Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norge må kvale,
usikkert hvor mange plasser Europa får

HELSINGFORS: 11 plasser er ledige til neste herre-VM i Sveits i 2012. Finland, Sverige, Tsjekkia, Sveits og Latvia er klare, mens resten av verden må spille om de siste plassene. Foreløpig er det uklart hvor mange plasser hvert kontinent har.

- Hvordan kvoteplassene fordeles til VM i Sveits avhenger av hvor mange som melder seg på. Det er derfor vi har innført et slikt system med påmelding, for at nasjonene vise interesse tidlig, sier Stefan Cratz, competion manager i IFF.

Til årets mesterskap hadde Amerika en plass, mens Asia/Australia hadde tre. Resten var europeiske. IFF håper at nærmere 40 land er interessert i å spille kvalifisering til neste VM. Pr. i dag er 31 nasjoner rangert for herrer, basert på resultater det siste året.

I Asia deltok fem lag i den siste kvalifiseringen der tre lag tok en VM-plass. Nå blir det trolig flere lag med i kvalifiseringen, men ut fra årets kvalitet kan ikke kontinentet forsvare tre plasser.

Til dame-VM neste år spiller Canada og USA om en plass fra Nord-Amerika, slik det var for herrer i år.
Til dame-VM blir det imidlertid bare ett lag fra Asia når Japan og Singapore spiller om denne plassen - i Perth i Australia. Ingen andre lag meldte seg nemlig på i kvalifiseringen.

- Nå er kanskje Brasil på gang til å være med i en kvalifisering i Amerika, vi får se om de får til det før VM 2012, sier Cratz.

Den ene europeiske kvalifiseringen er foreløpig lagt til Slovenia. Norge kan også søke om å få arrangere en kvalifisering.

tekst: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no