Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation

- Artikler og Notiser - Resultater -
- Spillerpresentasjon - Bilder -

Norge ble nr.5 i VM

Norge vant lørdag 7-5 over Latvia, og ble dermed nr.5 i årets verdensmesterskap i Sveits.

Norge fortsatte i dag det gode spillet fra kampen mot Tsjekkia i går, og dominerte stort i første periode mot Latvia.

4-1 var resultatet etter 20 minutters spill, og i de to siste periodene hadde Norge god kontroll på kampen. Til slutt ble resultatet 7-5 til Norge.

Norges mål i dagens kamp ble laget av Sindre Bjerknes (2), Jonas Gustavsen, Fredrik Hoff Eriksen, Ketil Kronberg, Willy Fauskanger og Ole Mossin Olesen, som også ble kåret til Norges beste spiller.

foto: IFF

- Se Norge-Latvia i reprise på Youtube -

- Kampfakta Norge-Latvia - Bilder -


Dramatisk kamp mot Tsjekkia

Etter dagens dramatiske kamp mot Tsjekkia er det klart at Norge spiller kamp om 5. plass i morgen lørdag.

Etter en helt jevn start på oppgjøret var det evigunge Willy Fauskanger som nok en gang scoret, og gav Norge ledelsen 1-0. Men tsjekkerne utliknet minuttet senere, og kunne etter hvert ta et visst grep om kampen. Både 1-2 og 1-3 kom uten at Norge hadde store sjanser, og det så igjen litt mørkt ut.

Halvveis inn i andre periode snudde Ole Mossin Olesen ene og alene kampen med tre mål i løpet av tre magiske minutter, og Norge er igjen i føringen. Det ene målet kom etter en løpende såkalt zorro fra bak mål, som rundllurte tsjekkiske backer og målvakt.

- Les mer -

- Se Norge-Tsjekkia i reprise på Youtube -

- Kampfakta Norge-Tsjekkia - Bilder -


Tap mot Sveits i kvartfinalen

Norge møtte vertsnasjonen Sveits i en i utgangspunktet helt åpen kvartfinale i kveld, men fikk en leksjon i effektiv innebandy.

Etter en noe avventende start fra begge lag var det Sveits som halvveis inn i førsteperioden tilrev seg et overtak. De produserte flere gode målsjanser, og etter 12.30 fikk de uttelling på en kontring, til ellevill jubel fra hjemmepublikumet. Når Norge kun et par minutter senere også fikk en spiller utvist, var sveitserne effektive og økte til 2-0 på et godt langskudd.

Ut av nesten ingenting sørget Thomas Stræte for en viktig redusering rett før pause, men dessverre blir en sveitser stående alene foran mål og kan øke til 3-1 kun sekunder før pausesignalet.

I andre perioden fortsatte Sveits å straffe Norges unødvendige balltap og markeringssvikter i defensiven. De vant perioden 6-1, og på stillingen 9-2 var kampen avgjort. Norge pyntet riktignok noe på resultatet i den siste perioden, men alt i alt en fortjent seier til vertene med 11-5 etter en noe skuffende innsats av de norske gutta.

Lars Erik Torp ble kåret til Norges beste spiller.

Nå blir det spill om plassene 5-8 for Norge, og første hinder på veien for å nå den viktige 5.plassen, som sikrer garantert plass i neste VM, er Tsjekkia. Den kampen spilles fredag kl.1630.

foto: Lars Bunæs

- Se Norge-Sveits i reprise på Youtube -

- Kampfakta Norge-Sveits - Bilder -


Norge tapte 1-7 mot Sverige

Norge tapte 1-7 mot Sverige og møter Sveits i kvartfinale i morgen torsdag.

Norge gikk på banen i kveld med et håp om gruppeseier og en enklere motstander i kvartfinalen enn med tap.

Slik skulle det ikke bli. Allerede etter 26 sekunder ledet våre naboer i øst med 1-0, men det tok ytterligere 10 minutter før 2-0 kom og Norge hang noe bedre med mot slutten av perioden.

