Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Evensen-show i norsk seier
- Willy Fauskanger slo alle rekordene i VM

Norge - Russland 11-6
Norge spiller kamp om den viktige 5. plassen i innebandy-VM etter seier 11-6 over Russland fredag. Veteranen Raymond Evensen scoret fire mål. Willy Fauskanger slo dessuten alle rekordene i VM.

HELSINGFORS: Evensen viste at hans 37 år ikke er noen begrensning i hans åttende VM.
Før han scoret sine fire mål slo han an tonen.
- Jeg har scoret fire mål tidligere, men et er vel ikke så mange som har gjort det i min alder, smiler Fjerdingbyspilleren som noterte sin 95. landskamp fredag.

Fire mål og en målgivende pasning ble det, en i kamp der hans femmer scoret hele seks spillemål, i tillegg til ett straffeslag og et mål med overtallsrekka. Blant annet lå spillerne i den norske andrerekka bak de fem første scoringene.
- Det fungerte veldig bra i dag. Det er aldri lett å motivere seg til kamper som handler om femte- og sjetteplasser i vår alder, men i dag synes jeg det gikk bra. Gamlegutta viste at de ville vinne i dag. Selvfølgelig fikk vi mer rom og tid mot russerne enn i kampene mot Tsjekkia og Sverige, og det er litt av årsaken til uttellingen, men samtidig spiller vi bra.

Allerede etter 3.50 av kampen spilte Evensen fram rekkekamerat Willy Fauskanger, og sørget for å gjøre Greåker-spilleren historisk som tidenes mestscorende i VM-historien. Etter 14.18 spilte dagens bursdagsbarn Andreas Sletten fram Fauskanger til 2-2, og fem minutter før slutt fikk 34-åringen ta et straffeslag slik at han også ble den herrespilleren i VM-historien med flest målpoeng.
- Jeg fikk sjansen på det straffeslaget til å bli alene om poengrekorden, og det var litt ekstra artig. Slike rekorder betyr ikke så mye, men det er likevel morsomt å ha alle rekordene alene nå.

Med kampen mot Latvia lørdag får han sin 42. VM-kamp i karrieren og han har 40 mål og 68 VM-poeng etter fredagens oppgjør mot Russland.
- Kampen mot Latvia blir knalltøff, de imponerte voldsomt mot Estland i dag, og den starter klokka 10 om morgenen. Vi tapte den samme plasseringskampen mot dem i forrige VM, og de er som regel veldig giret i denne kampen.

Rekkekamerat Raymond Evensen har heller ikke lyst til å gjenoppleve oppgjøret for to år siden.
- Da ble vi benket etter første periode etter at rekka vår hadde sluppet inn tre mål. Vi fikk komme inn igjen senere i kampen, etter å ha våknet, ler Evensen og legger til:
- Det er ikke det artigste vi gjør å spille viktige VM-kamper klokka 10 om morgenen. Det er ikke da min kropp presterer best, for å si det sånn.

Russerne snudde kampen etter at Willy Fauskanger hadde gitt Norge ledelsen tidlig i kampen fredag. Veteranene ville imidlertid ikke gi seg, og i tur og orden ordnet Fauskanger og 2xEvensen for 4-2 til første pause. Spesielt 2-2-utlikningen var lekker. Pasning mellom hele Russland-laget fra egen banehalvdel fra bursdagbarnet Andreas Sletten, til Fauskanger som styrte inn ballen etter å ha løpt seg helt fri bak backene.

I andre periode så det avgjort ut da Ole Mossin Olesen kontret inn 6-2 til Norge i undertall, men russerne nektet å gi seg, og kastet folk på mål.
- Det var litt hektisk i perioder, og vi hadde nok ikke best fokus bakover hele veien. Vi er ikke så vant til den type spill som russerne har. Det er veldig likt hockey. Det stresset oss litt, men samtidig ga det oss også mange overganger utover i kampen, sier målvakt Thomas Näsholm (38), som spilte sin 42. landskamp for Norge.

Russerne reduserte både til 4-6 og 5-7 i den tredje perioden, som ble preget av raske overganger og litt hawaii-spill. Først da Runar Snellingen satte inn 9-5 på sitt andre straffeslag i mesterskapet ni minutter før slutt var kampen avgjort. Tunet-spilleren har prikkfri straffeinnsats i VM-sammenheng, to i 2008 og to i år.

Noen minutter senere ble Snellingen selv tatt i skuddøyeblikket alene med keeper, men da overlot han straffeslaget til Willy Fauskanger, som altså ble historisk.
Igjen.

I den første plasseringskampen slo vant Latvia kontrollert 8-1 over Estland. Dermed blir det en ny duell med det latviske laget for Norge lørdag morgen. Denne gang spilles det om en VM-billett mens taperen må kvalifisere seg.

De to lagene har møtt hverandre i kampen om 5. plass to ganger tidligere, og senest for to år siden vant Latvia 6-5 i Praha. I 2004 vant Norge 6-4. Seieren til Latvia i forrige VM var for øvrig den første mot Norge på ni seniorlandskamper.

Andreas Sletten ble kåret til Norges beste spiller på sin 33-årsdag etter tre målgivende pasninger.

- Kampfakta -

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no