nr 5 i Oslo og Akershus erstatter dermed Innlandet i kampoppsettet.

- Nm-Jr.menn -

14/3-2007
Norge skal arrangere en av kvalifiseringene til Eurofloorball Cup 07/08, og Bærums Verk IF er tildelt arrangementet.

Kvalifiseringen vil bli spilt i Rykkinnhallen i perioden 29.august - 2.september.

Norske deltakerlag er Sveiva IBK for kvinner og Fjerdingby IBK for menn.

Vinnerne av de to klassene kvalifiserer seg til Eurofloorball Cup 07/08 som spilles 9-13.januar 2008 i Finland.

- BVIF - IFF -

14/3-2007
Start trenerkarrieren ved NIH.

Norges idrettshøgskole har den mest omfattende trenerutdanningen som finnes i Skandinavia. Har du et ønske om å utvikle innebandysporten videre, da har du en alle tiders mulighet på Norges idrettshøgskole. I år er det fire trenerstudenter som tar trenerstudiet i innebandy, vil du bli den neste?

- Les mer - Norges Idrettshøgskole -

13/3-2007
Øreåsen IL innebandy har i dag meddelt Norges Bandyforbund at de ikke ønsker å stille til kvalifisering for neste års eliteserie for kvinner.

Øreåsen endte nest sist i årets serie, og hadde med det mulighet til å beholde plassen i serien gjennom å bli blant de to beste i eliteseriekvalifiseringen som spilles i Tromsø helgen 14-15.april.

Øreåsen begrunner sin beslutning med at de i hovedsak ønsker at klubbens lag skal bestå av egne lokale spillere, og at det med det utgangspunktet er for usikkert i forhold til skolegang og liknende med dagens spillerstall.

13/3-2007
Klubber som er kvalifisert for neste sesongs eliteserie for kvinner og menn, samt 1.divisjon østland for menn, må innbetale halvparten av serieavgiften før innebandyseksjonens årsmøte.

Innbetalingen anses som påmelding til kommende sesongs serie, og de klubber som ikke har innbetalt innen tidsfristen, anses å gi fra seg plassen i forbundsserien.

NBF vil legge til grunn denne sesongens serieavgift og klubbene vil bli tilsendt faktura. Neste sesongs serieavgift vil bli vedtatt på årsmøtet.

12/3-2007
Fra Dommerkomiteen i IFF har vi mottatt den gledelige meldingen at Jan Magnar Ingebrigtsli og Peter Holmberg er tatt ut som ett av de åtte dommerparene som skal i ilden under VM for Kvinner i Fredrikshavn i tidsrommet 11.-19.mai.

Dette er dommerparets sjette internasjonale oppdrag siden C-VM i Spania i april 2006, og Dommerkomiteen i NBF-I oppfatter dette som et helt klart bevis på at Jan Magnar og Peter tilhører den "nye" dommergenerasjonen i internasjonal innebandy.

Norges Bandyforbund gratulerer med uttaket og ønsker LYKKE TIL i Danmark.

- VM Kvinner 2007 -

11/3-2007
I helgen ble første kamp i best av tre i mennenes NM-kvartfinaler spilt, og det ble jevne oppgjør.

Resultater:
Sveiva – Kverneland: 8- 9
Greåker - Gjelleråsen: 4- 3 str
Sarpsborg – Tunet: 6- 4
Fjerdingby - Slevik: 8- 7 sd

9/3-2007
I helgen spilles første runde av NM-kvartfinalene for menn.

For å finne fram til årets semifinalelag skal det spilles best av tre kamper i kvartfinalerunden, hvor bl.a fjorårets NM-finalelag Greåker og Gjelleråsen møtes.

Helgens tider å huske er som følger:
Sveiva – Kverneland: Lørdag kl.1600 i Stovnerhallen
Greåker - Gjelleråsen: Søndag kl.1300 i Tindlundhallen
Sarpsborg – Tunet: Søndag kl.1600 i Skjeberghallen
Fjerdingby - Slevik: Søndag kl.1700 i Sandbekkhallen

9/3-2007
Raymond Evensen fra Fjerdingby ble årets poengplukker i Eliteserien for menn.

Evensen tangerte sin egen poengrekord fra fjorårets sesong med 93 poeng, og endte til slutt 11 poeng før nr.2 på statistikken, Ketil Kristiansen fra Sarpsborg.

Kristiansen ble seriens toppscorer med 52 mål, et mål mer enn Fjerdingbys Jörgen Jonsson.
- Poengplukker Eliteserien menn 06/07 - Tidligere år -

9/3-2007
Sveiva IBK snittet på 251 tilskuere pr. kamp i årets eliteserie for menn, noe som gjorde Stovnerhallen til den mest besøkte av seriens arenaer.

