Fortjent seier mot Latvia

Norge - Latvia 4-3
Norge vant lørdag formiddag 4-3 mot Latvia i spillet om 5-8.plass under VM for kvinner i St. Gallen.

Norge skal dermed søndag kl.0900 møte Polen om den viktige 5.plassen i mesterskapet, som sikrer plass i neste VM uten kvalifisering.

Norge startet offensivt og trykket til fra start i dagens kamp. På en av Latvias første sjanser skårer de etter ca. to minutter. Under ett minutt til av kampen øker Latvia ledelsen til 2-0. Norge blir på ingen måte rystet av dette og fortsetter å trykke på offensivt. 14 minutter ut i kampen får Norge et fortjent mål som Lisbeth Hildremyr setter utagbart for målvakten etter pasning fra Anette Berg. Norge kom til flest offensive muligheter i første periode.

Andre periode rekker å bli 14 sekunder gammel før Lisbeth Hildremyr setter sitt andre mål for dagen etter pasning fra Sandra Vika. Norge er bedre enn Latvia i det offensive spillet og drøye 2 minutter ut i perioden skyter Kristine Næss ballen i krysset etter en pasning fra Karen Farnes og Norge leder fortjent 3-2. Norge fortsetter med å trykke til mot Latvia. En liten del av perioden får Latvia noen skudd mot Malin Dahler som hun plukker og hun holder oss inne i kampen. Norge skårer 14 minutter ut i perioden. Denne gang er det Henriette Knudsen som treffer nettmaskene etter pasning fra Line Nygård. Stillingen 4-2 står seg ut perioden.

Tredje periode spiller Norge som andre periode og stresser Latvia når de har ball. 10 minutter ut i perioden skårer Latvia og skaper en nerve i kampen på stillingen 4-3 til Norge. Det norske laget kjemper hardt og vinner fortjent.

Malin Dahler ble av arrangøren kåret til Norges beste spiller.