Sverige for gode

Norge - Sverige 1-10
Norge holdt følge med Sverige i en periode før innebandyens storebror sa takk for seg. Nå handler alt om å jobbe for 5. plass og VM-billett for Norge.

HELSINGFORS: Norge møter Russland i "semifinale" til 5. plassen fredag. Den er ekstremt viktig for de norske innebandyherrene, for kun de fem beste i årets VM er kvalifisert for neste mesterskap i Sveits i 2012. Øvrige nasjoner må gjennom kvalifiseringsspill.

Norge vant tilskuerkampen, nasjonalsangen og den første duellen mot Sverige, men så var svenskene best i det meste. De blågule tok ledelsen etter 3.31 etter en dårlig klarering i norsk forsvar som ble utnyttet umiddelbart.

Etter 11 minutter lå Norge undere 0-2, men nektet å gi seg og jobbet godt de første 20 minuttene.

Belønningen var et straffeslag etter at Thomas Stræte spilte seg gjennom og ble tatt. Runar Snellingen gjorde ingen feil og reduserte før sidebyttet.

Norge håpet at scoringen skulle gi ekstra krefter, men i stedet for utlikning rykket Sverige fra i den andre perioden og fortsatte i den tredje.

Norge møter altså nå Russland, mens Latvia og Estland gjør opp i den andre plasseringskampen. Vinnerne spiller om 5. plass lørdag, en kamp Norge tapte for Latvia ved forrige VM.

Lagkaptein Ketil Kronberg ble kåret til Norges beste spiller mens Karl-Johan Nilsson fikk prisen hos Sverige.