Seier mot Slovakia

De norske jentene slo tilbake etter tap i åpningskampen og la til rette for kvartfinaleplass ved å slå Slovakia 5-2 i ettermiddagens spennende oppgjør.

Etter en dag med spillefri skulle det norske laget møte Slovakia, et lag vi aldri tidligere har møtt. Slovakia spilte i B-gruppen i VM 2009, men åpnet denne VM-turneringen med 10-4 seier over Ungarn. Norge skulle bygge videre på det positive etter 2-3 for Tsjekkia søndag.

Etter en jevn åpning på kampen tok Norge ledelsen etter snaue 7 minutter. Line Nygård løftet inn pasningen fra Anette Marie Berg. Slovakia svarte umiddelbart og utliknet på en kontring etter 8.17.

Skulle dette bli så vanskelig som mange trodde?

Før vi var halvspilt i 1. periode sendte Charlotte Hermansen i vei et skudd fra 14-15 meter. Det treffer en motspiller og sender Slovakias sisteskanse i feil retning. Norge overtar mer av banespillet etter scoringen, men Slovakia ypper seg med farlige kontringer.

3-1 kom på flott vis. Etter et vedvarende trykk mot Slovakias mål kommer en retur ut i slottet. Sandra Vika har oversikt og finner Karen Farnes. Dette sto seg til pause. Skuddstatistikken var 9-5 i favør Norge.

Andre periode begynte som den første sluttet, med norsk press. Det ga uttelling allerede etter 22.28 da et langskudd fra Marna Lunde fant veien til nettmaskene. Pasningen kom fra Lisbeth Hildremyr. Igjen jevnet kampen seg ut, men man følte at Norge hadde full kontroll. Dette helt til Slovakia reduserte til 4-2 på en kontring. Det var kamp igjen, og etter scoringen fikk Slovakia åpenbart mer tro på egne ferdigheter og kom til flere sjanser før periodeslutt. Skudd i andre periode var 6-5 i favør av Slovakia.

- Før tredje periode var det om å gjøre å få senket norske skuldre, poengterte landslagstrener Zouhar.

Første 10 minutter var likevel Slovakia klart best, og det var kun en god Lone Evensen som holdt Norge foran på tavla. De norske spillerne så ut til å være grepet av alvoret.

Derfor var det uvant deilig når lyden av Alexander Rybaks -Fairytale- spredte seg i hallen etter 51.42. Marie Amundsen scoret etter forarbeid av Anette Marie Berg. Etter dette hadde de norske jentene full kontroll på kampen igjen, og ikke engang da Norge pådro seg kampens eneste utvisning 2 minutter før slutt ble det skikkelig spennende. Skuddstatistikken i siste periode var 6-2 i favør Norge.

Lisbeth S. Hildremyr ble kåret til Norges beste.

Nå er det bare å forberede seg til kamp mot Ungarn i morgen.