Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Slik vil de gjøre Norge bedre:
- Samling en dag i måneden

Raymond Evensen mener det norske landslaget ikke kommer utenom flere landslagssamling for å bli bedre, minst en gang i måneden. Landslagstrener Johnny Petersen er enig.

HELSINGFORS: - Vi har ett tap i VM til ordinær tid, og det er bra, men skal vi bli enda bedre må vi ha flere matcher og flere samlinger. Jeg skulle gjerne sett at vi spilte flere ukekamper i den norske eliteserien, slik at vi kunne ha en lørdag eller søndag hver eneste måned med landslaget, sier Raymond Evensen.

37-åringen mener det ikke vil øke belastningen på landsspillerne mye. Akkurat nå bor de fleste i Oslo og Østfold.

- Spillerne i Sverige eller andre steder trenger ikke være med på alle samlingene, de får matchtrening i høyt tempo hele tida. Det gjør ikke vi i Norge, i hvert fall ikke i forhold til å møtes om lag 25 stykker og trene sammen. Det vil gjøre oss mye bedre. Og nå handler det om hva vi har lyst til. Har vi lyst til å være noe mer enn nummer fem eller seks, må vi gjøre noe med det. Jeg tror heller ikke det vil koste så mye, siden vi er konsentrert i ett område.

Selv regner han ikke å være med videre, men å gi seg nå. Han håper det kommer opp unggutter som gjør at han ikke er god nok til Sveits-tur i 2012.

Landslagssjef Johnny Petersen har gjort unna to år som landslagstrener. Han er sugen på å fortsette hvis forbundet og spillerne ønsker det samme. Her han sjefen de neste to årene, ønsker han samme modell som Raymond Evensen.

- Jeg har fortsatt ikke vunnet noe, og jeg blir gjerne med videre hvis vi kan få til flere landslagstreninger. En gang i måneden gir ti treninger, og det vil gi oss et stort utbytte. Jeg vil stå i fronten for et slikt opplegg. Helst vil jeg ha guttane tre ganger i uka, forklarer Petersen.
Med internmatcher og treninger tror han Norge kan bli mye bedre i overtall, undertall, frislag og på tempo. Det siste vil forhåpentlig gjøre at vi gjør færre feil som motstanderne er så flinke til å utnytte i hvert eneste mesterskap.
- Det var spennende, og jeg føler vi fikk til veldig mye. Vi skaper sjanser og har god kontroll defensivt, bortsett fra et drittmål.

tekst: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no