Norge nr.5 i VM

Norge - Polen 5-4 etter straffer
Kampen om 5. plassen starter med at Norge trykker til fra start og mot spillets gang skårer polakkene på en kontring. Ikke mange minuttene etter skårer Karen Farnes på en pasning fra Anette Berg. Kampen står resultatmessig likt, men det er Norge som fører kampen. Etter halvspilt periode skårer Tuva Jarmund på en pasning fra Lena Sundvik og Norge går opp i en 2-1 ledelse. Norge er klart det mest spillende laget i 1. periode.

2. periode starter med at Polen skårer sitt andre mål for dagen og det er nå uavgjort. Norge fortsetter med sitt spill, men lykkes ikke med å få mål. Polen skårer nok en gang og de leder kampen 2-3 etter to spilte perioder.

Etter nesten halvspilt 3. periode finner Elizabeth Landsgård nettmaskene etter en pasning fra Line Hagestande og kampen står uavgjort. Noen minutter etterpå går polakkene opp i ledelsen igjen til 3-4. Det norske laget kjemper og fører kampen til Kristine Næss setter ballen i mål fra pasning fra Anette Berg. Kampen ender 4-4 og det skal spilles 10 minutter til første lag som skårer mål blir vinner. Etter 10 minutter står kampen fortsatt 4-4 og 5 fra hvert lag skal ta en straffe.

Norge setter de første straffene med Elizabeth Landsgård og Tone Einstulen. Polakkene skårer også på to av sine straffer og nå skal en fra hvert lag ut i duell helt til et lag skårer og et lag bommer. Tone Einstulen går frem og setter sin andre straffe for dagen og polakken som går frem overlister ikke Malin Dahler, som har kommet inn for å være målvakt på staffekonkurransen. Norge vinner og tar 5. plass i VM for kvinner. Norge er dermed automatisk kvalifisert til neste mesterskap uten å måtte spille kvalifisering.

Tone Einstulen ble av arrangøren kåret til Norges beste spiller.

Etter kampen:

Det var en glad og lettet gruppe som hadde oppfylt målsettingen om å komme blant de 5 beste nasjonene. I dag var det laget som stod frem som en kjempende enhet og det hadde vært ufortjent om man hadde tapt. Polen har forbedret seg mye siden flernasjonsturnering de arrangerte i september i år og de har også lagt ned mange treningstimer for å kunne vinne et slikt oppgjør. Det er veldig bra at Norge også får utteling for den ekstra innsatsen de har lagt ned av svette og tårer. Norge har utviklet seg.
Vi fikk noen korte ord med ledelsen etter de og spillerne hadde gått fra intervju etter intervju. Bussen går om 2 minutter ropes det og det spørres etter spontane kommentarer etter en svært nervepirrende kamp.