Home
Annen statistikk Innebandy NBF

Referat semifinale EM 95

SENSASJON!!!
Norge har gjort det ingen ventet da de slo Finland i semifinalen i europamesterskapet i innebandy. Kampen ble ulidelig spennende.

Allerede etter to minutter tok Norge ledelsen ved Birgitte Lersbryggen. Norge holdt ledelsen perioden ut etter hardt press fra Finland. Andre periode startet ille for det norske laget. Carin Andeberg pådro seg 5. minutter utvisning, og i løpet av denne perioden scoret finnene to ganger. Rett etter økte finnene ledelsen til 1-3. Tredje periode startet med godt norsk spill, og 6.40 ut i perioden reduserte Gro Mikaelsen til 2-3. 15.47 scoret Gine Marie Moe det avgjørende 3-3 målet for Norge. Men det var ikke over. Like før slutt fikk Norge 2 minutter utvisning og finnene hadde store målsjanser uten at de klarte å score.
Etter full tid stod det derfor 3-3.
Heller ikke i sudden death klarte noen av lagene å avgjøre. Først fikk Norge nok en utvisning uten at de finske jentene lyktes. Så fikk Norge straffeslag. Men dessverre klarte ikke Norges beste spiller, Birgitte Lersbryggen å sette ballen i mål.
Derfor måtte det straffekonkurranse til for å få kåret en vinner. Den vant Norge 2-0 etter mål av Linda Kristiansen og Birgitte Lersbryggen, og det norske laget stormet ut på banen i vill glede.
Norge kom inn som en outsider og har gått gjennom fem kamper uten tap. Dette er en bragd som vil vekke internasjonal oppmerksomhet hos alle nasjoner som spiller innebandy.

Finalen:
Sverige ble for sterke i EM-finalen lørdag ettermiddag. Tempoet ble for høyt etter den knallharde semifinalen kvelden før.
Norge er strålende fornøyd med innsatsen, og det sier litt at den svenske målvakten fikk bestemannsprisen i finalen.

(Skrevet av Endre Naterstad for Pasningen. Endre var den gang sivilarbeider i Norges Bandyforbund.)