Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Dobbeltseier til Midtsveen

Norge hadde nok en fridag i VM onsdag, og benyttet sjansen til et par konkurranser og ei trening mens Finland enkelt spilte seg til semifinale, og Norge kunne ha spilt sin kvartfinale med seier mot Tsjekkia. Tommy Midtsveen vant alt.

HELSINGFORS: Allerede klokka 10 på formiddagen vandret laget de 10-15 minuttene det er fra hotellet til kjøpesenteret med bowlinghall rett ved. To serier sto på programmet, og den med høyest enkeltserie vant.

De aller fleste imponerte…lite. Etter den første serien var det faktisk ingen som slo kona til Andreas Sletten. På landslaget tok Thomas Näsholm teten med 149, mens hans keeperkollega lå helt sist uten nevneverdige poengsummer.

I den andre serien imponerte flere i starten, men de fleste ramlet av underveis. Thomas Stræte kommer for eksempel ikke til å slutte i Slevik for å begynne med bowling.

Undertegnede hadde i følge Erik Hæren "myglet" om skade i flere dager for å spare seg til bowling, og tok ledelsen med 168 poeng til tross for at mine fire kuler lå hjemme i Norge. Det holdt til et av konkurransens helt siste kast. I siste rute, med press klemte Tommy Midtsveen til med en strike og en spare, og klatret til seier med 180 poeng, en imponerende innsats på en bane der de fleste mentalt var hjemme i hotellsenga.

Tidlig på kvelden var det trening for det norske laget som reiste til Latokartano Sport Hall, et imponerende anlegg etablert i en ny bydel med skole og høyere utdanning. I tillegg til to idrettshaller mindre saler og treningssenter var det også utendørs ishockeybane og flere isflater for barn og lek. Ungdommen i Finland ser ut til å ha flotte forutsetninger for å drive med idrett i forhold til norske barn og ungdommer i mange storbyer.

På treningen var det klart for straffeslagkonkurranse på tampen. Først ble det kåret en vinner i hver rekke: Tommy Midtsveen, Raymond Evensen og Erik Viggo Nielsen.

Sistnevnte var en outsider, siden alle regnet med at Runar Snellingen skulle være suveren som vanlig, men Snellingen var nok plaget av presset og straffen ble reddet.

I "the big finale" forsvant Erik ut i første runde, mens de andre to gikk videre i kampen om en cola til alle i vinnerrekka, finansiert av taperne, som ble rekka til Nielsen.

Midtsveen scoret også på sin tredje straffe og la presset på veteranen Evensen. Super-Ray fintet helt ut Christer Rönnmark men bommet helt uforklarlig på åpent mål.

Dermed tok Midtsveen en dagens dobbel, og sikret seg nok samtidig en billett til å ta straffe videre i VM, hvis vi mot formodning ikke skulle ha klart å avgjøre kampen mot Sverige etter full tid eller spilleforlengelse.

Og for de andre i rekka til Helsingborgspilleren: Ikke verst med en cola etter å ha bommet på alle straffer…

- Bilder -

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no