Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Her er litt av årsaken til den finske framgangen


Finland har flere tusen innebandyvant og Helsingfors har flere haller som bare brukes til innebandy. Slik blir man best i verden - som ved forrige VM.

HELSINGFORS: Det er en helt vanlig torsdag morgen i Helsingfors og seks lag med finske skoleungdommer spiller turnering. I innebandy. I samme hall. På tre baner samtidig.

På den fjerde har Norges innebandylandslag fått lov til å trene før kampen mot Sverige, og tillegg er det to små baner med ungdommer som spiller.

Det er riktignok VM i innebandy i Helsingfors denne uka, men dette er fast.
Hallen i Ruskeasuo er bygget for innebandy, og ligger oppå en ganske nybygd rutebilstasjon for Helsingfors sentrum. Her går det i busser og innebandy hele dagen. Hver eneste bane er kledt inn av en hovedsponsor som det er vanskelig å unngå.

Mens norske eliteserielag sliter med å få treningstid og fast innpass i norske haller i storbyene, kan finske ungdommer og finske klubber boltre seg i anlegg der vantet står permanent, i stedet for å lure på om de skal drive med andre ting.

Den andre store hallen i Helsingfors-området, Myllypuro, har blant annet sju innebandybaner, treningssenter og bowlinghall. Den ligger sammen med kontorene til det finske innebandyforbundet og det internasjonale innebandyforbundet.
Her er det mer enn en million besøkende hvert år, og anlegget med 70.000 kvadratmeter bruksflate på et grunnareal på 13.000 kvadratmeter kostet ikke mer enn rundt 65-70 millioner norske kroner.

Kanskje ikke rart at finsk innebandy har over 45.000 registrerte spillere? Her må det være mye å lære for både norske kommuner og norske politikere.

Helsingforsområdet har ytterligere en storhall med tre permanente innebandybaner; Hakaniemi station. Prøver du deg på google translate får du fram følgende: "Hallen ligger i en gapahuk ved siden av markedet".
Sannheten er at den i et fjell i tilknytning til et stort marked/kjøpesenter.

PS! Alle anleggene har selvfølgelig en og annen sauna…

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no