Med et par minutter igjen av perioden gikk strømmen i hallen, og den ble borte lenge. Da kampen ble satt i gang igjen etter to timer var Sverige igjen nådeløse, og scoret allerede etter 16 sekunder i andre periode. Når de kun kort tid etterpå også satte 4-0 var i realiteten slaget tapt for Norge, og begge lag hvilte spillere med tanke på kvartfinaler torsdag.

Gamlefar, Willy Fauskanger, benyttet imidlertid anledningen til å redusere til 1-4 i overtall, men nærmere kom ikke Norge.

Sverige kontrollerte siste perioden og det endte med norsk tap 1-7. Norge spiller dermed kvartfinale mot Sveits i morgen torsdag kl.1630.

Glen Evensen ble kåret til Norges beste spiller.

foto: Lars Bunæs

- Se Norge-Sverige i reprise på Youtube -

- Kampfakta Norge-Sverige - Bilder -


Norge utklasset Polen

Den viktige kampen mot Polen for å sikre avansement til kvartfinalen, ble utsatt i 30 min. på grunn av et voldsomt snøkaos på veiene i Bern. Denne uforutsette hendelsen var det Norge som taklet best, og det norske spillet bar absolutt ikke preg av kaos.

Førsterekka satte standarden fra start med mål av Ketil Kronberg allerede etter 2.21, før Thomas Stræte fulgte opp med ytterligere to mål før det var gått 8.22 av førsteperiode.

Norge kontrollerte etter dette kampen, og til slutt ble sifrene 16-2 i Norges favør.

Norge er med dette resultatet klare for kvartfinale allerede før siste puljekamp mot Sverige på onsdag.

Norges mål ble scoret av: Willy Fauskanger 3, Fredrik Hoff Eriksen 3, Ketil Kronberg 2, Thomas Stræte 2, Mads Rongsjord 2, Lars Erik Torp 2, Sindre Bjerknes, 1 selvmål.

Willy Fauskanger ble kåret til Norges beste spiller.

foto: Lars Bunæs

- Se Norge-Polen i reprise på Youtube -

- Kampfakta - Bilder -


Norsk seier i åpningskampen

Norge vant 8-3 over Ungarn i sin åpningskamp under VM i Sveits.

Norge fikk en kjempestart i årets mesterskap med mål allerede etter 17 sekunder av Willy Fauskanger. Fauskanger som har spilt samtlige VM-turneringer siden 1996, startet sitt niende mesterskap med å score et av VM-historiens raskeste mål.

Norges mål i dagens kamp ble laget av Willy Fauskanger 3, Ole Mossin Olesen 2, Glen Evensen, Thomas Rognlien og Thomas Stræte.

Thomas Stræte ble kåret til Norges beste spiller i kampen, og hadde i tillegg til et mål fire målgivende pasninger.

Mandag spiller Norge sin neste kamp i mesterskapet. Polen er motstander kl.1930.

foto: Lars Bunæs

- Se Norge-Ungarn i reprise på Youtube -

- Kampfakta - Bilder -


VM starter søndag 2.desember

VM for menn 2012 spilles 2-9.desember i Bern og Zurich i Sveits.

Norge spiller sin første kamp mot Ungarn søndag kl.1630.

Det norske landslaget har med en egen presseansvarlig under VM, og vil på innebandy.no legge ut enkle pressemeldinger fra hver kamp.

Dersom noen ønsker kommentarer fra spillere eller trenere, er vi behjelpelig med dette.
Norges Bandyforbund håper pressen unngår å kontakte spillerne direkte, tett opp til kamp.

Dersom noen medier ønsker spesielle bilder fra trening eller kamp, er det bare å ta kontakt.

For kontakt:
Lars Bunæs: +47 93424257
- Offisielle VM-sider -

- Statistikk A-landslag menn -

- VM 2010 - VM 2008 - VM 2006 - VM 2004 - VM 2002 -
- VM 2000 - VM 1998 - VM 1996 -

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no