Tap mot Sveits i kvartfinalen

Norge møtte vertsnasjonen Sveits i en i utgangspunktet helt åpen kvartfinale i kveld, men fikk en leksjon i effektiv innebandy.

Etter en noe avventende start fra begge lag var det Sveits som halvveis inn i førsteperioden tilrev seg et overtak. De produserte flere gode målsjanser, og etter 12.30 fikk de uttelling på en kontring, til ellevill jubel fra hjemmepublikumet. Når Norge kun et par minutter senere også fikk en spiller utvist, var sveitserne effektive og økte til 2-0 på et godt langskudd.
Ut av nesten ingenting sørget Thomas Stræte for en viktig redusering rett før pause, men dessverre blir en sveitser stående alene foran mål og kan øke til 3-1 kun sekunder før pausesignalet.

I andre perioden fortsatte Sveits å straffe Norges unødvendige balltap og markeringssvikter i defensiven. De vant perioden 6-1, og på stillingen 9-2 var kampen avgjort. Norge pyntet riktignok noe på resultatet i den siste perioden, men alt i alt en fortjent seier til vertene med 11-5 etter en noe skuffende innsats av de norske gutta.

Lars Erik Torp ble kåret til Norges beste spiller.

Nå blir det spill om plassene 5-8 for Norge, og første hinder på veien for å nå den viktige 5.plassen, som sikrer garantert plass i neste VM, er Tsjekkia. Den kampen spilles fredag kl.1630.