Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


- Ikke gode nok i 60 minutter

Norge - Sverige 1-10
Norge var bra med i første periode uten å sette sjansene som er viktige for å slå Sverige. - Problemet er at vi ikke holder 60 minutter mot Sverige ennå. Når vi spiller 15 dårlige minutter er det rett og slett ikke godt nok, sier Lars Erik Torp.

HELSINGFORS: Torp spiller til daglig i den svenske eliteserieklubben Dalen, som ligger på tredjeplass i verdens tøffeste innebandyliga.
I går var han med å tape 1-10 for Sverige.
- Når vi er helt på topp, og tør å holde på ballen er vi ganske bra med. Vi kjemper litt mot overmakten hele veien, og når vi gjør personlige feil utnytter svenskene det hver gang, mens de nesten ikke gjør feil vi kan bruke til å skape målsjanser, forklarer Lars Erik Torp.

Landslagssjef Johnny Petersen var godt fornøyd med den første perioden.
- Da skal spillerne ha mye skryt, men vi utnytter ikke overgangene våre godt nok. utover i kampen slipper vi inn 4-5 mål der spillere får stå nesten alene i vårt slott, og det er litt skuffende, sier Petersen.
Han toppet laget i andre periode og gikk ned til to rekker, men valgte å gå opp igjen til tre rekker da spenningen var over, for å spare krefter til fredagens viktige kamp mot Russland.

Målvakt Christer Rönnmark slapp inn 10 mål, men Tunet-målvakten var likevel en av Norges beste spillere.
- Nå føler jeg bare en enorm tomhet. Jeg hadde tro på at vi skulle gjøre en jevnere match mot dem enn vi gjorde i dag.
Etter kampen var han mer sliten enn på lenge.
- Det er i slike kamper du kjenner at du må være ekstremt godt trent også som keeper for å orke hele kampen. Med dette tempoet og alle diagonalpasningene blir du sliten og det er sjelden tid til å drikke. Det føltes som om de scoret seks-sju mål på bakerste stolpe, og i en periode av kampen var det fristende å vurdere å slippe ballføreren for å rekke bakerste stolpe, smiler Rönnmark.

Norge møter Russland i "semifinale" til 5. plassen fredag. Den er ekstremt viktig for de norske innebandyherrene, for kun de fem beste i årets VM er kvalifisert for neste mesterskap i Sveits i 2012. Øvrige nasjoner må gjennom kvalifiseringsspill.

- Det blir en pokker så viktig oppgave for oss å sikre denne femteplassen, mer enn noe annet nå. Vi må gi alt for å unngå kvalifisering, sier veteran Willy Fauskanger.
Han mener Sverige var bedre forberedt til dagens kamp enn i treningskampene i Polen og i Warberg rett før VM.
- De hadde gjort jobben, og utover i kampen fikk vi ikke like mye sjanser som i kampen før VM. I første periode skaper vi en del sjanser som vi må utnytte om vi skal ha noen sjanse mot Sverige.

Lagkaptein Ketil Kronberg er enig:
- Vi måtte ha maks flyt og dyktighet, men det hadde vi ikke i dag. Det ble vanskelig da de gikk opp til 4-1 i andre periode. Den første var bra, da jobbet vi veldig bra.

Norge vant tilskuerkampen, nasjonalsangen og den første duellen mot Sverige, men så var svenskene best i det meste. De blågule tok ledelsen etter 3.31 etter en dårlig klarering i norsk forsvar som ble utnyttet umiddelbart.
Etter 11 minutter lå Norge undere 0-2, men nektet å gi seg og jobbet godt de første 20 minuttene.
Belønningen var et straffeslag etter at Thomas Stræte spilte seg gjennom og ble tatt. Runar Snellingen gjorde ingen feil og reduserte før sidebyttet.

Norge håpet at scoringen skulle gi ekstra krefter, men i stedet for utlikning rykket Sverige fra i den andre perioden og fortsatte i den tredje.

Norge møter altså nå Russland, mens Latvia og Estland gjør opp i den andre plasseringskampen. Vinnerne spiller om 5. plass lørdag, en kamp Norge tapte for Latvia ved forrige VM.

Lagkaptein Ketil Kronberg ble kåret til Norges beste spiller mens Karl-Johan Nilsson fikk prisen hos Sverige.

- Kampfakta - Snellingens straffe (wmv) -

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no