Kampdag 1

Det er tirsdag 1. mai og det er klart for den første kampdagen. En dag støtteapparatet hadde mest å gjøre på morgenen. En syk Eline skapte problemer og det ble besluttet å hente Thea nedover da man var usikker på tilstanden til Eline i dagene fremover. Å bare ha en keeper var ikke ønskelig.

Formiddagen var rolig for spillerne og alle var optimistiske ved avreise.

Hallen var varm ca 25 grader og lite lufting. Det begynte utrolig dårlig for arrangøren. Midt under avspillingen av den finske nasjonalsangen gikk brannalarmen. Etter hvert fikk man stoppet denne og nasjonalsangene ble avspilt.

Det finske laget er gode, og de har mange gode enkeltspillere. Når så jentene våre står med hatten i hånda i første periode blir det stygge tall. 0-2 viser tavla før det var spilt 5 minutter. Senere kommer ytterligere 4 mål imot i denne perioden. En periode preget av ubesluttsomt og nølende spill. 2. periode ble betraktelig bedre. Da hadde jentene skjønt hva som måtte til, og de spilte til dels jevnt med finnene, men allikevel så vinner finnene perioden 5-2.
3. periode åpner med 3 finske mål i løpet av de første 3 minuttene og i denne perioden henger vi ikke med. Så jevner spillet seg ut og vi kommer til noen sjanser, dog uten mål. Finland setter ytterligere en ball i nettet og tapet 2-15 blir en realitet.
Det er to store forskjeller på våre og Finlands spillere. De løper og løper, forflytter seg hele tiden og på den måten lager rom. Det andre er at de avslutter mye oftere enn våre, våre jenter blir kanskje noe forsiktige i avslutningene.

Denne kampen er ferdig og vi kan ikke få gjort noe med den. Nå må vi ta med oss det positive og fokusere på kampen mot Polen i morgen.

tekst: Morten Lindem, foto: Marianne Svendsrud