Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Ungdomslekene på Lillehammer 2013
19-21. april i Kristins hall

El-innebandyturneringen i forbindelse med ungdomslekene

Ungdomslekene åpnet fredag kveld med et forrykende show i Kristinshallen. Gym og Turn utøvere samt unge dansere viste idrett av høy klasse. Showet ble avsluttet med at alle idrettene ble presentert både på skjerm og med utøvere. 3 el.innebandyspillere, som kom inn i Kristinshallen i kjelkene avsluttet presentasjonen til stor jubel fra en fullsatt hall.

Ungdomslekene er ett arrangement som Særforbundsallianse (SFA) arrangerte for andre gang. Det ble konkurrert i :
* Innebandy
* El-innebandy
* Badminton
* Basket
* Bordtennis
* Bueskyting
* Vannsport
* Gym og turn
* Dans
* Skyting
* Boksing
* Biljard
* Klatring
* Fekting
* Bowling

Mer 1.000 ungdommer deltok i disse ulike grenene. Ungdomslekene er blitt et fin utstillingsvindu for norsk idrett. Ett arrangement som også NIF når har trukket til sitt bryst. Neste gang det arrangeres bør også NRK TV kjenne sin besøkstid. Antagelig det største og beste breddearrangement i norsk idrett.

Lørdag og søndag spilte lagene en dobbelt serie. Flere av kampene ble noen thrillere. Alexander Bjørnerud og Kjell Nilsen var kampsekretariat og speakere med god hjelp av Arne Semb (BVIF), som tok seg av resultatservice.

Lørdag formiddag ble to av kampene "steamet". Ekspertkommentator var Alexander Bjørnerud.

Dvs. at disse kunne hvem som helst klikke seg inn på, og se live. Går en inn på www.ungdomslekene.no eller Sportstream.no, kan en finne kampene.

Vi gratulerer Bærums Verk IF som gikk av med seieren i turneringen.

Ungdomslekene var en veldig fin opplevelse for alle deltagerne.

tekst og foto: Kjell Nilsen


Show kamp i el.bandyturnering

Under el. innebandyturneringen på Lillehammer sist helg fikk publikum oppleve en noe uvanlig showkamp. Ett sammen satt lag med spillere fra Nyborg, Lillestrøm og BVIK møtte et lag bestående av en bueskytter, en bordtennispiller .med Gull fra Para olympiske leker ( i rullestol) og en fekter, med sølv fra siste olympiade.

Lag leder og spilende coach Stian Hoff Berg, Tommy Urhaug (Urhaug tok Paralympics-gull i bordtennis - VG Nett om OL 2012 , Bartosz Piasecki (som til daglig fekter for Bygdø Fekteklubb og underviser matematikk på Wang Toppidrettsgymnas).

På papiret et sterkt lag , men……………………..

Tommy Urhaug viste fremragende defensive kvaliteter, noe som reddet laget for det helt store tapet. Fremover på banen fikk publikum oppleve humoristisk coaching ved Stian, og enda bedre svar fra Bartosz. Kampen var virkelig humoristisk. Kampens speaker rapporteres også som noe utagerende, men godt innenfor grensene av det tillatte.

At disse profilerte utøverne stilt opp var veldig populært hos el. Innebandyspillerne. Foto seansen etter kampen tok like lang tid som kampen. (2 x 15 min).

Pga. manglende dommerkort/kampskjema, så kan en dessverre ikke offentliggjøre resultatet, men kampen var underholdende.

tekst og foto: Kjell Nilsen


Innebandy presentert for barneskoler

Under Ungdomslekene ble innebandy presentert for mer enn 160 barneskoleelever på en formiddag.

Sist fredag arrangerte Særforbundsalliansen (SFA) demonstrasjon av ulike idretter i Olympiaparken på Lillehammer. Vi i bandyforbundet, valgte innebandy som vår demonstrasjonsidrett og fikk mer enn 160 barneskoleelever fra klassetrinnet 5-7 klasse på besøk i Kristinshallen. Hver av elevene hadde på forhånd mulighet til å velge mellom 9 idretter. Totalt var det omkring 340 elever som fikk velge. Ca. 50 % valgte altså innebandy!

Instruktører var Andreas Hildremyr og Børge Lenborg. De fikk 40 minutter pr. gruppe. Sett fra min plass i hallen, så klarte de på denne knappe tiden virkelig å skape interesse for innebandy.

Først det helt elementære (valg av høyre/venstre kølle), så noen standard øvelser og til slutt kamp.

På de 6 klokketimene Andreas og Børge holdt på, så hevet de ikke stemmen en eneste gang. Elevene var overraskende stille og svært konsentrerte. For en som til daglig holder på med instruksjon i en drabantby, var dette en hyggelig observasjon. Det går an.

Dette var første gangen særforbundene som til sammen danner SFA arrangerte skoledemonstrasjon. Samtlige forbund var svært positive og vil gjenta arrangementet, enten på Lillehammer eller en annen by med like gode muligheter til et så stort arrangement.

NBF takker Andreas og Børge for stor innsats og sporty innstilling.

tekst og foto: Kjell Nilsen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no