Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Skuffet norsk lag etter tap på overtid
- Må spille kvalifisering til neste VM

Norge - Latvia 5-6 sd
Norge førte kampen mot Latvia, men tre svært tilfeldige mål ga Latvia 5. plassen i VM i innebandy og den siste billetten til neste mesterskap. Norge må spille kvalifisering.

HELSINGFORS: - Det føles veldig surt akkurat nå. Det var en dårlig avslutning på et VM som har vært ganske bra, vi har tross alt bare tapt en kamp etter ordinær tid. Vi var ett mål unna å slå Tsjekkia og vinne gruppa vår, og vi var ett mål unna å sikre VM-plassen neste år, sier landslagstrener Johnny Petersen.

Norge ledet både 2-0, 3-1 og 4-3 over Latvia i den viktige kampen VM-billett i Finland lørdag morgen.
Latvia hadde imidlertid mye flaks:
1-2-reduseringen endret retning i norske bein.
3-3-utlikningen reddet Norges målvakt ut i hodet på en egen back og i mål.
5-6-avgjørelsen var en tilfeldig styring som spratt i sakte film over målvakten.

- Det er ikke sikkert det bare er tilfeldig at det ofte er slik. Latvia er gode til å legge baller på mål og er taktisk lure gjennom å skyte lavt og være aggressive på mål. Vi skyter alt for ofte over mål, slik at det ikke blir noen retur eller tilfeldigheter i vår favør, forklarer Petersen.

Han synes Norge skulle ha avgjort kampen i første periode med normal uttelling.
- Vi ledet 2-1, men det burde vært 4-1 basert på sjanser. Vi er ikke så dyktige foran mål som vi må være i et VM.

Etter at Latvia tok ledelsen 5-4 med sju minutter igjen, kjempet Norge for en utlikning. Sveivas Andreas Sletten grep sjansen etter åtte målgivende pasninger i mesterskapet, og klemte inn utlikningen som ga overtid.
Her styrte Norge det meste, men på et frislag la altså Latvia ballen på mål, en ball som ble styrt over målvakten og inn.
- Jeg vet ikke engang om den traff en norsk eller latvisk kølle eller bein. Det var utrolig kjedelig, de gjør bare to-tre ordentlige mål i kampen, sier målvakt Christer Rönnmark.

Dermed måtte Norge ta til takke med sjetteplassen i VM, samme som for to år siden. Laget må nå ut i kvalifisering til mesterskapet i Sveits om to år. 11 plasser er ledige, men hvordan de fordeles på kontinentene er ennå ikke klart.

Norge har nærmet seg de beste i verden, og har fått skryt fra flere nasjoner i årets VM. Et svensk elitetrenerkurs som har finanalysert alle kampene mener at Norge har bedre enkeltspillere og har blitt bedre som lag.

Veteran Raymond Evensen mener en ting er helt nødvendig for å ta ytterligere et steg nærmere de beste:
- Samling en dag i måneden med de 20-25-30 beste i den hjemlige serie. Vi trenger flere samlinger der vi kan trene og spille sammen i et høyere tempo enn vi har i klubblagene. Hvis vi spiller litt flere kamper på ukedagene trenger ikke belastningen bli så mye større, men utbyttet vil være veldig bra, sier 37-åringen.

- Kampfakta -

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no