Totalt på sine 11 hjemmekamper hadde Sveiva 2757 tilskuere.

Årets eliteserie for menn ble til sammen sett av 15862 personer.

- Tilskuere Eliteserien menn 06/07 - Tidligere år -

9/3-2007
Sveiva IBK vant "Fair Play" prisen i årets eliteserie for menn.

På 22 kamper pådro Sveiva seg kun 76 utvisningsminutter. Alle disse var 2 minutters utvisninger.

Flest utvisningsminutter hadde Tunet som pådro seg 190 minutter.

Totalt i serien gikk antall utvisningsminutter pr. kamp ned fra 12.52 i fjorårets sesong, til 10.08 i årets sesong.

- Utvisninger Eliteserien menn 06/07 - Tidligere år -

8/3-2007
Helena Lindberg (bildet) fra Sagene ble årets suverene poengplukker i den første landsdekkende Eliteserien for kvinner. Hun hadde til slutt dobbelt så mange poeng som nr.2 på statistikken.

På 18 kamper stod Lindberg for 35 mål og 47 målgivende pasninger som gir en total på 82 poeng, og et snitt på utrolige 4,6 poeng pr. kamp.

Nr.2 på poengligaen ble Lindbergs lagvenninne fra Sagene, Marie Amundsen, med 28 mål og 13 målgivende. Totalt 41 poeng.- Poengplukker Eliteserien kvinner 06/07 - Tidligere år -

8/3-2007
Tromsø IBK var det laget som hadde flest tilskuere på sine hjemmekamper i årets eliteserie for kvinner.

I snitt hadde Tromsø 103 tilskuere på sine ni kamper i Tromsdalshallen i den første landsdekkende eliteserien for kvinner.

Totalt ble årets serie sett av 5403 personer, som gir et snitt på 60 tilskuere pr. kamp. Dette er det suverent høyeste publikumssnittet i en kvinneserie for innebandy i Norge noen gang.

Til sammenlikning hadde fjorårets eliteserie (1.div øst) for kvinner et publikumssnitt på 43 pr. kamp.

- Tilskuere Eliteserien kvinner 06/07 - Tidligere år -

8/3-2007
Tunet IBK vant "Fair Play" prisen i årets eliteserie for kvinner.

Totalt pådro Tunet seg kun 26 utvisningsminutter på sine 18 kamper, og i hele 9 av kampene gikk laget av banen uten å ha pådratt seg et eneste utvisningsminutt.

Flest utvisningsminutter i serien hadde Vålerenga med 74.

Gledelig var det at årets serie ble gjennomført uten en eneste tildelt kampstraff.

- Utvisninger Eliteserien kvinner 06/07 - Tidligere år -

8/3-2007
Når kvartfinalene for menn og semifinalene for kvinner dras i gang i løpet av noen dager så vil Dommerkomiteen benytte seg av et litt annerledes dommersystem enn hva som har vært tilfelle i de siste sesongene.

Det er nå tatt ut fire dommerpar som skal følge de samme lagene gjennom kvartfinalene for menn (alle tre kampene dersom dette er nødvendig) og to andre dommerpar som skal følge semifinalene for kvinner etter samme mønster.

Dette er gjort av sportslige hensyn.
- Vi tror det vil være en stor fordel for lagene å vite hva de skal forholde seg til i kamp nr. to og eventuelt tre, uttaler Jan Nordli - leder av Dommerkomiteen.
- Vi har selvfølgelig lagt inn en sikring dersom det i første kamp skulle bli "full skjæring" mellom spillere og dommere - da vil vi bytte dommerpar i neste kamp.

Dommerkomiteen vil for øvrig ha en kontrollør på alle kampene i sluttspillet.

Dommeroppsett:
Fjerdingby - Slevik: Ingebrigtsli/Holmberg
Sarpsborg - Tunet: Jørstad/Zouhar
Sveiva - Kverneland: Olsen/Kristoffersen
Greåker - Gjelleråsen: Rønningen/Haug (bildet)
Sveiva - Akerselva: Torvet/Eliassen
Holmlia - Sagene: Bredby/Myhrhaug

8/3-2007
Ankeutvalget vedtok på møte onsdag 7/3 å støtte seksjonsstyrets vedtak om å avvise Sarpsborg IBKs protest på formelt grunnlag.

Vedtaket var enstemmig og er endelig.

