Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norge til nye høyder

Dette er den 8. dagen for troppen i VM og en kampfri dag. Den norske troppen trengte å gjøre noe nytt og bestemte seg for å reise til Säntis for å komme seg bort fra bykjernen.

Lagets guide, Beat Oesch, hadde funnet en smidig reiserute for laget. Etter en noe senere frokost bar det først av gårde med lokaltoget før laget byttet til et nytt tog, som var på en privateid bane, som tok oss til Urnäsch. Her byttet vi til en lokalbuss som brakte oss til bunnen av Säntis hvor laget skulle kjøre taubane til toppen av det 2504 moh. høye fjellet.

Før turen var det to utfordringer med turen, flere av utøvere og lederne har høydeskrekk og det å sende noen opp i luften å la dem dingle flere hundre meter over bakken kunne by på problemer. Dette ble et mer tenkt scenario, når jentene står sammen om de utfordringer de står overfor.

Et annet mer alvorlig dilemma var at taubanen stenger når det blåser for kraftig. Værmeldingen spådde overskyet vær og sterk sønnavind. Været veksler raskt på toppen av Säntis og mye tydet på at vi skulle få reise både opp og ned samme dag.

På veien opp var det relativt svak vind, men toppen kunne ikke skimtes pga. skylaget. Noen bekymringer ble overhørt, da taubanen stoppet ved nest øverste mast på taubanens høyeste frittsvevende punkt. Døren ble åpnet og en taubanearbeider kom hutrende inn i gondolen. Han skulle til toppen for å nyte sin lunsj etter å ha skrapt masten sikker for snø og is. Endelig nådde vi toppen og utsikten kunne nytes.

Været skifte fra lun vind til storm i kastene slik at det var ubehaglig å bevege seg utendørs på fjelltoppen. Mange trosset vind og snødrev for å ta bilder når solen trådte frem. Etter en drøy time valgte første halvdel å ta seg ned med gondolen igjen. Ettersom vinden hadde økt kraftig i styrke ble turen ned en prøvelse. Gondolen svaiet kreftig i første halvdel av turen og flere syntes det var ubehaglig. Heismusikk kan være noe kjedelig, men ompa musikk fra alpene hjelper ikke mot frykt innesperret og høythengende i en godol, som varte i uendelige 20 minutter. Endelig fikk første gruppe fast grunn under bena og sertifikater ble utdelt fra gondolføreren.

Laget har fått egentid mellom lunsj og middag. Deretter blir det kamputtak og kampgjennomgang for morgendagens batalje mot Latvia.tekst og foto: Lars BunæsFor spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no