Kampdag 4

Vi ble vekket i dag av et voldsomt tordenvær rundt kl 0700. Kaldere og overskyet med en del regnbyger er dagens værmelding. Kan være godt med noe kjøligere vær, rundt 20 grader, spesielt inne i hallen.

Fokus i dag har vært på Ungarn og Ungarn som lag. Et lag som alle østeuropeiske lag, kjemper mye og stor innsats hele veien. I dag tror jeg at det er det laget som vil vinne og som vil ofre mye for å få det til, som til slutt beholder plassen i A-divisjonen. Ungarn spiller mann mot mann i forsvar, har lite lagspill, men har noen enkeltspillere som både er raske og teknisk gode. De presser høyt og stresser motstanderen høyt i banen. Et lag vi bør så absolutt være bedre enn, men hver kamp lever sitt liv.

Våre jenter har hatt en rolig formiddag etter en 20 minutters tur etter frokost. Noe smårusk i troppen ellers er alle klare for kampen mot Ungarn.

Kampen blir akkurat som vi regnet med. Ungarn presser høyt i startfasen og kommer til et par farlige sjanser. Etter hvert overtar vi spillet og har noen gode sjanser uten at det blir mål. Det er vi som i stor grad "eier" kampen, og alle venter egentlig på den første scoringen. Nå ender perioden 0-0, noe urettferdig mener vi.
2. periode begynner som den første, Ungarn presser igjen høyt, men kommer egentlig ikke til noen store målsjanser. Så scorer Ungarn på en av sine få sjanser, og sjansen får de av oss. En spiller får løpe igjennom mens våre backer rygger og rygger. Ungarerne forsvarer seg godt og vi evner rett og slett ikke å få mål i resten av perioden.
Perioden ender med 0-1.
3. periode har så vidt startet da samme spiller fra Ungarn får det samme løpet og scorer fra samme posisjon, plutselig er vi 2 bak. Vi kommer tilbake og scorer ved Mia på et langskudd. Nytt håp, som fort blir slukket. Ungarerne slår tilbake og setter inn 3-1. Da ser det mørkt ut. Når så vi reduserer til 2-3 med 5 minutter igjen, så tennes håpet. Dessverre så orker ikke våre å gjøre mål slik at kampen ender 2-3, og vi må ta veien ned i B-divisjonen.

Vi må stikke fingeren i jorda og innrømme at bedre er vi ikke i dag. Våre jenter vil så gjerne, men vil ikke nok. Vi så det mot Polen og vi så det i dag, motstanderne våre gir alt og mere til i duellene og løpene. Vi blir mere nølende og avventende, det straffer seg internasjonalt.

tekst: Morten Lindem, foto: Marianne Svendsrud