7/3-2007
Sarpsborg IBK har i dag onsdag 7/3-07 anket seksjonsstyrets avgjørelse om ikke å realitetsbehandle deres protest etter kampen Kverneland - Sarpsborg 3/3-07.

Anken er oversendt ankeutvalget i forbundet og de behandler anken på et møte onsdag kveld.

Utfallet av anken vil bli publisert på våre nettsider så snart det foreligger.

7/3-2007
Jeløy folkehøyskole ved Moss har bestemt seg for å starte opp med innebandylinje fra høsten 2007.

Fra før har skolen dykking, fotball, web/grafisk, reiseliv, musikk/studio og psykologi som linjefag.

For de som vil vite mer se: www.jeloy.fhs.no

5/3-2007
NM-kvartfinalene for menn er trukket, og utfallet ble som følger:

Fjerdingby - Slevik
Sarpsborg - Tunet
Sveiva - Kverneland
Greåker - Gjelleråsen

NM-kvartfinalene som spilles best av tre kamper, skal ferdigspilles før 18.mars.

Vi kommer nærmere tilbake med nøyaktige tider for kvartfinalene.

5/3-2007
NM-semifinalene for kvinner har blitt trukket i dag, og utfallet ble som følger:

Sveiva - Akerselva
Holmlia - Sagene

NM-semifinalene som spilles best av tre kamper, skal ferdigspilles før 25.mars.

Vi kommer nærmere tilbake med nøyaktige tider for semifinalene.

5/3-2007
Seksjonsstyret har fattet følgende vedtak etter å ha mottatt protest fra Sarpsborg IBK etter kampen Kverneland - Sarpsborg, 03.03.07:

Styret er enstemmig kommet til at de formelle krav for protest ikke er oppfylt og at seksjonsstyret av den grunn ikke realitetsbehandler protesten.

Trekning av NM-kvartfinalene vil bli foretatt på forbundskontoret i dag (05.03.07) kl.1330.

3/3-2007
Sveiva IBK er eliteseriemestere for kvinner 2006/2007.

Sveiva ledet serien før dagens siste runde, og kunne selv kontrollere inn gullmedaljene med 8-6 seier over Slevik. Dette er Sveiva sitt første seriemesterskap.

Holmlia tok sølv, og Sagene tok bronse i årets serie.

Norges Bandyforbund gratulerer Sveiva med seriemesterskapet!

Følgende lag spiller semifinale i NM, som blir trukket mandag 05.03.07 kl.1045: Sveiva IBK, Holmlia SK, Sagene IF og IK Akerselva.

3/3-2007
Fjerdingby IBK er eliteseriemestere for menn 2006/2007.

Før siste runde lå Fjerdingby et poeng bak Sarpsborg på tabellen, men med dagens 8-4 seier over Tunet samtidig som Sarpsborg tapte 9-11 for Kverneland, snek Fjerdingby seg forbi på målstreken og tok gullmedaljene.

Dette er Fjerdingby sitt første seriemesterskap, og samtidig første gang et lag fra Akershus vinner Eliteserien for menn.

Sarpsborg tok sølv, og Sveiva tok bronse i årets serie.

Norges Bandyforbund gratulerer Fjerdingby med seriemesterskapet!

Følgende lag spiller kvartfinale i NM, som blir trukket mandag 05.03.07 kl.1030: Fjerdingby, Sarpsborg, Sveiva, Greåker, Kverneland, Gjelleråsen, Tunet og Slevik.

2/3-2007
Norges eneste rene innebandy-butikk, Bandy-Sport,
har flyttet til nye større lokaler på Kampen i Oslo.


Butikkens nye adresse er Skedsmogata 14,
som ifølge butikkens daglige leder Morten Finstad
kun er 10 dragskudd fra Ensjø T-banestasjon.

Butikken har også fått nytt telefonnummer: 22196660

Som flyttetilbud lørdag 3/3 mellom kl.1000 og kl.1400 frister Norsk-Bandysport med 50 % avslag på alle Exel og Canadian produkter.

2/3-2007
Helgen 18.-19. februar hadde EMBLA innebandyteam 2007/2008 kick-off samling i Oslo.

16 jenter fra 7 ulike klubber er tatt ut, og disse skal være med på å utvikle jenteinnebandyen i Norge.

Målet er å få flere jenter som spillere, trenere og ledere.

