Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Landslagssjefen:
- Kommer jo aldri til å våge å ta straffe igjen

Etter kampen mot Latvia lørdag formiddag var taklingen på Runar Snellingen under straffeslaget det store samtaleemnet. Den norske ledelsen raste mot den latviske keeperen.

HELSINGFORS: Han har fortsatt 100 prosent uttelling på fem forsøk på straffer i VM-sammenheng, Runar Snellingen. Den siste straffen ble imidlertid kostbar. Den latviske keeperen kastet seg ut med det som bare så ut som et mål: Å stoppe Tunet-spilleren med en lang karriere i Sagene.
Resultat: Norsk mål og det som fryktes er en alvorlig kneskade for den norske forwarden. Retter etter skaden sa fysioterapeut PO Fjeld at det kunne både være korsbånd og leddbånd, og Snellingen ble båret av banen og sendt til sykehus.

Dommerne i kampen gjorde ingen tegn til å straffe målvakten. De to tsjekkiske pipeblåserne var de samme som unnlot å reagere da Sveriges keeper tok Snellingen i kvartfinalene. Da traff målvakten føttene, nå kom smellen i knærne.

- Det er helt utrolig at keeperen ikke blir utvist. Hvis det skal være slik i internasjonal innebandy kommer jo Runar Snellingen aldri til å våge å ta et straffeslag igjen hvis han risikerer å bli overfalt og sparket ned hver gang, bare fordi han er god på denne typen straffer. Dommerne bare feide av våre klager, og det er utrolig. Jeg ba dem se på video etter kampen, og det håper jeg virkelig at de gjør, sier en oppgitt landslagssjef Johnny Petersen.

Han var også kraftig provosert over de latviske målvaktenes oppførsel etterpå.
- De to keeperne sto og lo etter at den ene nesten har "drept" en spiller, mer usportslig er det nesten ikke mulig å være.

Etter kampen ble det diskutert både blant pressen, og sikker blant IFF-lederne.
I andre idretter gir slike overfall direkte rødt kort, og det ville også ha blitt straffet om det hadde skjedde ute på banen. I VM har to keepere fått lov til å sparke ned Snellingen på straffeslag.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no