Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


IFF vil vurdere Vuvuzela-tiltak

- Vi må ta en diskusjon om Vuvuzela under innebandymesterskap i IFF, jeg har fått flere tilbakemeldinger om at det er intenst i tv og web-sendingene, sier Stefan Cratz.

HELSINGFORS: Årets VM i innebandy er det første der vuvuzelaen har gjort sitt inntog. Hornene skaper en voldsom lyn både i hallen og hjemme foran tv-apparatene. Og det er for sistnevnte det er et stort problem på grunn av frekvensen.

I Helsingfors har det til tider vært irriterende høy støy også i hallen under Finlands kamper, og i finalen er det ventet et enormt lydnivå. Dette vil IFF nå se på. Både pressefolk og tilskuere utstyrte seg raskt med ørepropper før finalehelga.

Det er imidlertid ikke første gang det er vuvuzela i innebandyturneringer.

- I Benidorm i høst var den representert i U19-kvalifiseringen og også der fikk vi tilbakemeldinger om at lydnivået er for høyt. Der var det Nederlandske lagledere som brukte vuvuzela på tribunen. Heldigvis ble de som engasjerte når Nederland scoret at de glemte å bruke den, ler Cratz, som er competition manager i IFF.

I Polens internasjonale turnering i høst var de norske spillerne plaget av lyden fra instrumentet som plaget en hel fotballverden under mesterskapet i Sør-Afrika.

Da var det polske skoleungdommer som var engasjert for å skape stemning, og satt bak hver sine innbytterbenker og blåste alt de kunne. Det gjorde at verken trenere eller spillere kunne kommunisere.

tekst: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no