Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Til sengs med to av debutantene

Sirill Sørensen og Lone Evensen debuterer i VM sammenheng.

Til sammen har de 17 års innebandyerfaring og før innebandykarrieren har de drevet mange idretter som blant annet: Turn, langrenn, basketball, volleyball, fotball, håndball, street & freestyle (dans) og ridning. Med en slik allsidig idrettsbakgrunn var det naturlig å spørre dem om hvorfor de begynte med innebandy.

Sirill ble lei av å trene fotball midtvinters ute med et lag hvor en del uteble fra treninger. Samtidig var det noen av hennes venninner som snakket varmt om hvor gøy det var å spille innebandy og en den dag kom hun på trening og hun har vært glad for at hun tok det valget avslutter hun.

Lone ivret gymnastisk etter å svare på spørsmålet. Jeg var blitt lei av idrett. Noen av hennes venninner hadde i lengre tid fortalt om innebandy og påpekt at de hadde en utfordringer med å ha en målvakt på laget. Til slutt ønsket hun ikke å høre mer om målvaktsproblematikken og sa at hvis de skulle få problemer på en kamp skulle hun hjelpe laget med å stille som målvakt. Noen dager etterpå stod hennes venninne på døra med et nytt målvaktsett og beskjed om at skal du spille kamper må du komme på treninger. Lone angrer ikke et sekund på at hun både ble med på sin første trening og at hun hadde nærmest fleipet om å redde laget i et kortsiktig perspektiv, som har blitt en langvarig målvaktskarriere.

Det var noe utfordrende å komme til ordet og stille spørsmål til jentene. Begge hadde mye energi og tanker om mye og mangt og grunnet et teknisk møte måtte vi utsette siste del av intervjuet til senere på kvelden.

Noen timer senere møttes vi for å fortsette intervjuet og ønsket at de kunne svare på deres personlige og lagmessige forventinger til VM.

De er viktig at vi får den gode flyten i laget svarer de i kor. Sirill ønsker å få spilletid og utvikle seg som spiller. Lone ønsker seg også å få spilletid og holde et høyt internasjonalt nivå. Det viktigste er laget lykkes, sier begge som deres sluttkommentar.

I morgen begynner VM med en kamp mot Tsjekkia. Hvilke tanker har dere om denne kampen?

Jentene sier at det blir viktig å spille slik vi kan. Når vi setter forsvarspillet vil vi også lykkes i angrepsspillet. (Siden at flere tsjekkere kan svensk og noen få norsk ønsker vi ikke å avsløre noe nærmere om taktiske disposisjoner). Vi gleder oss til kampen avslutter de glade jentene.

tekst: Lars BunæsFor spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no