Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Har lyst til å reise tilbake til Sverige

Thomas Stræte var Norges kanskje beste spiller mot Italia. Slevik-spilleren hadde 1 + 3 og bidro mye i oppbyggingen i det norske spillet. Dersom sjansen til en retur til svenske eliteserie kommer, har han lyst til å gripe muligheten.

HELSINGFORS: - Jeg har snakket med noen, og snakker jo med Lars Erik Torp stadig vekk, men vi får se. Jeg har ikke noen konkrete planer nå, men jeg har ikke gitt opp tanken om mer spill i Sverige, sier Thomas Stræte, som denne sesongen har ti mål og 19 målgivende på 11 seriekamper i Slevik og har bidratt til at østfoldingene er serieledere.

Etter et år i svenske Umeå City i 2008, valgte senteren å flytte hjem til Slevik.
Årsaken var ikke at det ikke var morsomt å spille i den svenske eliteserien, men at det var vanskelig med jobb.
- Hadde jeg fått en jobb, hadde jeg nok blitt i Sverige, men det var umulig uten.

Hva synes du om Italia-kampen og VM hittil?
- Det var vel en helt ålreit kamp. Selv om jeg synes det er kjedelig å spille kamper som mot Japan der motstanderen bare løper og blokker skudd. Det var litt bedre mot Italia, og da fikk jeg en litt mer friere rolle. Vi endret litt i rekka og sendte Andreas Sletten inn foran mål mens jeg var litt mer point.

Hvordan er det å spille i old boys-rekka med Willy og Raymond?
- Hehe, det er moro. Det er jo to med god spilleforståelse og teknikk og vi kan la ballen gå på en touch og finner hverandre godt. Offensivt er vi bra, men vi har jo ikke sett hvordan vi er defensivt. Kampen mot Tsjekkia blir den første testen på det.

- Hvordan tror du kampen vil se ut?
- Jeg tror ikke Tsjekkia vil gå veldig høyt ut mot oss, men ligge litt å vente på oss. Samtidig er de mye bedre organisert og flinkere til å ligge riktig og presse enn de to lagene vi har møtt. Nøkkelen for oss er å sette sjansene vi får, og ikke gi dem noen drittmål, som vi ofte har gjort mot de gode lagene.
- Som mot Sverige i generalprøven, da de scoret to i samme undertall?
- Det har vi ordnet på nå, og snakket ut om. Da hadde vi ikke hatt noe fokus på det defensive i power. Nå har vi det.

Er det forskjell på å komme til VM fra Norge i forhold til Sverige?
- Ikke så mye. Det mer kontringer og temporykk i den norske serien, der det kan være kontring på kontring. I Sverige er spillet mer etablert, som her i VM. Jeg kan være mer sliten av en seriekamp i Norge på grunn av det, og likevel er jeg sikker på at jeg er bedre trent nå enn da jeg spilte VM i 2008.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no