Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Ketchupeffekten som Skistad håper fortsetter

Kenneth Skistad var på god vei mot ny rekord i å ha flest A-landskamper uten målpoeng. Så scoret han både mot Japan og Italia i VM. Nå håper han ketchupeffekten fortsetter.

HELSINGFORS: Kenneth Skistad spilte 12 landskamper uten målpoeng før VM i Finland. Med det ledet han statistikken over utespillere med flest kamper - uten målpoeng.
Greåker-spilleren hadde faktisk bare tre kamper igjen til han "tok igjen" målvakt Cato Olsen fra Akerselva, som etter debuten spilte 15 landskamper uten målpoeng. Espen Nipe og Stian Østvold kastet seg heller aldri til målgivende pasninger i løpet av 14 kamper.

For denne statistikken har Skistad måttet tåle noen spydige kommentar i det siste.
- Ikke noe fra lagkameratene mine i Greåker eller så mange på landslaget. Jeg har blitt mobbet mest av landslagsledelsen. Jeg har aldri hatt noe fokus på det, men nå kommer ketchupeffekten, gliser 25-åringen.

Han klemte til fra rett innenfor midtlinja mot Japan lørdag, trakk et lettelsens sukk og så opp i taket i Energia Arena, eller kanskje det var mot høyere makter. Søndag morgen gjentok han bedriften.

- Du har jo vist fram et skikkelig godt skudd på trening, men ikke så mye i kamp, er det fordi du spiller senter på klubblaget og er uvant i backrollen?
- Nei, det er ikke så mye det. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det før Johnny Petersen nevnte det før VM, men jeg har nesten bare spilt landskamper mot de aller beste lagene før årets VM, Sverige to ganger, Finland, Tsjekkia osv. Når vi møter så gode lag er det ikke bare å gå inn og laste på mål fra midten. Men det er klart jeg skulle ønske at det første målet mitt kom før vi måtte Japan, men nå er det bare å kjøre på, forklarer Skistad.

Søndag fikk han pasningen fra backkollega Espen Evensen i Italia-kampen. De måtte ordne poengene selv.
- Vi er jo skikkelig produktive backer, Espen og jeg! Det er ikke så lett når vi leverer ballen framover på banen, men aldri får'n tilbake av Glen, Ketil og Tommy som bare skyter, fleiper Skistad og Evensen.
Sistnevnte har fem målgivende pasninger på sine 15 A-landskamper, og er nå den eneste spilleren i årets VM-tropp som ikke har scoret mål med flagget på brystet. Søndag var han nær på ett av sine to skudd, men suset som gikk gjennom spillerne på den norske benken endte i et skuffet neeeei.
Evensen mener han forklaringen på hvorfor han skyter litt sjelden, og i stedet velger å trille ballen inn til Ketil Kronberg i slottet.
- Det er vel større sjanse for at han scorer med bind for øynene enn at jeg gjør det!

I tillegg til utdelingen av matchballen på Skistads første scoring søndag kveld, var det en rekke prestasjoner å klappe inn for det norske laget under middagen:

* Første VM-mål for Skistad, Isnes, Gidske, Rognlien, Hoff Eriksen, Torp!
* Herrelagets største VM-seier: 18-1.
* Første gang Norge har vunnet med tosifret antall mål to kamper på rad.
* Rundet 400 mål i et senior-VM i innebandy og det 900 målet i en seniorlandskamp (damer og herrer)
* Tok seier nummer 20 og 21 i herre-VM
* Willy passerte 70 landslagsmål - som den første og tangerte rekorden i antall VM-mål (37) og VM-kamper (38).
* Raymond Evensen rundet 100 målpoeng som den andre på herrelandslaget etter å ha ventet, ventet og ventet på at Thomas Stræte skulle rekke fram til bakre stolpe før han slå pasningen.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no