Norsk uavgjort etter råsterk opphenting

Norge - Tsjekkia 4-4
Norge hentet opp 1-4 til 4-4 med heroisk innsats mot Tsjekkia i VM i innebandy og gjorde kanskje sin beste prestasjon på flere år, men uavgjort holdt likevel ikke til å vinne gruppa.

HELSINGFORS: Norge måtte nemlig slå Tsjekkia for å unngå Sverige i kvartfinalen og heller få møte Estland. Med ett poeng ble tsjekkerne gruppevinnere og får den lettere veien videre.

Norge fikk en kjempesjanse i starten av kampen da Tsjekkia fikk en utvist spiller allerede etter 25 sekunder. Et brukbart norsk overtall ga et skudd fra Thomas Stræte som keeperen så vidt reddet. Ballen spratt videre i tverrliggeren og ble liggende på målet.

I stedet for norsk ledelse var det Tsjekkia som viste effektivitet i overtall da tok ledelsen 1-0 bare seks sekunder før Norge hadde fullt lag. Markeringen glapp på Norges høyre side, og toppscorer Ales Zalesny fikk stå alene og sikte inn ballen.

Dermed kunne Tsjekkia spille mer på resultatet, bruke litt mer tid med ballen, og få plass til sitt giftige kontringsspill.

Norge hadde flere brukbare sjanser i omgangen, men fikk aldri hull på byllen. I stedet økte Tsjekkia til 2-0 etter et norsk frislag som ble blokkert og effektivt kontret inn av motstandernes Zalesny.

Tsjekkia hadde også et stolpeskudd helt i sluttsekundene og Norge var litt rystet.

I andre periode forsøkte Tsjekkia å lokke Norge opp i banen for å skape mer rom, og var ikke like villige til å angripe. Dermed ble det litt mer stillingskrig. Norge forsøkte å utnytte overgangene når de vant ballen.

Halvveis i omgangen fikk Norge sjansen i overtall, men Thomas Kafka mellom stengene reddet to gode skudd fra henholdsvis Ketil Kronberg og Willy Fauskanger.

Etter 36.23 fikk Norge to minutters utvisning på Erik Viggo Nielsen for hardt spill på en tsjekkisk spiller på vei mot mål. Utvisningen var helt grei, men dommerne blåste også straffe, noe lagkaptein Ketil Kronberg var helt feil, siden det var flere norske spillere bak situasjonen.

Thomas Näsholm presset motstanderen til å skyte utenfor, og det var en vitamininnsprøytning for de norske herrene. Undertallet ble ridd av, og i neste bytt klemte Thomas Stræte inn den viktige reduseringen til 1-2 før den siste perioden, etter pasning fra Andreas Sletten.

Norge fikk en tøff åpning på den tredje periode. Tsjekkerne økte til 1-3 på et skudd fra midtstreken uten press på ballfører. Deretter presset de Norge til feil ved eget mål og økte til 4-1. Dermed trodde nok at kampen var avgjort, men Norge gjorde sin sterke avslutning på en VM-kamp mot en av de beste nasjonene på mange år. Reduseringer av Raymond Evensen og Thomas Stræte ned snaue ti minutter igjen ga håp.

Etter norsk timeout gikk Norge ned til to femmere og presset stressede tsjekkere over hele banen. Det ga betalt med dagens lekreste scoring. På et skudd fra Erik Viggo Nielsen styrte Ketil Kronberg inn ballen til 4-4.

Nærmere kom imidlertid ikke Norge, som nå må lade om til kvartfinale mot Sverige.