Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norwegian EL-Innebandy Challenge cup 2012
Råholthallen 16-18.november 2012

16-18. november arrangerte Norges Bandyforbund, i samarbeid med Lillestrøm Innebandyklubb, den største turneringen i Norden noen sinne, som også kan regnes som verdens største EL-Innebandyturnering.

Totalt seksten lag var påmeldt, femten lag fra Norge og ett fra Sverige.
De fleste lagene bodde på Haraldvangen. Haraldvangen ligger tjue minutter fra Råholthallen der kampene ble spilt. Haraldvangen sto får felles middag og god stemning alle dagene!

Kampene ble spilt lørdag og søndag, og det var seksten forhåpningsfulle lag som ankom hallen.
Tre baner var satt opp, omringet av spillere og publikum. Stemningen var ubeskrivelig, og engasjementet var på topp. Kampene startet kl.10.00 på lørdagen, men allerede kl.06.30 hadde Arendals spillere våknet, og var klare for dagen! På banen sto det totalt seks lag som skulle få æren av å spille de første kampene. Lagene var spente, og publikum sto og heiet. Idrettsgleden var på topp! I hallen hadde foreldrene til Lillestrøm rigget opp en storfin kiosk med godt utvalg av mat, drikke og kaker, og selvsagt loddsalg. Boder og stoler var rigget.
Vi må også berømme sekretariatet der både dame- og herrelaget til Lillestrøm stilte opp og hjalp til på dugnad.

Tap og vinn med samme sinn. Dette er det idrett handler om! På banen så vi smilende spillere som hadde hovedfokus på gleden av å spille kamper sammen med andre.

Senere på lørdagen ankom en rørt president fra Norges Bandyforbund, Erik Hansen. Han holdt en tale for alle lagene der han blant annet fortalte at han var dypt imponert over spillere og den ekte idrettsglede han ser både på og utenfor banene. Generalsekretær Tomas Jonsson var også til stede og utfordret blant annet representanten fra NIF, Marcela Bustos, til å spille EL-Innebandy. I våres øyne var det ikke noe fremtidige storspillere vi fikk se, men morsomt var det!

Gruppespillet og kvartfinalene ble spilt på lørdag. Vi merket godt at både spillere og trenere ble ytterlige engasjerte i kvartfinalene, da det sto mer på spill. Kampene ble avsluttet ca kl 17, og lagene kunne lade opp til felles middag på Haraldvangen.

Dommerne i årets cup fikk en liten utfordring da vi plutselig ble litt for få av ulike årsaker. Denne utfordringen tok midlertidig dommerne med et smil, og gjorde en enestående jobb i alle kampene! Vi må også berømme fire dommere som egentlig ikke var oppsatt som dommer, men som kastet på seg dommerdrakta og hoppet i det. Dette var Magnus, Espen, en av våre turneringsansvarlige Ellen Due fra Lillestrøm og vår egen Helene Greeny fra Norges Bandyforbund.

Søndagen var sluttspilldagen. Kl 10.00 startet de første kampene. Den kampen som kanskje hadde mest prestisje i de første kampene var Bærums Verk 1 - IFAH. IFAH fra Sverige er et godt etablert og dyktig lag, som har holdt på lenge. Trenerne til dette laget er også de som er med og styrer utviklingen av EL-Innebandy i Sverige. Derfor setter vi stor pris på at laget og trenerne deltar på turneringen. Bærums Verk har bare vokst og vokst som EL-Innebandy klubb, og stilte på turneringen med hele tre lag. Trenerne til Bærums Verk er også dypt engasjert i EL-Innebandyens utvikling her i Norge, noe Norges Bandyforbund setter stor pris på.
Kampen var altså fylt med spillere som har spilt lenge og trenere som har gode kunnskaper om EL-Innebandy som spill. Kampen var jevn og det endte til slutt 3-1 til Bærums Verk.

Det som var spesielt med årets turnering var at det var veldig mange jevne kamper. Dette tyder på at utviklingen og nivået av EL-Innebandyklubber begynner å stabilisere seg. Og det viktigste var at det var flere forskjellige lag som deltok på turneringen, og de fortalte at det var veldig lærerikt å delta, og dette skal de ta med seg videre på treningene.

Finalen:
For en finale vi var vitne til! Jevnspilt, god kamp, og en enorm stemning på tribunen! Dette er den kuleste kampen i EL-Innebandyens historie tør vi påstå.

Kampen gikk mellom Bærums Verk 1- Lillestrøm 1. Begge lagene hadde god forberedelse med taktikkmøte før kampen. Dommerne i kampen var Tony fra Klyve, og Brynjulf fra Levanger. De sørget for en god og rettferdig kamp. Stillingen etter pause var 1-1. Det var kun ca to min. igjen av kampen da Bærums Verk fikk straffe. Straffen tok Gaute, og satte den presist og uten problem, 2-1! Deretter tok tribunen av!
Speaker Kjell Nilsen(NBF) fyrte opp stemningen til begge lag. Da sluttsignalet gikk var det klart at Bærums Verk 1 tok seieren.
Stemningen gikk i taket og noen feiret så voldsomt at de ramlet i bakken!

Turneringen ble en braksuksess og vi gleder oss allerede til neste års turnering! Nå venter det evaluering, slik at vi til neste år kan lage en enda bedre turnering for EL-Innebandyfamilien! :-)

Mvh

Norges Bandyforbund
Marit Sørvig
Turneringsansvarlig


Alle foto: Frank Nordseth

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no