Polish Cup 2012 (U19-kvinner)
Oppsummering

Det var en spent og kanskje litt morgentrøtt gjeng som møttes på Gardermoen torsdag morgen. Etter en grei flytur ankom vi Schönefeld i Berlin og oppdaget at bussen var ikke der. Det viste seg at bussen hadde kjørt til Tegel og ventet på oss ved den flyplassen. Etter hvert kom nå bussen og turen gikk til Wolsztyn der vi bodde på hotel Kaukaska. En grei treningsøkt på kvelden ble også gjennomført før spillermøtet la opp planen foran fredagens første kamp som gikk mot Slovakia.

Troppen hadde med seg mange debutanter og det bar kampen mot Slovakia preg av. Å si at vi stod med hatten i hånda i den første perioden var ikke å overdrive. Slovakerne hadde nærmest fritt spillerom og laget mange mål, til tross for at vi fikk kampens første mål. Det gikk litt bedre i de to siste periodene, men allikevel så var dette en kamp hvor nervene spilte mange et puss. Soleklart tap for et aggressivt og fysisk spillende lag. Victoria Hoel ble vår beste spiller.

Tysklandskampen ble vår. Tyskerne var akkurat så dårlige som vi trodde, og i denne kampen fungerte mye veldig bra. Soleklar seier, og Kine Eriksen ble vår beste spiller.

Lørdagen var ansett for å være den hardeste dagen, vi møtte både Sveits og Tsjekkia. To av de fire store og to lag med ambisjoner om finaleplass i VM.

Mot Sveits henger vi godt med, selv om sifrene var i mot oss. 9-2 er ikke et godt resultat, men vi var med i store perioder av kampen. Her var det god innsats og tæl i laget, og de ga ikke opp selv om Sveitserne scoret jevnt og trutt. Heidi Homble ble vår beste spiller.

Tsjekkiakampen ble mye av det samme som mot Sveits. Vi holder godt følge innsatsmessig og er med på notene, men vi klarer ikke å få ballen i mål. 2 ganger på stillingen 0-0 rullet ballen på målstreken og vi kunne lett ha ledet kampen. Så kommer det 4 kjappe mål mot oss etter 12 minutter og til det 15., og kampen er på mange måter avgjort. Vi henger godt med i de to siste periodene også, men klarer ikke å score og når de så scorer på omtrent alle skudd de siste 10 minuttene av kampen blir det tungt, Carina Hardang ble vår beste spiller.

Så var det søndagen og vår siste kamp. Motstanderen var Polen, et lag vi også møter i VM. Kampen blir svak fra vår side. Borte er intensiteten og aggressiviteten fra kampene på lørdag. Det er dårlig tempo og vi tapen nesten hver eneste duell om ballen, dessuten så er ballmottaket katastrofalt. Polen vinner, ikke fordi de var bedre enn oss, men fordi vi ikke evner å få opp tempo og øke innsatsen. Dette var for mange av spillerne den svakeste de gjennomførte i turneringen, bortsett fra 1. periode mot Slovakia. Stine Branting var vår beste spiller.

Så, hvor står vi 3 måneder før VM? Det positive er at mange av jentene står fram og viser god lagmoral og stå på vilje. Spesielt er jeg imponert over 95-årgangen som virkelig tar for seg. Flere av de "etablerte" jentene tar ansvar og viser at de er på rett vei, og så har vi 3 gode keepere.
Det som det må jobbes med videre er for jentenes del; ballmottak, ballkontroll og balltempo. På disse områdene er vi langt etter de øvrige nasjonene. Vi mister alt for lett ballen i upressede situasjoner fordi vi ikke klarer et enkelt mottak eller å få kontroll på ballen. Når omtrent hvert mottak ender med at ballen stoppes, så må den kontrolleres og så kommer pasningen, så tar det for lang tid og vi blir løpt opp og ofte mister vi ballen også. Én touch pasning og direkte skudd er nesten fraværende hos oss. Dette ble også presisert fra trenerne at jentene må jobbe med framover. Ellers er det mye detaljer og mye taktikk som trenerne må terpe på videre.

Nå er neste samling søndag 26. februar i Høyenhallen. Fra denne datoen så begynner rekkebygging og taktikk, oppspillsvarianter og andre spillemessige detaljer blir viktige.
VM troppen blir tatt ut uka etter denne samlingen. Så får vi håpe at jentene tar trenernes ord innover seg og jobber målbevisst med det de fikk beskjed om videre fram mot de neste samlingene.

Turen hjem gikk som forventet og mange hadde mye å tenke på hjemover.

Tekst: Morten Lindem