Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norsk "kvartfinale" i åpningskampen

Søndag 21. mai åpner de norske herrene VM i innebandy i Sverige mot Sveits. Kampen blir trolig helt avgjørende for hvilket av de to lagene som går til semifinale.

Norge har blitt nummer fem i de siste fire VM-turneringene for herrer, og er svært sultne på en semifinaleplass i VM i Sverige, slik de klarte i 1996, sist mesterskapet gikk i nettopp Sverige.

Regjerende verdensmester Sverige er stor favoritt i Norges innledende gruppe, mens Danmark og Tyskland er overkommelige motstandere basert på de siste årenes resultater. Kampen mot Sveits blir imidlertid tøff. Alpelandet har tatt medalje i tre av de fire siste mesterskapene.

Det norske laget har forberedt seg godt på kampen, under ledelse av landslagssjef Urban Karlsson. Om noen kan hjelpe det norske laget til seier mot Sveits, bør det være Karlsson, som trente motstanderne i flere sesonger før han tok over Norge i 2004.

VM i Sverige 21. - 28. mai.
21.05	Helsingborg	Norge - Sveits	   19.00
22.05	Helsingborg	Norge - Sverige	   19.30
23.05	Malmö		Norge - Danmark	   19.30  
25.05	Malmö		Norge - Tyskland   18.00
Deretter venter enten sluttspill eller plasseringskamper i Stockholm. Semifinaler og finaler spilles i Globen, og arrangørene håper på opp mot 15.000 tilskuere finaledagen.
For mer informasjon om innebandy og VM, gå inn på www.innebandy.no
På VMs internettsider finner du historikk fra tidligere VM: www.wfc2006.org

Norges VM-tropp

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no