EMBLA jentene er:
Tromsø IBK: Anette Skjelstad og Gunn Heidi Henriksen
Sveiva IBK: Isabel Vika, Silje Fossum og Sandra Vika
SK Baune: Karianne Røyrane og Harriet Wright
Lura IL: Shila Amini og May Helen Bjerga
Leirfjord IBK. Nina Einmo, Karina Holmvik og Anita Grønnevik
Hamar Embla IBK: Karen Martha Opheim
Sagene IF: Pernille Ofte, Silje Marie Tunheim og Trine Inger Eriksen

2/3-2007
Lørdag spilles siste runde i eliteseriene for kvinner og menn, og det er fortsatt åpent både i forhold til hvem som kommer til å vinne, og hvem som tar de siste plassene i NM-sluttspillet.

Kl.1400 starter de seks kampene i mennenes eliteserie.

Før siste runde leder Sarpsborg serien med et poeng, men med dårligere målforskjell enn Fjerdingby. Sarpsborg møter Kverneland borte i Lyehallen, mens Fjerdingby tar imot Tunet hjemme på parketten i Sandbekkhallen.

Skulle både Sarpsborg og Fjerdingby tape sine kamper har fortsatt Sveiva, som møter Bækkelaget, en teoretisk mulighet på gullet, men må også passe opp for Greåker som ligger to poeng bak med bedre målforskjell.

Hvem som sikrer den åttende og siste plassen i NM-sluttspillet er også åpent før siste runde. Slevik, som møter "byrival" Fredrikstad hjemme, har plassen nå, men vil med tap bli forbigått av Sagene hvis de skulle slå Sola borte.

Uansett utfall av siste serierunde er allerede Sarpsborg, Fjerdingby, Sveiva og Greåker sikret hjemmefordel i kvartfinalerunden av NM-sluttspillet. At Bækkelaget og Sola rykker ned i 1.divisjon er også klart.

Kl.1700 starter de fem kampene i kvinnenes eliteserie.

Sveiva, som møter formsterke Slevik hjemme, leder serien med et poeng og klart bedre målforskjell enn Holmlia, som møter Sagene hjemme.

Sagene kommer til å få bronsemedaljene uansett utfall av lørdagens kamper, men hvem som tar den fjerde og siste NM-semifinaleplassen er fortsatt åpent.

Akerselva, som møter Øreåsen hjemme, har 4.plassen nå, og har et poeng mer, men dårligere målforskjell enn Tunet som møter Vålerenga hjemme.

I kvinnenes eliteserie er det også fortsatt spenning rundt hvem som må spille kvalifisering for å beholde plassen. Øreåsen ligger på kvalifiseringsplassen nå, men det er kun målforskjell som skiller i forhold til Tromsø på den sikre plassen foran. Tromsø møter Nidaros hjemme i den siste runden.

Før siste runde er det allerede klart at Vålerenga rykker ned i 1.divisjon.

Mange spennende kamper i siste serierunde blir det uansett i eliteseriene på lørdag, og det vil i samtlige arenaer være løpende informasjon om resultatutviklingen i alle kampene som spilles.

Det skulle derfor være god grunn til å møte opp i en arena nær deg for å få med deg siste akt av årets eliteserier.

2/3-2007
Norges Bandyforbund er stolte av å kunne presentere Innebandy DVD-en.

Dette er en DVD som ønsker å vise innebandyens mange aspekter.

Vi går nøye igjennom utstyr og regler, hvordan man kan øve og organisere trening i forhold til ballkontroll, pasning og mottak, skudd, målvakt, lek og småspill.

Det er også noen historiske øyeblikk og klipp fra VM, NM, EL-innebandy og minirunder.

Er du interessert i å lære mer om innebandy?
Da er dette noe for deg!!!

- Les mer -

2/3-2007
Styret i det internasjonale innebandyforbundet (IFF) har vedtatt å endre på sin arrangementskalender med virkning fra januar 2008.

De største endringene er at VM for senior flyttes fra mai til desember, og at U19-VM flyttes fra november til mai.

For 2008 vil dette si at U19-VM for kvinner i Sveits spilles i mai, og at A-VM for menn i Tsjekkia spilles i desember.

Det er også bestemt at sluttspillet i Eurofloorball Cup (tidligere E-cup) spilles i oktober og ikke i januar som i dag.

- www.floorball.org -

2/3-2007
Helgen 14-15.april i Bergen spilles kvalifisering til Eliteserien for menn 2007/2008.

Kvalifiseringen har egne web-sider som man nå kan besøke: www.elitekvalik.kinderegg.no

2/3-2007
Innebandyseksjonen har vedtatt at årets seksjonsårsmøte vil bli avholdt lørdag 16.juni fra kl.1200 på Ullevål Stadion.

Innkalling til årsmøtet vil bli sendt ut medio april.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no