Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Hemmelig trening før Sverige-kampen

Norge forbereder seg godt til Sverige-kampen torsdag kveld. Tidlig på formiddagen hadde laget hemmelig trening som ingen visste om, heller ikke arrangørene eller IFF. Og i hvert fall ikke svenskene.

HELSINGFORS: Treningstid må nemlig bestilles gjennom IFF og arrangørene i VM, det samme må transport. Torsdag morgen snek Norge seg av gårde i to taxi-busser fra hotellet, til en hall som arrangørene ikke leier ut til trening i VM.

Her ble de siste forberedelsene gjort til Sverige-kampen. Norge har møtt Sverige to ganger denne høsten. I Polen i september hentet Norge inn en svensk 4-2-ledelsen til 4-4 ti minutter før slutt, og spilte sin beste kamp mot "søta bror" på flere år. Fire minutter før slutt hadde Norge en stor sjanse til å ta ledelsen, men i stedet kontret svenskene inn 5-4 og vant senere 7-4.
I Göteborg uka før VM vant Sverige 12-6 etter at Norge overrasket stort i den første perioden og ledet 3-1. Her var det norske feil i starten av andre periode som ødela, da de blågule scoret to mål i norsk overtall og fikk grepet om kampen.

Derfor er de norske gutta veldig fokusert på at de ikke må gjøre enkle feil i kveldens kvartfinale, og å ta med seg den positive energien fra den tredje perioden mot Tsjekkia, der Norge spilte 4-4 etter å ha ligget under 1-4. Dette var lagets beste kamp mot tsjekkerne på flere år, og i dag håper de norske gutta på den beste VM-kampen mot Sverige, som stort sett kun har stått uforstyrret og trillet ball mot dårlig motstand hittil i VM.

De andre kvartfinalene har gått som ventet, selv om Tsjekkia måtte ha straffeslagkonkurranse for å vinne 3-2 over Estland. Norge håper å overraske svenskene som er store favoritter. I Innebandymagazinet har Norge fått en prosents sjanse til å vinne.

Svensk TV4s Michael Fasth gir Norge ytterligere noen prosent:
"År 1999 nådde Norge 4-4 i Motala, en milstolpe i norsk innebandyhistoria. Och i svensk.
Jag ger Norge några procents skrällchans. De är bättre än någonsin och garanterat mer motiverade än Sverige".

De trivelige og hyggelige finske laglederne, som så vidt slo de norske i en lagledermatch, har ikke tatt noe for gitt i dette mesterskapet, men snakket om at hver eneste kamp skal spilles og at innsats er viktig. Sverige på sin side så godt som klare for finale allerede siden ankomst til Finland.

I dag er imidlertid Innebandymagazinets ekspert, tidligere junior-landslagstrener og scoutansvarlig for seniorlandslaget til Sverige til 2006 og 2008, Stefan Edberg, klar på at de svenske spillerne må jobbe:

"Viktigt för Sverige att inte hamna i nån slags komfort-bandy, och vända hem och byta, utan girigt och utan nåd hela tiden vid varje tillfälle ta tillvara på varje uns av försökt till spelvändning. Det är de mönstren som sitter kvar i period 1 mot Finland i finalen.
Vad kan vi förvänta oss av Norge idag? Ja, en matchbild exakt som i de matcher vi såg under onsdagen. Sverige kommer att ha bollen och Norge försöka ta vara på de spelvändningar Sverige ger dem. Tror inte Norge kommer att skapa sina lägen.

Spelare att se upp för är såklart världsartisten…Raymond Evensen! En personlig favorit som är ett unikum. Tycker det är otroligt trist att han ej tog ett par i år i Sverige, gav sig en fysisk grund och såg hur bra han egentligen skulle blivit. Ketil Kronberg är troligen den bäste forwarden i världen som ej spelar i SSL. Och Fredrik Eriksen kommer Norge ha nytta av i många år".

Her kan du finne et intervju med Mattias Wallgren om hvordan Ketil Kronberg skal stoppes.


Noen poenger før kampen
* Willy Fauskangers første mål blir hans 38 i VM-historien, og dermed blir han den spilleren i verden med flest VM-mål i innebandy. Ligger likt med svenske Niklas Jihde pr. i dag.
* Tommy Midtsveen spiller sin 25 A-landskamp og får forbundets plakett etter oppgjøret. Sverige-proffen møter mange spillere han treffer på i seriespillet med Helsingborg.
* Willy Fauskanger, Raymond Evensen og Ketil Kronberg har 49 målgivende pasninger på landslaget og kjemper om å bli den første gjennom tidene som når 50.
* Lagkaptein Ketil Kronberg mangler to målpoeng på å bli den tredje i landslagshistorien som passerer 100 målpoeng

Tidligere VM-kamper mot Sverige
2006 Helsingb. Sverige - Norge 17-2
2004 Zürich Sverige - Norge 17-4
2002 Helsingfors Sverige - Norge 13-0
2000 Sarpsborg Sverige - Norge 10-1
1996 Skellefteå Sverige - Norge 9-2

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no