Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Landslagstrenerne:
- Synes synd på gutta

Norge - Tsjekkia 4-4
- Det hadde vært så utrolig morsomt å ha sjansen til å spille om en semifinaleplass mot Finland på deres hjemmebane. Jeg synes synd på gutta etter denne kampen, for vi var veldig nære, og med tredje perioden hadde vi fortjent å vinne, sier landslagstrener Erik Hæren.

HELSINGFORS: Det svenske innebandymagazinet skriver at Norge var helt overlegne Tsjekkia de siste ti minuttene av kampen, men tross den heroiske innsatsen. Belønningen blir å møte Sverige i kvartfinale torsdag kveld.

- Vi gjør så utrolig mye riktig og bra i dag, men samtidig blir vi, som vi snakket om før kampen, straffet hardt for de to-tre feilene vi gjør. De blir det mål av i slike kamper. Vi skal være stolte av moralen etter at vi kom tilbake fra 1-4, men samtidig er det surt. Vi hadde et par skikkelig feite sjanser til å sette vinnermålet mot slutten, men i stedet blir dette litt deja vu. Vi har opplevd det før å være nærme, men ikke komme helt i mål.

Norge reduserte til 2-3 da det gjensto 9.25 av kampen, tok timeout og scoret ikke lenge etterpå. I fem minutter jaktet laget på det viktige ledermålet, men selv om keeperen ble erstattet med en ekstra utespiller klarte Tsjekkia å holde unna.

- Samtidig er det litt surt at gruppefinalen røk fordi vi kanskje ikke var målkåte nok i de to første kampene. Spesielt den mot Italia tidlig søndag morgen. Da kunne Tsjekkia spille på vårt resultat etterpå. Vi hadde kanskje ikke scoret nok mål uansett, men det er ergerlig, sier Hæren.

Lagkaptein Ketil Kronberg viste i tredje periode hvorfor han er kåret til verdens fjerde beste spiller. Spesielt hans utlikningsmål, hvor han styrte inn ballen med ryggen mot mål på en slags backhand, var av høy klasse. Etterpå var han naturlig nok skuffet.
- Tsjekkia styrte kampen i de to første periodene, men vi får voldsom energi av at Thomas Näsholm redder straffeslaget og at vi holder nullen i det påfølgende undertallet. Vi brukte kanskje litt for mye tid på å få trua i dag, og spille med hjertet, slik vi gjorde mot slutten.

Kronberg beskriver de siste 10-15 minuttene som veldig bra.
- Vi har bevist at vi har nærmet oss et av de beste lagene i verden de siste årene. Vi var like gode som Tsjekkia, men samtidig er det litt surt å være så nærme å unngå Sverige i kvart'n.

Han har vært litt anonym i kampene mot Japan og Italia, men mot Tsjekkia var han hærfører da opphentingen startet.
- Det er klart det er morsommere å spille slike kamper med mye dueller og litt smeller. Det er jo litt sånn når jeg nå spiller senter i VM også, jeg skal duellere mer og grave fram baller i rundvant, og jeg trives veldig bra med det. I årets VM under ett er det litt for mange uinteressante kamper og for stor forskjell på lagene, og når du vet at du kommer til å vinne er det ikke like morsomt og enkelt å motivere seg.
- Hvordan skal Norge slå Sverige?
- Litt på samme måte som i dag, hvor vi virkelig spiller med hjerte og innsats. Vi kan ikke presse like høyt i hele kampen, men vi må gi jernet og gi litt juling. Vi er godt nok trent til å spille slike kamper, det handler mer om å ha nok adrenalin og vilje.
Dersom Norge taper kampen mot Sverige torsdag, blir det viktig "semifinale" mot det som trolig blir Russland for å få spille om 5. plass, den siste plassen som gir billett til neste VM i Sveits om to år, uten å måtte spille kvalifisering.

- Kampfakta -

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no