Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Hagestande valgt inn i utøverkomitéen

Under årets VM ble Line M. Hagestande fra Holmlia valgt inn i IFFs utøverkomité som en av fire kvinner i tillegg til fire menn. Komitéen skal blant annet se på reglene.

HELSINGFORS: - Det blir spennende å se hva slags oppgaver vi blir satt til å gjøre. Det eneste jeg vet er at vi skal være med å diskutere reglene for hvordan spillet skal utføres og utvikles, forteller Hagestande til innebandy.no.

23-åringen som opprinnelig kommer fra Østfold, og tidligere har spilt for Fredrikstad, Slevik og Nidaros, er den yngste i komitéen.
- Jeg er litt spent på hva de mange erfarne spillerne som er valgt inn ønsker å ta opp, og hvilke synspunkter de har. Foreløpig har jeg ikke noen kampsaker i forhold til å endre reglene.

Hagestande har 24 A-landskamper for Norge siden debuten i 2006, og ble oppfordret til å sende inn en CV til IFF i forbindelse med valget til utøverkomitéen. Foreløpig sitter hun fram til dame-VM i Sveits desember neste år, der damespillerne selv skal velge sine utøvere, slik herrene har gjort til årets VM.

Hagestande spiller som sagt for Holmlia denne sesongen, og ett av de sportslige målene er å komme med i det norske VM-laget som reiser til Sveits neste år med mål om forbedre fjorårets 7. plass i Västerås, der Polen ble slått 6-5 etter straffeslag.
- Selvfølgelig er VM målet. Det er viktig motivasjon i treningen for å bli bedre.

Her er utøverne som er valgt inn:
Kvinner:
Magdalena Sindelova fra Tsjekkia er 31 år og har deltatt i fem VM-sluttspill. Hun er lagkaptein på det tsjekkiske laget.
Paula Jouhten fra Finland har deltatt i fem VM og har spilt i Sverige og Finland. Hun har vært finsk lagkaptein de siste to mesterskapene.
Baiba Jurusa fra Latvia er 30 år og har deltatt I alle sju VM for kvinner som er arrangert. Hun er latvisk mester ti ganger på 14 forsøk.
Line Murtnes Hagestande (23).

Menn:
Benjamin Gruber er lagkaptein for Østerrike og har spilt fire år i sveitsisk serie.
Ingmar Penzhorn fra Tyskland er 30 år og deltar i sitt sjuende VM I Finland.
Karl-Johan Nilsson fra Sverige er 27 år og spiller til daglig for AIK. Har 51 landskamper og er kaptein for Sverige.
Matthias Hofbauer fra Sveits har vært en av de beste spillerne i verden i flere år. Han er 29 år og har spilt 107 landskamper for Sveits. Har vært medlem av utøverkomitéen siden 2008.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no